![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Angel of Music ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.01.04 Kur: Azeroth Spēļu meistars 2012 ![]() |
Pār Sertonas pasauli bija nolaidusies nakts. Taču visi šamaņi zināja: šī ir īpaša nakts.
Šajā naktī planētas, nu tās zvaigznes debess jumā, ieņēma īpašu stāvokli un šajā naktī šamaņi redz īpašu sapni. Šāda nakts mēdz būt tikai reizi gadā. Un tas bija kā ceļa rādītājs, kā krustpunkts šamaņa dzīvē. Katrai ciltij bija savs rituāls kā sveikt šo īpašo nakti, bet vēl svarīgāk bija, katram šamanim sagatavoties savam īpašajam sapnim. Šamaņi gaidīja savu īpašo sapni, jo tas parasti stāstīja par nākotni. Cits redzēja, kurp viņam tālāk jādodas mācīties. Cits atkal redzēja pareģojumus savai ciltij. Vēl cits redzēja vietas, kur slēpjas jauni Spēka vārdi, kuri to vien alka, lai viņus kāds atklātu. Ciltis sveica īpašo nakti un šamaņi devās gulēt gaidīdami īpašo sapni. Uzausa saule un bija iestājusies jauna diena. Sertonas pasaule atmodās dienai. Un kā jau pēc īpašās nakts bija ierasts šamaņiem vajadzēja celties un informēt cilti par savu īpašo sapni. Taču šamaņi atmodās un apdomājoties par pagājušo nakti, apjauta, ka viņu galvā ir tukšums. Nekāda zīmīgā sapņa nav bijis. Nekā. Viņi ir gulējuši veselīgu, jā visnotaļ veselīgu, bet diemžēl bezsapņu miegu. Kāda sanāksme? Kāda plānu izklāstīšana? Tā vien gribējās, kā gulēt zemē, sacelt kājas pret sauli un laiski gozēties. Tik vien tā nelaime, ka šamaņi apjauta, ka tas nav pareizi. Tā nedrīkstēja būt. Un nevarēja saprast. Varbūt patiesībā sapnis ir bijis un tas ir tukšums? Vai tomēr sapnis nav bijis? Taču šamaņi tik viegli neapjuka. Tādēļ jau viņi ir šamaņi. Viņi zināja, kas darāms. Ir jādodas pie Dižā Sapņu Tulka Vecā Sakārņa. Vecais Sakārnis mitinājās kādā augstā kalnā sauktā par Debesu smaili. Vecajie zināja teikt, ka šis patiešām esot augstākais kalns visā Sertonā. Tā gan nebija taisnība. Jebkurš, kurš kaut reizi bija redzējis Varenos Pūķu kalnus varēja apstrīdēt šo Vecajo apgalvojumu. Tiesa, uz šo Vecajiem bija sava atbilde gatava: Debesu smaile esot garīgi visaugstākais kalns Sertonā. Un kamēr tev nebūs skaidrs ko nozīmē garīgi visaugstākais kalns, tikmēr Vecajie atteicās ar tevi runāt, paziņojot, ka neesi gana nobriedis šādai nopietnai sarunai. Izvēles nebija. Bija jādodās pie Vecā Sakārņa noskaidrot, kas tur īsti ar to sapni atgadījies. Debesu smaile atradās kaut kur pasaules vidū. Un došanās uz to vienmēr bija pielīdzināma rituālam ceļojumam. Dienas un naktis bija jāpavada ejot un nedrīkstēja aizmirst arī par rituāliem. Un tur jau tā bija: Debesu smaile. Atlika tikai uzkāpt augstajā kalnā, atvilkt elpu pāris dienas un tad jau varēs uzzināt atbildi uz neskaidro jautājumu par īpašo sapni. Tikai šoreiz bija kaut kā neparasti. Kad šamaņi no malu malām bija ieradušies, pie ieejas Vecā Sakārņa alā sēdēja kāds gados jauns puisis. Viņš bija tērpies ādās un rotājies ar dažādu putnu spalvām. Viņa acis bija tikai iesākušas palikt baltas kā Vecajam Sakārnim. Tas bija Vecā Sakārņa māceklis Jaunais Sakārnis. Puisis sēdēja alas priekšā sakrustojis kājas un turēja nūju, kuras galā bija kaut kāda dzīvnieka galvaskauss nokarināts ar akmentiņiem, spalvām un citiem priekšmetiem, kuri palīdzēja sapņu tulkam tulkot sapņus. Vecais Sakārnis ir ļoti aizņemts. Jums būs jāpagaida kamēr viņš spēs jūs uzklausīt. Ziniet tas ir kaut kas neparasts. Tāds ļaužu pieplūdums! Jāsāk domāt, ka atgadījies kas īpašs. Bet jūs neuztraucieties, viņš jūs uzklausīs. Tikai iekārtojieties tepat ērti. viņš norādīja uz priekšalu, kurā pats sēdēja. Un pagaidiet Jaunais Sakārnis aizvēra acis un ieslīga meditācijā neliekoties vairs par apkārtējiem ne zinis. |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Alveus anima ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.05.07 Kur: Aiz maskas HP eksperts 2008 ![]() |
Dženesis likās uz brīdi samulsis, redzot runājošo kaķīti, bet atguvās un nomierinājās. Tiesa, viņš satraukti paskatījās uz Lēlu, kura bēra vārdus kā pupas. Nu jā, viņš jau gribēja, lai dabas bērni runā pirmie, un laika ir maz, bet varēja jau kārtīgāk apsveicināties un tā...
"Mēs esam šeit, lai lūgtu palīdzību cīņā pret dēmoniem." viņš izlēma pateikt ierašanās mērķi. Ja runā, tad runā... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Angel of Music ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.01.04 Kur: Azeroth Spēļu meistars 2012 ![]() |
Radība turpināja pētīt biedrus un pagāja vēl vairāk uz viņu pusi.
Jūs gan esat vaļsirdīgi. Katram pretimnācējam izstāstat visu, ko tas vēlas un nevēlas zināt. Esmu Hamza. Saules cilts šamanis. baltā būtne stādījās priekšā. Pēc viņa balss varēja spriest, ka Hamza ir vīriešu dzimtes. Sids ir mūsu draugs. Par pārējiem minētajiem neko nezinu. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Piedalās Bezgalvju medībās ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 11.08.04 Kur: Nu jā, - pašlaik pie datora Klusais censonis ![]() |
Enviks. - Puisis viegli paklanījās. - Tā ir iznācis, ka mēs visi te esam šamaņi.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Piedalās Bezgalvju medībās ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.04.04 Kur: online Fotogrāfs 2007 ![]() |
Klēra attapa vien pakniksēt, jo arī viņas zirdziņš bija nemierīgs, tāpēc nācās pavadu turēt stiprāk. Baltā būtne neizskatījās naidīgi noskaņota. Un šķita, ka viņiem ir paveicies, ka šī kulta ļaudis tomēr ir nolēmuši ar viņiem sazināties. Tomēr uzreiz visu izklāstīt pēc Hamzas brīdinājuma nešķita pareizi. Ja viņi gribēs runāt, tad varēs stāstīt arī tālāk.
Gluži neviļus Klēras roka pieskārās ziediņiem matos, iededzot tos atkal nedaudz košāk. Šo rakstu rediģēja Etasi: 29.04.2009 11:17 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
Lēla uzsmaidīja baltajam lauvam.
- Tajā, ko teicu, vairs nebija noslēpumu, bet lemt ir vieglāk, ja zina pēc iespējas vairāk. Mani sauc Lēla un es arī esmu šamane, tikai tāda jauna un ne visai pieredzējusi. Mēs gribam palīdzēt Sidam. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.11.03 Kur: nemitīgā kustībā/nav ![]() |
Kaut ko tādu Krokuss redzēja pirmo reizi mūžā, un tāpēc arī viņa atbilde nāca novēloti:
"Sveicināts, Hamza. Lai saule vienmēr apspīd tavu taku. Esmu Krokuss no dzīvzaļnieku cilts. Mēs arī mīlam sauli un dabu." viņš ar cieņu paklanījās. "Mēs gribam palīdzēt Sidam, un, ja izdodas, mums būtu pa prātam arī apturēt iespējamo karu, kurš draud Sida karaļvalstij ar Domicela zemēm. Esmu ļoti pateicīgs, ka esi ar mieru mūs uzklausīt". |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Hamza noklausījās visu, ko nu katrs teica, tad pamāja.
Labi. Sida draugi ir arī mūsu draugi. viņš noteica un devās atpakaļ mežā gaidīdams, kad biedri viņam sekos. Lauva parādīja starp kokiem ceļu, kur zirgi varēja pavisam mierīgi iziet. Šo ceļu gan pamanīt un atrast varēja tāds, kurš zināja, kur to meklēt. Tāpat vien tas palika skatienam apslēpts. Pēc kāda brīža ceļš priekšā palika gaišāks un caur kokiem pat izlauzās rietošas saules stari. Hamza izveda biedrus klajumiņā, kurā auga tikai pāris koki. Šeit dzīvo mūsu cilts. lauva noteica. Klajumiņā patiešām staigāja vēl tādi paši zvēri kā Hamza. Likās, ka viņi dzīvo tādās kā no koku zariem veidotās būdās. Un uz vienu no būdām lauva aizveda biedrus. Jūs drīkstat šeit iekārtoties. Iešu paziņot par jūsu ierašanos. viņš noteica un atstāja biedrus. Tur gan nebija nekā daudz ko iekārtoties un likās, ka paši lauvas būdas izmantoja lietainos laika apstākļos un naktīs. Kad spīdēja saule tie vienkārši gulēja zālē un sildījās. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Piedalās Bezgalvju medībās ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 11.08.04 Kur: Nu jā, - pašlaik pie datora Klusais censonis ![]() |
Enviks izveda Noignaru pa meža taku, ko parādīja baltais lauva. Pie norādītās būdas viņš zirgu piesēja garā pavadā, lai tas var paganīties. Enviks pats apsēdās pie būdas un ieinteresēti vēroja klajumu.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.11.03 Kur: nemitīgā kustībā/nav ![]() |
Krokuss ar lielu interesi apskatīja būdas - vai tās ir "dzīvas", kā dzīvzaļnieku salās, vai no nocirstiem, beigtiem kokiem. Arī būdas iekšējo iekārtojumu Krokuss pamatīgi nopētīja, gan atzīmēdams, ka te tā īsti nav ko pētīt.
"Ārkārtīgi savdabīga cilts, lai gan savā ziņā tuva", viņš bubināja, "ilgi nebija nācies skatīt tik tuvu dabai dzīvojošu cilti. Es esmu pārsteigts." Šo rakstu rediģēja zenofeX: 29.04.2009 16:40 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
Lēla uzmanīgi izveda Pakaviņu pa taciņu. Klajumā zirdziņš tā kā taisījās mukt projām, ieraugot tik daudz lauvu, bet meitenei izdevās to nomierināt.
Lai lieki nesatrauktu Pakaviņa nervus, meitene to piesēja netālu no būdas, bet tā, lai var paganīties un aizslēpties aiz stūra, ja ir vēlēšanās. Pašā būdā īsti nebija, ko darīt, bet viņa paklausīgi tajā apsēdās, lai gaidītu, kas notiks tālāk. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Alveus anima ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.05.07 Kur: Aiz maskas HP eksperts 2008 ![]() |
Dženesis apsēdās zemē un iztaipīja kājas. "Atpakaļ es laikam lidošu, staigāt ir riebīgi." viņš noteica un nopūtās. "Mums derētu, lai saules cilts iedot kaut ko, kas spīd ar saules gaismu arī naktī. Tiesa, nez vai viņu šamanis būs atklātāks par citiem šamaņiem, vēl jo vairāk tāpēc, ka šie dzīvo noslēgti."
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Piedalās Bezgalvju medībās ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.04.04 Kur: online Fotogrāfs 2007 ![]() |
Līdzīgi kā Lēla, arī Klēra palaida savu zirdziņu ganīties. Būdā viņa apsēdās blakus sarkanmatainajai šamanei.
"Vai tu domā, ka viss, ko mums vajag, ir lieta, kas spīd tumsā?" Klēra neticīgi pavērās uz Dženesi. "Iedegt lietas es arī protu. Ja tas vien varētu palīdzēt pret visiem tiem nešķīsteņiem, tad ātri vien viss nokārtotos," viņa teica un pieskārās kādam zariņam būdas sienā. Zariņš sāka mirdzēt un tāds arī palika, kaut arī Klēra tam vairs nebija pieskārusies. "Ja Sidam to vien vajadzētu, viņš to varētu palūgt man," meitene pati domīga vērās uz iedegto zariņu un pie sevis prātoja, cik daudz Sids zina par viņu. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
"Es nezinu, vai tavai gaismai uz dēmoniem ir tāds pats efekts kā saulei." Dženesis atteica Klērai. "Saules cilts daudz labāk šajās lietās orientējas."
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
"Tā ir saules gaisma! Maziņa, bet tā nāk no saules," Klēra paskaidroja. "Tā nav uguns liesma!"
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mājiņas, kurās lauvas dzīvoja bija veidotas no krūmiem. Un likās pēc īpatnējiem augiem, kas zaļoja gan ziemā, gan vasarā. Kārtīgāk papētot, Krokuss saprata, ka "būdiņām" pašām labpatīkas tā augt un lauvas viņu augšanas paradumos nav iejaukušās. Mājiņas bija pavisam "dzīvas", bet nekādu neomulības sajūtu tas neradīja.
Hamza atgriezās pēc laba brīža. Viņš apgūlās būdiņas priekšā un lūkojās uz šamaņiem. Es atvainojos, ka nevaru jums piedāvāt cienastu, bet liekas, ka mūsu barošanās tradīcijas ir pārlieku atšķirīgas. likās, ka lauva pasmaida. Tā cilts, kuru jūs minējāt. Viņi nav mums draudzīgi. Bet droši vien to jau jūs nojaušat. Viņi ir nakts radības, bet mēs dienas. Vai jūs vēlaties, lai mēs aizturam demonus kamēr iesiet pēc viņu vadoņa? Vai arī jūs vēlaties Saules spēku, kas neļautu viņiem jums tuvoties? |
|
|
![]()
Raksts
|
|
"Liels paldies par rūpēm, bet mums ir nedaudz savas pārtikas līdzi," Klēra pieklājīgi atbildēja lauvam. Viņa pati palika sēžam mājiņā.
Uz jautājumu par to, kādu palīdzību viņi varētu vēlēties, Klēra nezināja labāko atbildi. "Mēs nākam no dažādām zemēm un nezinam šejienes cilšu paradumus un īpatnības," meitene kļuva nopietna. "Pavisam nedaudz protu arī es," viņa iededza mazītiņas liesmiņas pirkstu galos. "Tas gan ir pavisam niecīgi, ja jācīnās pret demonu armiju, bet šķiet, ka pēdējā laikā manas spējas ir kļuvušas spēcīgākas. Varbūt tas ir tāpēc, ka nākas saskarties ar demoniem? Pasaulē līdzsvaram jābūt," Klēra prātoja, kustinādama pirkstus tā, ka izskatījās, ka liesmiņas dejo. "Tas gan neattiecas uz šo karu un šīs valsts lietām, bet es nāku no cilts, kurā zina un lieto tumsas vārdus. Bet man vienmēr tuvāka bijusi Saule un tās vārdi. Un vakar man Sids ar šo putniņu atsūtīja ziņu, ka es vienīgā varot viņam palīdzēt. Vai tas varētu būt tāpēc, ka varu runāt Saules vārdiem? Ja tā, tad man noteikti vēl tik daudz jāmācās!" Klēra skatījās uz pirkstiem. Šī cilts bija tas, kas viņai vienmēr bija pietrūcis. Bet vai viņi piekristu mācīt svešinieci? |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Lēla pardomāja baltā šamaņa priekšlikumu.
- Man nekādi negribētos, lai ar kādu no jums notiek kas ļauns, ja aizturēsiet dēmonus, - meitene beigās atzinās. - Saules spēks būtu jauki un milzīga palīdzība, man šķiet. Bet kā jūs domājat? - viņa uzrunāja biedrus. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Es vēlētos kaut ko, kas man palīdzētu iznīcināt dēmonus. - Enviks teica Hamzam. - Varbūt tas ir daudz prasīts, bet es nekad iepriekš nebiju sastapis dēmonus. Es nezinu, kā tos nogalināt, un vai tos vispār var nogalināt. Lai nu kā, man liekas, ka Saules spēks būtu ļoti vērtīga palīdzība no jūsu puses.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Krokuss izdvesa dziļdomīgu "Hmmm...", pētot būdiņas sienas un griestus.
Kad atgriezās Hamza, Krokuss bija apsēdies, atbalstījis muguru pret vienu no sienām, un aizvēris acis, prātoja par pasaules daudzveidību un skaistumu. "Es par demoniem gandrīz neko nezinu... Ja tiem netīk saules gaisma, tad mums tās vajadzētu daudz un katram. Es nezinu, vai mūsu mērķim jābūt visu iesaistīto dēmonu nogalināšana. Iespējams, ka pietiktu tikai ar Domicela padarīšanu par nekaitīgu un Sida izglābšanu. Tādā gadījumā mums saules gaisma būtu vajadzīga tikai lai aizsargātos, nevis lai nogalinātu. Bet, vienalga, tas viss mums šobrīd jāizlemj. Jo ātrāk mēs rīkosimies, jo lielākas izredzes redzēt Sidu sveiku un veselu." |
|
|
![]()
Raksts
|
|
"Mēs paši vēl nezinām, kur doties un ko darīt." Dženesis teica. "Vienkāršāk būs, ja mums būs saules spēks. Mums vajag panākt, lai trīs dēmonu šamaņi neaizstāv Domicelu. Visdrīzāk šos vajadzēs nogalināt, kā arī katru dēmonu, kas stāsies ceļā. Saules gaisma viņiem ir nāvējoša. Tāpēc darētu... teiksim, iespēja apgaismo telpu vai virzīt saules gaismas staru uz konkrētu vietu, lai ikviens dēmons, kas nonāktu šajā gaismā, justu pār sevi saules varu un nomirtu.
Kas attiecas uz pašu Domiclelu - viņš ir cilvēks un pret viņu saules gaisma nelīdz." |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 21.05.2025 23:40 |