![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Pirms iesūti rakstu, pārliecinies, ka tu tajā:
1) neesi lamājies;
2) personīgi neaizvaino citus diskusijas dalībniekus;
3) neatkārto jau iepriekš rakstīto;
4) izsakies par pavedienā apskatīto tematu;
5) izsaki savu viedokli, bet necenties to uzspiest citiem.
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cenšas pārkliegt komentētāju Pasaules kausa izcīņā kalambolā ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.11.03 ![]() |
Tauta! Man te ienāca prātā uzjautāt jūsu domas par to, ka redz ir izteikts tāds vieduoklis, ka latvieši savā mitoloģijā jau visu aizguvuši esot no kaimiņiem - pusi no kaimiņiem somugriem, pusi no slāviem, vēl tam pa virsu pamatīgs krietietības slānis uzgāzts...un ka vispār tādu latviešu nemaz neesot...
MAn gan liekas ka kādam tā apgalvot (ar pirkstu nebakstīšu kam) ir izdevīgi kādu sev savtīgu mērķu labad.... |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Kārto teleportēšanās eksāmenu ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 07.02.04 Kur: The point of no return ![]() |
Ok, nu varbuut visi sho ciitiigi lasa, bet ir paaraak kautriigi, lai izteiktos.. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/cool.gif)
Es atradu linku, kur viss ir nedaudz konspektiivaak Sheit Šo rakstu rediģēja Reiki: 07.04.2004 15:56 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 06.04.04 ![]() |
manas domas, skaidrs ka viss ir liidziigs, mes tachu esam kaiminju tautas, ari domaashana lidziga, bet katram ir kada individualitaate! piemeram, eposa lachplesis piemineeti ari igaunji un tas milzis, bet tas jau nenozime, ka mes "shpikojam", ir jau daudz tadu lietinju, kas ir kopigas... bet piem., lai ka lietuvieshi meginatu iegalvot ka dainas kaa tadas ir ari vinjiem, manuprat, tadas ir tikai latvieshiem.
a un vel - ar igauniju daudz kas kopigs, jo igaunija+latvija-agraak livonija. un tad vel karu u.c. deelj cilveeki jau samaisiijaas, ari kultuuras |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Uzlauž lāstus Gringotu bankā ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.11.03 Kur: Rīga, Olaine Labākā krievu valodas tulkojuma autore ![]() |
Ļoti interesants raksts. Uzreiz sakārojās atkal Kursīti palasīt...
Piekrītu domai, ka mūsos tas pagānisms vēl sēž iekšā, vienos mazāk, citos vairāk, bet kopsummā vairāk, kā visusmēra eiropietī. Jāņi būtu komerciālākais pasākums (bet, ja noņem nost šašliku un riepas, pāri tomēr paliek ugunskurs un dziedāšana līdz rītam), bet Lieldienu olu krāsošana un šūpošanās, Svecīšu vakars, ķekatas, gan jau vēl varētu sameklēt daudz ko, ko zina ikviens vidusmēra Latvijas tīnis (labi, varbūt nepiekopj, bet vismaz kaut reizi ir piedalījies un saprot, kam šīs izdarības ir domātas), bet ko droši vien nezina vidusmēra šveicietis vai spānis... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: HPētnieki Pievienojās: 23.02.04 Kur: miglaa runaajoties ar balto zirgu... vai arii pie laaciisa skaitot zvaigznes, eedot ievaariijumu un dzerot teeju... vai arii raadot puucei celu uz attieciigo kliiniku... ![]() |
manii tas viss kops vendenes 2003 ir pamodies taaaadaa meeraa?
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cenšas pārkliegt komentētāju Pasaules kausa izcīņā kalambolā ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.11.03 ![]() |
CITĀTS(Eredia @ 08.04.2004 10:09) manii tas viss kops vendenes 2003 ir pamodies taaaadaa meeraa? Tu vēlies teikt ka agrāk nebija pamodies? Tikai pēc Vendenes kļuvi par to kas esi tagad??? :blink: :blink: |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto teleportēšanās eksāmenu ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 07.02.04 Kur: The point of no return ![]() |
CITĀTS(fire @ 07.04.2004 17:48) a un vel - ar igauniju daudz kas kopigs, jo igaunija+latvija-agraak livonija. un tad vel karu u.c. deelj cilveeki jau samaisiijaas, ari kultuuras Vispaar jau nosaukums Livonija izveidojaas no liibieshiem,(liivu zeme) jo vinji bija pirmie, ko satika rietumu tirgotaaji un misionaari (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Un valstu nosaukumus parasti raksta ar lielo burtu! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS(fire @ 07.04.2004 17:48) piem., lai ka lietuvieshi meginatu iegalvot ka dainas kaa tadas ir ari vinjiem, manuprat, tadas ir tikai latvieshiem. Man gan skjiet, ka dainas mums ir taas pashas folksongs, un, man protams, prieks par tavu patriotismu, bet nu vinjas noteikti nav tikai latvieshiem.. Par latvieshu folk songs Šo rakstu rediģēja Reiki: 08.04.2004 15:54 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Baigi labā vieta (krātuve) ir te -----> http://www.dainuskapis.lv
Šie sabliezuši baiso datu bāzi iekšā. Tagad tik spied un meklē kādu motīvu vien vajag! Labais. Šo rakstu rediģēja Kedriks: 08.04.2004 16:36 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: HPētnieki Pievienojās: 23.02.04 Kur: miglaa runaajoties ar balto zirgu... vai arii pie laaciisa skaitot zvaigznes, eedot ievaariijumu un dzerot teeju... vai arii raadot puucei celu uz attieciigo kliiniku... ![]() |
he, taa vis nafff...
daudz jau ko tur tiesaam var atrast, bet kad es savas meeljaas villaines mekleeju, tur maz kas bija, naacaas rakt aaraa lielos dainu seejumus un mekleet tradicionalajaa mabnieree - paskir, paskir, pieraxti |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Nekaaa! Ir gan! vismaz to kas man bij vaidziigs, es atradu ka vai nu!
Un kaads sakars dainuskapim ar villainju motiiviem? :blink: |
|
|
![]()
Raksts
|
|
a zini kaada es esmu - pirms kaut ko saaku, salasos visaadus info.
un kas gan veel jaukaaks par dainaam vareetu buut??? taapeec arii mekleeju.. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS(Eredia @ 20.04.2004 14:55) a zini kaada es esmu - pirms kaut ko saaku, salasos visaadus info. un kas gan veel jaukaaks par dainaam vareetu buut??? taapeec arii mekleeju.. Tā arī nesapratu...kāds sakars dainu datubāzei ar villaiņu motīvu meklēšanu..... :blink: |
|
|
![]()
Raksts
|
|
nu baac!!!!
(tam vajadzeeja lieliem burtiem raxtiitam buut...) motiivs - tas nav tikai ornaments. arii literatuuraa sis vaards tiek lietots!!! |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 08.10.03 Kur: arī pie kapa soli priekšā Tev. ![]() |
Bet kaada sakariiba ir villaineem ar latviessu mitologgiju? :blink:
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
runa ir par loti senajaam villaineem, ne jau taam baltajaam, klasiskajaam no 19. gs.
taas jau izskataas vien tik mistiskas, ka gan ornamentu gan kompoziiciju gan kraasas gan sajuutas naakas saistiit ar mitologiju, turklaat tika daleeji ar to, ko saraxtiijusi gudrie viiri, vairaak ar kaut kaadaam tiiri individulaalaam sajuutaam. tacu lai taas saliktu pa plauktiem, jaalasa gudru viiru runas un citi avoti, kas paliidz vismaz apjaust to sajuutu noziimi un ceeloni eh, sviesc, bet taas ir taadas lietas, ko logiskaak pateikt nemaaku |
|
|
![]()
Raksts
|
|
AH PAR TIEM motīviem!!! Aha!!! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/w00t.gif)
Skaic!! Nu labsi, un kādas tad paralēles ir izdevies atrast? MAn pašam visa tā ornamenta spēltā nozīme baigi interesē, tāpēc labprāt uzklzusīšu vēl citu cilvēku domas šais jautājumos. Ja nu uzvedina uz kādu labu versiju... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
tu tac atkal nesaproti
nu nav man nekaa bezmaz zinaatniska, ko tev tagad kaa atklaajumu celt prieksaa. taas ir loti individuaalaas, vaardos nepasakaamaas izjuutas. vinas vienkaarsi ir, un galu galaa ietekmee taalaako darbiibu sajaa virzienaa. tu tacu zini - taa ir un viss, taac kliskis un viss mainaas |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Nu par mitologiju runaajot, ornaments ir viena jautra teema...tajaa var saskatiit baigi daudz ko...iipashi, ja drusku iestiprinaas ar kaadu ugunsuudens devu (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)
Šo rakstu rediģēja Reiki: 29.05.2004 13:31 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
nu kaut tie pasi mani gredzeni... atceries, kedrik, toreiz staastiiju.
nu darbijas, miiliit, tiesaam darbojas.... un peedeejaa laikaa vinjiem ir dazaadas spozuma pakaapes. ne no sa ne no taa vienu dienu ir tikko kaa no skatloga buutu iznemti. un tad atkal naakamaa dienaa - liekas divas dienas buutu jaaspodrina, lai peec kaut kaa izskatiitos. un parasti taas ir jaukaas dienas, ka spiid... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 17.06.2025 19:28 |