Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Skumjākās vietas LOTR, arī filmās.
Overlord
iesūtīt 04.01.2004 17:43
Raksts #1

Sarkanais Barons
Grupas ikona

Grupa: Modi
Pievienojās: 24.07.03
Veterāns aktīvajā dienestā

Manuprāt skumjākās vietas no LOTR ir

Boromira pēdējā kauja pret Urukiem
Saurona sakāve
Gilgelada nāve
Spoiler Nazgulu vadoņa bojāeja

No Hobita. Torina, Fili, Kili un arī Smoga bojā
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
3 Lapas V  < 1 2 3  
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (40 - 57)
Tots
iesūtīt 08.11.2005 22:19
Raksts #41

Kārto SLIM-us

Grupa: Biedri
Pievienojās: 23.08.04
Kur: Esmu prom no skatuves, kurai es atdevu visu. Paliku tikai atmiņas. Aplausi! Es esmu atmiņās par to, kas bija "Bērnu un jaunatnes 8. dziesmu un deju svētkos"!!!

vareesi peets kaadaam piecaam pilnaam lpp uztaisiit kopsavilumu kasvis biezaak izraadiijies skumiigs...

Gendalfu aprij Morias tumsa
Sems sliikst un Boramiru noshauj (pirmaas filmas beigu dalja liekas vis beediigaaka tajaa visi mirst un liekaakaas ka posts un negals)

Gendalfs jaaj pretii Faramiram abzilbinaadams ar Valaaru gaismu Nazguulus...vispaar visa ROTK ir skumiiga.

TTT...ierodoties elfiem Helm's Deep noshaujot Haldir.

+Citēt rakstu
altonis
iesūtīt 08.11.2005 22:23
Raksts #42

Cīnās ar Lankašīras laumiņām

Pievienojās: 15.03.05
Kur: Belerianda

CITĀTS(varoniz @ 07.11.2005 23:31) *
1)Nu pats skumjākais mirklis bija, tad, kad plkst. 1nos naktī aizvēru Trešās gramatas vāku un sapratu, ka viss ir beidzies, kad piedzīvojumam nav turpinājums, kad cīņa ir pabeigta, lielie kalni, plašie līdzenumi, diižās būtnes u.t.t. palikušas pāris tūkstoš lapaspusēs.

hmm...piekriitu, man tas pats variants bija peec Silmarilliona izlasiishanas. Lai vai kaa, nekur jau tas nav pazudis - vienmeer var paarlasiit+ir varen daudz citas ME related literatuuras, ko var izlasiit. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)

+Citēt rakstu
Tots
iesūtīt 08.11.2005 22:43
Raksts #43

Kārto SLIM-us

Kur: Esmu prom no skatuves, kurai es atdevu visu. Paliku tikai atmiņas. Aplausi! Es esmu atmiņās par to, kas bija "Bērnu un jaunatnes 8. dziesmu un deju svētkos"!!!

es saprotu kagramatu par sho teemu nav un kaataas buutu rakstiijis Tolkiins..

bet vai jums iekshaa nav taada sajuuta ka itkaa dziiveturpinaas uz Vidus zemes taadai kaadai taij jaabuut un to juusvarat iedomaaties...es teiksim pashlaik domaaju kaa Vecais Sems pie kamiina lasa pasakas saviem beerniem un posh no riita Elanoru uz savaam kaazaam ...

Aragorns vada savas karalja dienas Minas Tiriitaa.

un Faramirs ar Eovinu pastaigaajas gar maajoklii Itiilijaa...
Kaads nokliidis orks laimiigaa kaarta aizmuka no shiilobas.

kaada dienvidu sieva apraud viiru ka gaaja karaa un neatgriezaas (eastrelings)

nekur jau navnekas pazudis viss turpinaas ,viss turpinaas muusu zirdiis..

+Citēt rakstu
Erasmus
iesūtīt 08.11.2005 22:54
Raksts #44

Angel of Mayhem

Pievienojās: 23.05.04
Kur: stoned
GP eksperts 2007

CITĀTS(Tots @ 08.11.2005 22:43) *
es saprotu kagramatu par sho teemu nav un kaataas buutu rakstiijis Tolkiins..

Nesapratu? Vēlreiz?

+Citēt rakstu
Vējaslota
iesūtīt 09.11.2005 04:48
Raksts #45

Izrāda pirmās maģijas pazīmes
*

Pievienojās: 24.10.05
Kur: Filča slotu skapī, dažreiz pie Vinkijas vai Dobija

Sen lasīts un sen skatīts, jāpadomā, kas bija tas skumīgais. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif)
Man grāmata vienlaikus ar filmu tika lasīta.
Pie grāmatu tekstiem raudāt nespēju, skumt ar nesanāca, gribējās ātrāk uzzināt, kas tur notiek tālāk.
Beigas samulsināja, jutos kā ar aukstu ūdeni aplieta.
kāpēc?
Tāpēc, ka garais stāsts, ko lasīju kā pasaku, vairs nebija pasaka. Dziļa vilšanās. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/cool.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) Sasodītais Tolkīns.

Nu filma mani saraudinaja reāli. Priekš manis tur asarainu un šausmīgu momentu bija papilnam.
Hronoloģiskā secībā:
1) Gendalfs iekrita aizā (man nebija nekādas nojausmas, ka vecīts no turienes tiks ārā), un man viņš tik ļoti patika.
2) no sirds apraudāju Boromiru, bet tas jau te tradicionāli.

Otrajā filma tādu brīžu bija vairāk - kapu ainas (Arvena, Teodens), zēns ar zobenu, Hal````( sasodītais Džeksons piebeidza smukāko Loriēnas elfu), nabaga Eovina (jutu viņai līdzi no visas sirds).

Trešo filmu sagaidīju, jau rūpīgi izstudējusi literatūru un internetu un morāli sagatavojusies - tātad šņaukājos visu filmu līdz epizodei kur Frodo pamostas.. . Tai brīdī man pieleca, ka filma tūlīt beigsies, un sāku raudāt pa īstam. Tā bija mana visskumjākā epizode. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)

+Citēt rakstu
Tots
iesūtīt 09.11.2005 16:05
Raksts #46

Kārto SLIM-us

nav vairs taadu graamatu kuru buutu tagad rakstiijis Toliins.

Veejaslota Toliins ir sasodiits ````...

+Citēt rakstu
Diabolic
iesūtīt 09.11.2005 20:16
Raksts #47

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Pievienojās: 16.02.04
Kur: Domājiet paši

Es skumjas vietas neatradu...
Bet baigi patika tur kur tas viens Hobits dziedāja dziesmu... kad sakās karš!

+Citēt rakstu
altonis
iesūtīt 09.11.2005 22:20
Raksts #48

Pievienojās: 15.03.05
Kur: Belerianda

CITĀTS(Tots @ 09.11.2005 16:05) *
nav vairs taadu graamatu kuru buutu tagad rakstiijis Toliins.

Būtībā tagad viņš grāmatas tiešām nevar sarakstīt. Bet, ja domāji, ka Gredzenu Pavēlnieks ir vienīgā Tolkīna sarakstītā ME (Middle Earth) related literatūra, tad kļūdies. Protams, pabeidza viņš maz no tā, ko iesaka, taču tiešām lielu darbu padarīja viņa dēls Krostofers Tolkīns, kurš apkopoja visus sava tēva rakstus par Viduszemi un pēcāk tos izdeva (bez tiem, imo patiesi būtu pašvaki kko konkrētu atrast par Viduszemi).

Lai vai kā, cik atceros, Gredzenu Pavēlnieks Tolkīna skatījumā bija tikai kā interesanta un paskaidrojoša leģenda viņa elfu lingvistikas izgudrojumiem un sacerējumiem(labojiet, ja kļūdos).

+Citēt rakstu
Patriote.
iesūtīt 09.11.2005 22:23
Raksts #49

Studē augstākās pārvērtības

Pievienojās: 10.02.04
Kur: Savējā Valmiera

lieki piebilst, ka tā vieta, kur Elfi ar Frodo aibrauc ar kuģi....

+Citēt rakstu
Tots
iesūtīt 10.11.2005 08:13
Raksts #50

Kārto SLIM-us

Nu es zinu ka ir Veel citi darbu un nedarbi. Letters Silm...u.c
Bet ts viss irbeizies unvairaak nekaa taada nav...un tapeec varam tikai diskuteet par to kas vareeja buut un kas nee.

+Citēt rakstu
Erasmus
iesūtīt 10.11.2005 17:46
Raksts #51

Angel of Mayhem

Pievienojās: 23.05.04
Kur: stoned
GP eksperts 2007

CITĀTS(Tots @ 10.11.2005 08:13) *
Bet ts viss irbeizies unvairaak nekaa taada nav...un tapeec varam tikai diskuteet par to kas vareeja buut un kas nee.

Par to nu gan mēs nevaram diskutēt, jo gluži vienkārši nav pamata, jo kā nav, tā nav, un par neko diskutēt nevar.

+Citēt rakstu
Tots
iesūtīt 10.11.2005 18:23
Raksts #52

Kārto SLIM-us

par to nee buushanu es domaaju variantu diskuteet par to vai uz Vidus zemes bija tiaki pieci burvji varbuut kaads dienvidos piekugoja tas nav skaidri zinaams..

+Citēt rakstu
krizanova
iesūtīt 15.11.2005 20:17
Raksts #53

Izvēlas zizli pie Olivanda
*

Pievienojās: 16.08.05

nu saurona nāve un citas lietas!

+Citēt rakstu
Vilks
iesūtīt 13.12.2005 18:54
Raksts #54

Pievienojās: 29.05.05
Kur: ezermala

tā ir viena no lietām, kas man GP patīk vislabāk - ka skumjie brīži mijas ar priecīgajiem, un skumjie ir riktīgi skumji un priecīgie un laimīgie tādi pa īstam laimīgi.. varbūt, ka tieši ar to labas grāmatas atšķiras no sliktām.

man vēl tagad pārlasot GP (angliski, jo latviski lasīt es nevaru saņemties - ļoti bail vilties (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) ) asaras saskrien acīs pie jau augstāk minētajām situācijām - Gendalfa cīņa ar Balrogu un iekrišana bezdibenī, Boromira nāve; zīmīga ir tā vieta, kur Fangorna mežā Aragorns, Legolass un Gimli paliek bez zirgiem.. un viņiem vēl jāatrod hobiti, kā arī jāatgriežas pie Teodena un Eomera (iesp., ka latviski viņa vārds ir Iomers, nezinu) bez zirgiem un jāpiekrāpj tie, kas viņiem uzticējušies.
Un tur, kur Gollums peldas aizliegtajā ezerā Itilienā (Itīlijā??) - man viņa ir ļoti žēl, jo daži drīkst un daži nē; kā arī, kur Frodo ir sadzelts un Sems paliek viens pats.

Ļoti daudz tādu situāciju, un ir bezgala patiesi, ka grāmata beidzas nevis ar gaviļpilnu uzvaru, bet ar daudzām šķiršanām un atvadīšanās..

tiešām. patiesi un skaisti (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
agronoms
iesūtīt 16.12.2005 02:20
Raksts #55

Mācās koptelpas paroles
**

Pievienojās: 19.01.05

LOTRā vispār bija tikai 1 skumja vieta - negadījums ar Boromiru.
Gendalfa kritiens bedrē man nelikās skumjš, jo ne brīdi nedomāju, ka tas tā tiešām arī paliks.
Teodena nāve arī nebija skumja, jo viņu nonesa Nazgulu vadonis - tas bija tikpat neizbēgami kā nomirt no vecuma.
Tas, ka Frodo nenomirs no Šīlobas dzēliena, arī bija skaidrs.

Viduszemes vēsturē kopumā, savukārt, ir diezgan daudz skumju vietu, pamēģināšu no galvas paskaitīt...

Cilvēkiem:
Hurina dzimtas liktenis pēc battle of unnumbered tears - viss viena milzīga skumja vieta.
Disaster of the Gladden fields - Isildura nāve.
Pāriešana Morgota pusē vienā no lielajām kaujām. Elfi to neaizmirsa.

Elfiem:
Savstarpējās kaujas (kinslaying) un balto kuģu dedzināšana.
Gondolīnas un Turgona krišana dēļ nodevības.
Finwe - pirmais mirušais Valinorā un tam sekojošā Feanor sajukšana prātā.
Fingolfina duelis ar Morgotu - viens no, manuprāt, visskumjākajiem notikumiem visā Ardas vēsturē.
Finroda Felagunda nāve Saurona cietumā, aizstāvot Berenu. (Līdzīgi skumji kā ar Boromiru)

Globāli:
Valinoras koku nokalšana.
Tās lielās kaujas, kurās Morgots uzvarēja. Vismaz 2 bija - Battle of sudden flame (dagor bragollach) un Battle of unnumbered tears.

p.s.
quenya pareizrakstību negarantēju

+Citēt rakstu
LoneWolf
iesūtīt 25.12.2005 23:38
Raksts #56

Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem
**

Pievienojās: 01.06.05

Nez kāpēc,bet man baigi atmiņā,kā emocionāls skats bija no LotR3 kad(pareizi nepateikšu,bet sapratīsiet) Faramirs runā ar tēvu,un beigās pasaka tipa:"Tu gribētu lai es būtu viņa vietā,ja?" tad jamais vēl kauko pateica,un tad gāja tai dullajā uzbrukumā ieņemtajai Osgiliath!

+Citēt rakstu
Hēbe
iesūtīt 11.02.2007 16:47
Raksts #57

Studē augstākās pārvērtības

Pievienojās: 26.10.06
Kur: nektāra eiforijā

Grāmatā viskumjākā vieta bija,kad Boromiru aizvadīja lejup pa upi (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ataa_a.gif) . Bet filmā visbēdīgāk man bija pēdējā daļā,kad jau skanēja beigu mūzika (aizkustinošā Enijas Lenoksas balss) un es raudāju,jo nespēju apspiest emocijas,kad Frodo atvadījās no saviem draugiem un aizbrauca ar kuģi.

+Citēt rakstu
maichestera
iesūtīt 11.02.2007 22:38
Raksts #58

Kārto SLIM-us

Pievienojās: 19.10.06
Kur: Ar fotoaparātu mežā.

Gendalfa kritiens,domāju ka sliktāk vairs nevar būt.
Boromira bojāeja - viņš ir viens no maniem iemīļotākajiem tēliem.
Un protams beigas..Elfi pamet mūsu zemīti uz visiem laikiem.Es arī raudāju.
Filmā - arī Gendalfa kritiens;Boromira pēdējā kauja,bet pilnais variants;Pipina dziesma 3daļā;un beigas protams..

+Citēt rakstu

3 Lapas V  < 1 2 3
Closed TopicSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 14.06.2025 06:23