Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Harijs Poters un Fēniksa ordenis - apskati un vērtējumi
Edzinsh
iesūtīt 30.06.2007 14:19
Raksts #1

Attīsta savu iekšējo Aci

Grupa: Biedri
Pievienojās: 21.09.05
Kur: uz saulainās taciņas

---- Uzmanību! Iespējami spoileri! ----
Ja pats/i neesi filmu vēl skatījies/usies, lasi atsauksmes pats/i uz savu atbildību!

Lūdzu, šajā pavedienā visi, kas vēlas un kas jau ir noskatījušies Hariju Poteru un Fēniksa ordeni, iesūtiet savus filmas apskatus, iespaidus un vērtējumu.

Katram biedram atļauts iesūtīt tikai vienu apskatu (rakstu) šajā pavedienā, turklāt tam jābūt pietiekami saturīgam un vismaz 150 vārdu garam (salīdzinājumam – šis raksts līdz atzīmei ir ~80 vārdu garš). Visi pārējie tiks izdzēsti, kā arī izdzēsti tiks raksti, kas iesūtīti pirms 13. jūlija. Pavedienu aizsāk Edzinsh, kurš filmu jau ir redzējis.

Lai kāds no šī foruma biedriem nepiedzīvotu letālu šoku, redzot šo filmu, divi kurbijkurne biedri - šoreiz eyedam un es, Edzinsh - arī šogad tika uzaicināti noskatīties to pirms filmas oficiālās iznākšanas kopā ar citiem žurnālistiem un pēcāk izteikt viedokli. Tad nu -

šajā pavedienā varat izlasīt manas vairāk vai mazāk subjektīvās domas par teju redzēto jaunāko filmu Potersērijā - Harijs Poters un Fēniksa ordenis. Limitētā auditorija ienāk zālē un gaida. Gaida kārtējo brīnumu - poterfilmu, kas viņus pārsteigs, saraudinās, aizraus un, katrā ziņā, - neatstās vienaldzīgus. Atstājot zāli, par sevi biju drošs, ka tā arī noticis, un filmas veidotāji savu uzdevumu izpildījuši. Veiksmīgi vai ne tik ļoti - to katrs var spriest pats. Bet nu es gribētu izklāstīt spilgtākos iespaidus - bez spoileriem, bet, ja nu man tomēr gadās - spoilerbailīgajiem tālāk lasīt neiesaku. Kaut gan - grāmatu lasījuši tāpat visi (domāju) esam, un viss internets jau pilns reklāmas rullīšiem un dažādām ziņām un, vienvārdsakot, šķirbiņām, pa kurām palūrēt. [Piedodiet - nelegālo bilžu vai pārfilmēto video gan nebūs, mana uz acs uzliekamā lēcas kamera diemžēl tai dienā bija izgājusi no ierindas un telefons - atņemts pie ieejas.]

Pirmkārt jāteic, ka no tehniskām lietām, tādām kā montāža, operatora darbs un tamlīdzīgi, neko īpaši daudz nesaprotu. Bet, tā kā varu bez sirdsapziņas pārmetumiem apgalvot, ka man filmas laikā šīs lietas nebūt netraucēja, domāju, ka attiecīgie filmas veidotāji savu darbu ir izdarījuši godam. Tāpēc vairāk pastāstīšu par to, ko pamanīt bija vieglāk.

Ļoti iepriecināja fakts, ka neatceros ne brīdi, kad man būtu bijis garlaicīgi. Šī filma no visām par Hariju Poteru uzņemtajām varētu tikt klasificēta kā ar darbību visbagātākā un saspringtākā - varbūt ne gluži emocionāli (atceramies labirintu UB), bet fiziski (ne jau skatītājiem, bet vispār (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) ). Filmas, tāpat kā daļēji arī spēles veidotāji ir atteikušies rādīt mācību stundu norisi, protams, izņemot Aizsardzību pret tumšajām zintīm.

Saprotams, ka visu garākās potersērijas grāmatas saturu filmā iekļaut būtu neiespējami (nu vismaz tā, lai tā neizstieptos PĀRĀK gara), bet dažubrīd tas man, kā vienmēr grāmatas par filmām vairāk cienošam indivīdam, šķita skumji. Daudzas ainas, salīdzinājumā ar grāmatu, bija ne tikai izlaistas, bet arīdzan pārveidotas. Par to vairāk vari lasīt un apspriest šai pavedienā. Tomēr jāatzīst, ka pārviedojumi tomēr bija vairāk vai mazāk veikli, un tiem, kas grāmatu nav lasījuši, absolūti nepamanāmi, bet rūpīgs lasītājs gan ik pa brīdim taptu zālē atrasts vai nu ķiķinām, vai neticībā ieplestām acīm un savilktu seju. Visumā - neslikti, bet varbūt varēja labāk.

Par aktieru darbu runājot... šai filmā neizbēgami notika tas, kas parasti notiek ar ekranizācijām. Parādījās divi tēli, kurus biju iedomājies pavisam citādus, lasot grāmatu. Viens no tiem man sagādāja ne īsti labu pārsteigumu, bet otrs - nudien pozitīvu. Pirmais no tiem ir Arabella Figa, visiem zināmā Harija kaimiņiene. Nezinu, kā jums (ceru sagaidīt arī jūsu atsauksmes un komentārus), bet man šī kundzīte vēl joprojām spītīgi acu priekšā redzama vecāka un vecišķāka. Nevarētu teikt, ka arī aina ar viņas pirmo parādīšanos Glicīniju šķērsielā bija visai izdevusies. Bet to mēs aši pārdzīvojām un turpinājām skatīties.

Un nonācām pie nākamā tēla, kurš parādās: a ) sēdē par Harija izslēgšanu, b ) pirmoreiz pie skolas personāla galda Cūkkārpā, c ) APTZ stundā. Uzminiet nu, kurš tas ir?! Protams, tā ir mūsu visu mīļākā grāmatas varone, profesore Doloresa Ambrāža. Te nu man jāsaka - gods un slava manā izpratnē aktrisei Imeldai Stauntonei par darbu šai filmā. Lai arī tēls atšķīrās no tā, ko biju iedomājies pirms tam, viņas izveidotais bija ne tikvien labs, lai aizstātu līdzšinējo, bet arī pārliecinošs, jaunākajiem skatītājiem patiesas dusmas izraisošs un kaitinošs - domājams, tāds, kādu autore Dž. K. Roulinga bija iecerējusi. Un tie smiekliņi...

Arī muzikālais celiņš bija savos uzdevuma augstumos - ne tik izcils kā dažā labā filmā par hobitiem, piemēram, (sorry, es nevarēju nepateikt (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) ), bet pietiekami labs, lai radītu vajadzīgo gaisotni un sajūtas - gan līriskajos gabalos, gan starpainās, gan cīņas epizodēs. Skaisti un pietiekami grandiozi bija arī specefekti, protams, jo īpaši Burvestību ministrijas ainās.

Kopumā filmai desmit ballu sistēmai es dotu 8,5 balles. Labi, aizraujoši, un tomēr ar dažām darvas pilēm. Uzreiz jāsaka - nāksies samierināties ar līdzīgu stilu un izpildījumu, ja vien paši nepiespiedīsim kādu to mainīt, jo režisors Deivids Jeitss uzņems arī abas pārējās atlikušās filmas.

Lai nu kā, ši tomēr ir man vislabāk patikusī HP filma no līdzšinējām piecām.

Nobeigumam mans "quote of the movie" jeb aptuvens - cik nu atceros - filmas citāts (lai arī nedaudz no grāmatas atšķirīgs, bet tomēr):
There's one thing you have to admit, minister... Dumbledore's got style. (Kingslijs Šaklbots.) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) .

Lai patīk arī jums:
biļetes iepriekšpārdošanā, sākot no 5. jūlija.
Filma, sākot no 13. jūlija, Latvijā būs redzama Rīgas, Valmieras, Daugavpils un Liepājas kinoteātros.

Šo rakstu rediģēja Noveau: 14.07.2007 05:10
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
3 Lapas V  < 1 2 3 >  
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (20 - 39)
Roserette
iesūtīt 14.07.2007 23:59
Raksts #21

Izrāda pirmās maģijas pazīmes
*

Pievienojās: 10.04.07

Es arī biju gaidījusi ko vairāk.
Filma kopumā bija ļoti laba, tikai, manuprāt, iepriekšējās bija daudz interesantākas. Šī bija tāda kā bezjēdzīga un pat nedaudz garlaicīga.
Specefekti labi, aktieri labi, viss skaists un glīts, taču, piemēram, Atprātotāju izskats mainījās, man liekas.
Un vēl tur nebija iekļauts Siriusa spogulis, kas, manuprāt, bija svarīga detaļa.
Šai filmai dodu 7+, un visiem iesaku iet, jo Poters paliek Poters, bet filmā nebija tik emociju un dzīvības pilna kā grāmata.
Piemēram, vieta, kur nomira Siriuss likās parasta, ikdienišķa, tur negribējās īsti raudāt,
Bija arī daži skaisti momenti, piemēram, Harija skūpsts ar Čo vai Voldemorta un Harija cīņa, un Fadža svīnīgā iznākšana ar frāzi izbrīnā - He's back!
Tai vietā visi aplaudējām, un Čo skūpstā bija daudz svilpienu, aplausu un laimes kliedzienu. Un es laikam biju viena no pirmām, kas sāka aplaudēt, tad piebiedrojās pārējie... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wub.gif)
Iesaku aiziet, īpaši tiem, kas grāmatu nelasīja. Protams, sliktāka par grāmatu, bet tā tas vienmēr bijis.
Un jā, kaut kas labs bija tas, ka dažās vietās varēja riktīgi pasmieties. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smartass.gif)

+Citēt rakstu
Morfins' Mes...
iesūtīt 15.07.2007 11:42
Raksts #22

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 01.02.07
Kur: Liepāja

CITĀTS
Tās 2,5h stundas paskrēja tik ātri ka pat nepamaniju, un nespēju izbaudīt filmu - laikam tapēc, ka visulaiku domāju par to kā tiek izmainīts sižets (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) Man tagad ir sajūta ka es pusi no filmas neesmu redzējusi (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Nu man bija tieši tāpat. Tā kā grāmatu pārlasīju tikai iepriekšējā vakarā, visi izmainītie sīkumi šausmīgi dūrās acīs. Jau pats pirmais-atprātotāji taču uzbruka naktī!
Pataisīt Čo par nodevēju-tas nu gan nav smuki! Ja pareizi sapratu, tad filmā Siriusuķēra Avada Kedavra? Manās acīs ir liela atšķirība- Siriusu nogalina ar Avada Kedavra, vai arī viņš iekrīt noslēpumainā arkā..Bet, iespējams, kļūdos.

Man jau gribējās vairāk emociju no Harija- gan Drūmkaktē, gan Dumidora kabinetā pēc Siriusa nāves...
Bet kopumā-lai nu kāda bija filmas režija, izmainītie notikumi- aktieri visu glāba. Luna un Ambrāža- lieliski!!
Arī visi Vīzliji mani sajūsmina..Ja nu vienīgi "Krelles kundze" (Figa), kā tika tulkots Liepājā, mani nepārliecināja..Viņa nemaz neizskatījās pārskaitusies uz Mahorku!

Par vietām un specefektiem...Katrs jau, lasot grāmatu, Burvestību ministriju, Drūmkakti utt. iztēlojas savādāk..Burvestību ministrija ar visiem tās pareģojumiem man patika, bet Drūmkakte...Biju iztēlojusies tās visas kā atsevišķas mājas, nevis vienu garu..Bet visvairāk mani neapmierina Siriusa galva kamīnā! Tai taču jābūt ugunī un pavisam reālai, nevis šaubīgam galvas attēlam oglēs:)Filma Potera pasauli dažviet padarīja nesaprotamu..Roulinga grāmatā gan visu ir paskaidrojusi. Vispār man bija tāda sajūtas, ka režisors baidās no asiem dialogiem un skatītājus laikam uzskata par tādiem muļķiem, kuriem viss jāpasaka tiešā tekstā un jāpasniedz, tā teikt, uz paplātes..

Gan Vīzliju aizlaišanās, gan cīņa ar Voldemortu bija ļoti labi izdevušās specefktu ziņā..Bija prieks skatīties. Bet Siriusa nāve..neuzskatu sevi par nejūtīgu cilvēku, bet raudāt man šājā filmā nekur negribējās..

Žēl, ka tik maz parādīja SLIMus...Vismaz aizstāvi par papildpunktiem Aizsardzībā pret tumsājām zintīm un Ambrāžas smīniņu varēja parādīt..

NU, skaidrs ka es labprāt skatītos seriālu par Poteru vai filmu, kas ir 5h gara, lai tikai redzētu pēc iespējas vairāk epizožu..Bet tā kā tas nav iespējams, tad ir vien jāsamierinās ar to filmu, ka sir uzņemta..tomēr gribētos citu režisoru divām pārējām. Arī man pietrūka sasaistījuma-cilvēki uzradās un pazuda ne no kurienes(bet varūt es tikai nesaprotu šo režisēšanas stilu?)..Vislabāk man patika Potera 3.filma..Bet gan jau noskatīšos šo vēl kādu reizi, un man radīsies kopiespaids un emocijas...

Ļoti gribētos dzirdēt tāda skatītāja viedokli, kurš nav lasījsi grāmatu..Interesanti-viņam patiktu vai liktos nesaprotams un saraustīts murgs?

+Citēt rakstu
Hēbe
iesūtīt 15.07.2007 11:53
Raksts #23

Studē augstākās pārvērtības

Pievienojās: 26.10.06
Kur: nektāra eiforijā

Auditorija 1. 17.15 14.07
Pagaidām no visiem redzētajiem Poteriem šī filma man patika vislabāk. Nezinu, vai tas ir tādēļ, ka man ļoti patika Imeldas Stauntonas un Helēnas Bonemas Kārteres aktierspēle vai tādēļ, ka pārējās filmas neatceros (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
Daudz mainīts, daudz izlaists (bija žēl,ka Mokšķim un Siriusa mātei, kas vispār bija tikai dzirdama, nebija nekādas īpašas lomas filmā), daudz specifektu, tā pati ātrā skriešana uz priekšu, kaut gan daži cilvēki žēlojušies, ka filmā pārāk daudz runāja (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Paši īpašākie momenti grāmatā filmā likās truli- es jau cerēju, ka varēšu iznākt no kīnoteātra puņķaina un noraudājusies pieminot Siriusa nāvi, taču aizgāja viņš gaužām nebaudāmi- aizslīdēja un vēlāk es par viņu aizmirsu, kad skatijos kā Harijs vārtās pa zemi, kad Voldemorts bezkaunīgi indēja Potera prātu (raustīties agonijā Redklifam izdevās labi). Arī skūpsts ar Čo bija nekāds- izskatījās tā, it kā viņi skūpstītos nevis ka paši to vēlētos, bet tāpēc, ka viņiem virs galvas izauga āmuļi un jāpilda tradīcija.
Ambrāža bija lieliska! "I will have order" un pēc tam kaitinoši smiekli- laba aktrise. Helene bonema Kārtere Svešovskas lomai, manuprāt, bija vispiemērotākā aktrise- zizlis viņai piestāv un izzust zaļu liesmu gaismā viņa prot labāk nekā Dumidors ar fēniksu ( Dumidors māk aiziet ar stilu,kā izteicās viens Fēniksa ordeņa biedrs (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) ).Vairāk par Greindžeras tēlojumu man iepatikās Lunas Mīlabas atveidotāja- noslēpumaina balss un neizprotams acu skatiens.

+Citēt rakstu
Eņģeļu gūstekne
iesūtīt 15.07.2007 13:59
Raksts #24

Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu

Pievienojās: 01.01.06
Kur: Starp melodisko dēļu čīkstoņu un caurvēja vaimanām*

Vacija, Sonthofena. Filmas pirmizraade bija 11.07, aizgaaju vakar uz seansu pkst. 14oo

Teikshu atklaati, esmu ljoti neapmierinata. Tieshi tie kadri kurus gaidiiju visvairaak tika izgriezti. Soorii, bet peec manaam domaam bija attainoti neiistie fakti. Burvestiibu ministrijas ciinju aina bija galiigi shitiiga. Gaidiiju visas taas zaales, kuraas vinji ciiniijaas. Arii Viizliju paarneesaajamais diikjis bija pazudis... no, no no... tur bija tie kadri kurus negribeeju redzeet un tie kurus gribeeju izpalika.

Ambraazha bija patieshaam kaitinosha, neskatoties uz to, ka vaacu valodu nesaprotu, ik pa briidim metu ar popkornu pa ekraanu, vinja man patiesi riebaas un shai gadiijumaa tas bija ljoti pozitiivi. vinjas pretiigais smaids bija ideaals. Un taa attieksme bija fantastiska. Arbuuzs vinjai.

Luna bija jauka, man patika vinjas kedas, taas kuras bija pakaartas pie durvju stenderes filmas beigaas... Varbuut man vinja patiktu veel vairaak, ja es saprastu vinjas izeiktos tekstus.

Kopumaa dodu 6 acis. Nosleepumu kambaris aizvien man vismiiljaakaa no filmaam.

+Citēt rakstu
Alia
iesūtīt 15.07.2007 14:45
Raksts #25

Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem
**

Pievienojās: 15.02.06
Kur: Starpdimensiju pūkainajos spilvenos

Tātad filmu noskatījos vakar un tikai tagad nolēmu ko rakstīt, kad sajūtas ir nosēdušās un nostabilizējušās.

Nu jā, tehniskā puse bija laba, bet pati filma man nelikās diezko interesanta salīdzinājumā ar grāmatu. Filmai pietrīka mistikas, noslēpumu un kaut nedaudz vairāk emociju.
Sāksim jau ar to, ka no paša sākuma nebija interesantā noslēpuma ar vēstuli Petūnijai.
Tad Drūmkakte, tiešām nebija tādā kā es iedomājos un ainu tur arī bija pamaz. Nemaz nerunājot par to ka Harijs nemaz nelikās atsvešinājies no draugiem kā grāmatā. Te viņiem viss bija labi un viņš pat mazlietās nepapsihoja. Mošķim gods un slava, tas sīkais man patika. Vīzliju dvīņu garausis bija labs, smieklīgs visādā ziņā noteikti.
Skola nu ko. Luna man ĻOTI patika ar viņas sapņaino balsi nu perfekta. Trestrālus gan es biju iedomājusies savādākus, te jau viņi izskatījās pec tīriem skeletiem. Nu Ambrāža tiešām bija mīlīgi šausminoša, lieliska aktrise. Nebija kalambola un tas bija stulbi. Pirmais skūpsts man šķita mazliet pārspīlēts. Un nu nepatīkami ka bija izlaista slimnīcas aina, kas visumā bija svarīga ņemot vērā Lēniņus. Vīzliju dvīņu grautiņš, vienkārši superīgs. Tas ka slimos neparādīja praktisko daļu ir nožēlojami, jo nedabūjām redzēt Ambrāžas seju. Ak jel Grūpijs bija mīļš.
Tad noslpēmupu nodaļa tiešām bija pavisam davādāka, bet visām aizraujošajām ejām. Man patika tas ka Sītiuss nosauca Hariju par Džeimsu, tas bija labi. Viņa nāve gan man nešķita īpaša, ja neksiata to ka viņš pazuda tājā miglā. Pareģojums gan bija dīvains. Pēc grāmatas tā saturu uzzināja sasitot, bet te bumbiņa pati runāja. Un tad kad cinījās Toms ar Dumidoru bija vienkārši lielisks skats, nemaz nerunājot par to kā Toms iemiesojās Harijā.
Un atkal skolā pietrūka Harija dusmu lēkmes uz Dumidoru. Un arī tā ka Dumidors neizskaidroja pareģojumu, varēja tak kautcik vairāk pie tā pareģojuma pieķerties.

Nu tās visumā bija manas pesemistiskās domas par filmu. Pēc maniem uzkatiem varēja uztaisīt garāku filmu un sadalīt pa sērijām. Tāpat kā grāmata bija divās daļās.

Šo rakstu rediģēja Alia: 15.07.2007 14:50

+Citēt rakstu
Eliitis
iesūtīt 15.07.2007 15:49
Raksts #26

Izvēlas zizli pie Olivanda
*

Pievienojās: 23.03.07
Kur: Kurbijkurne

CITĀTS(Morfins' Mesmerized Bride @ 15.07.2007 12:42) *
Bet Siriusa nāve..neuzskatu sevi par nejūtīgu cilvēku, bet raudāt man šājā filmā nekur negribējās..

Vēl es gribēju piebilst no savas puses, ka man lasot FO grāmatu vairākas reizes acīs sariesās asaras un arī smiekli no manis skanēja bieži, taču skatoties filmu es nereizi neiesmējos un arī asaras nesariesās acīs. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) Tātad priekšmanis šī filma bija mazliet par neemocionālu.

CITĀTS(Morfins' Mesmerized Bride @ 15.07.2007 12:42) *
Vislabāk man patika Potera 3.filma..Bet gan jau noskatīšos šo vēl kādu reizi, un man radīsies kopiespaids un emocijas...

Pilnīgi piekrītu, man arī vēljoprojām mīļākā filma ir Azkabanas gūsteknis (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Un piekrītu arī tam, ka kaut kad es meiģināšu noskatīties vēlreiz FO filmu cenšoties nedomāt par grāmatu. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
alternative
iesūtīt 15.07.2007 17:00
Raksts #27

Izrāda pirmās maģijas pazīmes
*

Pievienojās: 10.01.07
Kur: Iecava

13.jūlijs Cocacola Plaza 1.auditorija 10;45

EH..palasu jūssu visus novērtējumus un atsauksmes par filmu....un domāju..kā jums ir taisnība bāc...liekas, ka nevienu ši filam nav apmierinājusi..[skumji]

es domāju..labi, lai jau ir to daudzo kļūdu, bet aktieri un režisors varēja taču pacensties un filmu padarīt par kripatiņu emocionālāku..

es vnk noskatoties domāju braucot mājās un atklāju, ka filma mani pavisam nedaudz ir aizķērusi, bet nebija jau tā, ka vsp nav..bet jāsak, ka tas bija ļoti minimāli..

lai nu kā man pat asaras riesās acīs dzirdot HP filmas mūziku, redzot, ka tur kāds ir priecīgs, vai , ka pie HArija bija Siriuss..bet tomēr pēc filmas man bija viegli atjēgtiies...

darīšu līdzīgi kā jau te kāds teca, ka mēģināšu noskatities filmu vēlreiz un censties sajust un izprast pilnībā.....

+Citēt rakstu
nefretete
iesūtīt 15.07.2007 17:07
Raksts #28

Izvēlas zizli pie Olivanda
*

Pievienojās: 04.11.06

Uhhh, nu tad beidzot ir iespēja izteikt savas domas. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) Protams, filmu noskatījos pirmizrādes dienā (kas arī bija mans

mērķis). Specefektu ziņā filma bija ļoti izdevusies. Dumidora cīņa ar Voldemortu bija varen' iespaidīga. Diemžēl 2.5 stundās

nevar attēlos visus notikumus, kas risinās grāmatā, tādējādi ļoti daudz jauku (jautru) notikumu atspoguļojums izpalika. Bija

arī šādas tādas nianses, kas pilnībā atšķīrās no grāmatā izlasītā. Piemēram, strūklaka burvestību ministrijā- burvis ir novietots

uz paaugstinājuma atstatus no pārējām strūklakas skulptūrām. Pareģojumu istabā iznīcināti visi pareģojumi, grāmatā- Harija

un vēl viena lodīte. Un, kur gan paliek atkritumu konteineri pie ieejas noslēpumu nodaļā, kurā testrāli meklē sev vakariņas.

Visvairāk sarūgtināja, ka pilnībā izlaisti ir notikumi Svētā Mungo dziednīcā...

Lai nu paliek kritika. Kopumā vērtējot, filma ir izdevusies neskatoties uz to, ka daudz kā trūkst.

Dzirdēju, ka ir vai būs iespēja iegādāties DVD 7 stundu versiju. Lūk, to gan derētu redzēt. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
**Kittie**
iesūtīt 15.07.2007 18:38
Raksts #29

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 02.09.05
Kur: vecrīga

harija potera filmas veidotāji nebeidz pārsteigt ar specefektiem. Šī manuprāt, bija grandiozākā no poteriādes daļām. Bet tiešām kauns, ka visbiezākajai Potera grāmatai bija tik īsa filma. un arī daudz kas parādīts pilnīgi savādāk. izlaisti tie mazie, nedaudzie sīkumi, kas tieši padarīja šo daļu īpašu. Es biju cerējusi uz mazliet precīzākiem notikumu atspoguļojumiem un mazliet sīkāk visu, bet nu tad filma ievilktos nezinu cik gara.
Protams, aktieri ir izauguši un tiešām viņu sniegums tagad ir progresējis. Prieks skatīties uz tām emocijām, ko viņi visi nevarēja dabūt tik ļoti laukā pirmajā filmā. Kā Harijs izskatījās, kad Siriuss iekrita tajā arkā. tas bija nu ārprātā emocionāli. man pat uznāca raudiens.
Ambrāža ir vnk super. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) viņa bija smieklīga. un tie ņaudošie minkas viņas kabinetā vispār.. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) bet baigi labi. vismaz bija par ko pasmieties. kaut vai par viņas stulbo krekšķi. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/xD.gif)
Un un vienīgi ja cilvēks nav lasījis grāmatu, tad viņam var rasties maldīgs priekšstats par to, kā tad īsti bija jābūt. Bet vispār filma bija laba. man patika. un es biju uz pirmizrādi un vispār tāpēc bija forši. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

+Citēt rakstu
Grēkmeistars
iesūtīt 15.07.2007 20:33
Raksts #30

Gatavo atskaiti Zemvaldim

Pievienojās: 22.06.04
Kur: Pie krāna
Savādnieks

Nedaudz vīlusies.
Filma bija tik strauja, ātra un vispār ne pie viena notikuma šajā filmā nevarēja pakavēties un kopumā neko nevarēja izjust. Siriusa nāve - viens moments, viss vienā momentā, tik tikko spēju līdzi tam visam skriet. Protams, loģiski, ka daudz ko nācās izgriezt un īsināt, lai filma nebūtu drausmīgi gara.
Vienkārši tie, kas nav lasījuši grāmatu, noteikti šo filmu nekādā gadījumā nesaprata. Fascinēja arī Vīzlija kunga savainošana. Hop un vesels! Ekh. Riebās arī īsais mirklis Strupa atmiņās. Tās atmiņas bija mana mīlākā vieta grāmatā un tik maz... pat sejas lāgā nevarēja saskatīt. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)

Uzreiz iepatikās Lunas tēls - ļoti skaista meitene un tiešām tādu viņu arī iedomājos. (vai man vienīgajai šķiet, ka viņa kaut kādā ziņā sit uz to meiteni no "Terabitas tilta") Nepatika Bellatrise - tradicionāla traka raganveidīgā, kas smejas tos ļaunos muahaha smieklus. Patika Ambrāža - brrr, tiešām tāda mīlīga ļaundare, arī DA bija ļoti izdevušies brīži.
Par specefektiem - nu jā, bija grandiozi - pašās beigās vispār mmm, bet nevar taču filma tikai uz specefektiem balstīties, un diemžēl par šo grāmatas daļas ekranizējumu tā arī likās - specefekti vien. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)
Filma ir pilnībā zaudējusi to burvestību skolas noskaņu, kas bija pirmajās trīs daļās. Tagad šķiet kaut kāda, I don't know... kases grāvējs?
Bet tā, kā esmu HP fans, es priecājos par katru jauno grāmatas ekranizējumu.

Un jā, man patika Tumsas pavēlnieks. Viss, ko viņš darīja un teica.

Šo rakstu rediģēja Perfumer: 15.07.2007 20:41

+Citēt rakstu
Zhachhiic
iesūtīt 16.07.2007 14:49
Raksts #31

Sēž zem Šķirmices
**

Pievienojās: 11.12.05
Kur: Rīga

Shodien 16.07.07 10:45 biju uz poteru
... ko varu teikt... VNK SUPER, SUPER, SUPER (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) Filma ir vnk ideaala. Noteikti nenožēloju ka aizgaaju. Kā man patika kad Harijs skuupstijaas ar Čo tas bija labais un galvenais ka visa zaale applaudeeja (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/yahoo_a.gif) tas bija forshi (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Zheel ka fimaa neparaadija daudz lietu kas bija graamataaa...Kopumaa filma bija laba... Dazhaas vietaas arii vareeja pasmieties... Piemeeram gad beigaas kad Harijs guleeja zemee atskreeja Fadžs ars aviem padotajiem un pasaka ''Vinsh ir atgriezies'' tas bija labs (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
kopumaa filmai dotu 9 balles... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/thumbsup.gif)

+Citēt rakstu
bellinda
iesūtīt 16.07.2007 16:59
Raksts #32

Sēž zem Šķirmices
**

Pievienojās: 03.03.07
Kur: Jelgava

Biju 13.o7.
1.auditorija, plkst 14.oo

Visā visumā vienīgais, kas man lika vilties, patiešām bija filmas garums. Tas bija tik nožēlojams ! Likās, ka visam nemaz vēl nevajadzēja beigties, kad sāka rādīt titrus. Man teica, ka DVD versijā filma ir 7 stundas gara. Kaut arī tas aizņemtu pusi dienas, būtu gatava to noskatīties. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
Specefekti patiešām bija ideāli. (Kā teica Redklifa j-kungs, ka uzņemšanas laukumā lielā aina - Dumidors pret Voldemortu, nebija praktiski nekas, bet jūs jau redzējāt, kā tas izskatās uz ekrāniem ! Apbrīnojami.
Paspīdēja arī dažas gudras domas, kas lika padomāt.
Priecēja skatītāju aplausi dažās ainās (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) tik tiešām patīkami !
Bija pat tādi brīži, kad gandrīz apraudājos, pavēru muti un gaidīju, kas notiks tālāk.
Izjustas ainas, kas lika pasmaidīt, neparedzami notikumi un galu galā izcils humors,manuprāt, ir labākais, kas šajā filmā bija. Patiess prieks skatīties !
No seansa aizgāju līdz mielēm patīkami strāvojot. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Paldies visiem aktieriem, režisoram, Roulingai, producentiem un visai pie šīs filmas strādājošajai grupai, ka ļāvāt uz ekrāna izbaudīt kko tādu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Es liktu 9,5 no 10 ballēm.

+Citēt rakstu
***Dancing_Queen...
iesūtīt 16.07.2007 21:09
Raksts #33

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Pievienojās: 07.06.04
Kur: ŪBERĪGO ciemā. :D

Tā kā filmu gaidīju jau ļoti sen un ar nepacietību centos izdomāt kādu brīdi, kad beidzot tikšu to redzēt liku ļoti lielas cerības uz to, ka filmai jābūt labai un tā mani nepievīla. Lai arī tas, ka daudz kas bija mainīts un īsti nesakrita ar grāmatā teikto, neko daudz nemainīja, tik un tā bija labi. Manuprāt, šī bija labākā no filmām aktieru meistarības ziņā.
Mani pārsteidza Kingslija izskats, bet Kingslijs bija viens no labākajiem, kā jau iepriekš bija minēts viņa citāts. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Vēl joprojām priecājos par to.
Luna bija vnk neaprakstāma. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Visu laiku man šķita, ka viņa ir naturāli kko salietojusies.
Žēl, ka filmā netika iekļauts pilnīgi nekas no kalambola, jo tomēr Harija un Vīzliju izslēgšana no komandas, kā arī uzvara Grifidora uzvara bija samērā nozīmīgs notikums grāmatā.
Grūps mani ļoti pārsteidza ar to, ka izskatījās tik mīlīgs, jo iztēlojos viņu krietni vien nesmukāku un pretīgāku. Viņš bija pārāk mīlīgs.
Varu teikt, ka patīkami pārsteidza izveidotas Voldemorts, jo viņš bija tik pretīgs un biedējošs, ka tiešām veidotāji labi pastrādājuši pie tā, lai viņš nebūtu iznācis no multenes.
Bet tomēr visvairāk smiekli nāca gaidītajā Harija un Čo skūpsta vietā. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Nu nevarēju nepasmieties. Kaut kas man tajā vietā vnk neiederējās filmā. Bet nu pēc tam jau viss bija labi.
Kopumā filma likās varbūt ne tāda kādu es to gaidīju, bet tik un tā laba. Es liktu 9, jo Poters jau laikam nekļūs par manu mīļāko filmu, ir citas vērienīgākas, bet šī pagaidām kļūs par manu mīļāko filmu no visām citām Potera iepriekšredzētajām daļām.

+Citēt rakstu
Victor Krum
iesūtīt 16.07.2007 23:13
Raksts #34

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 02.03.04
Kur: Uz slotas

Tā kā neesmu nekāds ūberīgais poterfanis, man droši vien būs savādāks skatījums uz filmu.

To, ka viss būs pozitīvi, apliecināja jau ņirdzošā biļešu pārdevēja, kurai nosaucot savu pirkuma numuru (biļeti pirku caur internetu) atklājās, ka kā pircējs uzrādās nevis īstais mans vārds ar kuru maksāju, bet gruzīnu pseidonīms, kuru uzrādīju reģistrējoties forumcinemas.lv. Es arī par to paņirdzu un ar labu omu un biļetēm devos tālāk.

Filmu skatījos ar vienu draugu, kas nav lasījis nevienu grāmatu, bet ir redzējis visas filmas. Iesākums likās nedaudz debīls, jo Harijs sāka lekties ar Dūdiju viņa draugu klātbūtnē. Tie atprātotāji arī totāli savādāki nekā grāmatā, bet tie jau tikai sīkumi.

Riktīgi patika Luna. Superīga meitene viņu tēloja. Skatoties raidījumu par to kā filmu veidoja, redzēju arī interviju ar viņu. Jau tad likās, ka atbilstošāku Lunu vienkārši nebūtu iespējams atrast. Grāmatā man viņa patika, bet filmā es viņu čut ne iemīlēju (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) .

Īstenībā kopumā man patika. Esmu lēnām atguvies no trešās filmas, kuru ienīdīšu vienmēr, par to ka izņēma manu mīļo kalambolu. Pārējās tik sīki vairs neatceros. Šinī filmā tika diezgan veiksmīgi īsināts sižets, nepalaižot garām svarīgākās detaļas. Protams, gribējās man beigās dzirdēt izskaidrojumu par to, kas notika, kad Harijs Strupam nodeva kodēto mesidžu (gaidīju arī foršo Strupa repliku, kas bija grāmatā) un gribēju arī redzēt purvu, kuru Freds un Džordžs uztaisīja grāmatā. Ambrāža bija ok un man par pārsteigumu - atšķirībā no visām iepriekšējām filmām man nebesīja Dumidors, kas gan lielākoties ir skaidrojams ar faktu, ka beidzot varēju redzēt kā viņš kaujas ar Valdi. Parasti mani kaitina arī Rons, bet šoreiz viņš gandrīz vai nešķobījās.

Parasti no filmām paņemu priekš savas iztēles to, kas patīk un pārējo atstāju kā ir. Tā arī bija šoreiz - Lunu, Strupu un Hermioni es nekad nespēšu iztēloties savādākus, bet man vienmēr būs sava versija par to kā izskatās Dumidors, Zibiņš, Maksūra, Trilonija un arī Vilksons.

Ak jā, gandrīz aizmirsu pateikt - tulkojums reāli sūkāja pakaļu - tur tik daudz lietas tika iztulkotas tik nenormāli debīli, ka tāda lieta kā Figas kundzes jaunais vārds - KRELLES kundze likās tīrais sīkums.

p.s.
Teorētiski gan iespējams, ka mana patika pret šo filmu ir skaidrojama ar to, ka sen neesmu pārlasījis piekto grāmatu. Secinājums - to pirms filmas labāk nedarīt.

Šo rakstu rediģēja Victor Krum: 16.07.2007 23:14

+Citēt rakstu
Nazgul
iesūtīt 17.07.2007 22:52
Raksts #35

Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem
**

Pievienojās: 13.02.05
Kur: mājās

Manas domas par filmu:
Kā jau parasti, no grāmatas atpaliek stabili, nebija tās burvības, ko P.Džeksons piešķīra "Gredzenu Pavēlniekam". Bet Hariju Poteru jau laikam perfekti filmā pārvērst ir grūtāk.
Kopumā iespaids ir pozitīvs. Ļoti patika Luna, grāmatu lasot viņu iztēloties savādāku man nevajadzēs. Patīkami pārsteidza Tonksa, kuru grāmatā nez kāpēc biju iztēlojies daudz nesmukāku. Par Grūpu varu pievienoties visiem pārējiem - grāmatā viņu biju iztēlojies nesalīdzināmi nemīlīgāku, bet dodu priekšroku filmas variantam. Par Dumidoru varu piekrist Victor Crum. Arī man viņš visās iepriekšējās filmās lika stipri vilties, un nu beidzot bija sakarīgs. Tomēr iztēlē man viņš vienmēr paliks savādāks. Nu nespēj filmā viņu parādīt tik noslēpumainu un varenu, kāds viņš ir grāmatā. Protams, kā vienmēr patika viens no maniem iecienītākajiem tēliem, Strups. Vot tam gan atbilstošāku aktieri neatrast, un tā balss... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) Ambrāža bija OK, dusmu emociju manī izraisīja, lai gan ne tik ļoti kā grāmatā, kur brīžiem no izmisuma, gribējās kaut ko salauzt. Viņas kabinets - pretīgākais APTZ kabinets, ko jelkad nācies redzēt. Ļoti aizkustinošs bija dvīņu atvadu grautiņš, tikai purva žēl.
Tomēr Atprātotāji un tā Nāvēžu pārvietošanās tādā kā ēnas formā man ne visai. Ļoti pietrūka arī Kalambols ar "Vīzlijs mūsu karalis" Uz to es biju filmā cerējis. Protams šo cerību spārniņi jau tika laicīgi salauzti, paziņojot jau labu laiku pirms pirmizrādes, ka Kalambola nebūšot.
Nobeigumā vēl par ainām ministrijā. Cīņas: nu tās jau kaut kur sāka nedaudz atgādināt par "Zvaigžņu Kariem" un tā kā esmu arī tās filmas fans, tad man jau nu personīgi gribējās vēl un vēl. Aizkustināja mirklis, kurā Siriuss nosac Hariju par Džeimsu. Arī Dumidora un Voldemorta duelis bija labs, tikai tur atkal nedaudz pietrūka Dumidora varenības. Kaut kā likās, ka šis par daudz pa to zemi vāļājas. Lai kā es apbrīnotu Voldemorta spējas, Dumidors tomēr liekas nedaudz spēcīgāks.

+Citēt rakstu
Daniels_Redclifs
iesūtīt 18.07.2007 00:42
Raksts #36

Kārto SLIM-us

Pievienojās: 28.10.05
Kur: Viduszeme

nuuu, jaasaka, ka biju gaidiijis ko vairaak no filmas un jaasaka, ja es nebuutu lasiijis graamatu, tad visnotalj filma vareetu likties nogurdinosha.. stulbi, bet fakts.. :-/ tika izlaista taa smadzenju izstaba (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) nu taa, kur pa kkurieni peldeeja smadzenes, es buutu veeleejies to redzeet.. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) daudzi tie skati bija pamatiigi aprauti un kaa vienmeer prasiijaas peec neilga 2 min turpinaajuma... ainaa, kur bellatrise traapa Siiriusam un vinsh 'iekriit' aiz taa audekla jeb kaa bija graamata rakstiits, nepietiekami apspeeleeta aina! figas kundze, taa laikam vinjai bija vaards, man gan likaas piemeerota, taa vechinja, stostiiga, negliita, man likaas perfekto.. ambraazha, nu tie smieklinji, vnk :w00t: domaajams labaaku aktrisi atrast nevareetu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) un jaa, taa aina ar no niggeru, 'I dont care if Dumbledore is guilty(or smth like that), but you must admit, hes got style.." (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) vnk piedur (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) mjaa, vecaa dziesma par kalambolu, kalambolu obligaati vajag, bet nu es saprotu rezhisoru un aktierus, nevienam jau nav interesanti lidinaaties uz zaljaa or zilaa ekraana un izlikties, ka tu baigi lido ar slotu. tur veel bija dazhnedazhaadas aininjas, kur prasiijaa veel biki un buutu labi, veel joprojaam nesaprotu vinjus, var tak taisiit filmu 2 stundas un 40 minuutes vai pat visas 3h stundas, ja vinji to dariitu taa kaa ar LOTR, tad arii sanaaktu tikpat labi, kaa LOTR! + vai tad muusu iemiiljotais harim beigaas nevajadzeeja meegjinaat izpildiit avada kedavra laastu, nevis mokum? jo kko minos, ka vinsh centaa snogalinaat kko.. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) un jaa, skaistaa wiizliju atvadas, vnk love that scene (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)
nu, es vareetu veel pakomenteet, bet man iisti nav iespiedies taa labi atminjaa taa filma, tag jaagaida DVD unrated versija, ar ceriiba, ka buus vismaz 10 min klaat filmai.. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)
bet kopumaa, filma radiija labu iespaidu, bet kaa jau ar visaam HP filmaam, truuka tas, ka sbija graamata un protams, filmas veidotaajiem vajadzeetu reiz saprast, ka galvenie fanu poterfilmaam ir tie pashi potergraamatu fani un vinji veelas labaak redzeet notikumu gaitu ka agraamata, protams, ne 1:1 kaa graamata, bet, lai galvenie notikumi buutu atteeloti taadi, kaadiem tiem jaabuut.. 8.5 filmai... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
btw, tonksas atveidotaaja bija smuka aktrise, taisni vai zheel, ka vinja tik maz paraadiijaas.. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)

+Citēt rakstu
aivvv/troll drea...
iesūtīt 18.07.2007 01:22
Raksts #37

Pokemonu pavēlnieks

Pievienojās: 24.07.03
Kur: prefektu vannasistaba nodarbojoties ar...
Zilonītis Dambo 2012

es neesmu lasiijis nevienu juusu postu un nelasiissu un arii 150 vaardu man nebuus un man ir dzilli vienalga es esmu smagi ssokleets un uzskatu ka esmu idiots ka skatiijos so filmu.....

nezinu kapeec citiem patiik harijs poters - zinu vienu - filmaas ir iznnemts viss kas man patiik no harija potera...
man sskkita ka es vairs neesmu taads fans kaa pirms ccetriem gadiem - ssodien es sapratu ka esmu gan es esmu audzis ar sso graamatu fonaa sskkiet peedeejos septinnus gadus bet es nekad nebuutu to dariijis ar filmu...

jaa tas laikam viss ko ir veerts rakstiit tas taapat visu pasaka....

+Citēt rakstu
Viesis_Viesis_emjei_*_*
iesūtīt 18.07.2007 05:42
Raksts #38

Viesi

Nju nezinu, ja visas iepriekšējās daļas skatoties tiešām bija sajūta, ka es skatos Poteru, tad tagad tāda neradās. Flmā viss likās tik saspiests un reizēm pat nācās padomāt, kas tur īsti tagad notiek un kura daļa izgriezta. aktieru spēle bija lieliska, vislabāk patika Lunas atveidotāja, manuprāt vēl apātiskāku tēlojumu izveidot nebija iespējams.
Ambrāža, man kaut kā likās, ka viņai vajadzēja būt nedaudz apaļīgākai un tas viņas kaitinošais krekšķis vairāk izklausījās pēc smiekliņiem.
Filmā varēja saklausīt arī dažus labus jokus, taču vislabāk man patika Fadža reakcija, kad viņš beidzot ieraudzīja Voldemortu iesaukdamies "He's back!" Zāle burtiski sāka viņam aplaudēt un no malu malām varēja dzirdēt tādas replikas kā "Labrīt!", "Well dooh!" , "Bremze!", "Pamodās viens!" un tml.
Specefekti, vnk graujoši!!!
Ar lielāko prieku noskatītos vēlreiz (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
Valda
iesūtīt 18.07.2007 07:48
Raksts #39

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 17.11.06

Vakar noskatījos filmu. Tiešām, specefekti labi, atstāja iespaidu, bet - sižets.
Protams visu filmā nevarēja parādīt, piemēram, kalambolu, kas bija nozīmīgs Ronam,. Ne Rons, ne Hermione nebija prefekti (nezin kāpēc?). Jau otro filmu pēc kārtas Nevils izpilda Dobija lomu (vai paredzēts, ka sestajā filmā viņš kopā ar Mokšķi izsekos Drako? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Luna - brīnišķīga; Ambrāža - izcila (smiekliņi tiešām izcili). Hadriga stundu aizvietotāja vispār nebija atrādīta (stundas vispār netika rādītas - bet tās bija ļoti saspringtras dēļ SLIM-iem). Maksūras attiecības ar Ambrāžu - parādītas virspusēji. Strupa atmiņas - blāvas (kā Harijs tajās varēja parādīties bez Domnīcas? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) ) Netika pateikts, ka Strups brīdināja FO par jauniešiem Ministrijā. utt, utt. Kur palika Vīzliju purvs, kur palika Zibiņa "mēs nezinām, vai tas ir mūsu kompetencē?" Par Tonksu - pati aktrise bija nedaudz vīlusies, ka viņas mati bijuši violeti, nevis rozā. Kāpēc? Tā varētu turpināt un turpināt.
Domāju, ka filma ir izdevusies, ja neņem vērā grāmatu. Es sen esmu secinājusi, ka grāmata ir viena lieta, bet filmas - kaut kas paralēli (kā fan fic).

+Citēt rakstu
Oriole
iesūtīt 18.07.2007 09:03
Raksts #40

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 04.04.04

Vēlos pievienot arī savu viedokli, lai gan visnotaļ iespējams, ka tas pārmēru neizcelsies no jau izteiktajiem.

Lai arī neesmu hard core HP fane, tomēr filmu ļoti vēlējos redzēt un tā kā esmu atvaļinājuma vidū, nolēmu noriskēt savas bankas kartes informāciju un pasūtīju biļetes uz pašu pirmo seansu 13.datumā. Uzreiz jāpiebilst, ka lai arī zāle bija pārpildīta, kopējā atmosfēra bija ļoti patīkama, bez pārgudriem, izsmejošiem komentāriem, kādus var novērot, piemēram, nakts seansos, kur mēdz nākt publika ar nolūku visiem izrādīt savu "augsto" IQ līmeni. Skatītāju atsaucība bija pārsteidzoša, it sevišķi zinot latviešu introvertās tendences; katrā ziņā ļoti patīkami atrasties tik pozitīvu emociju vidū.

Tik tālu par kopējo noskaņojumu. Runājot par filmu, tur, protams, ir room for improvement. Pilnībā piekrītu nu jau vispārpieņemtajam atzinumam, ka grāmatas ir tomēr ir pārākas par filmu versijām, lai gan īsti godīgi salīdzināt šīs divas mākslas formas laikam nebūtu. Nenoliedzams ir fakts, ka filmai vajadzētu, pilnīgi noteikti, būt garākai - ļoti šaubos, vai tiešām WarnerBros. ieņēmumi tik jūtami ciestu no šādas neērtības. Saprotu, ko kritiķi ir gribējuši teikt ar to, ka filmai pietrūkst maģijas - jo tas tik tiešām bija jūtams. Trūkst samērā daudz to nelielo sīkumu, kas padarītu filmu personiskāku, tuvāku auditorijai, nevis vienkārši saīsinātu grāmatas ekranizējumu. Daži citāti un nelielas, papildinošas ainas tik ļoti būtu uzlabojušas vispārējo iespaidu.

Aktieru darbs pārsvarā šajā filmā ir nevainojums, it īpaši uzsverot visu vecāko Britu aktieru kontingentu, kuri atmirdz katrs savā nišā un tēlā. Jaunpienācējas, kā H. Bonham Carter un I. Staunton savās lomās ir gluži kā no grāmatas izkāpušas (lai gan skatoties uz I.Staunton pa galvu nez kāpēc uzmācīgi maisījās viņas Charlottes tēls no 1995. gada filmas Sense and Sensibility). Ļoti patīkami redzēt, ka pirmajās filmās samērā stīvais D. Radcliffe ir izaudzis līdz labam aktiermākslas līmenim; arī R. Grint savu lomu notēlo tikpat veiksmīgi kā parasti, par spīti salīdzinoši nelielajam screen time, kas viņam piešķirts. Savukārt E. Watson, manuprāt, joprojām strādā tādā pašā stilā kā HP 1 un HP 2, bez īpašas profesionālās izaugsmes - kas apbēdina, jo gribētos tomēr redzēt vienlīdzīgu atdevi no aktieriem.

Pie filmas stiprajām pusēm, bez aktieru darba, noteikti jāmin arī specefekti, kuru apjoms un pielietojums bija pareizajās devās, neradot special effects fatigue, bet veiksmīgi papildinot scenāriju. Citiem vārdiem, cīņas ainas bija elpu aizraujošas un zosādu izraisošas.

Rezumējot, vēlos uzsvērt, ka filma bija ārkārtīgi jauka un to noskatījos ar lielu interesi un patiku, tomēr šķita, ka tā gluži vai izskan gaisā, kā priekšpēdējais cēliens pirms kuliminācijas, kā tāds pakāpiens, virs kura mitinās the real deal. Ar interesi gaidu nākamā gada novembri, lai redzētu, ko šis pats režisors būs izveidojis no Rowlingas sestās HP sērijas.

On a more personal note - visu filmu gaidīju un nesagaidīju savu iecienītāko citātu no HP 5: "It unscrews the other way."

+Citēt rakstu

3 Lapas V  < 1 2 3 >
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 03.06.2025 14:34