Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Pussala - Izredzētie, ATD pavediens
zenofeX
iesūtīt 23.08.2006 18:47
Raksts #1

Kārto SLIM-us

Grupa: Biedri
Pievienojās: 28.11.03
Kur: nemitīgā kustībā/nav

Šeit:

1) Jautājumi, kas attiecas uz spēli kopumā
2) Ārpus personas jautājumi un sarunas
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
12 Lapas V  « < 9 10 11 12 >  
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (200 - 219)
zenofeX
iesūtīt 01.11.2007 09:41
Raksts #201

Kārto SLIM-us

Ļoti žēl, cerēsim ka ātri salabos, kādu brīdi jau varēs iztikt, bet ne ilgi.

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 01.11.2007 09:43
Raksts #202

Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija

Viņa cer, ka tas nebūs ilgi, tikai nekādi nevar pateikt, tieši kad būs.

+Citēt rakstu
Romija
iesūtīt 01.11.2007 10:38
Raksts #203

Piedalās Bezgalvju medībās

Pievienojās: 01.04.04
Kur: online
Fotogrāfs 2007

Esmu pa apkārtceļiem atpakaļ, bet kamēr visu saspamoto izlasīšu... tad arī ierakstīšu. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 04.11.2007 21:27
Raksts #204

Zintniece
Grupas ikona

Dzīvā enciklopēdija

Es jūtos mazliet dezorientēta. Ko man ņemt par pilnu no citu spēlētāju rakstītā? Nelasīt taču nevar, bet kas atbilst kaut kam patiesam pasaulē, kurā esam, un kas nē? Es domāju - to, ko Ilomi kā bezmaz pustūkstoš gadus nodzīvojis elfs zinātu vai varētu zināt.
Piemērs - Rozri pieminētās "elfu dāvanas". Kas tas ir? Eksistē? Zinu? Nezinu? Ilomi ir diezgan ilgi maisījusies pa cilvēku zemēm, bet, protams, var nekad nebūt neko tādu dzirdējusi, ne par to runa. Man jauc galvu tas, ka es nevaru novērtēt, kam ir jāpievērš uzmanība, bet kam nav, t.i., kas ir cita spēlētāja tēla tīra izdoma, kas pastāv viņa galvā un gar ko manam tēlam nav nekādas darīšanas, bet kas no šī, ārpus tiešās runas esošā teksta patiešām IR informācija. Jo tādu arī mēdz rakstīt, un pavisam ne reti.
Ilomi jau pietiek ar neskaidrībām par maģiju (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Ja godīgi, es neko vairs nesaprotu. Nevis situācijā nesaprotu, apraksts ir ļoti labs, bet gan maģijā nesaprotu, un pat īsti nespēju pateikt, ko man vajadzētu, lai lietas sāktu iet labāk. Ilomi nespēj nevienam neko paskaidrot par to, kas vispār, teorētiski varētu būt noticis ar Livianu, izņemot - kaut kas nelāgs (vai varbūt - kaut kas viņai ļoti labs). Varbūt tā arī domāts (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Ja tā, tad viss ir kārtībā.

+Citēt rakstu
Sindra
iesūtīt 04.11.2007 21:34
Raksts #205

Angel of Music

Pievienojās: 15.01.04
Kur: Azeroth
Spēļu meistars 2012

Man liekas, ka Rozrī vienkārši nepatīk elfi
(IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 04.11.2007 21:43
Raksts #206

Zintniece
Grupas ikona

Dzīvā enciklopēdija

Jā, protams! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Pilnīgi slimīgi nepatīk, lai gan viņa meistara tuvos senčos ir elfi. Gandrīz uzprasās jautājums - no kurienes tāda nepatika?
Tas tā var būt, pilnīgi mierīgi, pret to nav iebildumu. Iebildumi ir pret to, ka nav iespējams atšķirt aizspriedumus un izdomājumus no īstas informācijas, kuru tā mēdz iepīt spēlē. Ja šīs informācijas iegūšanas avots nav izmantojams, tad, manuprāt, bet tikai manuprāt! spēle zaudē, jo vairs nevar iet raiti uz priekšu - ir daudz vairāk PZ un skaidrošanās, bet, protams, var novienoties, ka spēlē informācija tādā veidā nav iegūstama, un miers. Tikai tad katrreiz jāpārprasa GM - ir tā vai nav? Runa ir par lietām, kas pasaulē labi zināmas, nevis tām, kuras var nezināt vai pat pilnīgi droši nezina. Citādi man reizēm ir sajūta, ka Ilomi tos 400 gadus ir sēdējusi mucā un pilnīgi neko nezina. Man šķiet, ka tā gluži nebūs bijis (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Ā! Nu, jā, tā ir informācija par pasaules norisēm vispār un kopumā, par to, kāda ir pasaule, nevis, kas tieši notika te un tagad.

Šo rakstu rediģēja Roviela: 04.11.2007 21:54

+Citēt rakstu
Sindra
iesūtīt 04.11.2007 21:54
Raksts #207

Angel of Music

Spēļu meistars 2012

Nu vismaz Saela fiška pārvietoties nemanāmam ir klases fiška nevis rases.
Vismaz es tā saprotu. Elfi pārvietojas klusāk un nemānāk kā cilvēki, bet ja viņi uz to nav specializējušies, tad diez vai ir nepamanāmi.
Es neko nezinu par īpašajām elfu fiškām.

Ai bet nav ko iespringt.
Tas jau īsti nav tik svarīgi.
To, kas būs svarīgi gan jau GM pateiks.

Lai gan šajā situācijā Dāgam principā bija jāpamana tos, kuri pienāca, vienīgi Rozri varēja nepamanīt izmaiņas suņa uzvedībā, jo bija savā ziņā tādā kā afekta stāvoklī.

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 04.11.2007 22:09
Raksts #208

Zintniece
Grupas ikona

Dzīvā enciklopēdija

Protams, ka nav ļoti svarīgi, tikai man gribas lasīt visu spēlētāju tekstus, bet te reizēm sevi pieķeru pie domām, ka Rozri rakstīto man lasīt nemaz negribas, un tā gan nav labi (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) Un ne tāpēc, ka viņam aizspriedumi pret elfiem. Manis pēc, lai ir!

Ak, nesatraucies par suni. Suns ne pirmo reizi uzvedas ne gluži tā kā īsts suns, bet, iespējams, es nepazīstu suņus. Kopumā stāsts ir par to, ka dzīvnieki pret elfiem kā rasi parasti izturas kopumā neitrāli, ja ne labvēlīgi. Pieņem kā savējo, nebaidās utt. Es tā sapratu un tā cenšos attēlot saskarsmi ar dabu, tā teikt. Tāpēc varētu arī pieņemt, ka suns uz Saelu nekā īpaši savādi un ļoti pamanāmi nereaģēja.

+Citēt rakstu
zenofeX
iesūtīt 05.11.2007 14:15
Raksts #209

Kārto SLIM-us

Man šodien nav daudz laika, bet

Man patīk dot spēlētājiem zināmu brīvību gan tajā, kur viņi dodas, gan arī tajā ko viņi dara, domā un zin. Protams, medaļai ir arī otra puses - likgāks laiks jāpavada pie saviem postiem. Bet man visu laiku likās, ka šāda brīvība atraisa spārnus arī spēlētājiem, piemēram, no Ausmintas pārņēmu frāzi "meklēt zem formas" (tas ir, kad burvis mēģina saprast, vai tas, ko viņš redz ir ilūzija, pārvērtība vai tas patiešām eksistē), no Rozri - "dīvainlaiks" (laiks vasarā, kad planēta šķērso apvidu visumā, kur robeža ar citām dimensijām ir visai vāja - tas izraisa dažādas parādības un kataklizmas uz planētas virsmas) un no Rozri nākusi ir arī leģenda par cilvēku burvi, kurš, lai glābtu savu sievu un bērnu, ilgi, ilgi dziedāja uz mājas jumta, kāmēr kāds viņam palīdzēja. Es vienkārši mēģinu radīt spēlētājos iedvesams dzirksti un tad, ja iespējams pielāgot to, kas iznācis spēles pasaulē. Ne vienmēr sanāk.

Runājot par "elfu dāvanām"... Man šķiet, ka forumu spēlēs ir maksimāli jāizvairās no šādiem jautājumiem, kas skan kā "vai es to zinu, esmu dzirdējis, redzējis utml." Lielākajā daļā gadījumu vajadzētu pieņemt, ka nezin, ja spēlētājs nezin vai neatceras. Galu galā par pasauli, kurā notiek spēle, pilnīga priekšstata nevienam nav, un nevienam nav arī varoņu pieredze. Vislielākā pieredze ir man (tas gan ir forši, ne?) ar informāciju es cenšos neskopoties; ja kādam ir jāzin tas, ko nozīmē notiekošais, viņš to arī uzzin.

Dāgs ievēroja Valto un Saelu, taču, šķiet, nevēlējās traucēt Rozri, kurš bija iegrimis pārdomās. Tuvojošies jau nebija nekādi svešinieki.

Ilomi... Es gribēju, lai viņa pati saprot, apmēram, kas notiek ar Livianu. Varbūt viņai jau ir aizmirsies, kā izskatījās maģijas lauks ap cilvēku, kuram ap kaklu ir pretmaģijas siksna vai sprādze? Katrā ziņā "sēklis" izskatās diezgan līdzīgi.

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 05.11.2007 14:41
Raksts #210

Zintniece
Grupas ikona

Dzīvā enciklopēdija

Bet man baudu sagādā izzināt pasauli, kurā spēlēju. Nevis izdomāt to, bet izzināt un pielāgoties. Un tam es izmantoju arī citu spēlētāju tekstus, un man nepatīk, ja tos tā nevar izmantot. Laikam tur tā vaina. Es varu izdomāt, bet man tā šķiet ielaušanās GM lauciņā. Pasaule ir tikai un vienīgi GM īpašums (es tā domāju). Izņemot tēla rīcību, tur nav nekā, ko tēls drīkstētu piedomāt. Dot kaut kam tur esošam nosaukumu - tas ir kaut kas cits.

Tur jau tā lieta, ka ir aizmirsies (un piedevām par maģijas laukiem nekad īsti skaidra priekšstata nav bijis) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) Citādi Ilomi skrietu papēžiem pie zemes neķeroties, un jau krietnu brīdi atpakaļ. Tagad, laikam, vairs neko nevar darīt. Nokavēts. Es saprotu, ka ir gribēts, lai Ilomi pati saprastu (un tas būtu jauki! Tieši tas, ko vajag), bet ja es nesaprotu un pat nezinu pajautāt, tad kā var saprast viņa? Vo un tagad man nav priecīgi. Sajūta tāda, kā padoties mēģinot atminēt mīklu. Pareizāk sakot - sajūta kā strupceļā, kad vairs pat nemēģini meklēt pareizo ceļu ārā, bet gribas kāpt pa taisno pār sienām, tikai nevar. Ilomi (pareizāk - es) vispār ir galīgi slikta burve (man maģija kaut kā "nepielec" (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) ) un var arī neko nesaprast.

Šo rakstu rediģēja Roviela: 05.11.2007 14:45

+Citēt rakstu
zenofeX
iesūtīt 07.11.2007 20:30
Raksts #211

Kārto SLIM-us

Nu, viens punkts, kurā es feiloju, ir tas, ka necenšos nepārtraukti pierakstīt pasaulei klāt jaunas un jaunas nodaļas par to, kā tur viss notiek. Jo, ja spēlētājs ir tikai cilvēks, kurš groza pogas un rausta slēdžus pie tāda kā mītiska aparāta, tad es esmu aparāts. Man ir jāzin, ka ja vienreiz, nospiežot podziņu, iedegās sarkanā gaisma, tad arī nākamajā reizē tā jābūt, ja vien spēlētājs nav kaut ko pamainījis savā uzvedībā. Pasaules konsistence, vai zinies.
Man jau tā stāstā ir bijušas vairākas rupjas kļūdas, un droši vien neskaitāmas mazas kļūdiņas. Ne par velti ļoti daudz ko esmu atstājis, kā tas ir pie mums, uz zemes (planētas apstākļi līdzīgi, dienu skaits līdzīgs, dienu un mēnešu nosaukumi tādi paši, un citas lietas)... Protams, es cenšos maksimāli izstāstīt visu, kas notiek apkārt, sevi pārāk neapgrūtinot, tomēr jūsu visu darbība nav atkarīga no manis. Es aprakstīšu tikai rezultātus vai arī to, ko cilvēks jutīs, ja tas būs atkarīgs no ārējiem apstākļiem.
Un par Livianas pazušanu - jā, stāvoklis ir nopietns, taču noteikti darīt kaut ko vēl var.

Galvenais nenokārt galvu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 07.11.2007 20:41
Raksts #212

Zintniece
Grupas ikona

Dzīvā enciklopēdija

Ek, būs jau labi! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Sliktums bija tur, ka es 'pa dzīvei' neredzu tās maģijas ieplakas u.tml., bet gan iztēlojos pēc apraksta, bet stāvokli, kā bija ar siksnām, es, izrādās, iztēlojos savādāk - ne kā ieplaku vai retinājumu vai vēl kā, bet kā riktīgu caurumu, kuram maģija plūst apkārt, to neskarot. Tādu kā gaisa burbuli ūdenī, ar konkrētām robežām.

Paši pakaļ Livianai neaizskriesim, varbūt Agors norīkos kādu ķērāju, citu nevienu nezinu, kurš tur ko varētu darīt.

+Citēt rakstu
Nimue
iesūtīt 07.11.2007 22:07
Raksts #213

Istari māceklis

Pievienojās: 29.12.03
GP eksperts 2006

CITĀTS
Ko man ņemt par pilnu no citu spēlētāju rakstītā?

Visu. Un neko.
Vienkārši atcerēties, ka tas ir tēlu subjektīvais priekšstats nevis objektīvā informācija. Protams, elfi izskatās izņēmums.. bet par to tālāk.
CITĀTS
Nelasīt taču nevar, bet kas atbilst kaut kam patiesam pasaulē, kurā esam, un kas nē? Es domāju - to, ko Ilomi kā bezmaz pustūkstoš gadus nodzīvojis elfs zinātu vai varētu zināt.
Piemērs - Rozri pieminētās "elfu dāvanas". Kas tas ir? Eksistē? Zinu? Nezinu? Ilomi ir diezgan ilgi maisījusies pa cilvēku zemēm, bet, protams, var nekad nebūt neko tādu dzirdējusi, ne par to runa.

Es nezinu. Rozri nezin. Bet Ilomi nomierināja Dāgu pie šķūņa. Rozri no vēlākajiem paskaidrojumiem (varbūt pat aizkadra paskaidrojumiem) to uztvēra kā 'nu ar elfiem tā gadās' - galu galā ATD pavedienā to kaut kā tā mēģināji nodēvēt (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Kopš tā brīža esmu to uztvērusi kā Tevis izdomātu šīs pasaule elfu īpatnību. Neviens cits no spēlētājiem pasauli nav papildinājis un pierakstījis tik daudz kā tu - tieši ar savas viszinošās un cilvēku uzvedību saprast nespējīgās elfas atspēli. Ja tas būtu tīšām, būtu vienkārši fantastiski - bet visu cieņu par to, pat ja tas ir nejauši. Man tas spēli padara daudz interesantāku. Tāpat priekšstatu par elfiem tagad papildina Saels - lieliski sazobojot ar iepriekšējo, tikai nevis viszinošs, bet vienkārši ļooooti uz mērķi orientēts. Kas arī ir interesanti. Vismaz es to cenšos uztvert kā konkrēto tēlu īpatnību.

CITĀTS
Rozri varēja nepamanīt izmaiņas suņa uzvedībā, jo bija savā ziņā tādā kā afekta stāvoklī.

Bingo. Un nē, es nerakstīju 'Rozri nepamanīja' jo es vienkārši nezināju, ko dara Dāgs. Tāpēc izvēlējos rakstīt tā, lai tas atbilstu gan Dāgam, kas pamanījis, gan Dāgam, kas nav pamanījis - jo tam jau nav nozīmes. Nozīme ir Rozri reakcijai, kas gluži vienkārši ir tāda pati abos gadījumos.

Piedod, es tiešām nerakstu Rozri tekstus ar mērķi Tevi īpaši aizkaitināt.

Šo rakstu rediģēja Nimue: 07.11.2007 22:09

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 07.11.2007 22:36
Raksts #214

Zintniece
Grupas ikona

Dzīvā enciklopēdija

Tādus nu es iedomājos tos elfus šai pasaulē (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Atsvešinātus no cilvēkiem un interesējošamies par kādu savu mākslu un par maģiju un skaistumu, un visu citu laidošus gar ausīm. Ne gluži "sēž un skatās kā lido taurenīši", bet tuvu tam. Vismaz ar cilvēkiem sarunājas un pat saprot. Reizēm. Un tuvus ar dabu. Apmēram kā vējš, kā koka lapa. Cenšos tādu raksturu izdzīvot (es nespēlēju, bet dzīvoju), bet reizēm grūti iet. Ja kādam ir tik daudz gadu (vai pustūkstotis), tad ir pagrūti, vai ne? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Pats idejas pamats nav mans, tas nāk no GM elfu aprakstiem šajā pasaulē, kaut vai bez dievu saraksta, parastā dzīves veida, svētkiem un citām tādām lietām ir pagrūti iztikt. Noteikti, es to esmu paņēmusi un pārtaisījusi "pa savam", nenoliedzami tā ir.

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 08.11.2007 09:26
Raksts #215

Zintniece
Grupas ikona

Dzīvā enciklopēdija

Man tāds jautājums - kāds izskatās Saels?
Es palasījos rakstus, bet tā īsti skaidrībā netiku. Acis viņam ir zaļas, tas gan. Bet mati kādā krāsā, un cik viņš ir garš?

+Citēt rakstu
zenofeX
iesūtīt 08.11.2007 09:31
Raksts #216

Kārto SLIM-us

Man šī info ir mājās (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) Lai Elune pati izstāsta.

+Citēt rakstu
Sindra
iesūtīt 08.11.2007 09:37
Raksts #217

Angel of Music

Spēļu meistars 2012

Saels izskatās:

1) Vārds, vecums, dzimums, rase
Saels. Ap 500. Cilvēkam izskatās aptveni 25 gadi. Elfs

2) Izskats
Slaids, trennētu augumu, veikls. Zaļas acis, taisni melni mati sedz lāpstiņas. Parasti izlaisti. Pievilcīgs un savu pievilcību apzinās. Tērpies vieglās, ērtās drānās. Plānas, brūnganzaļas ādas bikses, ērts krekls, kurš kādreiz bijis balts. Un kamzolis tādā pašā krāsā kā bikses. Apšūts ar ādu. Pie jostas kreisajā sānā duncis. Elfu darinājums. Skaists, ērts un kā radīts īpašniekam.

+Citēt rakstu
zenofeX
iesūtīt 14.11.2007 20:39
Raksts #218

Kārto SLIM-us

Vārdu sakot, neliela aptauja. Vai kādam traucē tas, ka bieži tomēr solo izgājieniem atbildes rakstu kopējā pavedienā, nevis pa
PZ? Saprotu ka daudziem tas var traucēt, jo ja tas tiek izlasīts, par to ir zināšanas, un tās var tikt (pat neapzināti!) iepītas jūsu atbildēs. No otras puses tas ir nekorekti pret galveno grupu, kurai nav pieejama informācija, ja tā tiek sūtīta pa PZ, kāmēr solo personāžiem ir pieejama gan viņiem sūtītā informācija, gan tas, kas notiek ar galveno grupu.

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 14.11.2007 20:49
Raksts #219

Zintniece
Grupas ikona

Dzīvā enciklopēdija

Man netraucē. Zināms, reizēm nejauši var atgadīties, ka izvēlos darīt to vai citu tikai tāpēc, ka zinu, kas notiek citur un laicīgi neesmu apdomājusi, ka to, īstenībā, nemaz nezinu, bet tīši - nekad. Vados tomēr no tā, kas zināms manam tēlam un tā, kas viņu interesē.
Ja ir paredzams kāds ļoti individuāls piedzīvojums, tad to gan, manuprāt, labāk pa PZ. Kā bija ar Serigu un Rozri, piemēram. Viņi bija prom no citiem, un citi nemaz īsti nezina, kas notika, un tā arī ir, ka nezina. Pareizi.

+Citēt rakstu
Sindra
iesūtīt 15.11.2007 10:28
Raksts #220

Angel of Music

Spēļu meistars 2012

Man nav nekas pretī, ka čaru, kuri uz mirkli atdalījušies no grupas piedzīvojumi, tiek aprakstīti kopējā pavedienā.

+Citēt rakstu

12 Lapas V  « < 9 10 11 12 >
Closed TopicSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 05.06.2025 03:31