Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Kas padara grāmatas labākas par HP filmām(vai otrādi)?
poteriade
iesūtīt 09.12.2005 16:49
Raksts #1


Cep speķi Dūdijam
*

Grupa: Biedri
Pievienojās: 25.11.05
Kur: Kaut kur,kur ir labi,vismaz cenšās,lai tā būtu...



Filmās laikam jau ir pārāk daudz kas svarīgs izņemts ārā,bet tur ir arī tas pats svarīgākais interesanti izstāstīts...Bet grāmatā tomēr ir konkrētāk,plašāk...Man jau grāmatas vairāk patīk.Tas tomēr ir oriģināls,pēc kura uzņem filmas. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif) Bet kā tu domā? (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
3 Lapas V   1 2 3 >  
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (1 - 19)
Marvolo Kedavra
iesūtīt 09.12.2005 17:02
Raksts #2


Cep speķi Dūdijam
*

Grupa: Biedri
Pievienojās: 06.12.05



Vispār jau reti sanāk, kad filmas ir labākas par grāmatām un teiciens "man labāk patīk grāmata" jau ir ieguvis tādu kā klišejisku nozīmi. Man prātā nāk tikai pārītis ekranizējumu, kas ir labāki par literārajiem darbiem. Varu nosaukt Kopolas Krusttēvu un Tarkovska Solaris.

Ar Poteru, protams, ir līdzīgi, neesmu saticis nevienu cilvēku, kas ir izlasījis HP grāmatas, un vienlīdz uzskata, ka filmas tomēr ir labākas.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
nitro
iesūtīt 09.12.2005 17:35
Raksts #3


Pārvērš vaboles par pogām
***

Grupa: Biedri
Pievienojās: 01.10.05
Kur: Jelgava



Par šadu tēmu aptauja ir šeit un tur var daudz ko atrast.
Vispār jau patīk filmas, gan grāmatas. Filmā visu redzi vizuāli, bet lasot tas ir jāiztēlojas.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
_BijušaisPareģis
iesūtīt 09.12.2005 17:43
Raksts #4


Strādā "Caurajā katlā" par trauku mazgātāju
****

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 04.10.03
Kur: Rīga, Jēkabpils



Vislielākais pluss grāmatām ir tas, ka lasot visu tu iztēlojies pats - kā viss izskatās, utt. Vēl grāmatām labi ir tas, ka visu var aprakstīt sīkāk, nekā to varētu parādīt filmā. Grāmatā, piemēram, var uzrakstīt ko kāds personāžs pie sevīm domā, kā domā rīkoties, utt. utjp.

Savukārt filmas skatītājiem rada daudz lielākas emocijas, īpaši ja filma tiek skatīta kinoteātrī. Tad prātā paliek, piemēram, kāda darbība, izteiksmīgi sacītas frāzes, skati, kuri, lasot grāmatu, iztēlojoties, atmiņā nepaliks tik spilgti, kā redzēti filmā.

Man pašam grūti izšķirties, kas būtu labāk, filmas vai grāmatas (nedomājot par tādām pašsaprotamām lietām kā dažu notikumu neparādīšanās filmā), jo abām lietām ir savi plusi. Tomēr nedaudz labāk man patīk grāmatas.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Daniels_Redclifs
iesūtīt 09.12.2005 17:47
Raksts #5


Kārto SLIM-us
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 28.10.05
Kur: Viduszeme



gan filma, gan graamata, ir kkas jauns un neredzeets, filmaa notikumi var risinaaties nedaudz savaadaak, bet graamataa atkal savaadaak, domaaju, ka abi ir vienliidz labi avoti, bet protams esmu biki vairaak nosliecies uz graamatas pusi, bet filmai ir taa labaa priekshrociiba, ka vari noskatiities "graamatu" (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) pa 3h, ko nevar izlasiit 3h, tur atkal ir savs labums, taapeec saku, ka abi avoti ir vienliidz labi un interesanti... !!! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
berserks
iesūtīt 09.12.2005 17:52
Raksts #6


Kārto SLIM-us
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 13.04.05
Kur: peļu medībās :D



Nu me piekrīt erty, jo grāmatās tiek pateikts katra personāža noskaņojums, izjūtas ... bet filmā tas jāsaprot pašam ... un ja kautko filmā palaid garām, tad vairs vari nesaprast, kāpēc notiek viena vai otra lieta ... tāpēc es saku, ka grāmatas ir labākas ...
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Heiliona
iesūtīt 09.12.2005 18:15
Raksts #7


Cīnās ar Lankašīras laumiņām
***

Grupa: Biedri
Pievienojās: 11.11.05
Kur: cenā



Arī man labāk patīk lasīt grāmatas, jo grāmatās viss ir izstāstīts sīkāk, un visus tēlus un notikumus var iedomāties pats. Filmas arī nav sliktas tāpēc, ka var redzēt kā šos pašus notikumus (lielāko daļu no grāmatas notikumiem) iedomājies kāds cits cilvēks un tad var salīdzināt.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Corasonna
iesūtīt 09.12.2005 18:20
Raksts #8


Sēž zem Šķirmices
**

Grupa: Biedri
Pievienojās: 15.10.05
Kur: Nekur nav tik labi, kā mājās, siltumā!!! :)



Man arī grāmatas labāk patīk, nekā filmas. Grāmatās plašāk aprakstīts. Turklāt filmās ļoti bieži neieliek interesantos, aizraujošos un smieklīgos sīkumus, kas ir grāmatā. Un dažreiz man labāk patīk tā kā es iztēlojos, nevis tā kā filmā parāda varoņus, vietas un viskautko citu. Filmas labāk patīk parasti tiem, kam nepatīk lasīt (kā piem. manai draudzenei).
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
**Kittie**
iesūtīt 09.12.2005 20:21
Raksts #9


Gāž podus mikstūrās
***

Grupa: Biedri
Pievienojās: 02.09.05
Kur: vecrīga



ir interesanti redzēt filmas. filmas kurās ir pārveidota grāmata. man arī jāpiekrīt ir tam ka grāmatas ir interesantākas jo tur viss ir izstāstīts precīzāk, nekas nav saīsināts un arī lasot pats var visu iztēloties. tā nu tas ir. lasot mēs katrs iedomājamies jau vien kā mums tas liktos.. tāpēc ir interesanti redzēt filmas. bet man nav nekādu pretenziju pret filmām. man arī patīk filmas. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Minki
iesūtīt 09.12.2005 21:04
Raksts #10


Kārto SLIM-us
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 26.11.05
Kur: Aizkulises



CITĀTS(erty @ 09.12.2005 17:43) *
Savukārt filmas skatītājiem rada daudz lielākas emocijas


Nezinu, vai esmu izņēmums, bet man ir pilnīgi pretēji. Filmā (tieši HP) tās emocionālās vietas nav pietiekoši sakāpinātas - tur viss tā "blīkš, blākš" un notiek, bet grāmatā viss rūpīgi - pavediens pēc pavediena un risinās, risinās, pieņemas spēkā un tad kulminācijas moments un nobeigums (katrai ainai)! Protams, vajag ļoti spēcīgu fantāziju, lai par izlasīto arī rastos savs vizuālais variants... Filma ir tikai viena cilvēka radīto ainu attēlojums, kas, nenoliegšu, palīdz saskatīt kko, ko nav bijis iespējams iztēloties prātā, bet grāmatas tomēr paliek labākas. - rūpīgas, nesaraustītas. Ar HP ir tā, ka pēc grāmats izlasīšanas vairs nav neviens jautājums (protams, nerunājam par to, ka nākamajās grāmatās jāturpinās kādam notikumam), bet filma cilvēkā atstāj tādu neaizpildītu tukšumu:"Bet tur man tā vieta nebija līdz galam skaidra!" utt.
Nu ... grūti pateikt, ko domāju. Noķērāt?
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Fijusska
iesūtīt 11.12.2005 21:11
Raksts #11


Kļūst par pirmo, kas izbaudījis visas visgaršu zirnīšu garšas
*****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 16.08.04
Kur: Limbaži
Tulkotājs 2006



Grāmatas ir labākas par filmām, jo grāmatas bija primās, tās ir visa(hp) pamats un dievs (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/biggrin.gif) bet filma tikai atdarinājums, atblāzmiņa no visa lielā foršā. Turklāt ar grāmatu tu vari nolīst jebkurā vietiņā, un jebkurā laikā viņu lasīt, bet filma jāskatās vai nu noteiktā laikā, vai arī noteiktā vietā.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Pele
iesūtīt 12.12.2005 16:53
Raksts #12


Bēg no sera Kedogena
**

Grupa: Biedri
Pievienojās: 13.05.05



graamatas ir labaakas, jo tajas ir daudz personiskaakas lietas, tomeer arii filmas nav zemee metamas (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) no taam man ir citas domas par HP teeliem un par dazhaadaam situaacijaam.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
whitegirl
iesūtīt 12.12.2005 18:10
Raksts #13


Dzer sviestalu Trijos slotaskātos
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 19.11.05
Kur: cita laika zoona



Man arii shkjiet ka filmas ir "sliktaakas" par graamataam taapeec ka daudz kas tiek iznjemts aaraa, bet no otras puses - tagad kad es lasu HP graamtu- es zinu kaa izskataas teeli, es redzu kaa izskataas celtnes...Tas ljauj izteeloties kas un kaa vareetu tieshaam izskatiities... Un taapeec es domaaju ka mums shkjiet ka no filmaam tiek iznjemts kas svariigs taadeelj ka mees pashi to staastu jau esam "izdziivojushi" savaa galvaa - izteelee... Bet droshi vien tiem cilveekiem kas graamatu nav izlasiijushi shkjiet filmas aizraujoshas... Es biju viena no tiem.. Pirmaas triis filmas skatiijos, graamatas veel neizlasiijusi - un man vinjas likaas aizraujoshas, bet atliek izlasiit graamatu, ka tavas domas mainaas...
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Seila
iesūtīt 12.12.2005 18:14
Raksts #14


Uzlauž lāstus Gringotu bankā
******

Grupa: HPētnieki
Pievienojās: 19.10.04
Kur: Braukā kopā ar Vinčesteriem un medī dēmonus
Tulks 2009



Grāmatas labākas par filmām padara tas, ka viņas ir daudz, daudz pilnīgākas un tajās ir daudz, kas vairāk aprakstīts nekā ir iespējams redzēt filmās. Pie tam grāmatas ļauj mums pašiem iedomāties kādu mēs gribam redzēt HP pasauli. tajā pašā laikā filmas mums šo iespēju atņem jo tās pasniedz, jau gatavus personāžu izskatus. Un kaut gan nevarētu teikt, ka kīno persnāži ir sliktāki par grāmatās aprakstītajiem. Tomēr filmas daudziem neļauj rosināt fantāziju...
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
versache
iesūtīt 27.12.2005 11:54
Raksts #15


Attīsta savu iekšējo Aci
***

Grupa: Biedri
Pievienojās: 05.07.05
Kur: Ciemos pie Toma Bombadila.... Senmežā......



Nu ja man vajadzētu izvēlēties lasīt ,vai skatīties laikam jau izvēlētos lasīt.Jo filmā jau nevar izklāstīt visus sīkumus.Nu ja nu vienīgi filmā tu redzi kas notiek,bet grāmatā tev tas viss ir jaiedomājas.Ka un kas notiek.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Meitene no Priek...
iesūtīt 27.12.2005 13:47
Raksts #16


Gāž podus mikstūrās
***

Grupa: Biedri
Pievienojās: 17.09.05
Kur: Māja ar jumtu, istaba ar krēslu,uz krēsla es, krēsls pie galda,uz galda dators, datōrā mūzika un citas lietas...
Ūdens fotogrāfs



graamataas vis ir siikaak aprakstiits un galvenais, ka tu pats vari izteelotoes kaa tas vareetu izskatiities, jo darbojas tava izteele. graamtas protams ir labaakas (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
PinkDust
iesūtīt 27.12.2005 15:34
Raksts #17


Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem
**

Grupa: Biedri
Pievienojās: 04.11.05
Kur: Kur bērzi sirmo. ^^



Manuprāt filma nekad nevar būt labāka par grāmatu, p;ec kuras motīviem tā uzņemta...vismaz tiem, kas ir lasījuši grāmatu.
Vērtējot un salīdzinot HP filmas un grāmatas /īpaši pēdējo filmu HP un UB/, secināju, ka filmā ļoti daudz kas ir izlaists, saīsināts, pārvērsts.Pirmajās trijās filmās gan tas tik ļoti neleca acīs, taču ceturtajā filmā gan.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
charmingholly
iesūtīt 14.01.2006 20:35
Raksts #18


Pārvērš vaboles par pogām
***

Grupa: Biedri
Pievienojās: 14.09.05
Kur: mazliet tur



Graamatas ir labaakas par filmaam, jo tur tak viss ir tik daucreizhu detalizeetaaks... filmaas tiek izgriezti tik daudz svariigi siikumi... varbuut pat taadi kurus biju ljoti ljoti gaidiijusi. tas savaa zinjaa samaitaa visu iespaidu par filmu...
pietam, nedomaaju, ka graamatas vispaar var kkas atsveert. nekaadi friggin specefekti un nenormaali milziigs budzets nevar atsveert rakstnieka bagaatiigo valodu
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Arwen
iesūtīt 16.01.2006 18:08
Raksts #19


Game Master
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 28.07.03
Kur: Sansāra



Man arī labāk patīk grāmatas. Liekas, ka HP filmu lielākais mīnus ir tas, ka zūd Harija izjūtas, nu nevar Redklifs padādīt to ko Harijs jūt tik labi kā grāmatā (un tā būtu arī tad, ja viņš būtu labāks aktieris nekā ir). Nez ko režisors darīs piektās grāmatas ekranizācijā, jo tik daudz pārdomu un izjūtu, it sevišķi dusmas lidz piektajai daļai nav bijaušas nevienā grāmatā.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
joua
iesūtīt 16.01.2006 18:19
Raksts #20


Dzer sviestalu Trijos slotaskātos
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 25.11.05
Kur: 20 metrus virs zombiju pūļa, cīnoties par izdzīvošanu



Gramatas ir daudz vairāk sikumu,knifiņu,kas parasti iet pie sirds,bet filmā ir vizualais. labak es tomer izvēlos grāmatu
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu

3 Lapas V   1 2 3 >
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

 



RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 15.05.2024 04:14