![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 22.03.04 ![]() |
Ievads
Tie, kas apmeklē LFFB ikmēneša sanāksmes zina, ka tiek veidota Live Action Role Playing spēle (LARP, jeb cilvēki pārģērbjas par varoņiem un skraida brīvā dabā, elpo svaigu gaisu un pa starpam iejūtas savās lomās vicinot būfotus vai nebūfotus ierošus pa gaisu). Šī spēle būs ar stingru ievirzi uz austrumu kultūras fenomena atspēli mūsu Latvijas mežos. Pareizāk, pasaule balstās uz Japāņu kultūru, t.i., samurajiem, geišām, zemniekiem, daimjo, etām, mistiskiem austrumu elementiem, šugenjām un citiem zvēriem. Dzīve ir pierādījusi, ka vairumam no cilvēku nepatīk garlaicīga sēdēšana pie ugunskura un tērzēšana no rīta līdz vakaram. Tamdēļ šai spēlē tiks piedāvātas iespējas kā izklaidēties katrai personai, kas piedalās. Jaunas idejas tiks un tiek laipni gaidītas no aktīvākajiem spēlētājiem un tās pēc iespējas centīsies realizēt (protams paturot prātā veselā saprāta devu). Par spēles norises vietu un laiku. Spēle notiks Suntažos, privātā teritorijā. Sīkāka informācija, kā arī kartes shēma un autobusu saraksts sekos pavisam drīz. Spēles Veidotāji: Elernass (visas viltīgās idejas no viņa) Raivis (darbarūķis, labākais, kas mums ir!) Sindra (Apģērbs un sievišķīgās izklaides aka Geišu pārstāve) Urdrunir (kvesti, stāsts un laba laika pavadīšana) Noteikumi Iespējamās klases sakarā ar stingri noteikto kārtību austrumu sabiedrībā tiek sadalītas šādi: Zemnieks, Mūks, Samurajs, Priesteris, Ronins, Bandīts, Geiša, Maho burvis. Tirgotājs. Šīs klases ir jāsaprot drīzāk kā sociālais stāvoklis sabiedrībā, kas uzliek savas stigmas un pārbaudījumus, bet reizē paver iespējas jaunām domām un jautrai spēlei. Vēl viens noteikums. Par drēbēm. Atkarībā no sociālā stāvokļa tiek sagaidīts apģērba krāšņums un "Dārgums". No samurajiem tiek vienkārši pieprasītas platas svārk-bikses (ja nezinat kas tas ir, prasiet Sindrai, kas atbild par apģērbu) kimono klana krāsās (piemēram ir melnas un sarkanas krāsas, kas ir vietējiem klaniem) un koka katana (bokens, jeb izliekts koka katanas atveidojums) kopā ar koka wakizaši (arī izliekts koka zobens tikai īsāks). Wakizaši var aizstāt mazs līks koka duncis. Turpretim no zemniekiem sagaidam vienkāršas drēbes (būtu labi kimono formā (kā to taisīt? vismaz maisaudums vai lētāka drēbe), tomēr ja to nu galīgi nesanāk uztaisīt tad var arī bez pastalām un kājautiem tai pašā latvju zemnieciņa paskatā ar drēbes jostu pāri viduklim sasietu mezglā bez ornamentālām zirdziņu un zalktīšu izvirtībām). Ieroči. Sīkāk skatīt šeit No visiem dalībniekiem tiek sagaidīta pieklājība. Necenzēti vārdi tiks izravēti saknē. Laiks iet 1 gads - viena diena. - Naktī ir ziema un visi var atpūsties, kur atrodas vai nosalt ziemas pārņemtajos kalnos... - Pirms nakts no katra spēlētāja tiek savākts ēdiens. - Lai sarežģītu situāciju, katru rītu zemniekiem tiek iedots noteikts daudzums ēdiena, kas ir atkarīgs no gada ražīguma. Pēc atdzimšanas nav atmiņu par iepriekšējo varoni. To sauc arī par metageimingu. Sajutīsim, ravēsim saknē! LRPG ir lomu spēle brīvā dabā. Šo rakstu rediģēja Sindra: 22.07.2005 10:50 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cenšas pārkliegt komentētāju Pasaules kausa izcīņā kalambolā ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.11.03 ![]() |
Ku kā tad paliek ar tām dakšām?! Vai man viņas, pasarg, dies jābufo vai kā? (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/blink_a.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Angel of Music ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.01.04 Kur: Azeroth Spēļu meistars 2012 ![]() |
Tāds ierocis - dakša, diemžēl nav...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.12.04 Kur: Somewhere far beyond ![]() |
Tā par to duršanu... Vai vismaz ar tanto varēs durt?
(Ah, ja nemaldos, tad tas ir mana kendo senseja veikals) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cenšas pārkliegt komentētāju Pasaules kausa izcīņā kalambolā ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.11.03 ![]() |
Nu bet ja es kā zemnieks gribu izmantot savu darbarīku pārāk uzmācīga nodevu ievācēja pārmācīšanai? Kā ir ar kapļiem? Vai vismaz tādi var tikt izmantoti augstāk minētajiem mērķiem? Protams attiecīgi apstrādāti (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)
CITĀTS(Urdrunir @ 05.05.2005 10:22) Es mēģināšu izskaidrot kā es to redzu. Zemniekus parasti neaplaupa un nemēģina nogalināt. Ja jums gribas savu personāžu spēlēt visu spēles laiku, tad iespējams, ka zemnieka loma jums sagādā papildus drošību. Paskatīsim ko tāds zemnieks vispār spēlē varētu darīt! Zemnieks gandrīz neko nedarot iegūst pārtiku sev un citiem. Vai jums patīk manipulēt ar cilvēkiem? Jūs drīkstat ar šo pārtiku darīt visu, kas ienāk prātā. Izmantojiet to kā maiņas preci, īpašumu ar kuru var spekulēt. Piedāvājiet samurajam pārtiku apmaiņā pret aizsardzību, pret nelabvēlīga pretinieka novākšanu, pret kādu vērtīgu mantu, ko jūs gribiet iegūt. Piedāvājiet priesterim pārtiku, lai viņš jūsu vietā bur visu, kas jums ir vajadzīgs. Vai ņemiet un noslēpiet pārtiku un nedodiet nevienam. Lai visi lepnie pārējo klašu pārstāvji nomirst badā! Kurš tad būs galvenais provincē? Vai apsoliet vienam, lai tas pieveic otru, bet otram - lai tas pieveic pirmo. Paskatīsimies kurš izdzīvos un kurš nāvīgi ievainots atnāks atpakaļ, lai nejauši uzdurtos uz jūsu dunča. Zemnieks galu galā var vienkārši sēdēt ciemā un raudzīties kā pie viņa nāk viena svarīga persona pēc otras un lūdz pievienoties viņa valstij, bet zemnieks tikai groza galvu un izvēlas izdevīgāko piedāvājumu. Ak vai! Šitam visam gan mana niecīgā persona nespēj noticēt! Nu kā to var iedomāyties, ka lieli kungi nāk un LŪDZ, ievērojoet labi - LŪDZ (!!!) zemnieku pievienoties.... Tas nu ir par traku... IMO tas ir vienkārši nepareizi. Zemnieki vienmēr un visur ir bijuši lielgabalu gaļa, ko čakarējuši un laupījuši un apspieduši visi, kam kaut nedaudz kāda saistība ar varu... Šo rakstu rediģēja Kedriks: 17.05.2005 15:47 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.02.04 ![]() |
Par kapljiem padomaasim. Ja tu vareesi nodemonstreet pienaaciigi uztaisiitu kapli pirms speeles, tad iespeejams tev atljausim to lietot. Tas vareetu njemt nost tikpat daudz hitus kaa, piemeeram, skjeeps zemnieka rokaas. Tas pats attiecas uz citiem darbariikiem. Ja tas tev paliidz iejusties lomaa, tad Iesaku izveidot darba riiku komplektu (piemeeram, kaplis un laapsta). Izskatiisim katru ieroci individuaali.
CITĀTS Ak vai! Šitam visam gan mana niecīgā persona nespēj noticēt!... Attieciibaa par sho: pirmkaart, ir atskjiriiba starp zemniekiem in real life un speeli. Otrkaart, zemniekiem speelee ir diezgan svariiga loma. Tie apgaadaa visus paareejos ar paartiku. Liidz ar to shie "visi paareejie" ir ieintereseeti uztureet ar vinjiem labas attieciibas. Ja tu nogalinaasi savu zemnieku, tad kas tevi nodroshinaas ar eedienu? Ja tu iztureesies paaraak bargi un netaisniigi pret zemnieku, vai tu vareesi vinju aizkaveet aiziet pie cita kunga? Tu nevari vienmeer un visur buut klaat. Protams, vari meegjinaat vienmeer un visur demonstreet savu lielo speeku, vareeshanu un iedomiibu, tikai kaadreiz dereetu padomaat arii par shaadas riiciibas iespeejamaam sekaam... P.S. Jaa, un par bokeniem... tas primaari ir samuraju ierocis. Liidz ar to tiem cilveekiem, kas negrasaas speeleet samurajus shis ierocis nav vitaali nepiecieshams. Veel vairaak, ja samurajs, piemeeram, ieraudziis bokenu zemnieka vai tirgotaaja rokaas, tas visticamaak vareetu izraisiit jautaajumus par to, kaa shis ierocis un samuraja simbols pie vinjiem ir nokljuvis. Protams, tiem, kas grasaas speeleet roninus un citus aarpus likuma staavoshus indiviidus, par augstaakmineeto vairs nav jaauztraucas (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Šo rakstu rediģēja Elernass: 17.05.2005 16:40 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.11.03 Kur: Jauko poniju zemē. ![]() |
Respect celjiniekiem par jauko filminju. Un Inxam par montaazhu. Bija forshi skatiities.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS(Andza Arrdh @ 24.05.2005 09:18) Un Etasi par filmēšanu! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
child of the sky ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 31.10.03 ![]() |
Jaa Etasi tur filmeeja tikai ainu, kur es graizos... bet taa dalja laikam ir nofilmeeta vislabaak no visaam (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)
Šo rakstu rediģēja Inx: 24.05.2005 09:43 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Piedalās Bezgalvju medībās ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.04.04 Kur: online Fotogrāfs 2007 ![]() |
Nu, nu, kas tās par runām! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/blush.gif) Etasi tiešām filmēja tikai vienu ainiņu!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.03.05 Kur: DANKIN ![]() |
Es gribeet iet pie zemniekiem....... vai man ir jaatraada teerps vai kas tamliidziigs???????????
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.02.04 Kur: house of the rising sun ![]() |
Man ir jautājums par zemnieku tērpiem - kādiem tiem jābūt? Man tiešām nav ne jausmas vai tas būtu kimono, jeb kaut kas samurajam, jeb tie visi ir kimono... Nu jā. Muļķe esmu šajā jautājumā, tāpēc, cienījamie spēles veidotāji, apgaismojiet mani!
Un vēl jautājums - cik apmēram izmaksā tādu tērpu uzradīt, kur to izdarīt (tb - pats var to izdarīt, jebšu labāk meklēt profesionāļa palīdzību, jeb vēl kaut kā?) un jā - vai tērps būs jāatrāda pirms... nu nez kāda šeit sistēma, bet nu domu ceru visi saprata. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
Man gan īsti nepienāktos te atbildēt, bet es tomēr riskēšu! Sindra, nesit mani! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif)
Šajā veikala adresē var apskatīties, kādi apmēram izskatās apģērbi un no kādām detaļām sastāv. Kādas tieši GM vēlas redzēt zemnieces, to lai viņi pasaka paši, es tikai zinu, ka zemnieces varēja valkāt gan halātus (vasaras - "yukata"), gan arī šauras (vispār viņas attēlos būs platas - kā galminiekiem pienāktos, bet zemnieki valkāja šaurākas) bikses - "hakama" ar blūzi - "hakama-shita". Mans priesterienes tērps - sarkana hakama, balta hakama-shita un virsējais pelerīns, plus sandales (var pasūtīt pēdējā Anttilas katalogā), kopā maksāja tikai 15 latus. Bez šūšanas, protams. Bet šūt japāņu apģērbus NAV sarežģīti - viņi visi sastāv tikai no taisnstūrveida gabaliem. Ja daudz, tad kāds stūris ir nogriezts slīpi (pie kakla, parasti). Mierīgi var sašūt pats, ja tikai vispār prot kaut cik šūt. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.12.04 Kur: Somewhere far beyond ![]() |
Ekhm... vispār jau hakama ir svārkbikses tātad platas bikses.
Ah un kas tur bija ar japāņiem un balto krāsu? Šo rakstu rediģēja Jaladin: 25.05.2005 13:45 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
Ē... bišku papēti literatūru! Hakama var būt arī plati svārki. Droši vien, ka tad to gluži tā nesauc, par to es nestrīdos, bet pa gabalu izskatās gluži tāpat (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Vai, nupat pamanīju, Tu saki - platas bikses. Jā, viņas parasti ir platas, bet zemnieki un vispār mazturīgāka tauta valkā šaurākas. Piegriezums tāds pats, un staru galos var būt ievilktas aukliņas, lai var savilkt. Platas bikses traucē, ja jāstrādā. Un arī par balto krāsu iesaku palasīties. Sarkana hakama vai nagabakama un balta hakama-shita ir tradicionāls japāņu priesterieņu-miko apģērbs. Starp citu, noskatīts no Saules dievietes Amaterasu tērpa, kuram arī tradicionāli ir abas šīs detaļas (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Šo rakstu rediģēja Roviela: 25.05.2005 20:25 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.02.04 Kur: house of the rising sun ![]() |
Tas būtu par sieviešu tērpiem, bet ja es gribētu spēlēt kā zemnieks? Kā tad ar apģērbu? Tās pašas platās bikses un - ko augšā? Un vai kaut kur vardabūt piegrieznes? Es neprotu šūt un baidos, ka tikai ar attēlu kā kas izskatās būs par maz...
Un vai zemniekiem būs kāda iespēja tikt pie geišām? Es domāju kā... nu... kā tiem, kas tējas namos uzturas? Piemēram, ietirgot rīsus pret šādu pakalpojumu? Varēs? |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Nu atradi ar ko kasīties. Es taču zinu, ko runāju http://www.loyola.edu/maru/hakama.html
Nezinu vai zemnieku biksēm bija īpašs nosaukums, bet hakama tā nav. Ah un par to, ka priesteri nēsāja baltu apģērbu es arī padomāju, tikai... tās krāsas simboliskās nozīmes dēļ... eh hvz un vispār 2 pretējās krāsas sarkanā - laime baltā - nāve. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Grrr... es nekasos! Kasies tu! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif) Bet mūsdienu sportistu apģērbu izmantot kā īsto un vienīgo paraugu arī nav hmmm... nu nezinu, kas, bet nav! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)
Man ir gluži vienalga, kā sauc zemnieku bikses (vai svārkus) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Galvenais - pēc piegriezuma neatšķiras, tikai ar platumu. Un ar to, ka parasti viņas lejasdaļā savelk vai apsien ar īpašiem kāju sienamajiem. Re! Atradu vienu ciema vecāko (zemnieku): ciema vecākais un pasaki vēl, ka viņam nav hakama (pareizāk - viens no hakamas paveidiem), ja jau paši japāņi to tā sauc! Par priesterieņu apģērbu tāpat sapratu, ko padomāji. A viņš tāds ir jau no seniem laikiem - tradīcija! |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Lbi strīdi tiek pārtraukti(tomēr neuzskatu, ka manu post vajadzēa dzēst, jo tā tomēr bija kinda diskusija, un likās, ka Roviela ir palaidusi garām daļu svarīgas infas).
Bet ar sportistu tērpu nav taču domāti piem Judo kimono? Tas tomēr bija apakšapģērbs. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Un kā ar tēla leģendu (vai kā to sauc)? Kas tajā un kā tajā jāraksta? Un kad jābūt uzrakstītam un kad jāatdod un kam?
Par autentiskiem apvaiem - tie būtu tās koka tupelītes kādas redzemas attēlos? Jeb iešļūcamās sandalītes dzori? Es tiešām neko nesaprotu no apģērbiem. Un kā ar gulēšanu? Kur zemnieki gulēs? |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.01.04 Kur: starp likumu un dvēseli ![]() |
Šī raksta pirmajā lapā ir nosaukti spēles vadītāji. Leģendas drīkst sūtīt viņiem. Piemēram, es esmu viens no vadītājiem un leģendu drīkst sūtīt man. Leģendā ir jābūt sekojošām lietām:
- spēlētāja vārdam un vecumam (ja spēlētājs ir jaunāks par 16 gadiem, tad būs vajadzīga izziņa no vecākiem, ka jūs drīkstat piedalīties spēlē) - personāža vārdam, vecumam, amatam, stāvoklim sabiedrībā - nelielam aprakstam par personāža pagātni. Leģendu drīkst rakstīt jau tagad. Atdot spēles vadītājam to arī drīkst jau tagad. Tomēr pirms sūti leģendu, izdomā, vai tu negribi piedalīties spēlē kopā ar draugiem un būt ar viņiem vienā komandā. Apavi ir dažādi. Ir augsti apavi no koka, ir zemāki apavi, kas atgādina peldčības. Ja tādu nav un taisīt negribas, tad var paskatīties, vai mājā nav kaut kas līdzīgs. Drīkst būt arī sandales vai čības ne pārāk spilgtās krāsās. Spēlētājiem pašiem jāparūpējas par to, vai būs vieta, kur naktī gulēt. Parasti spēles laikā guļ teltī, kurā ir iekšā paklājiņš vai matracis un guļammaiss vai sega. Telts attēlos zemnieka māju. Ja pašam spēlētājam telts nav, tad vairāki spēlētāji var apvienoties vienā teltī vai pajautāt radiem un draugiem vai kāds nevar telti aizdot. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 18.06.2025 16:04 |