Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> LARP: Ceļš, Šeit viss tikai turpinas...
Aikis
iesūtīt 25.11.2004 10:45
Raksts #1


Mācās koptelpas paroles
**

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 22.03.04



Ievads

Tie, kas apmeklē LFFB ikmēneša sanāksmes zina, ka tiek veidota Live Action Role Playing spēle (LARP, jeb cilvēki pārģērbjas par varoņiem un skraida brīvā dabā, elpo svaigu gaisu un pa starpam iejūtas savās lomās vicinot būfotus vai nebūfotus ierošus pa gaisu). Šī spēle būs ar stingru ievirzi uz austrumu kultūras fenomena atspēli mūsu Latvijas mežos. Pareizāk, pasaule balstās uz Japāņu kultūru, t.i., samurajiem, geišām, zemniekiem, daimjo, etām, mistiskiem austrumu elementiem, šugenjām un citiem zvēriem.

Dzīve ir pierādījusi, ka vairumam no cilvēku nepatīk garlaicīga sēdēšana pie ugunskura un tērzēšana no rīta līdz vakaram. Tamdēļ šai spēlē tiks piedāvātas iespējas kā izklaidēties katrai personai, kas piedalās. Jaunas idejas tiks un tiek laipni gaidītas no aktīvākajiem spēlētājiem un tās pēc iespējas centīsies realizēt (protams paturot prātā veselā saprāta devu).

Par spēles norises vietu un laiku.

Spēle notiks Suntažos, privātā teritorijā.
Sīkāka informācija, kā arī kartes shēma un autobusu saraksts sekos pavisam drīz.

Spēles Veidotāji:
Elernass (visas viltīgās idejas no viņa)
Raivis (darbarūķis, labākais, kas mums ir!)
Sindra (Apģērbs un sievišķīgās izklaides aka Geišu pārstāve)
Urdrunir (kvesti, stāsts un laba laika pavadīšana)

Noteikumi

Iespējamās klases sakarā ar stingri noteikto kārtību austrumu sabiedrībā tiek sadalītas šādi: Zemnieks, Mūks, Samurajs, Priesteris, Ronins, Bandīts, Geiša, Maho burvis. Tirgotājs. Šīs klases ir jāsaprot drīzāk kā sociālais stāvoklis sabiedrībā, kas uzliek savas stigmas un pārbaudījumus, bet reizē paver iespējas jaunām domām un jautrai spēlei.

Vēl viens noteikums. Par drēbēm. Atkarībā no sociālā stāvokļa tiek sagaidīts apģērba krāšņums un "Dārgums". No samurajiem tiek vienkārši pieprasītas platas svārk-bikses (ja nezinat kas tas ir, prasiet Sindrai, kas atbild par apģērbu) kimono klana krāsās (piemēram ir melnas un sarkanas krāsas, kas ir vietējiem klaniem) un koka katana (bokens, jeb izliekts koka katanas atveidojums) kopā ar koka wakizaši (arī izliekts koka zobens tikai īsāks). Wakizaši var aizstāt mazs līks koka duncis. Turpretim no zemniekiem sagaidam vienkāršas drēbes (būtu labi kimono formā (kā to taisīt? vismaz maisaudums vai lētāka drēbe), tomēr ja to nu galīgi nesanāk uztaisīt tad var arī bez pastalām un kājautiem tai pašā latvju zemnieciņa paskatā ar drēbes jostu pāri viduklim sasietu mezglā bez ornamentālām zirdziņu un zalktīšu izvirtībām).

Ieroči. Sīkāk skatīt šeit

No visiem dalībniekiem tiek sagaidīta pieklājība. Necenzēti vārdi tiks izravēti saknē.

Laiks iet 1 gads - viena diena.
- Naktī ir ziema un visi var atpūsties, kur atrodas vai nosalt ziemas pārņemtajos kalnos...
- Pirms nakts no katra spēlētāja tiek savākts ēdiens.
- Lai sarežģītu situāciju, katru rītu zemniekiem tiek iedots noteikts daudzums ēdiena, kas ir atkarīgs no gada ražīguma.

Pēc atdzimšanas nav atmiņu par iepriekšējo varoni. To sauc arī par metageimingu. Sajutīsim, ravēsim saknē! LRPG ir lomu spēle brīvā dabā.

Šo rakstu rediģēja Sindra: 22.07.2005 10:50
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
15 Lapas V  « < 10 11 12 13 14 > »   
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (220 - 239)
Urdrunir
iesūtīt 06.04.2005 12:03
Raksts #221


Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem
*****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 19.01.04
Kur: starp likumu un dvēseli



CITĀTS
Cik tad būs GM, lai šito visu nokontrolētu?


Šobrīd paredzēti pieci, kas gulēs uz maiņām, tādēļ kādiem 3-4 vajadzētu būt pieejamiem. Spēles vadītāji nespēlēs visu spēles laiku vienu lomu, bet centīsies uz īsu brīdi notēlot kādu NPC, kas iekustina notikumus un tad ļauj rīkoties spēlētājiem. Papildus tam tiem spēlētājiem, kas būs zaudējuši personāžus, mēs uz īsu brīdi piedāvāsim paspēlēt kādu NPC, kamēr spēlētājs izdomā, ko tālāk grib spēlēt. Pēc mūsu aprēķiniem par potenciālo spēlētāju skaitu un salīdzinājumā ar citām spēlēm, spēles vadītāju vajadzētu pietikt.

Starp citu, ja kāds vēlas nevis spēlēt savu lielo lomu, bet vienkārši pamaisīties visam pa vidu, tad mēs varam piedāvāt spēlēt tikai un vienīgi dažādus NPC. Tikai šo gan vajadzētu individuāli sarunāt ar spēles vadītājiem pirms spēles.

Vēl starp citu par levelupošanos. Spēlētājs bieži kontrolē sevi pats. Kad viņam liekas, ka viņš ir pelnījis paaugstinājumu, tad viņš sameklē jebkuru meistaru un pastāsta ko sadarījis. Meistars izvērtē un iespējams dod levelupu.

CITĀTS
ka bus ar to sitiena speku teu bus jasaka teiksim 3 no tevis vai ar lentitem to atzimes?


Šobrīd 100% vēl nav nolemts, bet man liekas, ka būs bļaušanas variants, jo viens un tas pats konkrētais ierocis dažādu cilvēku rokās noņems dažādus hitus un lupināt nost lentītes nebūtu lietderīgi.

Šo rakstu rediģēja Urdrunir: 06.04.2005 12:05
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
vargr
iesūtīt 16.04.2005 23:22
Raksts #222


Gāž podus mikstūrās
***

Grupa: Biedri
Pievienojās: 28.04.04



Konbanwa! Es te atkal ar mazu pasīvu palīdzību. Nezinu, vai jums jau ir Maģijas Meistars, un vai viņš kaut ko dara, lai spēlē būtu arī shugenjas, bet nesen noskatījos filmu, kas viņam varētu noderēt. Nomā tā apgrozās ar nosaukumu Колдун, īstais nosaukums redzams zemāk skrīnšotā, lasiet paši. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
(IMG:http://img.photobucket.com/albums/v185/vargr/wizard/bscap6.jpg)

Filma man acīs iekrita ar to, ka tajā redzamais burvis lieto metodes, kuras varētu būt noderīgas BDLS, jo ir acīmredzamas un nepārprotami izskatās pēc buršanās. Pirmkārt jau rakstu maģija.
(IMG:http://img.photobucket.com/albums/v185/vargr/wizard/bscap10.jpg)

Skrīnšotā redzamais ir counter-spell, bet tikpat labi tas var būt lāsts, aizsardzība, vai vēl kas cits. Zīmīti piesprauž apburamajai lietai vai cilvēkam ("kick me!" (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) ). Zīmītē var būt piktogrammas vai hieroglifi. Rakstīt visiem saprotamus hieroglifus ir ļoti viegli. Lūk, īss piemērs, lasot tikai jāpagriež galva pa labi un viss kļūst skaidrs:
(IMG:http://img.photobucket.com/albums/v185/vargr/wizard/2hp.jpg)

Sarežģītāks piemērs – rituālam sagatavots altārītis ar daudzām burvestībām:
(IMG:http://img.photobucket.com/albums/v185/vargr/wizard/bscap18.jpg)

Mutiskās burvestības. Burtiskā nozīmē mutiskas, jo obligāts ir lūpu kontakts, vai tā būtu koncentrēšanās uz sevi, pretinieku (otrajā bildē redzamais vēdeklis tūlīt tiks pavēzēts pret dēmonu) vai, kā trešajā bildē redzams, pamatīgu akupunktūras irbuli, kas iedurts pacientā.
(IMG:http://img.photobucket.com/albums/v185/vargr/wizard/bscap11.jpg)
(IMG:http://img.photobucket.com/albums/v185/vargr/wizard/bscap14.jpg)
(IMG:http://img.photobucket.com/albums/v185/vargr/wizard/bscap17.jpg)

Bet no tā visa brīvajā laikā shugenja studē, piemēram, astroloģiju, vai labi pavada laiku ar rīsu šņabi. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
(IMG:http://img.photobucket.com/albums/v185/vargr/wizard/bscap5.jpg)
(IMG:http://img.photobucket.com/albums/v185/vargr/wizard/bscap22.jpg)

Ceru, jums manas idejas noderēs. Filmu paņemšu līdzi uz pasākumu, ja vēlēsieties, aizdošu.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aikis
iesūtīt 18.04.2005 14:04
Raksts #223


Mācās koptelpas paroles
**

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 22.03.04



http://www.tsunami-live.com

Šis links, manuprāt ir interesants piemērs LARPAM.
It sevišķi pievēršiet uzmanību bildēm.


ja kādam ir grūtības ar vācu valodu, tad var izmantot online babelfish translator, ko var atrast googlee.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Miss Doherty
iesūtīt 19.04.2005 14:47
Raksts #224


Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem
*****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 19.02.04
Kur: house of the rising sun



Atbilde uz manu jautājumu kaut kur visā 15 (?) lappušu garajā tekstā droši vien, ka ir, bet pajautāšu tomēr - zemnieki spēlē. Ar ko nodarbojas, kādu apģērbu valkā un kas viņiem būs jādara?!
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aikis
iesūtīt 19.04.2005 15:08
Raksts #225


Mācās koptelpas paroles
**

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 22.03.04



CITĀTS(Eternal Sunshine @ 19.04.2005 14:47)
Atbilde uz manu jautājumu kaut kur visā 15 (?) lappušu garajā tekstā droši vien, ka ir, bet pajautāšu tomēr - zemnieki spēlē. Ar ko nodarbojas, kādu apģērbu valkā un kas viņiem būs jādara?!
*


Pacentīšos tev atbildēt!

Manuprāt zemniekam būs visinteresantāka spēles loma!!! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Zemniekiem ir jākopj lauki, jāiegūst ēdiens! (ko viņi vienīgie spēj iegūt) jākomunicē ar visiem citiem spēles dalībniekiem, kam nepieciešams ēdiens... citiem vārdiem visiem, kas nav zemnieki grib vai negrib nāksies iet pie zemnieka, lai izdzīvotu! Jo bez ēdiena, kā zināms pat mamuti nespēja dzīvot, lai gan lieli un stipri bija! :gygygy:
Zemniekam būs jāaizstāv vai jāmeklē aizstāvība saviem laukiem. Galu galā mēs nedzīvojam mierīgā pasaulē, bet gan briesmu un piedzīvojumu pilnā zemē.

No apģērba - pēc iespējas vienkāršas japāniskas drēbes. Vislabāk vienkrāsains kimono, bet var būt arī nedaudz skrandainākas drēbes. Galu galā, jūs dzīvosiet kalnu ciematā, kur visapkārt ir tik daudz visādu interesantu briesmu un kaimiņu! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Kas vēl interesanti - Būtu labi internetā pameklēt informāciju par zemnieka un samuraja savstarpējām attiecībām un pieklājību. Nevienam nebūs jākrīt ceļos (ja pats to nevēlēsies), bet pieklājības normas un paklanīšanās etiķete gan.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Miss Doherty
iesūtīt 19.04.2005 17:36
Raksts #226


Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem
*****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 19.02.04
Kur: house of the rising sun



Paldies par atbildi. Un man radās vēl daži jautājumi. Par savstarpējām attiecībām un visu citu, kas nu zemniekam pienākas. Vai ir ienformācija pieejama arī latviski!? Man ar angļu valodu ir kā ir. Lasu ar grūtībām un piespiešanos, jo grūti uztvert un saprast tekstu, kur katrs teikums galvā jāpārtulko.

Un vai zemnieki paredzēti daudz?! Ja izdomātu piedalīties negribētu būt vienīgā tāda (aptauja, protams, ta aptauja, bet nu tomēr...)
Un vēl kāds svarīgs jautājums - tas nekas, ka es nekad neko tamlīdzīgu neesmu darījusi!? (nenoturējos nepajautājot (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) )
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aikis
iesūtīt 20.04.2005 13:33
Raksts #227


Mācās koptelpas paroles
**

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 22.03.04



Eternal - Tas, ka tu neesi šādos pasākumos piedalījusies, nav kritērijs (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) kritērijs ir tava velme piedalīties šajā pasākumā, kas mums spēles vadītājiem liek pievērsties spēles veidošanai vēl cītīgāk.

Par to, kā jāuzvedas zemniekiem vai samurajiem... tas ir interesants jautājums. Esmu stāstījis pagaru lekciju par samurajiem un sudraba zobeniem, kas kā davana var būt liktenīga dāvinātājam vai saņēmējam atkarībā no viņu stāvokļa sabiedrībā. Tomēr teksti internetā būs pieejami ja ne drīz, tad noteikti k'du laiciņu pirms spēles sākuma.

Vienīgā zemniece Tu nebūsi! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Tas nu ir galvojums!


hmm...
Kur palika Kamaza posts?

Šo rakstu rediģēja Aikis: 20.04.2005 13:34
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Dinaer
iesūtīt 20.04.2005 13:46
Raksts #228


Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem
*****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 28.10.03
Kur: lielceļš



CITĀTS
Zemniekiem ir jākopj lauki, jāiegūst ēdiens! (ko viņi vienīgie spēj iegūt)


pag pag, vai tad pilnigi neviens cits nevarees ieguut eedamo?
saakumaa tachu teica, ka ja samurajs loti grib un mirst badaa, tad vinsh patsa var zart lauku un pats to apkopt, protams no taa citiis vinja gods.

vai tad citaam klaseem vispaar nav taadas speejas kaa ieseet, novaakt un pagatavot?
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aikis
iesūtīt 20.04.2005 16:09
Raksts #229


Mācās koptelpas paroles
**

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 22.03.04



CITĀTS(Zanete @ 20.04.2005 13:46)
pag pag, vai tad pilnigi neviens cits nevarees ieguut eedamo?
saakumaa tachu teica, ka ja samurajs loti grib un mirst badaa, tad vinsh patsa var zart lauku un pats to apkopt, protams no taa citiis vinja gods.

vai tad citaam klaseem vispaar nav taadas speejas kaa ieseet, novaakt un pagatavot?
*


Jā samurajs to varēs darīt!! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) Tikai tad jāziedo savs gods (plus līmenis vai pieredze, vai kas cits), lai spētu realizēt šo savu ieceri. Tāpat citām klasēm - noteitkā veidā jāiegūst viens zemnieka līmenis un varēs audzēt rīsus uz sirds nebēdu. Vienīgais, tad viņu asociēs ar zemnieku un rezultātā nenāks kā pie samuraja vai burvja, jo zemnieks ir zemnieks. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Hahaa! Zemnieks ir viskūlākais!
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Sindra
iesūtīt 01.05.2005 17:27
Raksts #230


Angel of Music
*******

Grupa: Biedri
Pievienojās: 15.01.04
Kur: Azeroth
Spēļu meistars 2012



Šajā saitē jūs varat smelties informāciju un iedvesmu tērpu radīšanai.....
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Urdrunir
iesūtīt 05.05.2005 10:22
Raksts #231


Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem
*****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 19.01.04
Kur: starp likumu un dvēseli



CITĀTS
pienemsim, ka es klustu par zemnieku, bet kas man labs no shis lomas?
ko es ka zemnieks speles laiak varu darit? Man sak likties, ka zemnieki galvenokart veros to, ka aug zale un taisi andeli ar risiem!


Es mēģināšu izskaidrot kā es to redzu.

Zemnieks ir diplomāts, izdzīvotājs, sociālais tips, kam ir pilnīgi likumīga "aizmugure".

Zemnieka it kā primārā padarīšana - rīsu audzēšana tīri tehniski no spēles mehānikas nepaņems daudz laika. Visu pārējo laiku zemnieka spēlētājs varēs veltīt darbiem, kas viņu interesē visvairāk.

Raksturosim zemnieku salīdzinot ar citām klasēm! No samuraja un karotāja sagaida, ka viņš karos un saglabās savu godu. Zemnieks ir zema, neievērojama būtne. Nevienam viņa gods neinteresē. Nepieredzējušam spēlētājam vai spēlētājam, kas negrib sevi ierobežot būs vieglāk spēlēt zemnieku, jo nevajadzēs saspringt par to, vai viņš visu dara pareizi. Galvenais atklāti nelamāties ar varas pārstāvjiem.

Burvjiem un priesteriem ir jāzina tradīcijas, jāpierunā gari, lai tie viņiem palīdz. Zemnieks var ignorēt ļaunos garus un par labajiem gariem lūgt palīdzību pie burvjiem. Pašam viņam īpaši nerūp kas tiem kaiš. Ja nav jūsu garā pildīt dīvainus rituālus un atcerēties kuras maģijas šobrīd varētu ieburt pretiniekam sejā, tad zemnieks jums ir ļoti piemērota loma. Un jūs jebkurā brīdī varat izlikties, ka burat, lai gan patiesībā jūsu personāžam nav ne mazākās nojausmas par šo nodarbi.

Visādus bandītus, noziedzniekus, melnā ģērbušos murmuļus medīs un mēģinās nogalināt visi likumīgās varas pārstāvji. Zemnieks turpretī ir vajadzīgs, lai samurajam būtu pārtika. Zemnieku samurajs tāpat vien bez iemesla nost negalinās. Ja jums nepatīk bēguļot un visu laiku slēpties, bet patīk sēdēt noteiktā vietā pie telts un izbaudīt siltu vasaras dienu, tad zemnieks ir jūsu loma.

Geišas ir jaukas, smukas būtnes, kas grozās tikai tur, kur ir nauda un drošība. Ja viņas atstās ciemu, tad kāds bandīts noteikti gribēs zināt, vai viņām nav nauda, ko nolaupīt. Zemnieks izskatās nabadzīgs, naudas viņam parasti līdzi nav. Zemniekus parasti neaplaupa un nemēģina nogalināt. Ja jums gribas savu personāžu spēlēt visu spēles laiku, tad iespējams, ka zemnieka loma jums sagādā papildus drošību.

Paskatīsim ko tāds zemnieks vispār spēlē varētu darīt! Zemnieks gandrīz neko nedarot iegūst pārtiku sev un citiem. Vai jums patīk manipulēt ar cilvēkiem? Jūs drīkstat ar šo pārtiku darīt visu, kas ienāk prātā. Izmantojiet to kā maiņas preci, īpašumu ar kuru var spekulēt. Piedāvājiet samurajam pārtiku apmaiņā pret aizsardzību, pret nelabvēlīga pretinieka novākšanu, pret kādu vērtīgu mantu, ko jūs gribiet iegūt. Piedāvājiet priesterim pārtiku, lai viņš jūsu vietā bur visu, kas jums ir vajadzīgs. Vai ņemiet un noslēpiet pārtiku un nedodiet nevienam. Lai visi lepnie pārējo klašu pārstāvji nomirst badā! Kurš tad būs galvenais provincē? Vai apsoliet vienam, lai tas pieveic otru, bet otram - lai tas pieveic pirmo. Paskatīsimies kurš izdzīvos un kurš nāvīgi ievainots atnāks atpakaļ, lai nejauši uzdurtos uz jūsu dunča.

Ko vēl bez tiem rīsiem jūs varat darīt? Spēles vadītāji ir paredzējuši zemniekiem iemest ar dažiem kvestiem. Daži no tiem būs saistīti ar lauku aprūpi. Zemnieki pirmie uzzinās, ka laukiem uzbrūk posts, zvēri, gari un tamlīdzīgas lietas. Zemnieks izvēlēsies vai tiks galā ar tām pats vai ies meklēt palīdzību pie citiem personāžiem. Iespējams, ka zemniekiem nāksies saskārties ar briesmām, kas uzradīsies brīdī, kad nebūs klāt neviena palīga. Iespējams, ka zemniekiem pēkšņi uzradīsies kāds noslēpumains labvēlis un būs jāizpēta kas tas īsti ir par "putnu". Zemnieks galu galā var vienkārši sēdēt ciemā un raudzīties kā pie viņa nāk viena svarīga persona pēc otras un lūdz pievienoties viņa valstij, bet zemnieks tikai groza galvu un izvēlas izdevīgāko piedāvājumu.

Kopumā zemnieka loma ir laba
- tiem, kas negrib vai nevar atļauties gatavot greznu spēles tērpu
- tiem, kas negrib visi laiku darīt tikai vienu un to pašu
- tiem, kas negrib pētīt visādas mistiskas tradīcijas un saspringt goda jautājumos
- tiem, kas grib maisīties visur pa vidu
- tiem, kam patīk risināt kvestus
- tiem, kam patīk sociāli personāži, kas retāk kaujas, bet vairāk mēģina sarunāt
- tiem, kam patīk manipulēt ar citiem, bet pašam palikt neuzkrītošam
- tiem, kuriem patīk vienā brīdī visam atmest ar roku un aizmukt mežos
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Kamazs
iesūtīt 05.05.2005 11:14
Raksts #232


Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 26.01.04



Nu re, tas ir tas, ko jums jau sen vajadzēja izskaidrot. Es jau paredzēju, ka zemnieks ir viskrutākā klase un nekādi tur popsīgi samuraji nestāv ne tuvu.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 05.05.2005 11:38
Raksts #233


Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija



Mani vēl interesētu tāds pats stāsts par priesteriem un burvjiem.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Urdrunir
iesūtīt 05.05.2005 14:02
Raksts #234


Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem
*****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 19.01.04
Kur: starp likumu un dvēseli



Ak, vai! Iekritu! Bet, nu, labi!

Priesteri

Priestera lomu ir vieglāk nodefinēt, kā zemnieka. Priesteris ir gudra persona, kas prot runāties ar gariem. Būtu vēlams atcerēties, ka šī spēle ir fantasy nevis uz reāliem vēsturiskiem faktiem balstīta.

Priesterim būs spēja burt. Tas būs tīri no spēles mehānikas viedokļa. Burvestības pārsvarā būs ārstējošas, kaut kādu īpašību palielinošas samazinošas, vai informācijas ievākšanas burvestības. Mēs centīsimies maģiju padarīt tādu, lai būtu pēc iespējas mazāk nesaprašanos par to kas kurā brīdī ir noticis. Tas nozīmē, ka būs iespēja izārstēt vienu dzīvības punktu, pieburt ierocim vienu uzbrukuma punktu, bet nebūs ugunsbumbas radītais efekts vai teleportēšanās pārteigtā pūļa acu priekšā.

Otra priestera funkcija ir runāties un domāt. Priesteris ir gudrinieks, kas saprot, ka visapkārt ir gari, kas palīdz šo to izdarīt, vai arī liek visādus šķēršļus mirstīgajiem. Pārējās klases droši drīkst mēģināt pašas tik galā ar garu radītajām problēmām, bet priesteriem mēs dosim visdarbīgākos līdzekļus un priesteru spēlētāji drīkstēs droši nākt pie spēles vadītāja un prasīt palīdzību viņu cīņā ar gariem. Pārējie spēlētāji, protams, drīkst izmantot tādas pašas tiesības, bet viņi ne vienmēr saņems pareizu atbildi uz jautājumu. Priesteris ir jūsu labākais draugs, ja netiekat galā ar kaut ko pārdabisku!

Taču priesteris var dot padomus samurajiem, svētīt zemnieku laukus lielākai ražai, piesaukt veiksmi karotājam vai zīlēt nākotni geišai. Visu, ko esat gatavi uzņemties.

Mēs esam iedomājušies priesterus kā mērķa auditoriju visādām zināšanām. Ja mēs nolemsim, ka spēlē ir jāienāk informācijai par leģendām, svarīgiem notikumiem u.c., tad to pirmām kārtām saņems priesteri.

Gribu arī atgādināt, ka priesteri drīkst būt kā ļauni tā labi. Viņiem noteikti svarīgākas ir attiecības ar gariem nevis cilvēkiem.


Burvis

Uz burvi daudzējādā ziņā attiecas tās pašas lietas, kas uz priesteri. Burvis prot burt, ir visādā ziņā gudrs cilvēks un reizēm pat nodarbojas ar diplomātiju. Tomēr burvim ir viena principiāla atšķirība,- burvis nodarbojas ar sabiedrībai nepieņemām lietām un ir ārpus likuma.

Burvis izpilda rituālus, kuru laikā notiek upurēšana. Burvji parasti arī pinas ar spokiem, ļauniem gariem, briesmoņiem un vispār noziedzniekiem. Zemnieki baidās no viņa varas, samuraji cenšas atrast un sodīt. Tādēļ savus rituālus burvji parasti izpilda slepeni.

Tomēr visās pārējās darbībās viņi ir tādi paši cilvēki, kā pārējie. Burvji var dzīvot kaut kur nomalē un vienkārši neafišēt savus rituālus. Burvji var izlikties par zemniekiem vai pat priesteriem, bet klusā brīdī darīt ļaunos darbus. Nekaunīgākie burvji var sameklēt sev sabiedrotos, apsargus un vadīt rituālus atklātībā, bet viņiem jārēķinās ar pretestību no vietējo samuraju puses.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aikis
iesūtīt 05.05.2005 14:48
Raksts #235


Mācās koptelpas paroles
**

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 22.03.04



Daži runā, ka burvji ir vienkārši ļauni priesteri...

Šo rakstu rediģēja Aikis: 05.05.2005 14:49
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Sindra
iesūtīt 16.05.2005 14:23
Raksts #236


Angel of Music
*******

Grupa: Biedri
Pievienojās: 15.01.04
Kur: Azeroth
Spēļu meistars 2012



Uzmanību visiem spēles samurajiem, roniniem un pārējiem, kuri taisās lietot zobenus!

Veikalā Kwon - Latvija (Matīsa 16-2.st.) ir pievesti bokeni.
Steidzaties iegādāties!!

Viena bokena cena Ls 10.00
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aikis
iesūtīt 16.05.2005 15:01
Raksts #237


Mācās koptelpas paroles
**

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 22.03.04



Pērciet kamēr ir! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Šo rakstu rediģēja Aikis: 16.05.2005 15:01
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Kedriks
iesūtīt 16.05.2005 15:27
Raksts #238


Cenšas pārkliegt komentētāju Pasaules kausa izcīņā kalambolā
*****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 04.11.03



A ieročus čipot paredzēts? Citādi būs kā jau ir bijis ka trauma cilvēkam pa dzīvei bet: "oružije ņečipovanoje, hitov ņe sņimajet" (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)

Btw - zemnieks var nočipot mēsludakšu? No kurienes gan katram pezantam lai būtu pa šķēpam? (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif)
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Dinaer
iesūtīt 16.05.2005 19:42
Raksts #239


Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem
*****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 28.10.03
Kur: lielceļš



galveinais ir neaizmirst kautkaadus autentiskos suudu uz taas meeslu dakshas savaadaak nebuus smuki (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Sindra
iesūtīt 16.05.2005 19:52
Raksts #240


Angel of Music
*******

Grupa: Biedri
Pievienojās: 15.01.04
Kur: Azeroth
Spēļu meistars 2012



CITĀTS(Zanete @ 16.05.2005 20:42)
galveinais ir neaizmirst kautkaadus autentiskos suudu uz taas meeslu dakshas savaadaak nebuus smuki (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
*



Nu bet Zanete...

Tu liec man sevī vilties (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu

15 Lapas V  « < 10 11 12 13 14 > » 
Closed TopicSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

 



RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 04.06.2024 17:01