![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.11.08 Kur: Arkanara Gotiņtēvs 2012 ![]() |
Šis nav spēles anonss... drīzāk tēma viedokļa, vēlmju un kritikas paušanai.
Pēc tam, kad šogad 2x pēc kārtas līdzdarbojos airsoftLARPu organizēšanā (Utumārs Nr. 1 un Nr.2), man radās gan zināms priekšstats par šo lietu, gan arī vesela kaudze jautājumu, kuru noskaidrošana varētu atvieglot nākošo pasākumu plānošanu un organizēšanu. Pirmkārt, es uzstāšos ar grēku nožēlu un atzīšos, ka tā kā es pats esmu airsoftists, tad arī visie tie airsoftLARPi, kuriem man ir gadījies un, ļoti cerams, ka gadīsies pielikt rociņu arī nākotnē, ir primāri airsofteriem domāti pasākumi un jā, LARPeri in general tajos sanāk vairāk vai mazāk kā krāsains fons karadarbībai (par spīti tam, ka LARPeru civilais statuss viņiem dod gan priekšrocības, gan iespējas notikumu ietekmēšanā, ko viņi, cik nu rāda mana pieredze, īsti līdz galam neizmanto). Tā kā es saprotu, ka būt par fonu ir ne pārāk interesanti un nevienam nepatīk, ka no viņa tikpat kā nekas nav atkarīgs, man interesētu Jūsu atbildes uz sekojošiem jautājumiem: 1. Kāds setings būtu perspektīvs un pievilcīgs (te gan uzreiz ir ierobežojums: kvalificējas tikai ±reālistiskas mūsdienas vai, pievelkot aiz matiem, samērā drīza apokalipse. T.i., varam operēt ar reāliem vai iedomātiem, bet ticamiem 20/21.gs. mijas militāriem vai paramilitāriem konfliktiem)? Arābu pasauli mēs jau drusku mēģinājām, kāds pasaules nostūris vēl varētu likties gana interesants un iespējams? 2. Kādiem notikumiem/sižetam būtu jābūt paredzētam spēlē, lai LARPeriem būtu gana interesanti? Kontrabanda, virtuāla vai WYSIWYG tipa ekonomika (ar cīņu par resursiem jebkurā gadījumā), vēlēšanas, valdību apvērsumi vai vienkārša sadzīve? 3. Cik lielā mērā LARPeri būtu gatavi atspēlēt `politisko vadību` potenciālā airsoftLARPā? Izmantojot to, ka viņu rīcībā būs reāla, nevis iedomāta armija (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) kura ir gatava saņemt uzdevumu un pati izlemt par to, KĀ to izpildīt. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 18.06.2025 23:38 |