![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 13.07.07 Kur: Cīnās par maģisko radību līdzvērtības tiesībām... ![]() |
Nu daudzi šeit ir lasījuši dažas vai visas šīs grāmatas, tāpēc būtu interesanti uzzināt kuras grāmatas īsti mums patika vislabāk. Pēc balsošanas pierakstiet kāpēc tā jūsuprāt tā ir visinteresantākā grāmata un mēs varēsim salīdzināt kuri Tolkīna garadarbi tad bija visaizrajošākie un populārākie.
P.S. Es šādu aptauju nekur neievēroju, bet ja tāda tomēr ir, tad es ceru, ka tas man tiks piedots. |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Kārto teleportēšanās eksāmenu ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.06.04 Labākais GP atdzejotājs 2007 ![]() |
gredzenu pavēlnieks. man vispār liekas, ka, lai arī hobits bija tāds kā visa aizsākums, visā visumā jau tieši ap lotr ir augusi arda un visas grāmatas. tas vienkārši ir kodols, kuru, savā ziņā, neapvainojaties, bet paskaidro un papildina pārējie tolkina darbi. jā, arī silmarilions, kurš savā, tā teikt, episkajā vēstījumā varbūt pat pārsit gp.
Šo rakstu rediģēja hram: 02.08.2007 00:10 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.07.07 Kur: Rīga ![]() |
Hobits, jo to vienīgo esmu lasījusi (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
GP tikai skatījusi, bet filma laba |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Alveus anima ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.05.07 Kur: Aiz maskas HP eksperts 2008 ![]() |
Gredzenu Pavēlnieks.
Hobits man šķiet pārāk bērnišķīgs, bet The Silmarillion ir sarežģīts. Citus lasījis neesmu, lai gan vairums ir līdzīgs The Silmarillion, vismaz tā esmu dzirdējis. Gredzenu Pavēlniekā ir gan nenovēršamu briesmu noskaņa, gan grandiozs stāsts, kas nav pārāk sarežģīts. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.10.06 Kur: Ar fotoaparātu mežā. ![]() |
Grūti bija izšķirties starp GP un Silmarillionu.Bet beigās tomēr nobalsoju par Silmarillionu.
Man šie darbi ir vienlīdz mīļi.. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.02.06 ![]() |
Gredzenu Pavēlnieks. Tas ir vienīgais, ko esmu lasījusi. Tomēr, man liekas, ka viņa grāmatas ir saistītas. Un visa centrs ir GP. Tas ir arī visinteresantākais. Un tieši tāpēc mana atbilde ir Gredzenu Pavēlnieks.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 13.07.07 Kur: Cīnās par maģisko radību līdzvērtības tiesībām... ![]() |
Nu es pati balsoju par "Silmarillion", un tā ir kā skaidrojoša saistviela pārējiem darbiem, bet tev taisnība, šiem stāstiem ir centrs, tikai tas ir nevis Gredzenu pavēlnieks, bet Hobits. Tev līdzīgi domā daudzi, bet tas ir tikai tāpēc, ka šī grāmata kļuva slavenāka kā pārējās, tomēr Hobits tika sarakstīts pirms Gredzenu pavēlnieka.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Angel of Mayhem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.05.04 Kur: stoned GP eksperts 2007 ![]() |
Grāmatām nav centrālās or sth.
Par kanoniem uzskata GP un Hobitu, jā, bet tas tikai tādēļ, ka tās vienīgās ir izdotas, kamēr Tolkīns bija dzīvs. Grāmatas saista Tolkīna pasaule, tās vēsture, mitoloģija, kultūra, valodas un viss pārējais. Nebija konkrēta stāsta vai centrālā notikuma. Bija gan trīs stāsti iz Elder Days, kuriem, kā Tolkīns uzskatīja, vajadzēja daudz dziļāku un detalizētāku stāstījumu, nekā tas bija minēts Silmarillionā. Pirmais bija Lay of Leithian (Release from Bondage), stāsts par Berenu un Lutiēnu, otrais Narn I Hin Hurin (Children of Hurin), par Hurinu un viņa dzimtas likteņiem, un trešais bija Fall of Gondolin, par Gondolīnas krišanu un Morgota uzvaru. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.03.07 Kur: Mazliet augstāk.. Forumiešu bieds 2007 ![]() |
Hobits!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 13.05.07 ![]() |
Es uzskatu, ka tā kopumā spriest nevar kura labāka, jo visas Tolkiena grāmatas papildina viena otru un viena bez otras būtu mazsaprotamas.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.05.07 Kur: tur kur dzimst ĒNAS ![]() |
Mans tops:
1. Gredzenu Pavēlnieks 1,2,3. 2. Unfinished Tales 3. The Silmarillion 4. Hobits Pārējos ceru izlasīt (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.06.04 Kur: Pie krāna Savādnieks ![]() |
Gredzenu pavēlnieks. Tā iemesla dēļ, ka tā ir vienīgā, kuru esmu lasījusi. Un tomēr tā ir triloģija, nevis viena grāmata.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Nu labi, Gredzenu pavēlnieks nav viena grāmata, bet tas ir viens stāsts un tāda bija mana doma, nepiesienies vārdiem, jo Tolkīns sākumā tāpat gribēja visu garo stāstu izdot vienā grāmatā, vienkārši viņš saprata, ka cilvēki nevarētu atļauties pirkt vienu tik biezu grāmatu kā Gredzenu pavēlnieks.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Alveus anima ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.05.07 Kur: Aiz maskas HP eksperts 2008 ![]() |
Gredzenu pavēlnieks. Tā iemesla dēļ, ka tā ir vienīgā, kuru esmu lasījusi. Un tomēr tā ir triloģija, nevis viena grāmata. Starp citu, Gredzenu Pavēlnieks nav triloģija. Tās ir 6. atsevišķas grāmatas, kas izdotas kopā pa divi. Izdevējs tām izdomāja nosukumus un Tolkīns tikai apstiprināja. Taču tas ir viens stāsts, tāpēc to var sakitīt arī kā vienu grāmatu sešos sējumos. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.09.07 ![]() |
GP -- man arī tā ir laikam vienīgā no visām minētajām, kuru esmu lasījusi.
Vienīgi laikam to Hobitu esmu lasījusi, bet nepārāk patika! ((: |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.03.07 Kur: Mazliet augstāk.. Forumiešu bieds 2007 ![]() |
Silimarionu izlasīju, arī laba.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Skatās acīs baziliskam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.07.04 Kur: Latvija <-> Japāna Sakuras ziediņš ![]() |
Ja tā labi padomā, diezko daudz no Tolkīna neesmu lasījusi, tikai GP, Hobitu un Roveru. No tām laikam visvairāk patika Hobits, jā. Laikam jau, īsti nezinu. Un Roverandoms bija vienkārši mīlīgs, īstajā garastāvoklī tik jauka grāmatiņa (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.06.06 Kur: tepat Vārdmetējs 2012 ![]() |
protams ka objektīvi vislabāk gp. Bet Hobits man dikti mīļš kā bērnības grāmata, tam pavisam cita noskaņa UN- tas ir superīgi iztulkots atšķirībā no gp kā jau mēs zinām
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.01.08 Kur: 57◦ Z.p., 24◦ A.g. ![]() |
Es par Hobitu! Nezinu. Vienkārši patika. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
|
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cep picas ![]() Grupa: Aurori Pievienojās: 25.03.04 Kur: Rīga Foruma maršals 2012 ![]() |
Es arī par Hobitu. Tas bija kaut kas svaigs, un es atceros, kā priecājos to lasīdams. Gredzenu Pavēlnieks man likās smagnējāks un grūtāk lasāms.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 03.05.2025 00:40 |