![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Lūgums neaizrauties ar jaunu pavedienu veidošanu pa labi un pa kreisi - par visiem sīkumiem, par ko tik vien varētu iedomāties.
Ja vēlies aizsākt jaunu tematu, tad runā par jautājumu, kas tevi interesē, par ko tev ir, ko teikt, un kuru tu patiešām vēlies apspriest.
Katra jauna pavediena pirmajam rakstam ir jābūt vismaz 150 vārdu garam (šajā lūgumā kopā ir 76 vārdi). Pretējā gadījumā pavediens tiks dzēsts, neskatoties uz to, kādas atbildes būs iesūtītas.
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 18.06.04 ![]() |
Ideja par šo pavedienu radās lasot Eyedam`a šajā pavedienā apkopoto teoriju/minējumu, ko arī atļāvos nocitēt:
CITĀTS * Voldemorts bija iecerējis izveidot jaunu horkraksu, nogalinot Hariju. Tas pilnībā neizdevās, tāpēc viena Voldemorta dvēseles daļa tagad ir Harijā. Iespējams, Harija rēta arī ir šis horkrakss. Tas labi saskan ar dažām Voldemortam raksturīgajām spējām, kas tagad piemīt arī Harijam (šņācmēle). Tikai izlasot šo teoriju, sāku par to aizdomāties, un secināju, ka minējums ir ne tikai ārkārtīgi interesants, bet arī ļoti ticams, un varētu pat būt patiess. Lai gan forumā ir pieņemts pavediena pirmajā postā tikai definēt apspriežamo tēmu, un savus personīgos minējumus izteikt otrajā postā, taču šajā gadījumā (150 vārdu limita dēļ) izteikšos šeit arī pats - Kā jau minēju pāris rindas augstāk, tad šai teorijai piekrītu un atbalstu to. Un, atļaušos izteikt globālu paredzējumu - domāju, ka 7.grāmatas beigās, varbūt pat pēc Voldemorta nāves, Harijam nāksies secināt, ka viņa paša ķermenī atrodas viena no Voldemorta dvēseles daļām, un, iespējams, viņš ziedos savu dzīvību, lai to iznīcinātu. Šāds noslēgums liekas pat ļoti ticams, un būtu tieši Roulingas stilā. Patiesībā pat tā vien gribētos pasviest viņai šo ideju, ja nu gadījumā viņa pati šādu iespēju nebūtu pamanījusi... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Neuzbilstamais ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 23.07.03 Kur: Latvija, Rīga Klusais okeāns 2010 ![]() |
CITĀTS(-=RonS=- @ 25.07.2005 21:20) Tas, ka vai nu Harija rēta vai nu kāda cita viņa daļa ir horkraks anv šaubu Tu nu gan esi viegli pārliecināms... (Es, protams, nesaku, ka tā nav, es tikai brīnos, ka par to "anv šaubu".) CITĀTS Bet atkal otreiz domājot 4. grāmatas beigās, Lords Voldemorts būtu Hariju bez šaubām nogalinājis, ja nebūtu Harija vecāku. Tādā gadijumā es nesaskatu te nekādu loģiku. Kāda jēga iznīcināt daļu savas dvēseles??? Pirmkārt, tā kā Harijs ir Voldemorta mūža ienaidnieks un lielākais dzīves apdraudētājs (Voldemortaprāt), tad vienu horkraksu varbūt varētu arī atļauties zaudēt augstāka mērķa (drošības) labad. Otrkārt, nav zināms, vai pats Voldemorts saprot, ka horkrass ir Harijā (ja vispār ir). Viņa saistība ar savām paslēptajām dvēseles daļiņām acīmredzot nav tik spēcīga, kā varbūt varētu iedomāties, Dumidors to skaidro Harijam 23. nodaļā. Piemēram, par dienasgrāmatas iznīcināšanu viņš uzzinājis tikai no Lūcija Malfoja. Katrā ziņā, ja tāds horkrakss Harijā ir, tad tas ir sanācis netīšām Voldemorts gribēja nogalināt Hariju, kas vienkārši izslēdz iespēju... ē, nu, it kā izslēdz iespēju viņā ievietot horkraksu. Tikai es tagad padomāju - kāpēc gan to nevarētu ievietot līķī?... CITĀTS(mr Bl@ck @ 25.07.2005 21:30) Ēm es te tā padomāju a gadījumā Voldemorts nevarēja atbrīvot Hariju no tā Horkraksa? Mana teorija ir tāda ka ja jau Voldemorts paņēma no Harija asinis un no tām aizsardzību ko sniedza Lilijas pašuzupurēšanās, vai tad viņš nevarēja arī to daļiņu savas dvēseles ko viņš ielika Harijā? Ļoti interesanta ideja. Varbūt viņš patiešām tajā brīdī pats iznīcināja vienu no saviem horkraksiem. Jautājums ja tā patiešām notika, vai viņš to pats saprata? Vai viņš to izdarīja tīšām, lai varētu pēc tam nogalināt Hariju un ielikt savu horkrasku kaut kur citur? Savukārt, ja Voldemorts nemaz nezināja, ka viens horkrakss ir Harijā, tad varbūt viņš ir izveidojis kopā 7 horkraksus, Hariju neskaitot. Tādējādi sanāktu kopā 8... Ja tas kaut kā Voldemortam tomēr kaitē, ar to būtu izskaidrojama Dumidra uzvaras dzirksts acīs, kad Harijs viņam stāstīja kapsētas notikumus UB beigās. eyedam |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.10.03 ![]() |
Katrā ziņā, ja tāds horkrakss Harijā ir, tad tas ir sanācis netīšām Voldemorts gribēja nogalināt Hariju, kas vienkārši izslēdz iespēju... ē, nu, it kā izslēdz iespēju viņā ievietot horkraksu. Tikai es tagad padomāju - kāpēc gan to nevarētu ievietot līķī?... Diezgan depresīva teorija. Vai tas nozīmē?: 1) Harijs nav tas, kas viņš domā esam 2) īstā Harija būtība jau mirusi un mēs par to neko nezinām 3) nogalinot Voldemortu, viņš pats kļūtu par Voldemortu OK! Bet tagad pats apgāžīšu savus/tavus secinājumus. Harijam ir teikts (JP-LV 450/450.lpp. un ne tikai) piemit "spēja mīlēt". Ja Harijs būtu nogalināts toreiz un nezkautkā atdzīvināts, tad tāda spēja nebūtu, jo tā nebūtu viņu aizsargājumi un būtu zudusi līdz ar viņu liktenīgajā naktī. Un vispār šī hipotēze galīgi, manuprāt, izjauc grāmatas jēgu (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 08.05.2025 22:51 |