![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.05.05 ![]() |
nu es tikko izlasiju visai interesantu rakstu par velju menesi un pasiem veljiem, pie rokas, gan tagad nav, bet varbut velak ieliksu...........vispar man pec izlasisanas ta sanaca daudzas domas prata un es gribetu dzirdet citu viedoklus
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.01.04 Kur: Vientuļa klints kore bieza meža vidū ![]() |
Veļi ir mirušo cilvēku dvēseles, kas pēc nāves turpina dzīvi viņsaulē. Pēc nomiršanas cilvēka dvēseli sagaida Veļu māte, kas to aizvada uz veļu pasauli. Šī pasaule ir paralēla cilvēku pasaulei - veļu dzīve ne ar ko īpašu neatšķiras no cilvēku dzīves, vismaz darbu ziņā. Viņsaulē tiek turpināts šaisaulē iesāktais.
Reizi gadā - Veļu laikā mirušo gari atgriežas šaisaulē. tad arī notiek veļu mielošana. Precīzi nezinu, kā tur ar tiem spokiem īsti bija, bet arī tādi astāv latviešu mitoloģijā - tie pretēji veļiem nev labvēlīgi. Cerēsim uz Lia'angia parādīšanos - viņa mūs noteikti spēs šai ziņā apgaismot. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 03.06.2025 07:36 |