![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.03.05 Kur: Belerianda ![]() |
Hmm... Tas arī ir mans jautājums - kas viņš bija, no kurienes (domāju papildus ziņas, jo no ''Hobita" atceros)...vai viņš bija cilvēks, un, ja bija, pie kuras ciltstēvu cilts skaitījās? Apgaismojiet mani, lūdzu... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
Šo rakstu rediģēja Dženeta: 23.10.2013 18:47 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Izraidītie Pievienojās: 29.05.04 Kur: Rīga ![]() |
Nu tā, es nedaudz pameklēju, bet neko pārāk daudz neatradu.. ienāca tik prātā zirnekļi ar pārdabiskām spējām, Huans, vilkači un vampīri.. ne vārda par pārdabiskiem lāčiem..
Toties es atradu šo to interesantu, kas varētu pastiprināt manis izteikto teoriju par Beorna sakaru ar elfiem, precīzāk - Numenoriešiem.. CITĀTS Rohiroth are relations of Woodmen and Beornings, old Men of the North. But they speak Gnomish - tongue of Numenor and Ondor, as well as [?common] tongue. (HoME12, The Languages at the end of the Third Age) *Runājot par Beorningiem, Tolkīns lieto old Men of the North. *Beorningi runā Numenoriešu dialektā.. [starp citu, Gnomes=Noldor, ja kāds nezina].. Tātad ir divas iespējas - vai nu Numenoriešu valoda ir bijusi Beorningu pamatvaloda (un ja tā, tad visticamāk šīs cilts saknes meklējamas Numenorā), vai arī tikai viena no valodām, kuru viņi apguvuši kaut kādas sagadīšanās [nu nezinu..mazums kas var atgadīties] rezultātā.. (galu galā mēs zinām, ka viņi runā arī common speach).. Un kāds citāts tajā pašā HoME12 uzvedināja mani uz domām, ka senāk common speach starp beorningiem nav lietota - CITĀTS It was called the Western language or Common Speech; and in Bilbo's time had already passed eastward over the Misty Mountains and reached Lake Town, and Beorn... Tātad Beorninga senči senāk lietoja tikai Numenoriešu dialektu (vismaz nav Tolkīns minējis, ka viņi būtu izmantojuši vēl kādu citu valodu).. Un tas tiešām liek man domāt par kaut kāda veida saikni starp viņiem..
(HoME12, The Languages at the end of the Third Age, Note on an unpublished letter) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 04.05.2025 06:55 |