![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.11.04 Kur: Savā mazajā iedomātajā sapņu pasaulītē,kur nekad nenotiek kaut kas ļauns. ![]() |
Te jau forumā noteikti ir daudz cilvēku,kuri lasa dažas grāmatas orģinālvalodā.
Vai tad tas nav grūti? :blink: Anglijā es nopirku Vēsturiskās šausmenes (par ķeltiem) ,vasarā. Ar lielām grūtībam un vārdīcu to esmu iztulkojusi līdz pusei. bet kā ir ar citiem? |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Kārto teleportēšanās eksāmenu ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 07.02.04 Kur: The point of no return ![]() |
Nej-nej-nej.. Neiesaku lasīt grāmatas, kas pirms tam lasītas latviešu valodā oriģinālvalodā.. Lielākoties sekos pamatīga vilšanās attiecībā uz latviešu tulkojumu. Nevaru vienmēr vainot tieši personas, kas ir tulkojušas, tomēr parasti tulkojums iznācis ne visai baudāms, saglabāta aptuvenā doma, izteicieniem nav mēģinājuši sameklēt līdzīgus latviešu valodā.. Bēdīgi.
Tad vēl viens jautājums- es brīnos, ka 14 gadus veciem cilvēkiem ir tādas problēmas ar angļu valodu. Taču viņa ir visapkārt, TV, radio, CD :blink: Un jums skolā nekad neiesaka tādu lietu kā mājas lasīšanu svešvalodā? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 05.06.2025 12:59 |