![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Pirms iesūti rakstu, pārliecinies, ka tu tajā:
1) neesi lamājies;
2) personīgi neaizvaino citus diskusijas dalībniekus;
3) neatkārto jau iepriekš rakstīto;
4) izsakies par pavedienā apskatīto tematu;
5) izsaki savu viedokli, bet necenties to uzspiest citiem.
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.06.04 ![]() |
Pie kaadas ticiibas juus piederat vai arii kaadu uzskatat par visticamaako?
Kura religjija jums liekas interesanta- kaapeec? |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Uzlauž lāstus Gringotu bankā ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.11.03 Kur: Rīga, Olaine Labākā krievu valodas tulkojuma autore ![]() |
Namej - tu esi piedalījies dievturu rituālos kādos? Es esmu bijusi Jāņu ritā, un tas, ko es redzēju, man ļoooti stipri atgādināja kristietību - ar visu Svēto vakarēdienu (kas gan tika ēsts saullēktā un sastāvēja no siera un ūdens (alu šie konkrētie dievturi nelietoja) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) , apslacīšanu ar svēto ūdeni un visu pārējo. Nu ļooooti pēc kristietības.
Mums nav gandrīz nekādu ziņu par latviešu rituāliem pirms kristietības ienākšanas, un tām, kas ir, arī ticēt nevar, jo tās pierakstīja kristieši, kas, protams, visu uzskatīja par melnajām zintīm, sātana pielūgšanu un tā tālāk. Jā, mēs varam puslīdz droši runāt par galvenajām dievībām, zinām, ka pastāvēja māšu kults, senču kulta paliekas (veļu laiks), ka dieviem tika nesti ziedojumi, ka tos varēja veikt ikviens vajadzības gadījumā, ka droši vien bija kādi īpaši priesteri... varbūt vēl šo to. Bet nekur, nu pilnīgi noteikti nekur nav aprakstīta pirmskristiānisma laiku reliģijas rituālu norise no A līdz Z. To mūsdienu dievturi ir izdomājuši paši, balstoties uz tautasdziesmās lasīto un kristietības rituāliem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 03.05.2025 13:24 |