![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.01.04 Kur: starp likumu un dvēseli ![]() |
Ķiršu liķieris viegli smaržoja kristāla glāzēs un zelta dukātu ripiņas sarkani noplaiksnīja oglēm kamīnā sakrītot kaudzītē. Malakajs Smokss stāvēja pie loga un skatījās, kā saullēkts sāka iekrāsot debesis. Ausa jauna diena.
Randas mērs bija stalts kungs pāri pusmūžam, tumšiem matiem, kas pie deniņiem jau bija sākuši sirmot. Viņa pelēkās acis cieši pētīja katru, kurš gribēja ar viņu iesaistīties sarunā. Smoksa kungs noteikti bija bagāts un nejuta vajadzību to slēpt. Sarkana samta rītasvārki bija izšūti ar sudrabu un vietām atklāja smalku mežģīņu naktskreklu. Pirkstā mērs nēsāja pamatīgu zīmoggredzenu. Viņa darba kabinets noteikti pildīja savas funkcijas, taču krēslu un dīvāna apšuvumā jautās greznība un sudraba spalvaskāts izskatījās bieži lietots rakstīšanai. Man prieks, ka esam varējuši vienoties. Pēc nelielas pauzes atkal ierunājās Smokss. Es domāju, ka mums ir jāsāk ar personu, no kuras ir atkarīga visas pilsētas drošība. Pilsētas sardzes kapteinis Diksons Olidū savā amatā stājās pirms desmit gadiem. Viņš posteni ir godam nopelnījis ar saviem varoņdarbiem pilsētas un apkārtnes zemnieku aizsardzībā. Tomēr pēdējos divus gadus viņam vairs tik spīdoši nevedas. Varbūt vaina ir viltīgos pretiniekos. Varbūt kapteiņa vīri ir noguruši. Bet varbūt Olidū kungam ir savi slepeni plāni. Jūs parbaudīsiet kapteini uz savu galvu. Mans vārds tur nedrīkst tikt pieminēts. Ja viņš ne pie kā nav vainīgs, tad es negribu sabojāt attiecības. Bet, tiklīdz jums ir pierādījumi, tā ziņojiet man pa tiešo. Sardzes kapteinis dzīvo mājā pie pilsētas cietuma. Tas ir, ja viņš ir pilsētā. Reizēm viņš dodas uzraudzīt nocietinājumus ārpus mūriem. Ja jums ir jautājumi, es atbildēšu. Ja nē, tad jūs noteikti vēlaties atpūsties pēc ceļa. Es varu ieteikt vienu no diviem pilsētas krogiem. "Resnais asaris" ir lētāks un dzīvīgāks. Tas ir pie Ostas vārtiem. Jūs iespējams tam gājāt garām nākot šurp. "Auns un roze" ir klusāks un tur manuprāt ir prasmīgāks pavārs, bet tur nav tik labs alus. Tas atrodas netālu no Aitu vārtiem. Mērs uzlūkoja sanākušos viesus, no kuriem dažs izskatījās kā no ievērojami tālām zemēm nācis. Kapteinis Sangvini bija pamatīgi piegājis savai lietai un pacenties atrast īpašus eksemplārus Smoksa ieplānotajam darbam. |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.01.04 Kur: starp likumu un dvēseli ![]() |
Maizi? Pie meistara, kundze! Taisni rīta cepiens ir gatavs un es iznēsāju kungiem. Puika paraustīja plecus un prātīgi atbildēja. Ja jūs pasteigsieties, tad vēl paspēsiet noķert kādu smalkmaizīti. Ja nē, tad paliks tikai karašas. Tas ir tur. Zellis nenoteikti pamāja kaut kur dienvidaustrumu virzienā, bet tad pievērsa vairāk uzmanības runātājiem uz ielas. Nē, šos viņš pilsētā nebija redzējis. Patiesībā šādi ģērbtus ļaudis viņš vispār laikam nebija manījis. Jūs griežaties pa labi, tad pa kreisi, garām Leksa templim, pāri laukumam, garām "Resnajam asarim", pāri ostas ceļam, pie cietuma pa labi, tad pa kreisi, tad pa labi un vēlreiz pa kreisi un jūs esat vislabāk smaržojošajā kvartālā visā Randā. Puika nobēra tā, ka izsalkuma sajūta vēderā pastiprinājās, bet virziens līdz galam skaidrs nepalika. Mēram bija bijusi taisnība. Pilsētas izkārtojums svešiniekam bija zināms noslēpums.
No otras puses. Es tāpat eju atpakaļ. Varu pavadīt. Beigās pilsētnieks, kuram dienās bija lemts kļūt par maizes cepēju, piedāvāja un dzīvespriecīgi kātoja projām pa ielu. Ceļš veda gar bagātnieku mājām. Pāris reizes zellis nogriezās ap stūri, lai uzmeklētu ceļu, līdz beidzot atbraucēju acīm pavērās pilsētas laukums. Vienā pusē lepni slējās celtne ar staltu torni un lielu kvadrātveida mozaīklogu virs ieejas,- Leksa templis. Netālu no tā pie kādas sārti nokrāsotas ēkas ieejas grozījās vairāki vīri melnās drēbēs, auklējos saišķus ar pergamenta tīstokļiem. Šķērsojis laukumu un atkal ieniris pašaurajās ieliņās, puika nonāca pie divstāvu ēkas, kurā izskatījās apvienotas vairākas mājas. Pie ēkas ieejas virs durvīm karājās kokā dēlītis tuklas zivs izskatā. Ap stūri varēja manīt sargu torni ar vārtiem. Ostas vārti. Pa tiem ceļotāji bija iekļuvuši pilsētā pēc briesmīgi viļņainā ceļojuma. Jūs protams varat arī uzkost krogā. Zellis paraustīja plecus, norādot uz izkārtni. Viņiem noteikti uz pannas jau čurkst kāds asaris krējumā. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 03.05.2025 01:17 |