![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 06.04.07 Kur: Vakardienas trakumā ![]() |
Kādu dienu apcerot 1. HP grāmatu un tajā ietvertās Roulingas dažādās idejas, nonācu pie tēmas - kas tad skaitās "normāls". Teiksim "normāls" cilvēks. Kā jūs atšķirat "normālos" no "īpašajiem" un "neparastajiem" cilvēkiem? Vai esat sev nodefinējuši kādus kritērijus un pie kuriem paši sevi pieskaitāt? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.04.10 Kur: kautkur, nezin kur........ ![]() |
Es domāju, ka kaut kas normāls dažādās vietās ir savādāks. Piemēram mēs esam pieraduši pie baltādainiem cilvēkiem un kad pie mums atbrauc kāds tumšādains tā mēs viņu sākam uzskatīt par savādāku. Viņš nevienmēr būs dīvains vai nenormāls, bet vienkārši savādāks. Savukārt, kad pie melnādainajiem atbrauc baltādainais, tad atkal viņi uzreiz ierauga atšķirību starp parastu t.i. - normālu tāds kā viņi paši un baltādaino tādu kādi esam mēs (pārsvarā). Protams, daži arī atšķirīgas krāsas cilvēkus uzskata par nenormāliem vai kautkādā veidā dīvainiem, bet tā taču nav. Jo pie viņiem normāli ir tā, bet pie mums tā. Dažreiz pat viņiem ir vairāk talantu un dotību kā mums. Tas ir no dabas. Kaut gan arī dabā ir novērojams kaut kas savādāks starp samērā līdzīgiem. Tas var būt no kādas slimības vai no kāda traucējuma. Piemērams pie dārza ir zaļš mauriņš. Es uzceļu telti. Tā tur nostāv kādu nedēļu, tad es to nojaucu un zālīte ir balta. Tas uzreiz ir kaut kas atšķirīgs, pamanāms, bet nav nenormāls. Arī aklie, kurlie, mēmie nav nenormāli, viņi vienkārši ir savādāki. Šis savādums pat ne dīvainība ir iedzimts vai no kādas traumas.
Par punktu un intervālu - to saprotu ka normāli mums pieņemts vilkt to, to, to un to. un ja es uzvelku viena tā vietā kaut ko citu tas nenozīmē ka es esmu nenormāla, bet ja visu to vietā velku ko citu tad gan es esmu nenormāls. Tāpat ja es uzvelku to, to, to un to, un vēl kaut ko citu nepieņemtu, arī tad es esmu nenormāla. Piemēram normāli senākos laikos meitenēm bija pieņemts valkāt tikai kleitas un kurpes un kad kāda meitene uzvilka bikses un kedas to jau uzreiz uzskatīja par nenormālu toties tagad meitenes pat biežāk velk bikses nekā kleitas kur nu vēl svārkus vai brunčus. Un kad kāda uzvelk kleitu vai kaut ko tamlīdzīgu, to uzreiz pamana (nu ne vienmēr, bet ir vietas, kur tā dara). Ja uzvelk bikses ar kurpēm tad tas nav nenormāls, bet tikai savādāks. Tas nevienmēr ir nenormāls, bet atšķirīgs. Manuprāt intervāls varētu izskatīties apmēram šāds: nenormāls - savādāks - normāls - ( kaut kur pa vidu normālam var ietilpt arī kaut kas mazliet citāds, bet ne pilnībā savādāks) normāls - savādāks - nenormāls Bet pukts: .normāls .nenormāls Vēl pasmejoties pašiem par sevi - kāds arī mūs neuzskata par normāliem. Kā var tā fanot par Hariju Poteru vai par citu grāmatu. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blink_a.gif) Kā var stundām par to diskutēt vai spēlēt spēles vai pat izdomāt vēl citus stāstus par šādu tēmu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 09.05.2025 19:50 |