![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 06.04.07 Kur: Vakardienas trakumā ![]() |
Kādu dienu apcerot 1. HP grāmatu un tajā ietvertās Roulingas dažādās idejas, nonācu pie tēmas - kas tad skaitās "normāls". Teiksim "normāls" cilvēks. Kā jūs atšķirat "normālos" no "īpašajiem" un "neparastajiem" cilvēkiem? Vai esat sev nodefinējuši kādus kritērijus un pie kuriem paši sevi pieskaitāt? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
Jā, es arī gribēju teikt, ka "vidējais pelēkās masas cilvēks" ir abstrakcija, kuras realitāte ir apspēlēta vienā otrā fantastikas stāstā. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Tā kā tā ir abstrakcija, tad nav jau neviena, kas varētu novērtēt, esam mēs vai neesam novirze no normas. Sabiedriskā doma gan ir, bet tā ir veidojama. No medicīniskā viedokļa neapskatīsim. Šeit ir bijuši daži, par kuriem man ir radušās šaubas, bet es neesmu tiesīga kompetenti spriest. Man nav attiecīgās izglītības. Starp citu, ir iznākusi Bārbalas Simsones (bij. Strodes) pētījums "Iztēles ģeogrāfija. Mītiskā paradigma 20. gs. fantāzijas prozā." http://www.jr.lv/lv/veikals/prece/index.ht...?shop_id=329268 Tur ir skarti arī šie aspekti - cik ļoti kaut kā (piemēram - "fantāzija ir tikai bērnu blēņas") sabiedrisko definīciju veido politika, piemēram. Es grāmatu izlasīju. Kā jau zinātnisks pētījums, tā lasās pagrūti, tomēr man tiešām patika. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 09.05.2025 19:28 |