Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Vai šīs grāmatas ir tulkotas?, Jautājums par pāris grāmatām.
fishinsoup
iesūtīt 20.02.2010 23:38
Raksts #1

Cep speķi Dūdijam
*

Grupa: Biedri
Pievienojās: 20.02.10

Man tā kā ir vēlme iegādāties pāris grāmatas un man ir jautājums vai sekojošās būtu tulkotas Latviešu valodā un kur tās varētu iegādāties. Tās ir:
Do Androids Dream of Electric Sheep?
Blade Runner 2: The Edge of Human
Blade Runner 3: Replicant Night
Blade Runner 4: Eye and Talon
Roadside Picnick
Dune
Dune Messiah
Children of Dune
God Emperor of Dune
Heretics of Dune
Chapterhouse Dune
Go to the top of the page

+Citēt rakstu

Sākt jaunu pavedienu
Atbildes
Roviela
iesūtīt 22.02.2010 08:51
Raksts #2

Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija

Ja stāsts ir par fantastikas un fantāzijas filmām, tad tulkotas tiek tikai tās, kurām ir cerības, ka tās tiks izpirktas. Te pat nav vērtējuma - laba/nevērtīga grāmata, galvenais, vai ļaudis to pirks. "Krēslu" iztulkoja, bet pat "Gredzenu pavēlnieku" neiztulkoja pilnībā, un tulkojums ir ļoti bērnišķots.
Priekš tiem dažiem, kas ir fantasy/Sci-Fi literatūras cienītāji, īstenībā, nav vērts neko tulkot, jo tie sen jau ir iemācījušies vai nu krievu vai angļu valodu (vai abas) un lasa tajās. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) Latviski viņi, saprotams, grāmatas vairs nepirks, ja vien tulkojums nebūs absolūti ģeniāls, kas gadās gauži reti.
Tā kā es neceru, ka Tavas pieminētās grāmatas kāds tulkos. Ja jau pat tādu klasiku, kā Zvaigžņu Karus nav iztulkojuši arī tad, kad uzņēma I, II un III epizodi.

P.S. Tāpēc, ka to uzrakstīji oriģinālrakstībā. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Go to the top of the page

+Citēt rakstu

Raksti šajā pavedienā

Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 07.06.2025 17:42