![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.02.10 ![]() |
Man tā kā ir vēlme iegādāties pāris grāmatas un man ir jautājums vai sekojošās būtu tulkotas Latviešu valodā un kur tās varētu iegādāties. Tās ir:
Do Androids Dream of Electric Sheep? Blade Runner 2: The Edge of Human Blade Runner 3: Replicant Night Blade Runner 4: Eye and Talon Roadside Picnick Dune Dune Messiah Children of Dune God Emperor of Dune Heretics of Dune Chapterhouse Dune |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
Ja stāsts ir par fantastikas un fantāzijas filmām, tad tulkotas tiek tikai tās, kurām ir cerības, ka tās tiks izpirktas. Te pat nav vērtējuma - laba/nevērtīga grāmata, galvenais, vai ļaudis to pirks. "Krēslu" iztulkoja, bet pat "Gredzenu pavēlnieku" neiztulkoja pilnībā, un tulkojums ir ļoti bērnišķots.
Priekš tiem dažiem, kas ir fantasy/Sci-Fi literatūras cienītāji, īstenībā, nav vērts neko tulkot, jo tie sen jau ir iemācījušies vai nu krievu vai angļu valodu (vai abas) un lasa tajās. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) Latviski viņi, saprotams, grāmatas vairs nepirks, ja vien tulkojums nebūs absolūti ģeniāls, kas gadās gauži reti. Tā kā es neceru, ka Tavas pieminētās grāmatas kāds tulkos. Ja jau pat tādu klasiku, kā Zvaigžņu Karus nav iztulkojuši arī tad, kad uzņēma I, II un III epizodi. P.S. Tāpēc, ka to uzrakstīji oriģinālrakstībā. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 07.06.2025 17:42 |