![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.08.07 ![]() |
Piemēram kaķiem un vaļiem apziņa esot lielāka kā cilvēkiem.
Šo rakstu rediģēja Dāvids: 31.12.2007 21:06 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.08.07 ![]() |
Ar terminu "apziņas lielums" es domāju augstākā es garīgo pieredzi (nju re, rodas daudz jautājumu - kas ir augstākais es, kas ir garīgs un kas ir pieredze). (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)
Kā es to zinu? Viena tante (patiesībā gan onkulis) teica, un man nav iemesla viņam neticēt (jeb ir iemesli ticēt), jo viņš praktiski nekad nav kļūdījies attiecībā uz pārbaudāmām lietām (loģiski/zinātniski domājot, varbūtība, ka viņš varētu kļūdīties attiecībā uz lietām, kas nav tik viegli pārbaudāmas, arī ir niecīga). Tādēļ (ka tā nav mana pieredze/atklājums) manā apgalvojumā arī ir vārds "esot", nevis "ir". Par auru krāsām - paskaties praktiski jebkuru literatūru (ja nemaldos Rēriha grāmatnīcā tās ir diezgan daudz)... Par zinātni un aksiomām - "zinātne ir reliģija, kura dogmas sauc par aksiomām", labākais, ka šo (tiesa precīzi vārds vārdā neatceros, bet doma ir par zinātni kā reliģiju) ir teicis zinātnieks (prof. A. Buiķis). Kā tas saistīts ar brīvo gribu - tas apgāž Elony apgalvojumu (par dzīvniekiem, kā bioloģiskiem robotiem). Vai ir kādi jautājumi? (šis nu ir zinātnisks jautājums (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/xD.gif) ) Šo rakstu rediģēja Dāvids: 17.01.2008 02:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 19.06.2025 21:25 |