![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Lūgums neaizrauties ar jaunu pavedienu veidošanu pa labi un pa kreisi par visiem sīkumiem, par ko tik vien varētu iedomāties. Ja vēlies aizsākt jaunu tematu, tad runā par jautājumu, kas tevi interesē, par ko tev ir, ko teikt, un kuru tu patiešām vēlies apspriest.
Katra jauna pavediena pirmajam rakstam ir jābūt vismaz 150 vārdu garam (šajā lūgumā kopā ir 76 vārdi). Pretējā gadījumā pavediens tiks dzēsts, neskatoties uz to, kādas atbildes būs iesūtītas.
![]() |
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Neuzbilstamais ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 23.07.03 Kur: Latvija, Rīga Klusais okeāns 2010 ![]() |
======= 20. nodaļa =======
=== Tulkojusi: colorless wind === Harijs domāja, ka Hermiones dusmas pa nakti nesamazināsies, tādēļ viņš nebija pārsteigts, ka nākamajā rītā viņa sazinājās ar abiem pārsvarā ar skatieniem un klusām norādēm. Rons atbildēja, saglabājot nepierasti vainīgu sejas izteiksmi, tādā veidā izrādot savu nožēlu. Patiesībā, kad viņi visi trīs bija kopā, Harijs jutās kā vienīgais nesērojošais ļoti skopi apmeklētās bērēs. Tajos mirkļos, ko Rons pavadīja ar Hariju (vācos ūdeni un meklējot sēnes) viņš kļuva bezkaunīgi priecīgs. Kāds mums palīdzēja! viņš turpināja atkārtot. Kāds sūtīja to stirnu. Kāds ir mūsu pusē. Viens horkrusts iznīcināts, draugs! Priecīgi par iznīcināto medaljonu, viņi atsāka sarunas par to, kur varētu atrasties pārējie horkrusti, un, lai gan viņi to visu jau bija apsprieduši iepriekš, Harijs jutās ļoti optimistiski, pārliecināts, ka aizvien vairāk panākumu sekos šim pirmajam. Hermiones īgnums nevarēja sabojāt viņa pacilāto garastāvokli: negaidītais veiksmes pieplūdums, noslēpumainās stirnas parādīšanās, Grifidora zobena atgūšana un, pats galvenais, Rona atgriešanās padarīja Hariju tik laimīgu, ka bija grūti saglabāt nopietnu sejas izteiksmi. Vēlāk tajā pēcpusdienā viņš un Rons izbēga Hermiones kaitinošo klātbūtni un, izliekoties, ka abi iet meklēt kazenes kailajos krūmos, abi turpināja savu ziņu apmaiņu. Harijs beidzot pastāstīja Ronam visu par to, kā viņi ar Hermioni klejojuši apkārt, līdz pat stāstam par to, kas notika Godrika gravā; pēcāk Rons piepildīja tukšās plaisas Harija ziņās par burvju pasauli, kuras viņš bija noskaidrojis, kamēr bija prom. Un kā jūs uzzinājāt par Aizliegumu? viņš jautāja Harijam pēc tam, kad bija izskaidrojis daudzos vientiešu ģimenēs dzimušo burvju mēģinājumus izbēgt no Ministrijas. Ko? Jūs ar Hermioni esat pārstājuši lietot Paši-Zināt-Kā vārdu! Ak, jā. Tas ir tikai nelāgs ieradums, pie kura esam pieraduši, sacīja Harijs. Bet man nav nekādu problēmu saukt viņu par V... Nē! iekliedzās Rons tā, ka Harijs nejauši ielēca krūmā un Hermione (kuras deguns bija iebāzts dziļi grāmatā pie telts ieejas) palūkojās uz viņiem ar drūmu skatienu. === Tulkojusi: Medus Mošķis === Atvainojiet mani, sacīja Ksenofiliuss un piegāja pie ierīces, satvēra netīru galdautu no apjomīgas grāmatu un papīru kaudzes apakšas, kura visa sagāzās uz grīdas, un uzmeta to presei, tādējādi nedaudz apslāpējot skaļos rībienus un klaboņu. Tad viņš pievērsās Harijam. Kādēļ jūs esat ieradušies? Pirms Harijs paguva ko pateikt, Hermione izgrūda klusu pārsteiguma saucienu. Mister Mīlab, kas ir tas? Viņa rādīja uz milzīgu, pelēku spirālveida ragu, līdzīgu vienradža ragam, kurš bija piestiprināts pie sienas un iestiepās telpā vairāku pēdu garumā. Tas ir ņurcragu šņākakša rags, sacīja Ksenofiliuss. Nē, tas nav vis! iesaucās Hermione. Hermione, nomurmināja apmulsušais Harijs, šis nav īstais brīdis... Bet Harij, tas ir Eksplodija rags! Tas ir B klases tirdzniecības materiāls, un tā ir ārkārtīgi bīstama lieta turēšanai mājās! Kā tu zini, ka tas ir Eksplodija rags? pavaicāja Rons, virzīdamies prom no raga, cik vien ātri tas bija iespējams istabā valdošajā juceklī. Grāmatā Fantastiskās būtnes un kur tās meklēt ir apraksts! Mister Mīlab, jums jātiek no tā vaļā, cik ātri vien iespējams, vai tad jūs nezināt, ka tas var uzsprāgt pie visvieglākā pieskāriena? Ņurcragu šņākaksis, ļoti skaidri teica Ksenofiliuss, ar spītīgu izteiksmi sejā, ir kautrīgs un ārkārtīgi maģisks radījums, un tā rags... Mister Mīlab, es atpazīstu rievainās atzīmes pie tā pamatnes, tas ir Eksplodija rags, un tas ir ļoti bīstams man nav ne jausmas, kur jūs to esat dabūjis... Es to nopirku, kategoriski paziņoja Ksenofiliuss, pirms divām nedēļām no apburoša jauna burvja, kuram bija zināma mana interese par brīnišķīgajiem ņurcragu šņakakšiem. Ziemassvētku pārsteigums manai Lunai. Tagad, viņš sacīja, pievērsdamies Harijam, tieši kādēļ jūs esat šeit, mister Poter? Mums ir vajadzīga palīdzība, sacīja Harijs, pirms Hermione atkal bija sākusi. Ak, noteica Ksenofiliuss. Palīdzība. Hm. Viņa labās acs skats atkal pievērsās Harija rētai. Viņš likās vienlaicīgi sabiedēts un savaldzināts. Jā. Lieta tāda... palīdzēt Harijam Poteram... diezgan bīstami... Vai tad jūs neesat tas, kurš turpina visiem stāstīt, ka viņu pirmais pienākums ir palīdzēt Harijam? vaicāja Rons. Tajā jūsu žurnālā? Ksenofiliuss uzmeta ašu skatienu pār nosegto iespiedmašīnu, kura vēl joprojām rībēja un klabēja zem pārklāja. Ē... jā, es esmu paudis šo viedokli. Taču... ... tas ir jādara visiem citiem, nevis jums pašam? nobeidza Rons. Ksenofiliuss neatbildēja. Viņš turpināja rīt siekalas, viņa acis šaudījās uz visiem trim. Harijam bija radies iespaids, ka viņš izcīna kādu sāpīgu iekšēju cīņu. Kur ir Luna? jautāja Hermione. Pajautāsim, ko viņa par to domā. === Tulkojis: Antaress === Ksenofiliuss norija siekalas. Viņš šķietami nocietinājās. Beidzot viņš teica drebelīgā balsī, kas bija grūti sadzirdama cauri iespiešanas trokšņiem: Luna ir lejā pie strauta, viņa zvejo frešvatera plimpijas. Viņa... viņa gribētu jūs redzēt. Es iešu un pasaukšu viņu, un tad... jā, ļoti labi. Es mēģināšu jums kā palīdzēt. Viņš pazuda lejā pa spirālveida kāpnēm, un viņi dzirdēja noklaudzam ārdurvis. Viņi paskatījās viens uz otru. Kas par gļēvuli, teica Rons. Lunai ir desmitreiz vairāk drosmes nekā tēvam. Viņš droši vien ir noraizējies, kas notiks, ja nāvēži uzzinās, ka es te esmu bijis, teica Harijs. Nu, es piekrītu Ronam, teica Hermione. Kas par drausmīgu vecu liekuli, kas visiem citiem iesaka palīdzēt tev, kamēr pats cenšas nogrūst mūs no savas sirdsapziņas. Un, debesu vārdā, turieties tālāk no tā raga. Harijs piegāja pie loga istabas otrā galā. Viņš varēja redzēt strautu, šauru, mirdzošu lenti, guļam tālu zem viņiem kalna pakājē. Viņi bija ļoti augstu. Kad Harijs paskatījās "Midzeņu" virzienā tie bija paslēpti aiz citas kalnu grēdas , garām logam aizlidoja putns. Tur kaut kur bija Džinnija. Viņi bija pavisam tuvu, tuvāk viņi bija bijuši tikai Bila un Flēras kāzu laikā, bet viņai nebija ne jausmas, ka Harijs šobrīd tik cieši uz viņu skatās un domā par viņu. Viņam vajadzēja būt priecīgam, jo ikviens, kas nonāca saskarsmē ar viņu, bija briesmās. Ksenofiliusa izturēšanās to pierādīja. Viņš aizgriezās no loga, un viņa skatiens apstājās pie kāda dīvaina objekta uz nokrāmētā, līkā, slīpā galda. Tas bija skaistas, bet barga izskata raganas akmens krūšutēls ar dīvaina paskata galvassegu. Divi priekšmeti, kas atgādināja zelta dzirdes aparātus, bija izliekti abās pusēs. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 13.06.2025 12:53 |