![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Lūgums neaizrauties ar jaunu pavedienu veidošanu pa labi un pa kreisi par visiem sīkumiem, par ko tik vien varētu iedomāties. Ja vēlies aizsākt jaunu tematu, tad runā par jautājumu, kas tevi interesē, par ko tev ir, ko teikt, un kuru tu patiešām vēlies apspriest.
Katra jauna pavediena pirmajam rakstam ir jābūt vismaz 150 vārdu garam (šajā lūgumā kopā ir 76 vārdi). Pretējā gadījumā pavediens tiks dzēsts, neskatoties uz to, kādas atbildes būs iesūtītas.
![]() |
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Neuzbilstamais ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 23.07.03 Kur: Latvija, Rīga Klusais okeāns 2010 ![]() |
======= 15. nodaļa =======
=== Tulkojusi: Aksa_lemon === Rons izteikti žāvājās. Apvaldot stipro vēlēšanos ar kaut ko iemest viņam, Harijs ierunājās: Es tomēr domāju, ka viņš varēja apslēpt kaut ko Cūkkārpā. Hermione nopūtās. Bet Dumidors būtu to atradis, Harij! Harijs atkārtoja argumentus, kas noveda viņu pie šīs teorijas. Dumidors manā acu priekšā teica, ka nekad nav pārzinājis visus Cūkkārpas noslēpumus. Es jums saku, ja ir kāda vieta, kur Vol... Ai! PATS_ZINI_KAS tad! Harijs izsaucās, cenšoties būt pacietīgs. Ja ir kāda vieta, kas ir ļoti dārga Pats-Zini-Kam, tad tā ir Cūkkārpa! Nu, taču, ņirgājās Rons. Viņa skola? Jā, viņa skola! Tās bija pirmās viņa īstās mājas, vieta, kas nozīmēja viņam ko īpašu, tā viņam nozīmēja visu, un pat tad, kad viņš to pameta... Tas ir Pats-Zini-Kas, par kuru mēs runājam, pareizi? Nevis tu? jautāja Rons. Viņš raustīja ķēdīti ar horkrustu ap savu kaklu; Harijam bija vēlme to saķert un sažņaugt ar to viņa rīkli. Tu teici mums, ka Pats-Zini-Kas pirms nozušanas jautāja Dimidoram, lai tas dod viņam darbu, teica Hermione. Tā bija. Un Dumidors domāja, ka viņš tikai gribēja atgriezties, lai pamēģinātu atrast kaut ko, visticamāk, kārtējo lietu, kuru pārveidot par vēl vienu horkrustu? Jā, atbildēja Harijs. Bet viņš nedabūja darbu, vai ne? teica Hermione. Tātad viņam nekad nebija iespējas atrast un izveidot objektu šeit un paslēpt to skolā! Labi, atzīdams savu sakāvi, teica Harijs. Tad aizmirstiet Cūkkārpu. Bez citiem pavedieniem viņi devās uz Londonu un, paslēpušies zem paslēpņa, meklēja bērnu patversmi, kurā Voldemorts bija uzaudzis. Hermione iezagās bibliotēkā un atklāja, ka šī vieta jau bija izdemolēta daudzus gadus iepriekš. === Tulkojusi: monta === Rudens vēlās pāri laukiem, un viņi devās tam līdzi. Viņi tagad cēla telti uz kritušo lapu paklāja. Trūdu aromāts atsauca atmiņā atprātotājus, viņu raizes pastiprināja vējš un lietus. Tas, ka Hermione sāka labāk pazīt ēdamās sēnes, neaizstāja viņu ilgstošo izolāciju, ilgas pēc cilvēku sabiedrības un neziņu par to, kas notiek cīņā ar Voldemortu. Mana māte, teica Rons, kad viņi kādā vakarā sēdēja teltī upes krastā Velsā, prata pagatavot labu ēdienu no zila gaisa vien. Viņš drūmi bakstīja pelecīgās zivs strēmeles savā šķīvī. Harijs automātiski uzmeta acis Rona kaklam un redzēja, kā jau tas bija paredzams, pamirdzam horkrusta zelta ķēdīti. Viņam izdevās apspiest impulsu uzkliet Ronam, kura nostāja, viņš zināja, mazliet uzlabosies, kad būs pienācis laiks noņemt medaljonu. Tava māte nevarēja pagatavot labu ēdienu no zila gaisa, teica Hermione. Neviens nevar. Ēdiens ir pirmais izņēmums no pieciem Gampa Elementārās pārvērtības lik... Varbūt tomēr runāsi angliski? teica Rons, izvilkdams asaku no zobu starpas. Nav iespējams pagatavot labu ēdienu no nekā! Var to pieburt, ja zina, kur tas atrodas, var to pārvērst, var palielināt tā daudzumu, ja ēdiens jau ir... Labi, tikai nemēģini palielināt šo, tas ir pretīgs, teica Rons. Harijs noķēra zivi, un es darīju, ko spēju. Parasti es vienīgā rūpējos par ēdienu, un tas ir tikai tāpēc, ka es esmu meitene, es domāju! Nē, tas ir tāpēc, ka tev vajadzētu būt labākajai maģijā! atkliedza Rons. Hermione pielēca kājās un ceptās līdakas gabaliņš noslīdēja no viņas šķīvja uz grīdas. Rīt gatavosi tu, Ron! Tu sameklēsi vajadzīgās sastāvdaļas un mēģināsi uzburt no tām kaut ko ēdamu, bet es sēdēšu te ar saviebtu ģīmi un žēlošos, un tad tu redzēsi, kā tu... Apklusti! teica Harijs, pielekdams kājās un paceldams abas rokas. Apklusti tūlīt! Hermione izskatījās aizvainota. Kā tu vari būt ar viņu uz vienu roku, viņš gandrīz nekad nav gatav... Hermione, nomierinies, es kaut ko sadzirdēju! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 10.06.2025 11:03 |