![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Forumā veidot aptaujas aizliegtas (tam paredzēts HP aptauju forums).
Ja kādam pavedienam nepieciešams pievienot aptauju, sazinies ar šī foruma regulatoriem!
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 06.01.04 ![]() |
''uguns biķerī'' voldemorts skaidri un gaiši pateica, ka bellatrise un viņas vīrs ir miruši (svešovski laikam tā bija...), taču ''fēniksa ordenī'' viņi jau ir dzīvi.
dīvaini, ne? |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 17.04.07 Kur: Rīga ![]() |
Citāts orģinālvalodā (Harry Potter and the Goblet of Fire, UK adult edition, page 705/Harijs Poters un Uguns Biķeris, Lielbritānijas pieaugušo izdevums, 705 lpp.):
The Lestranges should stand here, said Voldemort quietly. But they are entombed in Azkaban. They were faithful. They went to Azkaban rather than renounce me... when Azkaban is broken open, the Lestranges will be honoured beyond their dreams. The Dementors will join us... (..) I shall have all my devoted servants returned to me, and an army of creatures whom all fear... Tiem, kam angļu valoda nav stiprā puse, mans amatieriskais tulkojums (nezinu, kā ir latviski tulkotajā grāmatā, jo esmu lasījusi tikai angļu val. izdotās): Svešovskiem vajadzētu stāvēt šeit, klusi sacīja Voldemorts. Bet viņi ir aprakti Azkabanā. Viņi bija uzticīgi. Viņi labāk devās uz Azkabanu nekā noliedza mani... Kad Azkabana tiks atvērta, Svešovski tiks apbalvoti ārpus savu iedomu robežas. Atprātotāji mums pievienosies... (..) Visi mani uzticamie kalpi atgriezīsies pie manis un daudzums radījumu, kuri visiem iedveš bailes... Un mans paskaidrojums, ka Dž. K. R. nav kļūdījusies: - tātad, visu prātu sajauc strīdīgais vārds entombed = burtiski tulkojot, aprakts, apbedīts, taču tiek lietots arī tādā nozīmē kā he is so entombed with his work viņš ir tik ļoti pārņemts ar savu darbu utt. - apbalvošana vai tiešām Paši Zināt Kas domāja pēcnāves apbalvošanu? Ordenis, piemineklis... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) - un visbeidzot uzticamajiem nāvēžiem būtu diezgan grūti atgriezties pie viņa, esot jau mirušiem. Nē, cietums tiks atvērts, un kopā ar dezertējušajiem sargiem sveiki un veseli apsargājamie pievienosies Paši Zināt Kam. Šo rakstu rediģēja Medus Mošķis: 08.07.2007 21:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 06.05.2025 04:05 |