![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Raksti tiek skaitīti.
Aptaujas nav atļautas tām paredzēts atsevišķs aptauju forums.
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.07.03 Kur: rīga ![]() |
Tātad... Kādēļ skolēnus dala torņos?
Manuprāt, tas ir pilnīgi bezjēdzīgi. Tas tikai rada plaisu starp torņu skolēniem... Turklāt visi skolnieki, neatkarīgi no torņa, apgūst vienas un tās pašas zināšanas. Nav tā, ka Elšpūšiem 4. gadā māca 2. gada vielu, bet Grifidoriem 4. gadā māca 6. gada vielu... Viņiem taču viss ir vienāds - pasniedzēji, stundas utt. Kādēļ tad viņi ir jādala torņos? Rakstura īpašību dēļ? Cilvēki mainās līdz ar laiku. Turklāt, ja Tevi ieliek Slīdenī, Tu automātiski tiec pataisīts par ļauno. Ja Tevi ieliek Grifidorā, tad Tevi pataisa par drosmīgo. Bet ja Elšpūtī, tad par pilnīgu idiotu. Ja skolniekus nedalītu torņos, tad nebūtu nekāda naida starp Grifidoriem un Slīdeņiem... tāpēc, ka neviens nezinātu, ka viņi ir Slīdeņi. Šķirmice taču arī neatbalsta šķirošanu torņos (cik nu cepurei pa spēkam kaut ko neatbalstīt (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif) ) CITĀTS Un ieklausieties, ko jums skandēšu: Kaut nāksies man jūs šķelt, bet, lūgtum, ticiet, Ka neuzskatu to par pareizu. Ik gadu savu pienākumu veicu, Ik gadu četrus namus piepildu, Bet ja nu ienaidu sēt šķirodama steidzu, Ja pati postu daru nenovēršamu? [...] Un pašiem mums nu jāsadodas rokās, Jo citādi mūs sabradās kā nieku. Tāds ir mans brīdinājums. Lai nu sokas... Nu šķirošu, bet ne ar lielu prieku. Un es piekrītu Šķirmices teiktajam. Vai ir jēga dalīt skolēnus grupās/torņos? Vai tas ir tikai tādēļ, lai būtu Kalambols? Lai vienādi cilvēki būtu torņos? Vai arī tā ir vienkārši iesīkstējusi tradīcija, ko citiem slinkums lauzt? |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.07.03 Kur: rīga ![]() |
CITĀTS(Goldberry @ 06.01.2004 22:58) Tur jau arii ir taa atshkjiriiba ka shkjiroshana pa tornjiem nevis tevi iebaazh kaut kaadaa tev pilniigi nerakstuiiraa videe, bet gan sabiedriibaa ar kuru tev ir kaut kaada sakare... Varbuut ka Malfojs, Krabe, Goils, Pansija un citi tajaa tornii nonaaca tieshi taapeec ka taa ir vinju iistaa vieta (neesu gan iisti pamaniijusi ka visi ieniistu sliidenjus. Taas ir tikai nesaskanjas starp atshkjiriigiem raksturiem (Poters vs Malfojs; Woods vs Sliidenju kapteinis) Sliidenjos tiek ielikti TIE kuri uzskata ka merkjis attaino liidzekljus. Un diezin vai shkjirmice vareetu taa vienkaarshi sajaukt un pie sliidenjiem iesuutiit kaadu paladina cieniigu beernu. CITĀTS Bet vai parastas skolas nav labak? vai tad ir? Es teiktu ka pat daudz sliktaak... visa taa muuzhiigaa cilveeku daliishanaas frontees - saveejie un sveshajie. Kolektiivaa ir veel siikaaka sadaliishanaas un as jau nu labo attieksmi nevairo. BTW vai tad nav vieglaak ja starp saveejiem Tu esi karalils pat ja citi mazaak svariigi cilveeki dziivee tevi paliek liidz ar zemi (sliidenji), ne kaa ja Tu katru dienu redzi vienas un taas pashas niistamaas sejas, ar kuriem vieniigaa kopiigaa iipashiiba ir naids vienai pusei pret otru. Arii daliishan viekarhsi taapat (vismaz lielaa daljaa skolu) nepasargaa beernjukus no stereotipskiem un muljkjiigiem aizspriedumiem. Kaut vai tas kad 7 vai 10 (kaa kuraa skolaa) klasees kad tiek sadaliita maaciibu programma - eksaktaa, humanitaaraa, sociaalaa, maakslas un vispaarizliitojoshaa - katraa zinja biezhi dzirdeets saliidzinajums - eksaktie - zubri; humanitaarie-spiedzoshu/peleeku meitenju bars; vispaarizgliitojosjaa- visaapr galiigi ambaalji - es tam neesu piekritusi (un luudzu to neuznjemt kaa personiigu apvainojumu). Taapat ne mzums skolaas d (chtru klashu grupaa) tiek uzskatiita par stulbiem) Daliishana taapat biezhi izshkjir pazinjas un tai ir veel vismaz paaris nepatiikamas balkusparaadiibas. Vai tad vinjiem tagad netiek dazhaadas personiibas, (es teiku ka ar saviem 70 cilveekiem tiekties var ne to vien saredzeet. Ne jau nu tornjos cilveeki visi ir vienaadi ar vienaadu viedoklis vienaadu pagaatni vienaadi neinteresanti..... Vinjiem vienkaarshi ir KAUT KAS kopiigs. Redzi, tieshi par to arii es runaaju. Tevi sabaazh vienaa tornii vai nu ar varonjiem, vai arii meergljiem. Un Tevi arii par taadu pataisa, nenjemot veeraa Tavu personiibu, raksturu utt. Tu vienkaarshi esi tajaa un tajaa tornii, taapeec Tu esi taads un taads. Tas nav labi. Jaa, ja saliktu Hariju un Malfoju vienaa tornii, tad vinji pleestos un taadaa garaa, bet varbuut ar citiem Sliidenjiem vinjam izveidotos labas attieciibas. Vienkaarshi, piemeeram, Grifidori vareetu normaali kontakteeties ar cilveekiem, kuri nav taadi pashi kaa vinji. Un no tiem kaut ko arii maaciities. Ziniet, pretstati pievelkas. Nav iipashi interesanti visu laiku kontakteeties ar taadiem, kas ir taadi pashi kaa Tu pats. Vajag dazhaadiibu. Un, tas taa - starp citu, muusu skolaa D klase skaitaas visgudraakaa... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 03.05.2025 15:12 |