![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.07.04 Kur: Tallina Niks 2006 ![]() |
Kādam nav bijusi kāda pieredze ar ciltskoku pētīšanu ? Es jau labu laiku gribu izpētīt savu, bet vienīgais cilvēks kas varētu kaut ko izstāstīt ir mana vecmāmiņa ar kuru ir tā, ka citējot manu māti Ja paklausās viņa mums visa Latvija ir rados (un ne jau nu Latvija vien (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/unsure.gif) ) vienīgais citādais veids ko es esmu dzirdējusi esot saņemt izziņu no valsts arhīva, kas esot mežonīgi dārgi
|
|
|
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.10.05 Kur: Liepāja ![]() |
Pārņēmu ciltskoku pētīšanu no sava onkuļa - viņš jau diezgan tālu bija aizracies (18. gs). Turpināju es. TAS IR NEŽĒLĪGI LAIKIETILPĪGI!!! Bet es sev un radiniekiem apsolīju, ka visu smuki sakārtošu un pārrakstīšu, jo tagad ciltskoks (no viena zara) ir 150 * 150 cm plata driska. Iekritu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blink.gif) Pie tam vēl sāku pētīt citus zarus. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ohmy.gif) Ties gan - neesmu izmantojusi arhīvus - tikai savus vecvecākus. Interesanti ir savākt foto katram cilvēkam, cik iespējams, un uztaisīt mazu aprakstiņu par raksturiem, nodarbošanos. Taču tas ir darbiņš ārkārtīgi čaklam un pacietīgam cilvēkam.
Interesants veids, kā pētīt ciltskoku pa uzvārdu līnijām ir vecais labais draugiem.lv. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) Vēl ir šādas tādas ciltskoka veidošanas programmas internetā, kuras var par brīvu ielādēt. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 12.05.2025 15:40 |