![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
1. Iesūtītajiem pavedieniem jābūt par tēmu. Pirms izveido pavedienu, izlasi sadaļas NK aprakstu!
2. Tas pats attiecas uz iesūtītajiem rakstiem. Nav atļauts spams. Ja vēlies turpināt diskusiju par kādu citu tematu, izveido jaunu pavedienu!
3. Esi iecietīgs un cieni citu viedokli arī attiecībā uz jautājumiem, kuros tev pašam ir stingra pārliecība.
4. Aizliegts rupji lamāties un apvainot citus biedrus. Ja ir nepieciešamība iebilst, paud savus iebildumus korekti un pieklājīgi!
5. Aizliegts iesūtīt rakstus, kas pārkāpj PG-13 reitingu.
6. Centies savu viedokli izteikt plašāk! Pāris vārdi skaitīsies spams. Par to, kas ir spams, lasi šeit.
7. Centies rakstīt, ievērojot ortogrāfiju un interpunkciju, bet, galvenais, raksti tā, lai tas būtu citiem saprotams. Foruma vadītājam ir tiesības rediģēt nesaprotamus vai neatbilstošus pavedienu virsrakstus un aprakstus.
8. Pims iesūtīt pavedienu, paskaties, vai tāds jau neeksistē! Līdzīgs pavediens var tikt iepludināts jau esošā vai slēgts.
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.12.06 Kur: Dūmu kalna virsotne ![]() |
Es pac gribētu dzīvot Romā.
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.10.06 Kur: Ar fotoaparātu mežā. ![]() |
Senajā Grieķijā filozofijas un matemātikas uzplaukuma laikā.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.03.06 Kur: somewhere beyond your happiness and sadness. ![]() |
Feodālajā Japānā, kaut gan, ko citu varēja no manis gaidīt? Esmu iepriekšparedzama (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)
|
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.02.07 Kur: Somewhere in the sky... ![]() |
Romā, jo cik nu no vēstures saprotu tur bija vislabāk.Vēl dzīvot varētu Ēģiptē. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sorcerer.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 13.09.06 Kur: Rīga ![]() |
Skatoties dažādas vēsturiskas filmas, man radies priekšstats, ka visās tajās zemēs, ižņemot Grieķiju, cilvēkus nemitīgi kropļoja, viņi dzīvoja šausmīgā netīrībā. Tāpēc es izvēlējos seno Grieķiju...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 05.07.05 Kur: Ciemos pie Toma Bombadila.... Senmežā...... ![]() |
Nez Ēģipte, jo man patik tās vēsture...Un patik piramidas, un stasti pa tām .....
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.10.06 Kur: nektāra eiforijā ![]() |
CITĀTS(kikjo @ 19.02.2007 19:36) [snapback]1106457[/snapback] Feodālajā Japānā, kaut gan, ko citu varēja no manis gaidīt? Esmu iepriekšparedzama (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) He,kikjo izņēma man vārdus no mutes ārā. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.04.06 Kur: Rīga,Latvija ![]() |
Es dzīvotu senajā Romā,jo skatoties dažādās vēstures grāmatās likās ka tur varētu būt ļoti interesanti.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Skatās acīs baziliskam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.07.04 Kur: Latvija <-> Japāna Sakuras ziediņš ![]() |
Ja izvēlētos no šiem tad noteikti un bez domāšanas Ēģipte, bet vispār gribētu padzīvot Japānā, es gan zinu, ka man tur būtu grūti dzīvot kā sievietei, tādēļ gribētu varbūt pat būs vīrietis. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.02.06 ![]() |
Es svārstījos starp Ēģipti un Romu. Nobalsoju par Romu. Ēģipte man liekas pārāk barbariska ar visu savu mumificēšanu un to laiku likumiem, kārtību.
Roma jau arī šajā ziņā neatpaliek. Tomēr man vienmēr ir saistījusi tās mitoloģija un vēsture. Kā arī ļoti patīk tās celtnes un ainavas. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.03.06 Kur: Starp debesīm un zemi... ![]() |
Dievinu Romu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wub.gif) ....un ļoooti tur gribētu dzīvot.... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.02.06 Kur: merkurs ![]() |
man patīk Ēģiptes vēsture, jā, bet dzīvot es tur negribētu.
laikam jau Grieķijā (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) bet kā jau iepriekšminēja, interesanti būtu arī Japānā. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kļūst par pirmo, kas izbaudījis visas visgaršu zirnīšu garšas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.08.04 Kur: Limbaži Tulkotājs 2006 ![]() |
Ēģiptē. Bet atzīšos, ka neesmu pārāk izglītota par šīm valstīm senatnē. Vismaz par to dzīves veidu, un šobrīd es nespēju atcerēties, kas un kā katrā. Mani vnk vienmēr vascinējusi Ēģipte. Tāpat kā visas pārējās (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/biggrin.gif)
Un man nojausma, ka man ir Kleopatras milzu deguns (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/biggrin.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 31.08.05 Kur: Nav iespējams precīzi noteikt. ![]() |
No šiem variantiem es izvēlējos Grieķiju. Bet arī Ēģiptei, manuprāt, nebūtu ne vainas.
Bet ja jau sākām šo tēmu, tad tajā laikā es noteikti ceļotu un apskatītu pilnīgi visas šīs valstis. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.10.06 ![]() |
divupē jeb mezopotāmijā
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.11.06 Kur: Visur, bet ne uz zemes ![]() |
Es laikam dzīvotu Grieķijā, jo tur cilveki vareja būt ļoti ievērojami.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.09.06 Kur: lido. ![]() |
Ja man būtu dots izvēlēties - Ēģitē. Kaut kur ar Tutenhamonu staigātu pa piramīdām un pārvietotos uz kamieļa. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Velvet goldmine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.08.04 Stāstnieks 2009 ![]() |
kā vīrietis noteikti Skandināvijā, ap 700. - 1000. gadu mūsu ērā, jā. vikings būtu.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.01.06 Kur: Piparkūku namiņā. ![]() |
Persijā. 940-990 g. p.m.ē. varētu piedzīvot karu starp Persiju un Grieķiju (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.01.07 Kur: mēnes staros asarām ritot dejoju pēdējo Orhideju deju.... ![]() |
Es svārstījos starp ''Senajā Grieķijā'' un ''Cits variants''
Nobalsoju par ''Senajā Grieķijā''. Sens paradums. Mans senais sapnis par dzīvošanu starp filozofiem, Atēnās, kļūšanu par neparasti ietekmīgu sievieti, gluži kā Aspaziju laikam vēl kaut kur sirdī gruzd.. Taču mirklīti apdomājot es saprotu ka pašreizējai nostājai vairāk atbilstu ''Cits variants''- Viduslaiku Parīze, 15 gadsimta vidus, kāda gana ietekmīga dzimta.. Ja man būtu tāda iespēja- es būtu laimīga... Gan gotiskā arhitektūra, gan okultisma un mistikas uzplaukums... Problēmas gan sagādātu mans dzimums, taču.. vai tā būtu es kas neizdarītu visu deļ sava sapņa? Ja tagad es balsotu- pele nekavējoties nokļūtu uz ''Cits variants'' |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.03.06 Kur: Uz palodzes zem loga. ![]() |
Man gribētos dzīvot Senajā Ēģiptē, bet pirms tur viss aizgāja pa burbuli. Ēģiptes ziedu laikos. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)
Bet labprāt apceļotu un kādu laiku padzīvotu visās nosauktajās zemēs, lai salīdzinātu, kur dzīves apstākļi ir bijuši labāki. Kā nekā vēstures mācību grāmatās ne vienmēr aprakstīts viss. Un visu pierakstīt jau nemaz nevar. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.03.07 Kur: pie datora un grāmatām Reģe 2008 ![]() |
Griekijā - Roma pārāk netīra, bet Ēģiptē pārāk karsts.
Griekija turklāt vienmēr ir likusies valdzinoša - man garšo olīvas. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 31.03.07 ![]() |
gribētos jau Ēģiptē, jo tur ir piramīdas!!! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
kaut gan Romai ar nav ne vainas! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) |
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cep picas ![]() Grupa: Aurori Pievienojās: 25.03.04 Kur: Rīga Foruma maršals 2012 ![]() |
Atēnās, senās demokrātijas (republikas) laikā.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cogito ergo sum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.02.07 Kur: Divas mājas tālāk Jaukais snīpis ![]() |
kad es uz 5 dienām biju aizbraukusi uz romu... cik tur bija ārprātīgi skaisti. katrā laukumā ir kāda kolonna ar zīmējumiem, strūklakas, mazas piramīdiņas ielu malās, tempļi, drupas... noteikti roma (visi ceļi ved uz romu)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.03.07 ![]() |
Man gribētos visur pabūt...tas būtu forši...bet kur dzīvotu...nu nez...kur vairāk iepatiktos... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.05.07 ![]() |
es grieķijā.
negribētu ēģiptē- tuksneši un jāmokās ar piramīdu celšanu.. warbūt persijā- widusjūras krastos. un būtu izdewīgi nodarboties ar tirdzniecību. romā- pārāk sarežģiti ar tām waldībām u.t. turklāt gladiatoru nežēlīgās cīņas ar kkā ne īpaši.. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.03.05 ![]() |
Vairs neatceros, par ko nobalsoju. Bet tagadeejam dveeseles staavoklis izveeleetos Griekiju. Filozofija. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/innocent.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.12.04 Kur: Apburošo prinču izpārdošanā. ![]() |
Es tai laikā savu kāju pat nespertu. Piedodiet, bet sievietēm, tai laikā nebija tiesību, un tiklīdz Tevi noķertu [neraugoties uz dzimumu] padarītu par vergu. Nez kāpēc, bet mani tas nevilina.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.11.06 Kur: Nangijāla ![]() |
es gribeetu Romas impeerijaa [ziedu laikos, though]. nabagajiem, tiesa, tur viegli neietu, bet pilseeta kraashnja, ar senu veesturi, utt.
Šo rakstu rediģēja karralá: 28.05.2007 14:38 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.01.06 Kur: kur gribu tur esmu ![]() |
Japānā vai Tibētā gribētos padzīvot
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 05.06.07 ![]() |
Nu ir daudzas vietas, kur es vēlētos dzīvot.
Vēlētos piedzīvot Lielo Franču revolūciju un arī dzīvot Austrālijā, būt vienam no cietumniekiem, kurš tiek turp ievests...taču no piedāvātajiem nobalsoju par Ēgipti. Šī vallsts slēpj daudz skaistumu un noslēpumu...šī kultūra mani fascinē un saista. Kurš gan negribētu dzīvot faraonu laikā, uzskatīt kaķi par svēto dzīvnieku, redzēt kā būvē piramīdas, ticēt dievībām un daudz kam citam. Šī valsts ir fenomenāla ar savu politiku, kultūru un daudz ko citu. Aleksandrijas bāka ir vēl viens brīnums, kuru vēlētos redzēt unpiedzīvot tā būvēšanu... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 29.07.06 Kur: mainīga ![]() |
ROMA! ak šī diženā skaistuma glabātāja...
Šo rakstu rediģēja hriita: 06.06.2007 22:39 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 11.06.07 Kur: paarsvaraa Latvija,bet meedz buut arii Neptuuns ![]() |
taa kaa es esmu visai "perversa" [mani draugi taa apgalvo] es laikam izveeleetos romu ... cik atceros taa senaak bijusi orgjiju pilseeta (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/dance_a.gif) ...bet varbuut ko jaucu...varbuut taa bija Griekjija...nu labi bet tomeer Roma (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif) ....
Šo rakstu rediģēja LeE: 11.06.2007 02:48 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
Jebkurā no tām sievietēm bija jātup mājās (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Protams, ja viņas nebija brīvās sievietes (hetēras, kurtizānes, geišas, katrā kultūrā viņas sauc savādāk). Man nepatiktu tikai tās trīs sievietei atļautās lietas - iet uz baznīcu, izšūt un dzemdēt bērnus. Viss! NEKAS vairāk nav atļauts, pat uzņemt ciemos draudzenes, iet ciemos un, vispār, uz ielas. Vecākus apciemot nedrīkst bez vīra pavadības. Nu nē! Paldies! Negribu. Tas gan attiecas jau uz kristietības sākumlaiku. Pirms tam tik stingri nebija, lai gan uz ielas iet bez pavadoņa tāpat nebija atļauts. Ja sieviete bija uz ielas, tad viņa bija vai nu verdzene vai brīvā sieviete. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.10.06 Kur: Ar fotoaparātu mežā. ![]() |
CITĀTS(LeE @ 11.06.2007 03:47) [snapback]1152064[/snapback] taa kaa es esmu visai "perversa" [mani draugi taa apgalvo] es laikam izveeleetos romu ... cik atceros taa senaak bijusi orgjiju pilseeta (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/dance_a.gif) ...bet varbuut ko jaucu...varbuut taa bija Griekjija...nu labi bet tomeer Roma (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif) .... Tā bija Roma impērijas norieta laikā. Un Roviela - bija gana daudz seno civilizāciju kur sievietes bauda gana lielu brīvību.Mikēnas,Troja,Amazone.. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.06.07 Kur: Strupa kabinetā ![]() |
pats es nebalsoju bet izvēlētos es domāju Grieķiju un kā otru es izvētos Romu. Ēģiptē es esmu bijis un tur nav forši cilvēki tur ir kā cūkas. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/mad.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Zintniece ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 03.11.03 Kur: te un tagad Dzīvā enciklopēdija ![]() |
CITĀTS(maichestera @ 11.06.2007 22:41) [snapback]1152502[/snapback] Tā bija Roma impērijas norieta laikā. Un Roviela - bija gana daudz seno civilizāciju kur sievietes bauda gana lielu brīvību.Mikēnas,Troja,Amazone.. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Kāda Amazone? Ir tikai leģenda par amazonēm, bet tādas kultūras nav. Mikēnās un Trojā bija tāpat kā sengrieķu kultūrā. Godīgas sievietes tupēja mājās, protams, ne tik ļoti stingri ierobežotas kā kristietisma laikā, tikai vairāk mēdza nodarboties ar aušanu (Odiseja sieva kā piemērs). Tas tāpat nav salīdzināms ar to "daru, ko gribu" brīvību, kas ir tagad. Ne tuvu! |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.11.05 Kur: sniegā pie balta akmens, vērodama liesmu sienu ![]() |
no šiem variantiem - Ēģiptē. esmu lasījusie salīdzinoši daudz par tās vēsturi, dzīvesveidiem. un tāpēc vien, ka daudziem senā Ēģiptes paražas ir svešas, tās nav jāuzskata par barbariskām.
protams, ja nu sanāktu tur padzīvot, noteikti negribētu būt zemas kārtas cilvēks, tad jau galīgi nebūtu interesanti. galmi visur ir pārāk sviestaina padarīšana, par karalisko ģimeni pat nerunājot. būtu labi būt priesterienei (priesterim neveiksmes gadījumā) vidēji cienījamā templī. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS(Roviela @ 12.06.2007 09:48) [snapback]1152571[/snapback] Mikēnās un Trojā bija tāpat kā sengrieķu kultūrā. Godīgas sievietes tupēja mājās, protams, ne tik ļoti stingri ierobežotas kā kristietisma laikā, tikai vairāk mēdza nodarboties ar aušanu (Odiseja sieva kā piemērs). Nē,tādas parašas bija tikai kontinentā.Uz salām bija citi tikumi. Vai tad kultūrvēsturē neko nestāstīja par šim atšķirībām. Odisejs dzīvoja kontinentālajā Grieķijā nevis uz Krētas vai Mikēnu salām. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.04.05 ![]() |
es dziivotu kaut kur lielbritaanijaa viduslaikos.kaut arii tad bija ljoti gruuta dziive bet tas taa kaa taa ir fascineejoshi..
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS(maichestera @ 13.06.2007 11:11) [snapback]1153143[/snapback] Nē,tādas parašas bija tikai kontinentā.Uz salām bija citi tikumi. Vai tad kultūrvēsturē neko nestāstīja par šim atšķirībām. Odisejs dzīvoja kontinentālajā Grieķijā nevis uz Krētas vai Mikēnu salām. Odisejs bija Itakas valdnieks (pēc Homēra), kas, kā labi zināms (no tā paša avots), ir sala! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Toties Mikēnas nav sala, bet pilsētas vārds, un kultūras arī. Pārlasi, lūdzu, kultūras vēsturi. Es nerunāju par brīvajām sievietēm un par priesterienēm arī nē, un tas, ka katrā vietā paražas atšķiras, tāpat ir skaidrs. Tikai par vienu gan esmu pārliecināta - nekādas mūsdienām līdzīgas brīvības uz sievietēm tolaik neattiecās, ne sabiedriskas, ne politiskas. Tai pašā Romā - sievetes nebija pilsones (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) Pilsoņi varēja būt tikai vīrieši. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.10.06 Kur: nektāra eiforijā ![]() |
Man mainijās domas, kur es vēlos pabūt- es gribētu dzīvot senajās Atēnās un ļaut, lai mani izprašņā Sokrats...ahhh...filosofijas uzplaukums (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.06.07 ![]() |
Es labprāt dzīvotu Romā, bet Ēģiptei arī nav ne vainas.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.10.05 ![]() |
Es gribētu dzīvot Senajā Ēģiptē, laikā, kad valdīja faraoni un tika celtas piramīdas, jo man ļoti patīk tās vēsture...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.06.06 Veļasgabals 2012 ![]() |
ja man jāizvēlas stapr Grieķiju un Ēģipti, tad Grieķija vilina ar savu vēsturi, bet Ēģipte tomēr ir un vienmēr paliks mana sapņu zeme. [kāds negrib izgudrot laika mašīnu?]
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.06.07 ![]() |
es grbeeu dziivot Griecijaa....
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.06.07 ![]() |
es gribētu dzīvot Maltā (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.02.05 Kur: dejo rumbu meža vidū.. ![]() |
CITĀTS(Susuris @ 24.02.2007 17:58) [snapback]1108893[/snapback] Skatoties dažādas vēsturiskas filmas, man radies priekšstats, ka visās tajās zemēs, ižņemot Grieķiju, cilvēkus nemitīgi kropļoja, viņi dzīvoja šausmīgā netīrībā. Tāpēc es izvēlējos seno Grieķiju... Es arī šī paša iemesla dēļ gribētu dzīvot senajā Grieķij;a (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 13.03.07 Kur: tālāk no tevis ![]() |
hmm pārāk maza izvēle. lai gan nekas vairāk jau senajos laikos uz pasaules īsti nebija..
laikam jau dzīvotu da jebkur, ja tik būtu dižciltīga persona. tad jau viss ok (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/cool.gif) Šo rakstu rediģēja tragg: 27.06.2007 21:40 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.08.05 ![]() |
Populāra izvēle - Senā grieķija . Taču, ja tā padomā, tomēr citur . Francija - lielās revolūcijas laikā. Šausminoši, bet tik fantastiski skaists laiks..
starp citu, par to , ka visur citur bija netīrs. nē. persija bija satriecoša. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) Šo rakstu rediģēja Mauvaise Mademoiselle Blanc: 27.06.2007 21:44 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.03.07 Kur: Kurbijkurne ![]() |
Man liekas, ka es nemaz negribētu dzīvot tajā laikā (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)
Bet ja tiešām būtu jāizvēlās - tad laikam Roma. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.06.07 ![]() |
Es gribētu dzīvot Ēģiptē.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.07.07 ![]() |
es Romā, par turieni zinu visvairāk
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.06.07 ![]() |
Ēģiptē tapēc ka tur ir karsts un es milu karstumu.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 11.07.07 ![]() |
Mācoties vēsturi mani visvairāk piesaistīja Senā Ēģipte. Bet nezinu vai tur gribētu dzīvot. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.12.04 Kur: Valmiea ![]() |
Tibetā. Kāpēc?-senie klosteri,kad viss darbojās kā vajag, lamas, mūki, piramīdas, kas trīsreiz lielākas par ēģiptes un daudz un daudz un daudz (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.08.07 Kur: Iedomu valstībā, Lielbritānijā, Mančestrā, Vestfildas ielā ![]() |
Senajos laikos gribētu dzīvot Romā. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)
Bet visvairāk es vēlētos dzīvot Ķīnā, tajā laikā, kad aizliegto pilsētu vadīja pirmā ķīnas imperatore. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.05.07 Kur: tur kur dzimst ĒNAS ![]() |
es gan labāk paliktu dzīvot paša mīļajā dzimtenē Latvijā, lai tur vai kas!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.02.05 ![]() |
Pārmaiņas pēc - Lielbritānijā (protams, tad to tā nesauca; Albiona gadījumā nebija?) vairāk uz ezeru pusi. Mierīgāk un mazzināmāk.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.06.06 Kur: tepat Vārdmetējs 2012 ![]() |
uzjautrinošs jautājums
absurds protams uz kuru atbildēju tikai tāpēc ka bija pieminēta Persija- manas acis izbrīnījās un iesaucos- wooo! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ohmy.gif) un momentā ieklikšķināju jo parasti neviens vispār nezin par tādas zemes eksistenci un latviskā litertūra par to ir tik tuva nullei ka uzskatāma par nulli okei- protams visticamāk lai kur mēs dzīvotu- mēs būtu zemnieki un visticamāk neko nezinātu par tādu romu tādām atēnām vai Sokrātiem nekad neredzētu gladiatorus un nezinātu ka tādi ir. ja dzīvotu tuvāk kaut kādi mītiski nostāsti ceļotu. vienīgais interesantais dzīvē būtu ciema tenkas un izdošana pie vīra (kas pēc laiciņa atkal pārvērstos ikdienā) kāds kaut kur sakautos un no samērā netālas vietas atbrauktu ceļojošais cirks vai teijātris. ja nu tomēr kļūtu par austmani- puse no apkārtējiem tevi censtos novākt- ap tevi kārstītos liekēžu bars- nepārtraukti būtu jādomā par savu stāvokli lai to nezaudētu (tas pats kas šodien)- ja tirgotājs tad daudz lielāks risks tikt aplaupītam un arī novāktam- ja priesteris tad miermīlīgā vietā un pie miermīlīgām tradīcījām iespējams visideālāk- dzīvotu ērti un aptaukotos vai arī nabagā ciemā- izdēdētu un noņemtos ar ļaužu sīkajām un lielajām ķildām un problēmiņām- bet ja liels priesteris- tad vai nu fanāts ar sačakarētām smadzenēm vai arī dzīvotu kā starp dzirnakmeņiem- starp savu pārliecību un reliģijas dogmām. un arī tiktu ierauts nežēlīgā reliģijas politikā. bet katrā vietā noteikti varētu atrast pietiekami daudz stūrīšus patīkamai dzīvei- vienalga kurā "kastā"- viss tkai no paša atkarīgs. un par to ka netīrs noteikti uztrauktos daudz mazāk ja nekas cits nebūtu redzēts. un trīsreiz dienā nest aukstu ūdeni no akas arī liktos kaut kas pašsaprotams. bet kopumā- būtu jau nu gan grūtāk un nedrošāk- un besīgāk aizspriedumu sloga un izklaides trūkuma dēļ- pat pie grāmatām diez vai varētu tikt!!! Nav tālu pagātnē jāskatās- mana vecmāmiņa bērnībā tika pie uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmām grāmatām kas bija aizdotas... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.08.05 Kur: Turpat, kur parasti! ![]() |
Senos laikos vēlētos dzīvot Romā, netālu no kolizeja. Varētu vērot gladiatoru cīņas. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif)
|
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 03.08.07 Kur: starp daudziem, kas nav pūces ![]() |
Ja jau citu variantu nav piedāvājumā, tad - izvēlējos Romu - jo Itālijā - man patīk tur esošais klimats. Tomēr pašā Romā es nedzīvotu - pārāk varenas celtnes - tāda nospiestības sajūta. Labprāt dzīvotu Asīzē, piemēram. Vai - Sandžimiljāno. Tikai - ne tur , kur De Garda ezers - pārāk mitrs gaiss!
Apsvēru iespēju par dzīvošanu Ēģiptē - tur jutos kā mājās, bet..... vai varētu tur nodzīvot visu dzīvi - šaubos. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.07.06 Kur: Meklē pusgarās zeķes zem krēsla. ![]() |
Piramīdās smird tiešā nozīmē un es nobalsoju par "Cits" te pat latvijā klausoties dūdu skaņās nesot vimpeli un dejojot. Es negribētu būt Eģiptē jo tur reliģija pastāv uz Saules dievu "
KODS Ra" kas piedzemdēja pats sevi un izspļāva pārējos .
|
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 03.08.07 Kur: starp daudziem, kas nav pūces ![]() |
Piramīdās smird tiešā nozīmē un es nobalsoju par "Cits" te pat latvijā klausoties dūdu skaņās nesot vimpeli un dejojot. Es negribētu būt Eģiptē jo tur reliģija pastāv uz Saules dievu " KODS Ra" kas piedzemdēja pats sevi un izspļāva pārējos .Par piramīdām un Kairu kā pilsētu piekrītu - tur smird! Bet es domāju ko citu - piem., saullēkta sagaidīšanu Mozus kalnā; bezrūpīgu peldēšanos Sarkanajā jūrā; pastaigas saules apmirdzētajās palmu birzīs, tējas dzeršanas, ūdenspīpes u.c.labsajūtas izraisītāji. Tikai viens sīkums - jāatrisina naudas problēmas - ja līdzekļ ir - ir iespējams vairāk, nekā tikai nakšņošana beduīnu teltī tuksnesī! Šo rakstu rediģēja positiv denken: 28.10.2007 00:43 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.05.07 ![]() |
es izvēlētos dzīvot Ēģiptē. tā jau gadiem ir manu sapņu zeme. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
tur ir silsts un saulains, ne katra vieta var lepoties ar tādu vēstures mantojumu kā Ēģipte. [domāds nevara izdomāt kā tad cilvēki varēja uzcelt tās piramīdas ar kailām rokām!!!] (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) bet pēc kāda laiciņa šī valstīšanās jūras smiltiņās reti piegriestos un gribētos atpakaļ aukstumā un sniegā - uzspēlēt hokeju un pikoties... jap, Kanāda priekš tam nemaz nav peļama... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sarkanais Barons ![]() Grupa: Modi Pievienojās: 24.07.03 Veterāns aktīvajā dienestā ![]() |
vai nu Vecbabilonija vai arī Asīrija 7-6.gs p.m.ē
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto teleportēšanās eksāmenu ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 02.12.05 Kur: Gaismas pils Labākās leģendas autore ![]() |
Grieķijā. vēl varētu padomāt par Romu, bet..
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 03.01.06 ![]() |
Es labprāt dzīvotu Ēģiptē, tomēr palasot "Leģendas" sapratu,
ka tur arī ļautiņi nav bijuši tik miermīlīgi kā varētu likties. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.03.07 Kur: Mazliet augstāk.. Forumiešu bieds 2007 ![]() |
Neribētu nekur. Fui.
Tur nebūtu nekādu elektronisku lietu. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Alveus anima ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.05.07 Kur: Aiz maskas HP eksperts 2008 ![]() |
Atkarībā kādā statusā.
Bagātam, ievērojamam un augstdzimušam visur būs labi, izņemot Romu, dažos laikos tur gaja karsti un asiņaini. Laikam jau Japāna. Nezinu, vienkārši patīk šī unikālā kultūra. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Bet kā vienkārš pilsonis izvēlos grieķiju, kur pilsonim bija lielākās tiesības kā citās zemēs. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.11.07 Kur: melnās plaukstas ēnā ![]() |
Haldeja, ņu, varbūt arī Ēģipte... Vnk haldejieši bija tiešie atlantu pēcnācēji, bet ēģiptiešiem atlanti bija dievi=) značit - ēģiptiešiem, par ko te tik daudzi fano, haldejieši bija dievu dēli. Un jā, vēl kas - savā laikā haldejieši bija diženākie magi - ēģiptiešu priesteri viņiem ne tuvu nestāvēja.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Perfect Nobody ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.10.07 Kur: Vanity Fair ![]() |
Leģendārajā un mītiskajā Akorā.
Jūra, jauki cilvēki, slēpta no pasaules acīm, skaista daba, laba vēsture, spēcīgi vīrieši, kultūras un paražu dažādība. Viss, kas man vajadzīgs. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.08.06 Kur: šeit ![]() |
Persijā tās uzplaukuma laikos. (Kīra Vai Dārija laikos)
Zvilnētu uz persiešu paklājiem, pīpētu kajānu un ēstu augļus... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.11.05 Kur: cita laika zoona ![]() |
Tais visaas pilseetaas kas ir variantos laiks ir paaraak karsts... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif)
Es gribeetu dziivot kaadaa vecaa Kjiinas vai Japaanas pilseetinjaa...(IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.10.07 Kur: Kaut kur starp debesīm un elli ![]() |
Vēlētos kādu laiku padzīvot senajā Ēģiptē - pie faraoniem, Sfinksām, piramīdām un dažādajiem dieviem. Tam būtu jābūt ļoti interesanti, jo mazlietiņ aizraujos ar ēģiptiešu dieviem, tādiem kā Ra un Sakmeka, bet visu mūžu gan tur nodzīvot negribētu - mūsdienu pasaule man mīļāka
Šo rakstu rediģēja Kniepiņa: 16.12.2007 13:39 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.12.07 ![]() |
Noteikti Romā. Impērijas periodā. Gribētu satikt Līviju Druzillu un Tibēriju (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif)
|
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.11.07 Kur: Cēsis ![]() |
Nebūtu slikti dzīvot Šīrā ne?
(IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/cool.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sorcerer.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/thumbsup.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wub.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/lasa_a.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.01.08 Kur: Jelgava ![]() |
Gribtu Grieij...uz turieni es oti gribu ar aizbraukt. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.10.07 Kur: Latvija. ![]() |
Ēģiptē.
Saprotu gan, ka tur nekā īpaša nav, vismaz mūsdienās vairs nav, taču, kad biju 6 vai 7 gadus veca, es noskatījos filmu ''Kleoptara'', kas bia sākums manai bērnības apmātībai ar Ēģiptes noslēpumiem. Agrāk tur tiešām bija ko redzēt, protams, tikai tad, ja biji starp augstdzimušajiem. Šo rakstu rediģēja yuptuu: 05.01.2008 18:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 02.05.2025 10:41 |