Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Pirms iesūti rakstu

Pirms iesūti rakstu, pārliecinies, ka tu tajā:

1) neesi lamājies;
2) personīgi neaizvaino citus diskusijas dalībniekus;
3) neatkārto jau iepriekš rakstīto;
4) izsakies par pavedienā apskatīto tematu;
5) izsaki savu viedokli, bet necenties to uzspiest citiem.

> Vai Dievs pastāv?
Vai Dievs pastaav?
Tu nevari redzēt aptaujas rezultātu, kamēr neesi nobalsojis. Lūdzu, piesakies un nobalso, lai redzētu šīs aptaujas rezultātu.
Kopā balsis: 516
Viesi nevar balsot. 
Miya
iesūtīt 13.04.2004 20:55
Raksts #1

Izvēlas zizli pie Olivanda
*

Grupa: Biedri
Pievienojās: 11.04.04
Kur: njuz Siguldina...

Cilveki vai jus ticat DIEVAM? Viņš ir kā tads kā spoks vai mistiska būtne- neviens nav redzējis un saticis vai runājis, bet daudzi viņam tic ,un daudzi ari nē. Daudzi saka, ka viņš nepastāv un arī, ka pastāv, bet tā ir briva izvele- tici vai netici vinam. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif)
Vins pastāv vai ne? To jau neviens nezina, bet es gribetu dzirdet jūsu domas (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Visi, kas postojat, lūdzu ņemiet vērā Noslēpuma kambara noteikumus (skatīt augšā), sevišķi to 3. un 4. punktu.

Šo rakstu rediģēja Reiki: 28.06.2004 15:50
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
73 Lapas V  « < 62 63 64 65 66 > »   
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (1260 - 1279)
Grēkmeistars
iesūtīt 28.06.2007 10:34
Raksts #1261

Gatavo atskaiti Zemvaldim

Pievienojās: 22.06.04
Kur: Pie krāna
Savādnieks

CITĀTS
Nē! Tur jau tā lieta, ka cilvēki vienu laiku domāja, ka visu var izrēķināt, visam noteikt vietu un tad patiešām nejaušība vairs nepastāvēs, bet nē - izrādījās, ka nejaušība ir visa pamatā. Pilnīgi fundamentāla un negrozāma nepieciešamība. Likums dabā.

Būtībā tad jau nemaz nav nekādas atšķirības, viss notiek nejauši vai ar nodomu. Jo vienalga notiek, eksistē.
Bet es neticu tam, ka viss liktenis ir izplānots, es drīzāk domāju, ka šis un tas ir izplānots, bet visu tomēr var mainīt. Manuprāt, ja jau cilvēkam piemīt šīs spējas - kaut ko ieplānot, tad arī Dievam tādas ir bijušas. Vienkārši katram cilvēkam paveras tūkstošiem iespēju un katra darīs viņa dzīvi citādāku. Es uzskatu, ka cilvēkam ir izvēle, pietam viņš pats spēj apzināties sekas. Tāpēc liktenis ir tāds nedaudz iedomāts jēdziens, kas tik pat ir, cik nav.

CITĀTS
Un kāpēc Tu domā, ka neticīgie nemeklē dzīves jēgu? Vienmēr cilvēki ir meklējuši dzīves jēgu, un ir vienalga, viņi tic, netic, kam tic utt.

Tie, kas nekam netic, protams, meklē jēgu, bet diemžēl neatradīs. Jēga ir jēdziens, kas iziet ārpus ierastā. Jēga ir tad, ja cilvēks ir mūžīgs, ja viņš tic kaut kam lielākam par sevi un tam, ka tas, ka viņš dzīvo kādam ir vajadzīgs. Nu jā, reizēm daži domā, ka viņu jēga ir kaut ko dzīvē izdarīt un tad nomirt, bet kam izdarīt? Kādam savam tuvākajam par labu, kurš arī nomirs?

+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 28.06.2007 11:10
Raksts #1262

Alveus anima

Pievienojās: 18.05.07
Kur: Aiz maskas
HP eksperts 2008

CITĀTS(Roviela @ 27.06.2007 21:54) [snapback]1159555[/snapback]
Nē! Tur jau tā lieta, ka cilvēki vienu laiku domāja, ka visu var izrēķināt, visam noteikt vietu un tad patiešām nejaušība vairs nepastāvēs, bet nē - izrādījās, ka nejaušība ir visa pamatā. Pilnīgi fundamentāla un negrozāma nepieciešamība. Likums dabā. Ne jau tāds likums, kas viennozīmīgi un ar nodomu nosaka rezultātu, nē, tāds, kas nepārtraukti realizējas. Vienkārši notiek un eksistē. Bez tā nekas nemainītos - nebūtu ne kļūdu, ne attīstības. Es varētu sarakstīt vēl veselu virkni piemēru ar nejaušībām un varbūtībām, bet tad, laikam, derētu uzsākt citu pavedienu, te tas tomēr ir offtopiks.

Vai tad cilvēki ir izpratuši visus visuma un dabas noslēpumus, visus fizikas un dabas likumus? Teikt - tas notiek nejaušības dēļ ir līdzīgi teikt - ka saule spīd, jo dievs tā liek. Varbūt kādreiz cilvēki izpratīs šo pasauli tik ļoti, lai varētu pārliecinoši teikt - dievs ir, vai arī viss radās un notiek nejauši. Pagaidām pierādījumi vēl ir tikai tādi, ka var apšaubīt gan vienu gan otru versiju, tāpēc domājošie cilvēki var izvēlēties kam ticēt, vai neticēt.

Bet dzīves jēga - kāda jēga, ja viss ir radies nejauši? Tad cilvēces eksistence ir nejaušība un tai nav jēgas, kā jebkam, kas radies nejauši. Cilvēki var paši izdomāt sev dzīves jēgu - proti, uzcelt sev māju, nest mieru pasaulei, dzemdēt trīs bērnus. Bet ja cilvēce radusies nejauši - kopējas jēgas tai nav, vismaz tajā izpratnē ko mēs saprotam ar cilvēka dzīves jēgu.

+Citēt rakstu
ČoČanga
iesūtīt 30.07.2007 19:24
Raksts #1263

Mācās koptelpas paroles
**

Pievienojās: 20.07.07

es ticu! kaut kur redzēju pavedienu, kur bija rakstīts apmēram tā : ''garš bāls vecītis ar garu baltu bārdu. Dievs. daudzi saka, ka viņu ir redzējuši uz ielām, teātros, veikalos un citur. bet kā ar tevi?'' un tam pavedienam gribēju (bet neuzrakstīju) uzrakstīt atbildi ''ziniet, man viens tāds dzīvo kaimiņos!''

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 30.07.2007 20:21
Raksts #1264

Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija

CITĀTS(elesarels @ 28.06.2007 12:10) *
Vai tad cilvēki ir izpratuši visus visuma un dabas noslēpumus, visus fizikas un dabas likumus? Teikt - tas notiek nejaušības dēļ ir līdzīgi teikt - ka saule spīd, jo dievs tā liek. Varbūt kādreiz cilvēki izpratīs šo pasauli tik ļoti, lai varētu pārliecinoši teikt - dievs ir, vai arī viss radās un notiek nejauši. Pagaidām pierādījumi vēl ir tikai tādi, ka var apšaubīt gan vienu gan otru versiju, tāpēc domājošie cilvēki var izvēlēties kam ticēt, vai neticēt.
Dabas likums tāpēc ir likums, ka sekojot tam VAR pateikt, kas notiks tālāk. Droša prognoze. Šim likumam var sekot. Bet Tu nesaprati, kas ir nejaušība varbūtību teorijas izpratnē (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Tas ir pilnīgi kaut kas cits, nekā tas, ko cilvēki ar to saprot ikdienas sarunās. Es neskaidrošu šeit, kas tas ir, tas būtu krietni par garu, un ne par tēmu.

CITĀTS
Bet dzīves jēga - kāda jēga, ja viss ir radies nejauši? Tad cilvēces eksistence ir nejaušība un tai nav jēgas, kā jebkam, kas radies nejauši. Cilvēki var paši izdomāt sev dzīves jēgu - proti, uzcelt sev māju, nest mieru pasaulei, dzemdēt trīs bērnus. Bet ja cilvēce radusies nejauši - kopējas jēgas tai nav, vismaz tajā izpratnē ko mēs saprotam ar cilvēka dzīves jēgu.
Tieši tā. Dzīvei kopumā nav nekādas jēgas tādā nozīmē, kā cilvēki tai grib uztiept. Dzīves jēga ir pati dzīve, tas, ka tā ir. Un viss. Ko Tu! Trīs bērni nav dzīves jēga. Tas ir mērķis (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Uzcelt māju - vēl jo vairāk tikai mērķis. Parotams, viens otrs var sašaurīnāt savu garīgumu un māju ielikt dzīves jēgas plauktiņā. Galīgi piezemēti sanāks.

+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 04.08.2007 12:35
Raksts #1265

Alveus anima

HP eksperts 2008

CITĀTS(Roviela @ 30.07.2007 21:21) *
Dabas likums tāpēc ir likums, ka sekojot tam VAR pateikt, kas notiks tālāk. Droša prognoze. Šim likumam var sekot. Bet Tu nesaprati, kas ir nejaušība varbūtību teorijas izpratnē (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Tas ir pilnīgi kaut kas cits, nekā tas, ko cilvēki ar to saprot ikdienas sarunās. Es neskaidrošu šeit, kas tas ir, tas būtu krietni par garu, un ne par tēmu.

Varbūtība nepastāv. (cik kategoriski un pārliecinši! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) )
Pastāv tikai cilvēku neizpratne par dabu. Kad pamet gaisā monētu, tad ir 50:50, ka būs cipars. Tā ir varbūtības teorija? Nu, vismaz aptuveni?
Tas ir "uz papīra". Realitātē monētu ietekmē kinētiskie spēki, vējš, masa un citi faktori, kurus aprēķinot var paredzēt, kas būs - cipars vai ģērbonis. Arī ar citām lietām ir līdzīgi. Varbūtība ir tad, ja nezina visus faktus. Jo vairāk faktu, jo mazāk varbūtību, līdz paliek tikai viens variants.
Es tiešām nesaprotu kas ir nejaušība varbūtību teorijas izpratnē. Zinu, vien to ka varbūtība, ka nejauši izveidodies tāds visums, kas izskatās it kā būtu radīts(un šis visums tāds izskatās) ir ļoti niecīga, pat ja pirms šī visuma bija miljoniem citu visumu.

+Citēt rakstu
~eviic~
iesūtīt 07.08.2007 14:34
Raksts #1266

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 18.08.03

tik daudz ir diskutēts par šo tēmu, ka vairs nezinu ko domāt. vēljoprojām pastāvu par domu, ak viņš nepastāv. piemēram, mana labākā draudzene tic Dievam un par šo tēmu mēs varam strīdēties mūžīgi. ><

+Citēt rakstu
SunSmile
iesūtīt 07.08.2007 16:40
Raksts #1267

*

Pievienojās: 28.06.06

pastāv un es esmu pārseigta, cik daudzi netic, bet tā ir viņu darīšana.

+Citēt rakstu
-LiL-zakis-
iesūtīt 07.08.2007 18:08
Raksts #1268

Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem
**

Pievienojās: 20.08.06
Kur: .starp debesīm un zemi.

Es ticu, ka Viņš ir kaut kur tur augšā. Taču tā dēļ nestaigāju uz baznīcu un katru dienu nelūdzos.

+Citēt rakstu
Estere.
iesūtīt 29.08.2007 21:14
Raksts #1269

Izrāda pirmās maģijas pazīmes
*

Pievienojās: 27.08.07

Protams, ar visām četrām..
Dievs, Jēzus un Svētais Gars - Trīsvienība..
Es nezinu, bet ticu, tam, kas rakstīts Bībelē. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
Shadowstalker
iesūtīt 29.08.2007 22:08
Raksts #1270

Acīgais ex-mods

Pievienojās: 15.06.04
Kur: Dark Dark Forest
Mods 2007

Pasakai par Kurbadu, Grimmiem, Tomam un Džerijam, rozā rūķīšiem uz Saules tu arī tici?

+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 30.08.2007 11:10
Raksts #1271

Alveus anima

HP eksperts 2008

CITĀTS(Shadowstalker @ 29.08.2007 23:08) *
Pasakai par Kurbadu, Grimmiem, Tomam un Džerijam, rozā rūķīšiem uz Saules tu arī tici?

Vai tam kas rakstīts vēstures grāmatās un citās mācību grāmatās tu tici?

+Citēt rakstu
Grims
iesūtīt 31.08.2007 08:06
Raksts #1272

Nazgûl

Pievienojās: 14.11.03
Kur: Tieši aiz tās izkapts, kas ir atbalstīta uz tava pleca.

Tie, kas rakstījuši mācību grāmatas, ir gatavi par savu rakstīto atbildēt.

+Citēt rakstu
Estere.
iesūtīt 31.08.2007 12:07
Raksts #1273

Izrāda pirmās maģijas pazīmes
*

Pievienojās: 27.08.07

CITĀTS

protams, ka nē |-(
nē, es ticu, jo man vnk tā ir mācīts, ģimenē :/

Es tikai izteicu, savu viedokli, kam es ticu...

+Citēt rakstu
Bell@
iesūtīt 31.08.2007 12:31
Raksts #1274

*

Pievienojās: 15.05.07
Kur: Rīga.Kroņauce.

Manā ģimenē nav īpaši mācīts par Dievu.
Patiesībā es ar vecēkiem visp. par Dievu neesmu runājusi.
Lai gan, ja nemaldos mana mamma lasa Bībeli.

Tam, ka mūs radīja Dievs nē.
Baznīcā es esmu bijusi tikai vienu reizi.
Arī bībeli neesmu lasījusi.
Ehh īsti nezinu.
Es vienkārši nevaru viņam ticēt kamēr nav kādi pierādījumi, ka viņš patiešām Ir.
(IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Šo rakstu rediģēja Bell@: 31.08.2007 12:31

+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 31.08.2007 15:51
Raksts #1275

Alveus anima

HP eksperts 2008

CITĀTS(Grims @ 31.08.2007 09:06) *
Tie, kas rakstījuši mācību grāmatas, ir gatavi par savu rakstīto atbildēt.

Ja viņi ir dzīvi.
Darvins par savu sarakstīto nevar atbildēt, jo ir miris. Vienkārši viņam ir daudz aizstāvju, tāpat kā tam, kas teikt Bībelē. (es laikam būšu viens no tiem... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) )
Patiesībā tur nav nekas pārāk dīvains un neticams sastāstīts.
Salīdzināt Bībelē teikto ar laumiņām un milžiem?
Salīdzināsim lidmašīnu ar lidojošo šķīvīti. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
Lilija Emma
iesūtīt 31.08.2007 16:33
Raksts #1276

*

Pievienojās: 08.08.06

Hmm, Dievs, vai Jezus Kristus vinja dels..

Itka ir pieradits, ka Tads Jezus Kristus ir pastavejis nu vismaz vards sakrit, kka ta..
Manas domas ir tadas, ka taja laika, varbut vinjam bija dziedinashanas speja, varbut vinsh pats to nenoliedza, es nezinu, bet par augstak stavosho (domaju ka izsta dieva delu, vinju neuzskatu)
tajau drizak mes esam citplanetieshu eksperiments, iespejams kads augstakstavoshais ir, bet ne Dievs..
Man dziive ir bijushi vairaki atgadijumi, kas liecina tikai pret vinju.. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)

+Citēt rakstu
Grims
iesūtīt 31.08.2007 17:05
Raksts #1277

Nazgûl

Darvina teorija sen ir pārveidota līdz nepazīšanai. Esmu visai drošs, ka evolūcijas teoriju pašreizējā formā sastādījušie cilvēki vēl ir dzīvi vai vismaz identificējami. Kurš ir rakstījis Bībeli un cik reizes tā ir pārrakstīta pa savam neviens vairs nekad nenoskaidros.

Lai kāds bībelists man pa punktam atspēko šito (goda vārds, izlasīšu un ielāgošu, ja kāds to tiešām izdarīs).

+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 01.09.2007 11:38
Raksts #1278

Alveus anima

HP eksperts 2008

Man ar angļu valodu ir kā ir.
bet par pasaules radīšanu - tas skaidrojums Bībels sākumā bija domāts cilvēkiem, kas dzīvoja apmēram 15 gs. p.m.ē. Vai tādiem varētu izskaidrot gravitāciju, milzīgos planētu izmērus, un daudz ko citu, kas mūsdienās ir tik pašsaprotams.
Pamēģini izskaidrot kādam amazones indiānim kā darbojas televizors, kurš savā mūžā sarežģitāko ierīci ir redzējis uguns radīšani paredzētos kociņus un loku ar bultām. Galu galā visdrīzāk viņš tik un tā nospriedīs, ka bildītes kastē rodas ar maģiju.
Manuprāt līdzīgi ir ar pasaules radīšans aprakstu. Tas bija domāts tiem ļautiņiem, kam nebija teleskopu un tādas zināšanas par pasauli kādas ir mums. Jebkurā gadījumā tur nav teikts, ka zema būtu apaļa vai visuma centrs, kā vēlāk cilvēki sāka uzskatīt.

Bet ja godīgi, tad bībele ir ārpus tēmas.
jautājums nebija - vai Bībele ir dieva grāmata, bet gan vai dievs pastāv,
neatkarīgi no bībeles.

+Citēt rakstu
Patriote.
iesūtīt 01.09.2007 11:40
Raksts #1279

Studē augstākās pārvērtības

Pievienojās: 10.02.04
Kur: Savējā Valmiera

Neticu. Un neviens mani nepārliecinās uz pretējo.

+Citēt rakstu
Grims
iesūtīt 01.09.2007 12:35
Raksts #1280

Nazgûl

elesarel, Bībele nevis domāta neattīstītiem ļautiņiem, bet gan tādu rakstīta. Līdz ar ko arī varam likt to plauktā un aizmirst.

+Citēt rakstu

73 Lapas V  « < 62 63 64 65 66 > » 
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 23.06.2025 05:59