Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Ko domājat par gados jauniem autoriem?
Vai gados jauns (10-16) autors var saraxtiit forsu graamatu?
Tu nevari redzēt aptaujas rezultātu, kamēr neesi nobalsojis. Lūdzu, piesakies un nobalso, lai redzētu šīs aptaujas rezultātu.
Kopā balsis: 256
Viesi nevar balsot. 
...Zanish...
iesūtīt 31.03.2004 17:29
Raksts #1

Pārvērš vaboles par pogām

Grupa: Biedri
Pievienojās: 12.03.04
Kur: Riiga

Es (Sharlotish) gribeeju zinaat juusu domas par tiinjiem, kas gribeetu rakstiit graamatu, bet vinjus neciena, jo vinji ir tik jauni! Es ljoti labi izprotu sho situaaciju, jo man pashai ir tikai 13 gadi un es pat nevaru piedaliities savas skolas literaaro darbu konkursaa. Es paintereseejos kaapeec, un man teica : Protams, ka tu nevari piedaliities, jo tev ir tikai 13un tu tachu neko sakariigu nevareetu uzraxtiit! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif)
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
9 Lapas V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (80 - 99)
Kanea
iesūtīt 22.09.2005 15:50
Raksts #81

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 21.09.05
Kur: Nr.322.
Labākās miniatūras autore

Jauno autoru darbus ir gruuti veerteet. Manupraat, shaadaa vecumaa reti kursh vareetu uzrakstiit kaut ko patieshaam labu (nesaku, ka neviens), taapeec kritikja uzdevums ir veel jo gruutaaks - jaasaskata, vai ir veerts turpinaat vai ne. Par to, ka jaaveertee darba kvalitaate, nevis gadi - jaa un nee. Runa nav tik daudz par publiceetiem darbiem; nekvalitatiivus darbus tachu nevajadzeetu publiceet, vai ne taa? (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) , bet par uzrakstiito vispaar. Dazhreiz ir svariigi zinaat, ka autors ir jauns, jo no jauna autora, kas veel tikai meegjina rakstiit, nevar prasiit to pashu, jo no autora ar ieveerojamu pieredzi (gan dzivee, gan literatuuraa (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) ). No otras puses - noraidiit staastu, romaanu, dzejoli utt. taapeec vien, ka autors ir jauns, ir muljkjiigi. Vajag vismaz argumenteetu kritiku!

Katraa zinjaa es domaaju, ka shaadaa vecumaa var *meegjinaat* rakstiit, nevis patieshaam rakstiit, taapeec jaunos autorus nevajadzeetu noliidzinaat liidz ar zemi, bet vinjiem (jaunajiem autoriem) jaaiemaacaas pashiem kritiski izveerteet savus darbus. Ja nav sava viedoklja, kritika var galiigi sajaukt galvu.

+Citēt rakstu
Grēkmeistars
iesūtīt 22.09.2005 19:16
Raksts #82

Gatavo atskaiti Zemvaldim

Pievienojās: 22.06.04
Kur: Pie krāna
Savādnieks

Nezinu...tas atkarīgs no tā cik šis jaunais cilvēks labi raksta.

CITĀTS
Jauno autoru darbus ir gruuti veerteet. Manupraat, shaadaa vecumaa reti kursh vareetu uzrakstiit kaut ko patieshaam labu

Nu pieredzes trūkums veido uzrakstīto darbu ar vienkārši sausiem notikumiem. Bez zināšanām manuprāt nevar uzrakstīt interesantu darbu... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif)

+Citēt rakstu
Leldux
iesūtīt 22.09.2005 20:31
Raksts #83

Sēž zem Šķirmices
**

Pievienojās: 03.04.05

Nav jau tā visa lieta vecumā, bet dotumā. Cits piecdesmitgadīgs varbūt tikpat netalantīgs kā piecpadsmitgadīgs vai kā savādāk. Turklāt, raksta tādēļ ,ka nevis grib ko teikt, bet tādēļ ,ka ir ko teikt . Tāpēc tie, kas vēlas- lai izsakās, cita lieta- kā tajā brīdī tiks novērtēts un kurš novērtēs. Tiesa, ļoti daudzi (un biežāk tie ir jaunie talanti) savus darbus uzskata par kautko...nu kautko īpaši labu. Īpaši labs tas drīzāk ir priekš paša autora, jo tas ir viņa gara darbs, taču citam,tas liekas gatavais mēsls. Bet ... kā iepriekš ir rakstīs, nepieciešama ir pieredze, iedvesma, talants. Tad jau...

+Citēt rakstu
Vilku meita
iesūtīt 22.09.2005 20:49
Raksts #84

Cīnās ar Lankašīras laumiņām

Pievienojās: 16.07.05
Kur: Pasaules malā virs lietus mākoņiem ar dvēseļu tikliņu ķeru tās kā tauriņus

Raksti un nesatraucies par sabiedribas aizspriedumiem. par labu piemeru varetu nostadit francu meiteni, kas sarakstijusi gramatu fantasy stila.

Šo rakstu rediģēja isa: 22.09.2005 20:50

+Citēt rakstu
Mauvaise Mademoi...
iesūtīt 22.09.2005 20:50
Raksts #85

Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem

Pievienojās: 10.08.05

Viss tik tieshaam ir atkariigs no cilveeka. Ja cilveeks grib paraadiit savu darbu, sanjemt veerteejumu - noteikti buus daliibnieks ne tikai jauno literaatu konkursaa, bet arii citur ! vnk pacentieties un dodiet mums kko palasiit !;)

+Citēt rakstu
bengalaas
iesūtīt 22.09.2005 22:50
Raksts #86

Knakts autobusa konduktors

Pievienojās: 05.10.03
Kur: Kastaņkalni
Tulks 2007

Foršu vai ne tik foršu, bet ja cilvēkam jau tīņa vecumā aplauž spārnus, tad iespēja, ka viņš vēlāk ("cienījamākā vecumā") vispār uzdrošināsies jel ko rakstīt, sarūk. Iespēja jādod.

+Citēt rakstu
Aimī
iesūtīt 23.09.2005 08:02
Raksts #87

Mācās koptelpas paroles
**

Pievienojās: 30.08.04
Kur: aiz Tevis.

vecums naw galvenais.. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif) vienaga cik gadu cilveekam ja vinjam ir talants tad graamatu forshu var uzraxtiit (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif)
piem.es esmu lasiijusi graamatu kura ir izdota..un vinju ir raxtiijusi meitene 13 gadu vecumaa un looti interesanta.. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) nosaukums bija kautkaads: triis magiskie akmeni vai kaut kas tamliidziigs (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

+Citēt rakstu
Kaķe
iesūtīt 28.02.2006 15:22
Raksts #88

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Pievienojās: 18.02.06

ir daudz talantiigu pusaudzu, kaapeec lai kaads nevareetu uzrakstiit normaalu graamatu..viss ir iespeejams....

+Citēt rakstu
whitegirl
iesūtīt 28.02.2006 19:57
Raksts #89

Dzer sviestalu Trijos slotaskātos

Pievienojās: 19.11.05
Kur: cita laika zoona

Ne jau visiem mums ir talants, bet talantiigie jau no beerna kaajas var saakt rakstiit... Domaaju ka jaunajiem autoriem ir vieglaak uzrakstiit graamatas jaunaakajai auditorijai, jo vinji zin kas patiik un iteresee taada vecuma cilveekbeerniem... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
MooN fLoWeR
iesūtīt 11.03.2006 19:35
Raksts #90

Sēž zem Šķirmices
**

Pievienojās: 22.10.05

Es nesaku, ka tas ir sausmigi, bet ne jau visiem tadiem jau ir tads talants, kas var satriekt gramatas lasitajus, bet ne vienmer.. Jo dzives skola vel tos nav izmacijusi...

+Citēt rakstu
Džozefīne
iesūtīt 19.03.2006 19:49
Raksts #91

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 24.10.05
Kur: šeit, tepat un te

galu galā, tā taču ir paša cilvēka darīšana. var jau rakstīt arī gados jauni cilvēki. kāpēc gan ne? ja man tā pateiktu, es droši vien kaut ko dusmīgi atcirstu [ man arī ir 13 gadu..] , jo pēdējā laikā es pilnīgi nemaz nebaidos izteikt savas domas. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) tā lūk.

+Citēt rakstu
Bandists
iesūtīt 20.03.2006 20:27
Raksts #92

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 15.05.05

Pati izdomāju rakstīt grāmatu, sāku un tad nodomāju:"Dammit, man vēl nav dzīves pieredzes." un iesaldēju šo "projektu". Jāraksta nevis tāpēc ka gribās, bet tāpēc, ka tiešām ir ko teikt/uzrakstīt. Tad tas nāk pats no sevis un nav īpaši jāpiepūlas. Tas, vai jaunais rakstnieks spēs uzrakstīt labu grāmatu, man šķiet, no dzīves pieredzes atkarīgs vislielākajā mērā, bet atrodas taču arī tādi kinderi, kuriem tā ir... reti, bet ir (tikai nezinu vai 10gadīgajiem).

+Citēt rakstu
karmucis
iesūtīt 21.03.2006 17:16
Raksts #93

Sēž zem Šķirmices
**

Pievienojās: 31.08.05
Kur: Nav iespējams precīzi noteikt.

domaaju ka varbuut vareetu.. pati personiigi neesu lasiijusi neviena tik jauna autora darbus...
Varbuut vienu bet tas bija ritiigi labs..

+Citēt rakstu
Floriāna
iesūtīt 21.03.2006 17:55
Raksts #94

Bēg no sera Kedogena
**

Pievienojās: 04.03.06
Kur: somewhere else

Un kas butu forsha gramata?..Manupraat tinju un [piem.] skolotaju domas atkiras par forshu graamatu. Nu katra zina es ticu, ka 13 gados var saraxtiit forshu gramatu tiniem, bet ne jau tadu, kas butu lasaama pieaugusajiem.
Es pati gribeju reiz raxtit [ne jau gramatu], bet stastu,nopietnu. Nu tad es saku un man likaas, ka ir baigi labi, bet tad es sapratu, ka esmu sarakstiijusi bezjedziigas tina emocijas, kuras no malas izskatas pec zelabaam. Nu jaa tas nebija veiksmiigs meginaajums (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif)
Bet katraa zina ir jadod iespeeja.....

+Citēt rakstu
Heiliona
iesūtīt 21.03.2006 19:11
Raksts #95

Cīnās ar Lankašīras laumiņām

Pievienojās: 11.11.05
Kur: cenā

Tā kā katram cilvēkam ir sava gaume, gribu uzsvērt, ka viedokļi var atšķirties. Manuprāt, arī tik jauni cilvēki var sarakstīt labus darbus. Tas nenotiek bieži, bet tomēr. Nesen lasīju vienu vācu meitenes[tīnes] sarakstītu darbu par mīlestību. Visu cieņu, bet tas bija vismurgainākais ko es jelkad biju lasījusi. Tas tikai pierāda, ka ne katrs var rakstīt. Šai grāmatas autores galvā ir tāda tīņu putra, ka tas jau izraisa riebumu. Cilvēki, pirms rakstat padomājiet vai šis darbs būs baudāms! Es tomēr ticu, ka varbūt ir kāds kas var sarakstīt labus darbus. Vnk gribās, lai arī jaunieši raksta, vismaz mēģina. Varbūt beigās iznāks daudz un labas Roulingas.

+Citēt rakstu
Kira m.emo.ria
iesūtīt 23.03.2006 08:15
Raksts #96

Attīsta savu iekšējo Aci

Pievienojās: 27.10.05

Es nobalsoju par jā kāpēc gan ne? Es pati esmu lasījusi daudzus jauno autoru darbus (pagaidām jaunākais autors ir bijis 14 gadu vecs) un tie noteikti nav sliktaakie darbi kaadus esmu lasiijusi... Vispaar katram cilveekam ir sava gaume... un tur jau arii sleepjas atshkjiriiba... kaadam cilveekam kaads darbs skjitiis vnk ideaals, bet kaadam citam tas pats darbs var skjist garlaiciigs...

+Citēt rakstu
miu : miu
iesūtīt 23.03.2006 09:07
Raksts #97

Kārto SLIM-us

Pievienojās: 24.09.05

Manupraat, iespeeja ir jaadod visiem, nu kaut vai tikai iespeeja. Nu ja nesanaaks tad neko, bet, ja sanaak labi un cilveeks pats to apzinaas, tad ssii iespeeja ir jaadod. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) Es paziistu vienu meiteni, vinnai ir 14. vinna katras dienas vakara, savaa (iipassi iekaartotaa) kladiitee pieraksta to, ko ssodien dariijusi. Vinnai ir plaans, ka apmeeram peec 10 gadiem vinna vareetu izdot savu graamatu, kur fakti balstiitos uz ssiem notikumiem. Manupraat, ja vinnai neapniks, vareetu buut diezgan interesanti beigaas, ja vinna sso graamatu uzrakstiis...

+Citēt rakstu
Alia
iesūtīt 23.03.2006 11:01
Raksts #98

Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem
**

Pievienojās: 15.02.06
Kur: Starpdimensiju pūkainajos spilvenos

nu visi jau nebus labi rakstnieki varbut pat bezcerigi gadijumi, bet iespeja tak katram jadod

+Citēt rakstu
JusticeKid
iesūtīt 31.03.2006 10:03
Raksts #99

Bēg no sera Kedogena
**

Pievienojās: 18.01.06
Kur: kur gribu tur esmu

Es kautkad riktīgi sen izlasīju vienu baigi feinu grāmatu ko sarakstījusi meitene sešpadsmit gadu vecumā, tā saucās "Haks", tur bija nedaudz matrixa stilā (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/fear.gif) , bet tas nekada gadijuma nebija pakaldarinajums vai uzrakstits iespaidojoties.Tur viss bija savādak tikai tas ka šie haki(līdzigi kā hakeri tikai ar augstākām spējām) var ieplūst internetā paši.VISPAAR IESAKU VISIEM SHO GRAAMATU IZLASIIT!

+Citēt rakstu
Melnais Akvareļu...
iesūtīt 01.04.2006 18:23
Raksts #100

Dzer sviestalu Trijos slotaskātos

Pievienojās: 22.05.05
Kur: Pie Cerības

varbūt arī nevar taču nobalsoju jā jo...
... tā ir jādomā, jādod iespēja...
... pats esmu sapratis, ka tikai rakstot rakstnieks saprot, kā pateikt to, kas uz sirds... tikai rakstot... pat tad, ja neviens cits neredzēs to ko tu būsi uzrakstījis, tew pašam uzkrāsies pieredze un tuar laiku tu iemācīsies pateikt to tieši kā tu vēlies

+Citēt rakstu

9 Lapas V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 09.06.2025 22:24