![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.03.04 Kur: Riiga ![]() |
Es (Sharlotish) gribeeju zinaat juusu domas par tiinjiem, kas gribeetu rakstiit graamatu, bet vinjus neciena, jo vinji ir tik jauni! Es ljoti labi izprotu sho situaaciju, jo man pashai ir tikai 13 gadi un es pat nevaru piedaliities savas skolas literaaro darbu konkursaa. Es paintereseejos kaapeec, un man teica : Protams, ka tu nevari piedaliities, jo tev ir tikai 13un tu tachu neko sakariigu nevareetu uzraxtiit! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.09.05 Kur: Nr.322. Labākās miniatūras autore ![]() |
Jauno autoru darbus ir gruuti veerteet. Manupraat, shaadaa vecumaa reti kursh vareetu uzrakstiit kaut ko patieshaam labu (nesaku, ka neviens), taapeec kritikja uzdevums ir veel jo gruutaaks - jaasaskata, vai ir veerts turpinaat vai ne. Par to, ka jaaveertee darba kvalitaate, nevis gadi - jaa un nee. Runa nav tik daudz par publiceetiem darbiem; nekvalitatiivus darbus tachu nevajadzeetu publiceet, vai ne taa? (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) , bet par uzrakstiito vispaar. Dazhreiz ir svariigi zinaat, ka autors ir jauns, jo no jauna autora, kas veel tikai meegjina rakstiit, nevar prasiit to pashu, jo no autora ar ieveerojamu pieredzi (gan dzivee, gan literatuuraa (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) ). No otras puses - noraidiit staastu, romaanu, dzejoli utt. taapeec vien, ka autors ir jauns, ir muljkjiigi. Vajag vismaz argumenteetu kritiku!
Katraa zinjaa es domaaju, ka shaadaa vecumaa var *meegjinaat* rakstiit, nevis patieshaam rakstiit, taapeec jaunos autorus nevajadzeetu noliidzinaat liidz ar zemi, bet vinjiem (jaunajiem autoriem) jaaiemaacaas pashiem kritiski izveerteet savus darbus. Ja nav sava viedoklja, kritika var galiigi sajaukt galvu. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.06.04 Kur: Pie krāna Savādnieks ![]() |
Nezinu...tas atkarīgs no tā cik šis jaunais cilvēks labi raksta.
CITĀTS Jauno autoru darbus ir gruuti veerteet. Manupraat, shaadaa vecumaa reti kursh vareetu uzrakstiit kaut ko patieshaam labu Nu pieredzes trūkums veido uzrakstīto darbu ar vienkārši sausiem notikumiem. Bez zināšanām manuprāt nevar uzrakstīt interesantu darbu... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 03.04.05 ![]() |
Nav jau tā visa lieta vecumā, bet dotumā. Cits piecdesmitgadīgs varbūt tikpat netalantīgs kā piecpadsmitgadīgs vai kā savādāk. Turklāt, raksta tādēļ ,ka nevis grib ko teikt, bet tādēļ ,ka ir ko teikt . Tāpēc tie, kas vēlas- lai izsakās, cita lieta- kā tajā brīdī tiks novērtēts un kurš novērtēs. Tiesa, ļoti daudzi (un biežāk tie ir jaunie talanti) savus darbus uzskata par kautko...nu kautko īpaši labu. Īpaši labs tas drīzāk ir priekš paša autora, jo tas ir viņa gara darbs, taču citam,tas liekas gatavais mēsls. Bet ... kā iepriekš ir rakstīs, nepieciešama ir pieredze, iedvesma, talants. Tad jau...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.07.05 Kur: Pasaules malā virs lietus mākoņiem ar dvēseļu tikliņu ķeru tās kā tauriņus ![]() |
Raksti un nesatraucies par sabiedribas aizspriedumiem. par labu piemeru varetu nostadit francu meiteni, kas sarakstijusi gramatu fantasy stila.
Šo rakstu rediģēja isa: 22.09.2005 20:50 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.08.05 ![]() |
Viss tik tieshaam ir atkariigs no cilveeka. Ja cilveeks grib paraadiit savu darbu, sanjemt veerteejumu - noteikti buus daliibnieks ne tikai jauno literaatu konkursaa, bet arii citur ! vnk pacentieties un dodiet mums kko palasiit !;)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Knakts autobusa konduktors ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 05.10.03 Kur: Kastaņkalni Tulks 2007 ![]() |
Foršu vai ne tik foršu, bet ja cilvēkam jau tīņa vecumā aplauž spārnus, tad iespēja, ka viņš vēlāk ("cienījamākā vecumā") vispār uzdrošināsies jel ko rakstīt, sarūk. Iespēja jādod.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.08.04 Kur: aiz Tevis. ![]() |
vecums naw galvenais.. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif) vienaga cik gadu cilveekam ja vinjam ir talants tad graamatu forshu var uzraxtiit (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif)
piem.es esmu lasiijusi graamatu kura ir izdota..un vinju ir raxtiijusi meitene 13 gadu vecumaa un looti interesanta.. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) nosaukums bija kautkaads: triis magiskie akmeni vai kaut kas tamliidziigs (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.02.06 ![]() |
ir daudz talantiigu pusaudzu, kaapeec lai kaads nevareetu uzrakstiit normaalu graamatu..viss ir iespeejams....
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.11.05 Kur: cita laika zoona ![]() |
Ne jau visiem mums ir talants, bet talantiigie jau no beerna kaajas var saakt rakstiit... Domaaju ka jaunajiem autoriem ir vieglaak uzrakstiit graamatas jaunaakajai auditorijai, jo vinji zin kas patiik un iteresee taada vecuma cilveekbeerniem... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.10.05 ![]() |
Es nesaku, ka tas ir sausmigi, bet ne jau visiem tadiem jau ir tads talants, kas var satriekt gramatas lasitajus, bet ne vienmer.. Jo dzives skola vel tos nav izmacijusi...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.10.05 Kur: šeit, tepat un te ![]() |
galu galā, tā taču ir paša cilvēka darīšana. var jau rakstīt arī gados jauni cilvēki. kāpēc gan ne? ja man tā pateiktu, es droši vien kaut ko dusmīgi atcirstu [ man arī ir 13 gadu..] , jo pēdējā laikā es pilnīgi nemaz nebaidos izteikt savas domas. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) tā lūk.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.05.05 ![]() |
Pati izdomāju rakstīt grāmatu, sāku un tad nodomāju:"Dammit, man vēl nav dzīves pieredzes." un iesaldēju šo "projektu". Jāraksta nevis tāpēc ka gribās, bet tāpēc, ka tiešām ir ko teikt/uzrakstīt. Tad tas nāk pats no sevis un nav īpaši jāpiepūlas. Tas, vai jaunais rakstnieks spēs uzrakstīt labu grāmatu, man šķiet, no dzīves pieredzes atkarīgs vislielākajā mērā, bet atrodas taču arī tādi kinderi, kuriem tā ir... reti, bet ir (tikai nezinu vai 10gadīgajiem).
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 31.08.05 Kur: Nav iespējams precīzi noteikt. ![]() |
domaaju ka varbuut vareetu.. pati personiigi neesu lasiijusi neviena tik jauna autora darbus...
Varbuut vienu bet tas bija ritiigi labs.. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.03.06 Kur: somewhere else ![]() |
Un kas butu forsha gramata?..Manupraat tinju un [piem.] skolotaju domas atkiras par forshu graamatu. Nu katra zina es ticu, ka 13 gados var saraxtiit forshu gramatu tiniem, bet ne jau tadu, kas butu lasaama pieaugusajiem.
Es pati gribeju reiz raxtit [ne jau gramatu], bet stastu,nopietnu. Nu tad es saku un man likaas, ka ir baigi labi, bet tad es sapratu, ka esmu sarakstiijusi bezjedziigas tina emocijas, kuras no malas izskatas pec zelabaam. Nu jaa tas nebija veiksmiigs meginaajums (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) Bet katraa zina ir jadod iespeeja..... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 11.11.05 Kur: cenā ![]() |
Tā kā katram cilvēkam ir sava gaume, gribu uzsvērt, ka viedokļi var atšķirties. Manuprāt, arī tik jauni cilvēki var sarakstīt labus darbus. Tas nenotiek bieži, bet tomēr. Nesen lasīju vienu vācu meitenes[tīnes] sarakstītu darbu par mīlestību. Visu cieņu, bet tas bija vismurgainākais ko es jelkad biju lasījusi. Tas tikai pierāda, ka ne katrs var rakstīt. Šai grāmatas autores galvā ir tāda tīņu putra, ka tas jau izraisa riebumu. Cilvēki, pirms rakstat padomājiet vai šis darbs būs baudāms! Es tomēr ticu, ka varbūt ir kāds kas var sarakstīt labus darbus. Vnk gribās, lai arī jaunieši raksta, vismaz mēģina. Varbūt beigās iznāks daudz un labas Roulingas.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 27.10.05 ![]() |
Es nobalsoju par jā kāpēc gan ne? Es pati esmu lasījusi daudzus jauno autoru darbus (pagaidām jaunākais autors ir bijis 14 gadu vecs) un tie noteikti nav sliktaakie darbi kaadus esmu lasiijusi... Vispaar katram cilveekam ir sava gaume... un tur jau arii sleepjas atshkjiriiba... kaadam cilveekam kaads darbs skjitiis vnk ideaals, bet kaadam citam tas pats darbs var skjist garlaiciigs...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.09.05 ![]() |
Manupraat, iespeeja ir jaadod visiem, nu kaut vai tikai iespeeja. Nu ja nesanaaks tad neko, bet, ja sanaak labi un cilveeks pats to apzinaas, tad ssii iespeeja ir jaadod. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif) Es paziistu vienu meiteni, vinnai ir 14. vinna katras dienas vakara, savaa (iipassi iekaartotaa) kladiitee pieraksta to, ko ssodien dariijusi. Vinnai ir plaans, ka apmeeram peec 10 gadiem vinna vareetu izdot savu graamatu, kur fakti balstiitos uz ssiem notikumiem. Manupraat, ja vinnai neapniks, vareetu buut diezgan interesanti beigaas, ja vinna sso graamatu uzrakstiis...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.02.06 Kur: Starpdimensiju pūkainajos spilvenos ![]() |
nu visi jau nebus labi rakstnieki varbut pat bezcerigi gadijumi, bet iespeja tak katram jadod
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.01.06 Kur: kur gribu tur esmu ![]() |
Es kautkad riktīgi sen izlasīju vienu baigi feinu grāmatu ko sarakstījusi meitene sešpadsmit gadu vecumā, tā saucās "Haks", tur bija nedaudz matrixa stilā (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/fear.gif) , bet tas nekada gadijuma nebija pakaldarinajums vai uzrakstits iespaidojoties.Tur viss bija savādak tikai tas ka šie haki(līdzigi kā hakeri tikai ar augstākām spējām) var ieplūst internetā paši.VISPAAR IESAKU VISIEM SHO GRAAMATU IZLASIIT!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.05.05 Kur: Pie Cerības ![]() |
varbūt arī nevar taču nobalsoju jā jo...
... tā ir jādomā, jādod iespēja... ... pats esmu sapratis, ka tikai rakstot rakstnieks saprot, kā pateikt to, kas uz sirds... tikai rakstot... pat tad, ja neviens cits neredzēs to ko tu būsi uzrakstījis, tew pašam uzkrāsies pieredze un tuar laiku tu iemācīsies pateikt to tieši tā kā tu vēlies |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 09.06.2025 22:24 |