Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Par Tolkīna darbu ķidātāju pulciņu, Jautājumi par pulciņa darbību, tēmu ieteikumi utml
Aziren
iesūtīt 13.01.2004 12:00
Raksts #1

Cīnās ar Lankašīras laumiņām

Grupa: Biedri
Pievienojās: 23.12.03
Kur: tepat vien es esmu...

Rediģē Nimue:
CITĀTS
Ja Jums ir kāda laba, apspriešanas vai diskusiju vērta ideja - lūdzu PZ Nimue. Vēlams neliels ievadapraksts par tematu, ko izmantot diskusijas sākumam - pietiekami izglītojošs tiem, kas vēl nav lasījuši to, kas attiecas uz šo tematu,  pietiekami interesants visiem, un ne tik visaptverošs, lai nevienam vairs nebūtu nekā ko teikt

Sveicināti visapkārt un visur, kur ir atrodami LOTR piekritēji..........

Šī saite tika radīta ar vienu noteiktu un konkrētu mērķi.........

Šai forumā ir cilvēki, kas ir lasījuši LOTR un ir tādi, kas to vēl nav paspējuši paveikt.....
Ir tādi, kas uzskata, ka labi pārzin LOTR un ir tādi, kas šaubās.....

Nu tad es vēlos apziņot, ka ši ir tā vieta, kur mēs kopēji varētu analizēt LOTR un apspries tā problēmas un izskaidrot neskaidrības, sakarā ar LOTR, ja tādas ir radušā......

Jūs visi vai kaut vai daļa no jums zin, ka ir tādi Bībeles studiju pūlciņi, kuros tiek analizēta un apspriesta bībele.........
Nu tad šim pasākumam būtu jābūt drusku līdzīgam, bet tikai ar vienu lielu atšķirību, te tiks nežēlīgi mocīts LOTR ......

Ja Tu, kas lasi, šo saiti neesi lasījis THE LORD OF THE RINGS , nebaidieas tev te arī atradīsies vieta un darbi, ko darīt........

VISIEM, KAS LASA, ŠO SAITI

CIK SAPROTU TAD DAUDZIR PĀRPRATUŠI MANIS TEIKTO IEVADĀ ŠAI SAITEI, ES NEBIJU DOMĀJIS ANALIZĒT LOTR KĀ RELIĢISKO LOITEREATŪRU, KAUT ARĪ TĀ NAV SLIKTA DOMA..... ES LAIKAM SLIKTI IZSKAIDROJU SAVAS DOMAS, JA RADĀS TĀDS PĀRPRATUMS....ES VĒLĒJOS PĀRŅEMT BĪBELES PŪLCIŅU APSPRIEDES FORMU, ANALĪZES UN DISKUSIJAS VEIDUS, TOS PĀRVEIDOJOT UN PIELĀGOJOT lotr VAJADZĪBĀM..........ATVAINOJOS PAR RADĪTO PĀRPRATUMU......

Es ceru, ka šis pasākums nebūs zaimojoš pret LOTR un profesoru Tolkienu, lai viņš man piedod, ja viņam būs jāgriežās zārkā otrādi.......

Nu tad es paziņosju, ka "The Lord of the Rings Mierpilsoniskais, klusais

ĶIDĀŠANAS[analīzes, apspriedes, jautājumu un atbilžu, patiesības meklejumu]

pūlciņš"
tiek atklāts.............

Es neuzdošu, tagad nekādu konkrētu tematu, par, ko runāt, jo diemžēl mana galva ir pārblīvēta ar domā, kas jāzina sesijas laikā.........

Ja jums ir kādi jautājumi, uzdodiet tos šai saitē un es vai kāds cits, kas ir lasījis LOTR centīsies uz to atbildēt...........

Es ceru uz jūsu atsaucību un iniciatīvu.........

Visu zemju LOTR piekritāji atsaucieties, apvienojieties.....

(IMG:http://baillp.free.fr/Images/Culture/tolkien.jpg)

Šo rakstu rediģēja Nimue: 19.01.2004 18:51
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
3 Lapas V   1 2 3 >  
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (1 - 19)
Arwen
iesūtīt 13.01.2004 16:29
Raksts #2

Game Master

Pievienojās: 28.07.03
Kur: Sansāra

Nu nezinu vai LOTR varētu pielīdzināt bībelei :blink: , man vis maz kaut kas tāds neienāktu prātā, tieši svētdienas skolas dēļ :blink: .
Hm ar ko varētu sākt. ... Jā... kā būtu ar sākumu. Ierosinu LOTR sākuma izķidāšanu.

+Citēt rakstu
Aziren
iesūtīt 13.01.2004 16:58
Raksts #3

Man nav pretenziju........
Tikai viena lieta.........vēlos pagaidīt līdz citi vēl izsaka savu viedokli un piedāvājumus..........

Jautājums.............. uz, ko Jūs vēlaties analizēšanu vērst???????????

+Citēt rakstu
Laereth
iesūtīt 13.01.2004 19:37
Raksts #4

Pārvērš vaboles par pogām

Pievienojās: 23.07.03

Nu, manuprāt, visorganizētākais veids, kā izanalizēt LotR ir kopīgi lasīt nodaļu pa nodaļai (arī tie, kas jau LotR ir izlasījuši) un tad arī attiecīgi nodaļu pa nodaļai izanalizēt. Protams, lasīšana notiek offline, katram savās mājās un sākot no konkrēta datuma tiek atvērts pavediens (piemēram, pirmajai nodaļai), kurā visi var izteikt savas domas, uzdot radušos jautājumus, utt. Šāda prakse tiek piekopta arī citos Lord of the Rings forumos un visumā ir samērā informatīva un noderīga.

+Citēt rakstu
Sigfa
iesūtīt 13.01.2004 20:58
Raksts #5

Dzer sviestalu Trijos slotaskātos

Pievienojās: 22.12.03
Kur: Marss, Sektors 5Ba, 3 Dome

nu nez, izklausaas baigi neinteresantaa taa veelreiz lasiishana (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/getlost.gif) domaaju, ka shii threada aizsaaceejam - Hisie Gaur - arii vaidzeetu vadiit diskusijas tematu un laika gaitaa noteikti rastos jautaajumi. Ljoti labpraat iesaistiitos kaadaa diskusijaa par viduszemes veesturi un pirmsaakumu (ti. par Gendalfam liidziigajie) jo vnk. nekad neesu iedziljinaajies shai temataa un jau esu paguvis aizmirst kaa tos sauca (maijaari vai?). Paldies.

+Citēt rakstu
Caristo
iesūtīt 14.01.2004 12:35
Raksts #6

Kārto SLIM-us

Pievienojās: 04.01.04
Kur: esmu tur kur gribu un kad gribu

Es buutu ar par offline nodallu pa nodallu lasiissanai. Esmu jau iepriekss piedaliijies liidziigos pasaakumos, bet ne paaraak nopietnos.

Bet tikai ja piennem ssaadu te apspriessanas veidu tad dazzi jautaajumi

1)kas notiek, ja kaads ir nejaussi palaidis garaam vienu nodallu, bet ir svariigs jautaajums, vai vinns driixteetu tad ievietot tagadeejaas nodallas jautaajumu virknee iepriekssejas nodalas jaut?

2)Cik nopietnam jaabuut jautaajumam, lai to liktu iekssaa un veel apspriestu, jo noteikti buus jautaajumi ko ar viena cilveeka paliidziibu var atbildeet. Ko tad?

3)Un pats galvenais. Kaadaa valodaa jaalasa buus graamta. Jo ja pusei ir angllu un veel kaadai dallai latviessu, ko tad dariit, moss buus kaada vaardu speele un tad buus ccakars. Ko tad?

(IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/sorcerer.gif)

Šo rakstu rediģēja Caristo: 14.01.2004 12:35

+Citēt rakstu
Nimue
iesūtīt 14.01.2004 13:10
Raksts #7

Istari māceklis

Pievienojās: 29.12.03
GP eksperts 2006

Nez... manupraat jeedziigaak ir pazinjot konkreetaaku teemu par kuru runaas - kaads viens sagatavo garaaku postu, peec tam paareejie var uzdot jautaajumus par sho teemu...

+Citēt rakstu
ils
iesūtīt 14.01.2004 15:22
Raksts #8

Krāmē plauktos Izgaistošās izgaišanas grāmatas
Grupas ikona

Grupa: Dienas Pareģis
Pievienojās: 29.07.03
Kur: Rīga
Dienas Pareģis 2009

Laba ideja par apspriešanu!
Taču tiešām tad ir jāsāk lasīt no sākuma, diemžēl pats neesmu iecerējis to darīt patlaban. Varbūt, kad iznāks 3. daļa latviski.

+Citēt rakstu
Aziren
iesūtīt 14.01.2004 15:41
Raksts #9

Nu tā izlasīju visus komentus.........

domāju, ka tomēr vajag radīt to otru saiti un vēl vienuncitu saiti........
vienu projekta apspriedei otru jautājumiem, paqr kuru piederību tematam šaubās.......

nākamais: ar konkrētu tematu būtu veiglāk, bet tagad nevaru to izdomāt , jo esmu mēslos līdz ausīm un manā galvā gaudo sesija.......lūdzu kādu citu to izdomāt........

dažādie LOTR varianti domāju nebūtu problēma......domāju, ka starp mums ir tādi, kas ir lasījuši vairākus variantus un spēs palīdzēt.........

lasīt ko[pistiski un analizēt LOTR var tikai jānorunā datums....

ja kāds ko nokavē, tad tam jāaizsūta meils ar runātā kopiju........

vēl būtu labi, ja diskusījā neiesaistītos spami[es atvainojos, ja kādu aizvainoju, pats arī mēdzu spamot]..........

kas vēl...........

pārejai būs vālāk, ja ir kādi jautājumi vēl rakstiet, vaiņemiet iniciatīvu savās rokās, jo saprotiet mani, man laiak ir gaužām maz.........

ar cieņu no manis........

Šo rakstu rediģēja Nimue: 15.01.2004 20:01

+Citēt rakstu
Aziren
iesūtīt 14.01.2004 15:44
Raksts #10

LŪDZU RAKSTIET SAVAS IDEJAS UN IETEIKUMUS PAR LOTR ĶIDĀTĀJ PĀULCIŅU ŠEIT...........

Šo rakstu rediģēja Nimue: 15.01.2004 20:02

+Citēt rakstu
new_zealand
iesūtīt 14.01.2004 22:36
Raksts #11

Izvēlas zizli pie Olivanda
*

Pievienojās: 01.11.03
Kur: Rīga/Bauska/Jauncodes Fed./Humpalu veikals

Es mācos literatūru (atsevišķi latviešu un pasaules) padziļināti, un viens no veidiem, bez domrakstu un pārdomu darbu rakstīšanas, kā analizēt kādu konkrētu literāro darbu, ko pasniedzējs piedāvā, ir seminārs. Tas izpaužas kā nelielas cilvēku grupas saruna par kādu konkrētu varoni, varoņu grupu, parādību, un tml. no šī darba. Šī metode strādā, bet tā kā grāmatas, par kurām tiek runāts, ir vairums garlaicīgas, tad parasti svarīgākā daļa šai pasākumā ir paša runāšana, un pārējais laiks, kad runā citi, tiek vienkārši atsēdēts.
Varbūt mēs varam apvienot minētos priekšlikumus - t.i. apspriezt vienu nodaļu konkrētos laikos un censties nevis uzdot jautājumus haotiski, bet pa grupām.
Bet tad rodas neskaidrības - ko darīt, ja jautājums ir vispārīgs, piemēram Frodo loma romānā? Tas jau neattiecas tikai uz vienu nodaļu.

+Citēt rakstu
Aziren
iesūtīt 15.01.2004 11:29
Raksts #12

Nu mana pamatdoma radot šo saiti arī bija.........
Es domāju, ka nevajag uzdot vispārīgus jautājumus, pagaidām aprobežo simies ar kautko konkrētu.........

Man ir tikai viena liela problēma, kuras saturu esmu jau izteicis iepriekš........es nevaru pagaidām izdomāt tematu par ko runāt, jo mana galva ir piebāsta ar daudzām svešām lietām........tāpēc izdomāšanu , pagaidām nododu Jūsu rokās..........

+Citēt rakstu
Caristo
iesūtīt 16.01.2004 21:44
Raksts #13

Kārto SLIM-us

Pievienojās: 04.01.04
Kur: esmu tur kur gribu un kad gribu

Domaajams ka ir jau izteikti daudz un dazaadi piedaavajumi. Varbuut ir peeddeejai laiks savilkt galus. Uztaisiit kaukaadu aptaju vaiaak, lai var saakt izrunaat LOTR. Jo piemeram es ar nepaciitiebu gaidu.

Tad moss hisie vari kauko noorganizeet?

+Citēt rakstu
Nimue
iesūtīt 16.01.2004 21:48
Raksts #14

Istari māceklis

GP eksperts 2006

Caristo.... paskaties piespraustos pavedienus - šobrīd tiek spriests par elfiem.
Šeit gaidām ieteikumus jaunajām tēmām, varbūt izveidosim balsošanu...

Man interesanta šķiet doma pa laikam pārspriest kādu nodaļu no GP, pārējā laikā apspriežot plašākus tematus... tad jau redzēsim kā veiksies.

+Citēt rakstu
Aziren
iesūtīt 17.01.2004 16:45
Raksts #15

Labi, tikai kura no nodaļām jums interesē šobrīd vairāk, man tā būtu tad vēlreiz jāizlasa.........
no kuras daļas???????????
Nimue, ko tu domā par to, ja nākamā tēm a varētu būts par gredzeniem......????????????

+Citēt rakstu
Nimue
iesūtīt 17.01.2004 20:29
Raksts #16

Istari māceklis

GP eksperts 2006

Vai nu par gredzeniem, vai vienreiz par visām reizēm varam tikt galā ar kristietibas simbolu esamību vai neesamību GP....

Bet par nodaļām... es arī sen neesmu lasījusi...

Scouring of the Shire varētu būt interesanta - kā citi domā?

+Citēt rakstu
Pirlipete
iesūtīt 18.01.2004 00:22
Raksts #17

Attīsta savu iekšējo Aci

Pievienojās: 24.11.03
Kur: ???

the Shire..Pat nezinu,ko lai raksta..jauka,mierīga pilsētiņa,varbūt pārāk mierīga. Nav brīnums,ka priecājās par visām baumām,kas tik parādās,jo nekas cits nav ko darīt.Baumas,ēdiens uz dzēriens ir vienīgās lietas,kas mierīgajiem hobitiem interesē. The Shire ir tik tāds miera nostūrītis Viduszemē.Būtu interesanti ielūkoies Dalienas(The Shire) arhīvā.It sevišķi mani interesētu Dižveža grāmata.Kāds nezin,vai šī grāmata nav kaut kur starp History of Middle-earth grāmatām?

+Citēt rakstu
Nimue
iesūtīt 18.01.2004 00:25
Raksts #18

Istari māceklis

GP eksperts 2006

Scouring of the Shire ir nodaļa Return of the King, kas netika iekļauta filmā, un netiks iekļauta arī paplašinātajā filmas versijā. Manuprāt nodaļa ir apspriešanas vērta...

Par Dalienas arhīvu.... man pavisam godīgi nav ne jausmas - varbūt kāds zin?

+Citēt rakstu
Pirlipete
iesūtīt 18.01.2004 00:39
Raksts #19

Attīsta savu iekšējo Aci

Pievienojās: 24.11.03
Kur: ???

Sorry..Pārtulkoju citādāk... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/blush.gif) Nodaļu nosaukumiem īpašu vērību nepievēršu...Kad būšu piebeigusi līdz galam ROTK,tad kaut ko uzrakstīšu...

Un par dalienas arhīvu vēl joprojām tiek gaidītas atsauksmes! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)

+Citēt rakstu
Nimue
iesūtīt 18.01.2004 00:58
Raksts #20

Istari māceklis

GP eksperts 2006

Tīri kā jautājums (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Nesatraucies - kad būs paredzēta nodaļu analīze, to paziņos forumā kādu nedēļu iepriekš....
Pati "ķidāšana" starp citu notiek atsevišķā topikā - šeit , atkārtoju, gaidu atsauksmes par to KO ķidāt un KĀ to darīt.

+Citēt rakstu

3 Lapas V   1 2 3 >
Closed TopicSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 08.06.2025 00:12