Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Operācija `Utumar Alive`, LARP 01-02.05.2009., Ventspils.
Miervaldis Gotiņ...
iesūtīt 03.04.2009 01:50
Raksts #1

Gatavo atskaiti Zemvaldim

Grupa: Biedri
Pievienojās: 20.11.08
Kur: Arkanara
Gotiņtēvs 2012

Producentu grupa `PMC Avalon` piedāvā LARPu pēc sekojošas leģendas.

Jau vairākus gadus civilizēto 21. gadsimta pasauli apdraud asinskārais un ļaunais terorisma iedvesmotājs (un pamatlicējs) mulla Utumārs, kurš no necila kišlaka Afganistānas kalnos vada islama fundamentālos teroristus visā pasaulē. Jaunākās ziņas liecina, ka tuvākajā laikā mulla Utumārs savā īpašumā iegūs komponentus sevišķi bīstamu ķīmisko ieroču izgatavošanai, tāpēc pēdējā NATO samitā tika izlemts pēc iespējas ātrāk apturēt šo draudu sabiedrībai, mieram un brīvībai. Kā lēmuma rezultāts tika izplānota specoperācija, kuras stratēģiskie mērķi bija mullas Utumāra sagūstīšana un nogādāšana uz Guantanamo, kā arī ķīmisko ieroču atsavināšana teroristiem.

LARPa dalībniekiem tiek piedāvāta iespēja iejusties mullas Utumāra galma/svītas/radu/apkārt esošo CIVILO cilvēku lomās dienā, kad tiek realizēta augstāk minētā specoperācija (kuru savukārt izspēlēs cilvēki, bruņojošies ar to, ko šajā komjunitī sauc par bumbiņieročiem). Attiecīgā specoperācija atsevišķos punktos pārklāsies ar mullas Utumāra galmu/svītu/radiem.

LARPa pasaule
Necils, samērā trūcīgs kišlaks mūsdienu Afganistānā.

Pieejamās lomas
Lomas netiek strikti definētas, tiek dotas vienkārši norādes, kādā virzienā tās veidot. Viņas varētu izskatīties apmēram sekojoši:
- Imams
- mullas Utumāra kalps/domubiedrs*
- mullas Utumāra radinieks*
- zemnieks - magoņu audzētājs*
- zemnieks - aitu gans*
- inženieris - ķīmiķis.
(ar * apzīmētās var būt vairāk kā vienam cilvēkam; atgādinu - viņas nav akmenī iecirstas un pastāv iespēja variēt).

LARPa sižets
- Intrigas mullas Utumāra apkārt esošo cilvēku lokā.
- Reakcija uz NATO specoperāciju un mijiedarbība ar to.

Tēla izveidošana & pieteikšanās
Pirmām kārtām - diemžēl pieņemta tiks tikai reģistrācija no pilngadīgām personām (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)

Spēlētāja anketa:
1. Niks
2. Tēla vārds un uzvārds
3. Tēla biogrāfija
4. Tēla attiecības ar mullu Utumāru
5. Vai spēlētājs būtu ar mieru uzņemties papildus tāskus (nodevējs mullas Utumāra svītā/NATO labā strādājošs aģents; šahīds/pašnāvnieks - spridzinātājs; mulla Utumārs)?
Anketas lūgtu iesūtīt uz meilu: pmc.avalon@gmail.com

Nepieciešamais inventārs
Bez LARPiem tradicionālā aprīkojuma šajā pasākumā ir obligāti sekojoši priekšmeti:
- Triecienizturīgas brilles, kas aizsargā no lidojošiem priekšmetiem, kuru enerģija ir ne mazāka par 4 J;
- Sarkana lupatiņa, izmērā ne mazākā par 10x40 cm.

Geimplejs
Ārpus šeit aprakstītā `civilā LARPa` turpat, tai pat vietā un laikā risināsies militārās simulācijas spēle ar bumbiņieročiem - `NATO specvienība` karos pret `mullas Utumāra kaujiniekiem` aka `teroristiem`. LARPa vajadzībām tiks atvēlēts ēku komplekss, kurā arī noteiktos sižeta posmos var notikt arī šī militārā darbība. `Teroristi` nomināli skaitīsies tajā pašā pusē, kur `civilie`, savukārt `NATO specvienībai` būs aizliegts bez iemesla šaut `civilos`. Tomēr, NATO specvienība var dot norādījumus civilajiem , kuru neizpildes gadījumā `civilista nošaušana` skaitīsies attaisnojama.

Geimmāsterošana
Pasākuma ģenerālGM esmu es, taču attiecībā uz pasākuma `civilā LARPa` komponentes vadīšanu man palīdzēs GM komanda.

Kā jau pavediena pieteikumā tika minēts, pasākums notiek 1-2. maijā, brīvā dabā starp Ventspili un Užavu. Ja ir interese, var ierasties jau 1. maijā un sākt ar nakts fāzi, ja ne - tad galvenā darbība tiek plānota uz 2. maija diennakts gaišo daļu.

Sakarā ar to, ka mana pieredze šāda tipa LARPu organizēšanā & vadīšana ir praktiski nekāda, lūdzu piedot pieredzes trūkuma dēļ radušās kļūdas. Esmu pārliecināts, ka tās ir iespējams novērst diplomātiskā ceļā (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Sīkākus jautājumus par spēli var uzdot, rakstot uz pmc.avalon@gmail.com
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
6 Lapas V  « < 3 4 5 6 >  
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (80 - 99)
Miervaldis Gotiņ...
iesūtīt 03.05.2009 16:13
Raksts #81

Gotiņtēvs 2012

Man par lielu nožēlu jāsaka, ka dienas fāze un attiecīgi LARPa daļa ne tuvu nesanāca tāda, kāda tā bija iecerēta, un tam par iemeslu bija vairāki faktori:
1) GM pieredzes trūkums;
2) Nakts fāzes rezultāts, kurš nebija ieplānots, bet kurš noruinēja vairākus dienā paredzētos kvestus;
3) Tas, ka vairums teroristu plkst. 14:00 izdomāja pārtraukt savu spēli, tādā veidā būtībā izjaucot visu pasākumu, tai skaitā vairumu civilajiem paredzētos kvestus un interakciju ar karotājiem (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)

Liels paldies visiem, kas nenobijās ne no lielā attāluma, ne no pasākuma būtībā eksperimentālā rakstura, un tomēr ieradās. Es ceru, ka jūs neesat PĀRĀK vīlušies.

Mani (un ne tikai mani) patiesi sajūsmināja DarkJedi tēls, kurš no jumta ar megafonu rokā komentēja kaujas norisi, lietojot citātus no Korāna (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) kā arī vadīja cietumā ieslodzītā `bezdievja` nolinčošanu.

+Citēt rakstu
DarkJedi
iesūtīt 03.05.2009 16:35
Raksts #82

Dzer sviestalu Trijos slotaskātos

Pievienojās: 28.01.05
Kur: Kaut kur galaktikā

Btw, es domāju, ka kādreiz uz pāris stundām esmu pierunājam uz to, ka randomā uz visām pusēm vazājos pa poligonu kā nespēles personāžs un maucu pilnā skaļumā no megafona tanku braukšanas skaņas, lidmašīnu trokšņus, bombardēšanu, šaušanas kārtas un kādas vēl tik militārās skaņas (militāras dziesmas/mūziku arī var?) + varu arī no bazukas uzšaut raķetes pa laikam gaisā ja vajag.

Tas cik saprotu jums karotājiem no vienas puses traucē sazināšanos un bļaustīšanos savā starpā kā arī nedzird ieročus skaņas un pretinieka pārvietošanos, taču no otras pusēs tā varbūt tieši var būt kā fīča. Tu vari sazināties tikai ar zīmju valodu vai ļoti skaļi bļaujot, nu gluži kā aktīvā kaujas laukā. Tas tā ja jums kas tāds vispār šķiet interesants un saistošs.

Vēl var arī variantu, ka vazājas un ir neitrāls stučītājs, kā kādu pamana tā uz visām pusēs saka, ‘’tas un tas iet uz turieni’’, bet nu tad gan man liekas, ka es visiem piebesīšu un no spēles būs jābrauc prom ar zilu aci.

Un kā jau minēju man spēle patika, kā pārējiem bija lai saka paši.

+Citēt rakstu
Miervaldis Gotiņ...
iesūtīt 03.05.2009 18:40
Raksts #83

Gotiņtēvs 2012

Būtu jauki, ja reportieri (kas bija kopā ar abām pusēm) padalītos ar safočēto/safilmētu materiālu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
Vilks
iesūtīt 03.05.2009 19:57
Raksts #84

Cīnās ar Lankašīras laumiņām

Pievienojās: 29.05.05
Kur: ezermala

Es tā iedomājos, ka larperiem, kas piedalījās un varbūt tikai gribēja piedalīties, būtu interesanti palasīties arī airsoft ļaužu diskusijas par spēli. Tiesa, par jau notikušo spēli tiek runāts no 11. lapas apakšas, tā ka sākumu varat nelasīt.

Tur ir arī labi vārdi par spēles civilajiem. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
Evy
iesūtīt 03.05.2009 21:17
Raksts #85

Izrāda pirmās maģijas pazīmes
*

Pievienojās: 14.12.06

PALDIES organizatoriem!!! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Man spēle un piedalīšanās action ļoti patika. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Ja būtu iespēja, labprāt piedalītos līdzīgos pasākumos.
NATO spēki godam rūpējās, lai man nebūtu garlaicīgi. Uzreiz sākumā viņi man pateica, lai tikai nestaigāju viņiem stobriem pa priekšu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) , bet ņēma mani līdzi gan uz pārtikas meklēšanas patruļu naktī, gan visās kaujās, kas risinājās otrā dienā. Kur gāja viņi, gāju arī es. Un vienmēr bija kāds, kam bija uzdevums mani pieskatīt un sargāt. Un šie cilvēki savus pienākumus pildīja pēc labākās sirdsapziņas. Diemžēl, kad atšāva viņus, atšāva mani arī. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) Nebija nosegta aizmugure, mūs apgāja un es dabūju trāpījumus vietā, kur mugura zaudē savu zolīdo nosaukumu... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Tāpēc vēlāk ļoti labprāt sedzu aizmuguri un kritiskos brīžos, kad mediķim bija jāsteidz palīgā kādam ievainotam, nomainīju fotoaparātu pret ieroci, ko mediķis man uzticēja. Kad afgāņi pārgāja pretuzbrukumā, nesos prom kopā ar visiem, ko kājas nes un lecu tuvākajā ierakumā, kur kāds jau atšaudījās, un tikai dzirdēju kā bumbiņas kaut kur atsitas... Mediķis un vēl viens karavīrs varonīgi atšaudījās, nevis atkāpās kopā ar pārējiem, lai piesegtu mani un pārējo atkāpšanos. Galu galā uzbrucēji atkāpās, bet sanāca tā, ka pārējie draudzīgie spēki arī bija vai nu atšauti, vai nu atkāpušies... Sakarus ar pārējiem spēkiem nodibināt neizdevās... Tā nu mediķis un reportiere palika pozīcijās novērot situāciju un gaidīt savējo spēku atgriešanos. Un divatā mēs pat sagūstījām kādu afgāņu sievieti, kurai - kā jau pienākas tādā vietā - bija arī granāta. Diemžēl tajā brīdī mēs uzzinājām, ka pretinieks ir devies prom, un spēle beigusies.

Žēl, ka nebiju klāt brīdī, kad teroristi naktī uzbruka mūsu bāzei. Gribēju izmantot brīdi, kad nekas īpašs nenotiek, un devos uz GM apmetni, lai uzlādētu fotoaparātu baterijas, kuras jau biju paguvusi patērēt. Un brīdī, kad gribēju doties pie GM, lai sazinātos ar NATO, lai tie man atsūta pretī uz bāzi kādu kaujinieku... gadījumā, ja kas - lai izvairītos no iespējamības, ka nakts tumsā uzrastos papildus kvests: atrodiet reportieri... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Un tajā brīdī es redzu, ka visi teroristu kaujinieki dodas prom uzbrukt NATO bāzei. Tad nu vairs nekas neatlika, kā gaidīt... ilgi un dikti... jo izrādījās, ka kaujinieki nomaldījušies NATO bāzes meklējumos. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Pēc neveiksmīgā uzbrukuma - NATO nometni ieņemt neizdevās - afgāņu kaujinieki devās sviedriem un asinīs nopelnītā atpūtā. Diemžēl viņi nebija izlikuši sargus pa perimetru un pat neapsargāja ķīmiskos ieročus. Viņi gulēja tik ciešā miegā, ka nedzirdēja, kā NATO karavīru komandieris izmet smago un žvadzošo kasti pa logu un pēc tam stiepj prom. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Diemžēl notika pārdabisku spēku iejaukšanās (gan ne Allaha, bet GM personā) un ķīmiskie ieroči palika pie afgāņiem.

Pārējā info sekos vēlāk - vizuālā veidā. Domāju, ka šīs nedēļas laikā būšu atrisinājušas dažas tehniskas problēmas (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) un samontējusi filmiņu par NATO karavīru dzīvi, paradumiem un karadarbību. Ir lietas, ko labāk nezināt, bet tomēr palikšu uzticīga reportieres moto, kas man bija spēlē: Pasaulei ir tiesības to zināt!!! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

+Citēt rakstu
Miervaldis Gotiņ...
iesūtīt 03.05.2009 21:45
Raksts #86

Gotiņtēvs 2012

CITĀTS(Evy @ 03.05.2009 22:17) *
Pēc neveiksmīgā uzbrukuma - NATO nometni ieņemt neizdevās - afgāņu kaujinieki devās sviedriem un asinīs nopelnītā atpūtā. Diemžēl viņi nebija izlikuši sargus pa perimetru un pat neapsargāja ķīmiskos ieročus. Viņi gulēja tik ciešā miegā, ka nedzirdēja, kā NATO karavīru komandieris izmet smago un žvadzošo kasti pa logu un pēc tam stiepj prom. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Diemžēl notika pārdabisku spēku iejaukšanās (gan ne Allaha, bet GM personā) un ķīmiskie ieroči palika pie afgāņiem.

Tīri no hronoloģiskā viedokļa varu papildināt... tradicionāli spēle sākās ar kavēšanos - nevis 20:00, kā bija plānots, bet gan 21:00. Aptuveni 4:30 teroristi atmeta ar roku mēģinājumiem izsvēpēt NATO nometni un devās pelnītā atpūtā. 6:00 bija jautri - acīmredzami izgulējies, mērķa meklējumos devās vientuļš terorists, kurš 6:45 atgriezās kišlakā nošauts. 7:00 viņš pacietīgi un mērķtiecīgi devās misijā vēlreiz, bet augstāk pieminētā kastes nozagšana notika ~7:30.

Paldies Evy par aprakstu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
fubar
iesūtīt 03.05.2009 23:01
Raksts #87

*

Pievienojās: 22.02.05

žēl ka viss izvērtās tā, kā izvērtās (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)

mega paldies jums par dalību! jau izlūkojot ievēroju skaistos tērpus un gaidīju dienas fāzi, gatavoju savējos kontaktam ar civilajiem, domājām ko runāsim, kā rīkosimies šaubīgās situācijās.
kad no rīta saņemu infu par aģentu jūsu vidū, vispār no sajūsmas gandrīz sačurājos (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
RPG daļai BIJA jābūt labai, žēl ka līdz tai NATO nemaz nenonāca.

bet Imāma maurošana bija ĻOTI laba un atmosfēriska (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) virs galvām sprāgstošās raķetes bija pa pirmo- tādi efekti starp citu mums līdz šim nav spēlēs bijuši (jo parasti izceļās ugunsgrēki- nē, šī reize nebija izņēmums (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) )

kaujas par kišlaku bija smagas. sākumā teroristi labi turējās, bet pirmajā uzbrukumā mēs viņus praktiski salauzām, tomēr paši īsti nebijām uzdevuma augstumos un neizdarījām lietu līdz galam.
otrais uzbrukums jau bija īsts murgs- krāpās daudzi, un daži ļoti smagi un nekaunīgi. Nato nervi bija tā uzvilkti, ka kāds nošāva Imāmu (neviens neatzinās (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) ), un es pats nošāvu cienījamo kišlaka policaju- vienkārši nostrādāja refleksi.
pēc kišlaka ieņemšanas tad arī būtu jāsākās visnotaļ interesantajai un sarežģītajai civilo un Nato saspēlei, bet diemžēl spēle beidzās ātrāk, jo redz hoķis ir svēta lieta.

paldies jums.
p.s. reportiere ierullēja (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Šo rakstu rediģēja fubar: 03.05.2009 23:09

+Citēt rakstu
Evy
iesūtīt 03.05.2009 23:27
Raksts #88

*

http://foto.inbox.lv/evy~m/Out-of-game
http://foto.inbox.lv/evy~m/NATO-pretinieki
http://foto.inbox.lv/evy~m/NATO-1-diena-nakts
http://foto.inbox.lv/evy~m/NATO-2-diena

Te nu ir vairums bilžu. Vēl dažas un video sekos vēlāk.

+Citēt rakstu
DarkJedi
iesūtīt 04.05.2009 00:35
Raksts #89

CITĀTS(stiina @ 03.05.2009 20:57) *
Es tā iedomājos, ka larperiem, kas piedalījās un varbūt tikai gribēja piedalīties, būtu interesanti palasīties arī airsoft ļaužu diskusijas par spēli. Tiesa, par jau notikušo spēli tiek runāts no 11. lapas apakšas, tā ka sākumu varat nelasīt.

Tur ir arī labi vārdi par spēles civilajiem. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Iemuldēšu arī tur, kad apstiprinās reģistrāciju, pašlaik ''read only'' režīms pieejams.

+Citēt rakstu
Mattiass
iesūtīt 04.05.2009 01:19
Raksts #90

Cep picas
Grupas ikona

Grupa: Aurori
Pievienojās: 25.03.04
Kur: Rīga
Foruma maršals 2012

Kad piekritu M. Gotiņam palīdzēt spēlē, diezgan drīz pienāca sajūta zem nosaukuma kur es esmu iekūlies. Tomēr atkāpties tobrīd nebija labi, un tā nu es vienkārši piedalījos, cerēdams, ka pārlieku visu nesabojāšu. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/xD.gif) No otras puses ņemot — reti kurš pirmo pieredzi iegūst šādos apstākļos. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Par civilo izdarībām — jā, kvestu bija pamaz, ņemot vērā, ka ne pasākuma iniciatoram, ne arī man nebija īsti pieredzes tieši LARPu veidošanā. Tādēļ tika iedots kišlaks ar tādu ellē ratā nolaisto situāciju ar piedāvājumiem izgrozīties no esošās situācijas, jo, redz, jādzīvo ir. Tiem, kas reāli arī kaut ko gudroja, tas būtu visai labi atmaksājies (jau atkal — līdz tam netikām), tiem, kas neko nedarõja — ah, well… Tie varēja nodarboties ar to, ko mīl visvairāk. Pamatā visa mullas rodņa varētu uztraukāties par to, kurp viņu dārgais spīdeklis pazudis un kam tiks mantojums, ja nu šis ir beigts (situāciju tā kā derēja pārbaudīt) — daļa no sākuminfas tika izsniegta, daļa atklātos spēles laikā, ja kāds gana aktīvi par mullu interesētos. Tomēr laiki lika domāt par izdzīvošanu vairāk, nekā par mullu, un fakts, ka kišlaka tuvumā visai ilgi norisinājās cīņa, kuras laikā civilie tika sadzīti mājā, arī bremzēja.
Organizēšanā arī tika pieļautas dažas kļūdas, kuras tika izanalizētas tikai vēlāk.

No mana NPC Razzaka viedokļa varu piebilst, ka nabaga tirgonis bija ieradies pie jums izmisīgā mēģinājumā sarūpēt savā ciemā normālu paiku, pretī gatavs atpārdot no Humānās palīdzības (kas vēlāk pie jums būtu ieradusies) pa daļai godīgi dabūtos un pa daļai nospertos (kareivju nevērība) resursus, no kuriem bija steidzami jātiek vaļā, tādēļ šis pa lēto arī piekrita tirgoties galā. Sastapies ar visai noraidošu vecajā attieksmi (kuru es OOG ideāli saprotu, jo situācija ir pakaļā, bet šis vēl tirgojas), viņš nolēma ņemt kājas pār pleciem uz drošāku vietu (lasīt: tālāk no NATO kareivjiem) un pie izejas tika teroristu sašauts. Viņi gan šo drīz vien atārstēja, šādi novērsdami manu nonākšanu GM-u galā caur sprāgtuvi. Par pateicību atdevis mediķa pusei dažus apsējus, Razzaks beigās notinās pa logu (ja jau pa durvīm neļāva). (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Neņemos spriest, vai bija tas adekvātākais risinājums, tomēr stresa situācijā katrs domā mazliet citās kategorijās kā parasti. Citos gadījumos Razzaks varbūt būtu pievienojies ciemata aizstāvjiem, taču tieši šis NPC tēls bija nebruņots — jūs varējāt viņu kaut vai aplaupīt. Nākamais jau būtu nācis ar apsardzi (tā bija ieplānots tālākajā notikumu daļā, kura nenotika).

Apzinoties, ka LARPeriem šis eksperiments varbūt nelikās pārāk labs (jo ekspreiments bez pieredzes, un arī tādēļ, ka tomēr ļoti prasījās pēc pieredzējuša LARPu GM-a), vēlos pievienot sava veida pateicību visiem civilajiem par piedalīšanos un atmosfēras radīšanu. Airsoftistu forumā un arī privātās sarunās ar NATO (kuri bija visvairāk ieinteresēti LARPa sastāvdaļā un interakcijā ar civilajiem, kura nepaguva notikt) kareivjiem viņi visai atzinīgi par jums izteicās.

No savas puses vēlos arī pateikties aktīvākajiem civilajiem par labām idejām un interesantiem darbiem:
Dark Jedi — imams bija nepārspējams. Šis mūsu fantastiskais bļāvējs tai otrajā forumā pat tiek citēts krietni vairāk nekā vienā atsauksmē (arī no NATO puses), un jau spēles laikā viņam bija savs fanu klubs arī orgu vidū.
Morgot — ciema vecajais, par spīti tam, ka bija solījies būt visai neaktīvs, bija izdomājis visai labu veidu, kā ietaupīt resursus, un pirms NATO šturma lasīja grāmatas priekšā (pirms Razzaks šo neizveda no pacietības). Arī vakara stāsts bija ļoti interesants, bet tas uz pašu spēli attiecās mazāk.
bengalaas — visu cieņu par gaišajām idejām, azartisku pieeju un maksimālo iespējamo interakciju (jo, kā atklājās, kur tik viņa nebija pabijusi). Viņai arī piederēja dievīgā ideja par absolūti bezdievīgo un grēcīgo zāļu radīšanu no magoņu lauciņa, kas līdz šim nemaz nepastāvēja, bet spēles laikā uzradās. Pieņemu, ka no ticīgā konflikta imams būtu labi palīdzējis nākotnē izvairīties. Joprojām nespēju atcerēties to maniakālo smaidu, kad sniedzu skaidrojumu par to, cik daudz ir atļauts.
mullam Utumāram — par to, ka viņš tik ticami slēpās, ka ne civilie, ne arī kāds cits nenojauta par to, ka šis ir dzīvs un vazājas turpat līdzās pārējiem, klusībā priecādamies un pat garlaikodamies.
Evy — par to, ka bija tik labs reportieris no NATO puses, ka labāku grūti iedomāties.
Žanetei un pārējiem — interesanta ārzemju bezdievja nolinčošanas procedūra, kurā, protams, ņēma dalību arī vairums augstākminēto.

Vēl atsevišķa pateicība pienākas stiinai un M. Gotiņa kungam par gatavību attēlot uzjautrinošās aitas, kad radās pēc tādām vajadzība un vispārējo atsaucību. Centāmies tomēr pasākumu padarīt iespējami mazāk virtuālu arī civilajiem.

Lai stāstam piešķirt pabeigtības iespaidu, uzrakstīšu vienu no šobrīd iespējamajiem optimistiskākajiem nobeigumiem: NATO, uz brīdi izkvēpinājuši teroristus laukā no kišlaka, ātri vien veica civilo iztaujāšanas procedūru un nonāca pie slēdziena (un arī netiešajiem pierādījumiem) par to, ka mulla ir beikc un pagalam. Otrā versija — mērķis meklējams kaut kur Dienvidamerikā, tur, kur zāļu plantācijas. Jebkurā gadījumā viņiem šeit vairs nebija nekā daudz ko darīt, un drīz vien teroristi atgriezās. Mulla Utumārs, kurš īsti vairs neiederējās savā statusā un varas saturēšana bija neparasti grūta, sāka risināt savas problēmas, un tā nu drīz no ciema nozuda vēl kāds… Ciematniekiem tikmēr klājās salīdzinoši labi, jo viņu uzņēmība parādīja, ka savā vaļā viņi spēj par sevi parūpēties pat labāk, kā vidusmēra kišlaka afgānis. Tikmēr nejauši NATO nošautā nelaiķa imama, kurš bija kļuvis par šahīdu (mocekli ticības vārdā) aizvietotājs mulla nostādīja ciema garīgo dzīvi visai labā līmenī.

Kas attiecas uz citām nobeiguma versijām — nu, tur ir dažādi varianti. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

+Citēt rakstu
Evy
iesūtīt 04.05.2009 16:03
Raksts #91

*

http://foto.inbox.lv/evy~m/Paareejaas-bildes

Nu tad no bildēm man tas ir viss. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
Inx
iesūtīt 04.05.2009 23:05
Raksts #92

child of the sky

Pievienojās: 31.10.03

lūk manas bildes.
enjoy (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

P.S. Tur ir 178Mb liels .rar ar nesamazinātām bildēm. bet nāks ātri, jo hostēts uz Latvijas servera.
ja kāds labdaris vēlas, varat iemest kādā online albūmā. pats tam esmu par slinku.

+Citēt rakstu
bengalaas
iesūtīt 04.05.2009 23:16
Raksts #93

Knakts autobusa konduktors

Pievienojās: 05.10.03
Kur: Kastaņkalni
Tulks 2007

Manas dažas bildītes te: http://foto.inbox.lv/browncat/Utumar-Alive

Bija daudzas lietas, kas kaitināja, vai it kā traucēja spēlēt, bet pa daļai es pati arī biju vainīga. Piemēram, vajadzēja nevis raustīties, bet gan ķerties vērsim pie ragiem, nospert to munīcijas čemodāniņu, kas apšaudes laikā glabājās ēkā, kur mēs bijām sadzīti, pie reizes vajadzības gadījumā knife-killojot melno atraitni, kas man visu laiku apkārt trinās un kas vēlāk izrādījās pats mulla. Interesanti, kā tas būtu ietekmējis sižetu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Visvairāk laikam krita uz nerviem virtuālā ekonomika. Tur vienkārši kaut kas nepasēja kopā. Ja jau spēles mehānikā bija ierakstīts, ka ārstam obligāti jāskrien, kad viņu sauc, un jādakterē vienalga, vai tas NATO vai "savējais", tad bintes vajadzēja varēt dabūt kaut kā savādāk, jo citādi - kāda man motivācija mesties zem lodēm glābt neticīgos? Turklāt, ja man leģendā rakstīts, ka man nepatīk tieši teroristi, toties es labprāt palīdzētu NATO spēkiem. Tāpēc vienbrīd vispār pārstāju reaģēt uz šādiem saucieniem no teroristu puses (lai gan, paklausoties viņu savstarpējos apvainojumu maklaudismā, nešķiet, ka viena ārsta trūkums kaut kā būtu ietekmējis spēli, lol).

Turklāt ekonomika reāli attiecās tikai uz trim cilvēkiem - mani, kam vajadzēja par vistām un aitām rūpēties un dabūt olas, konservus un vilnu, ciema vecāko Morgoth, kurš ar šiem ienākumiem rīkojās pēc saviem ieskatiem (tāpēc olas es beigās nofenderēju un viņam neatdevu), un tirgotāju/teroristu Axelu. Tas bija kaut kā nevajadzīgi. Domāju, ka citās spēlēs, ja tādas vēl notiks (jālūdzulūdzulūdzu!), varētu kaut kā atlaist grožus un iziet vairāk uz atspēli, respektīvi, sagriezt zāles kušķus un nolikt aitām priekšā, nevis krāmēties ar visām tām naudām > lopbarību > olām > bintēm.

Man patika lasīt ārstnieciskās smilgas, berzt zāles pulverī, ierīkot opija magoņu lauku. Patika arī ar savām dēļu aitām blējot vazāties apkārt pa poligonu un viņas "ganīt". Vienvārdsakot, man tiešām patika savā nodabā nodarboties ar saimniecību un radīt atmosfēru (vismaz sev) bez sevišķas virtualitātes.

Jā, bet THE moments bija, kad es ar tām pašām aitām beidzot biju atklimtusi līdz NATO apmetnei OOG cerībā, ka nu viņiem beidzot būs iespēja mani, potenciālo spiegu un nodevēju, sakontaktēt un, uz kāpas stāvēdama pārlūkoju kišlaku, prātodama, kāpēc mani neviens nemeklē ar visām aitām un nofenderētajām olām, un tad pēkšņi vienā mirklī kādus 3 metrus no manis uzplaukst NATO žurnāliste un kareivis, kas tur, izrādās, bija VISU LAIKU SLĒPUŠIES! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Un tad sākās foršs ("Mums ir gūsteknis!") ingeims, bet spēle kā reiz beidzās, sasodīts!

Gribu nākamo! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
Miervaldis Gotiņ...
iesūtīt 05.05.2009 08:31
Raksts #94

Gotiņtēvs 2012

CITĀTS
Piemēram, vajadzēja nevis raustīties, bet gan ķerties vērsim pie ragiem, nospert to munīcijas čemodāniņu, kas apšaudes laikā glabājās ēkā, kur mēs bijām sadzīti

Hmm, kas tas par munīcijas čemodāniņu un kāpēc es kā ģenerālGM par to neko nezinu? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Ja tā ir domāta kaste ar `ķīmiskajiem ieročiem` (kurus tēloja 2 krāsainas ledus tējas pudeles (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) ), tad to nospert būtu bijis pagrūti - kaste bija gan pieslēgta pie ēkas, gan arī aizslēgta, un atslēga glabājās pie... mullas Utumāra (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Jāsaka, ka esmu patīkami pārsteigts par to, ka neskatoties uz dienas fāzes un LARPa daļas teju vai totālu izgāšanos (savādāk to ir grūti nosaukt, ja izdodas labi ja 20% no iecerētā), diezgan daudz atsauksmes ir pozitīvas un ar mesidžu `gribam vēl`... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
Mattiass
iesūtīt 05.05.2009 08:39
Raksts #95

Cep picas
Grupas ikona

Foruma maršals 2012

Ja ar munīcijas čemodānu bija domāta ieroču kaste, tad tai vajadzēja būt pieslēgtai ar ķēdi pie caurules. Kas attiecas uz pārējiem eksperimentiem — jā, droši. Mēs rēķinājāmies, ka jūs izdarīsiet kaut ko neaprēķināmu. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/xD.gif)

Ārstēšana — obligāti ārstē savējos, citus — pēc saviem ieskatiem (un savējo vajadzības pēc gūstekņiem). Tavējie bija civilie, pārējos ārstēt bija opcionāli (un par to varēji pieprasīt kaujinieku pārsēju krājumus).

Par ekonomiku — tur bija fiška, bet nesanāca, kā gribējās. Ņemsim vērā un mācīsimies no kļūdām (nu vai arī kāds cits no mūsējām, cerams).

Par kareivjiem — jā, airsofta spēlēšana ir viņos izkopusi zvērīgāko maskēšanās un zagšanās skilli. Pat orggrupa, vazādamās kišlaka apkaimē, tika nepārtraukti novērota no meža. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

+Citēt rakstu
Evy
iesūtīt 05.05.2009 23:52
Raksts #96

*

CITĀTS(bengalaas @ 05.05.2009 00:16) *
Jā, bet THE moments bija, kad es ar tām pašām aitām beidzot biju atklimtusi līdz NATO apmetnei OOG cerībā, ka nu viņiem beidzot būs iespēja mani, potenciālo spiegu un nodevēju, sakontaktēt un, uz kāpas stāvēdama pārlūkoju kišlaku, prātodama, kāpēc mani neviens nemeklē ar visām aitām un nofenderētajām olām, un tad pēkšņi vienā mirklī kādus 3 metrus no manis uzplaukst NATO žurnāliste un kareivis, kas tur, izrādās, bija VISU LAIKU SLĒPUŠIES! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Un tad sākās foršs ("Mums ir gūsteknis!") ingeims, bet spēle kā reiz beidzās, sasodīts!

Mums nekas cits neatlika, kā saņemt Tevi gūstā. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Mēs bijām 2 vien, pārējie NATO spēki sazin nezin kur. Pa rāciju nav izsaucami... Vērojām apkārtni, gaidījām, kad atgriezīsies savējie, bet drošs paliek drošs - gulējām klusu kā peles. Bijām godīgi aizslēpušies aiz uzkalniņa, lai tikai savējie spēki redzētu, bet ne no tās puses, kur nāca pretinieks. Un tad nāk kāda afgāņu sieviete. Ko mēs zinām, kādi viņai nodomi... Ja Tu nebūtu pagājusi tik tālu, ka esi mums blakus, tad jau mēs neko nedarītu visticamāk, lai lieki nepievērstu sev uzmanību un lai Tev nebūtu laiks sacelt lielu traci. Bet nevarējām ļaut Tev arī paiet garām, lai pēc tam Tu savējiem par mums neizstāstītu. Un bija doma, ka no Tevis varētu dabūt kādu noderīgu info. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
Miervaldis Gotiņ...
iesūtīt 07.05.2009 09:06
Raksts #97

Gotiņtēvs 2012

Es tomēr gribu piezīmēt dažas lietas, kuras ARĪ ieguldīja savu artavu tajā, ka dienas scenārijs īsti neizdevās tā, kā plānots.

Pirmkārt, LARPeru leģendas, kuras mēs individuālās intervijās noformulējām tikai kaut kur ap pusnakti? Attiecīgi, LARPa personāžu relācijas un galīgās kvestu shēmas mēs pierakstījām ~7:30 no rīta (ap to pašu laiku, kad NATO puses ņebezizvestnijs komandieris pamanījās ielīst galvenajā ēkā un nofenderēt bez uzraudzības atstātos `ķīmiskos ieročus` (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) ). Kas atkal nozīmē to, ka bija jātaisa vēl viens interviju/pārrunu aplis, lai davestu līdz spēlētājiem izfunktierētās relācijas un kvestu iestrādes. Un tas iespējams, tika mazliet sasteigts, ņemot vērā to, ka cilvēki no teltīm sāka līst ārā tikai 9 ar kapeikām no rīta, bet 11:00 jau tika startēta dienas fāze. Rezumējot - būtu bijis iespējams ietaupīt krietni daudz laika, ja spēlētāji būtu bijuši apzinīgāki un laicīgāk iesūtījuši leģendas (un gatavību spēlēt papildlomas) jau reģistrācijas laikā forumā.

Otrkārt, par to pašu mošanos/celšanos spēles rītā. Būtu bijis priecīgāks, ja tā būtu norisinājusies operatīvāk, ņemot vērā to, ka no celšanās brīža līdz īstās spēles sākumam vēl bija jāpaspēj noorganizēt brokastis. Šai sakarā es gribu atzīmēt, ka teroristiem (18...20 cilvēkiem nakts fāzē) bija 2 gabalas 12-vietīgās teltis, un 1 gabala 12-vietīgā telts bija uz civilistiem, kamēr NATO pusei bija 1 gabala 12-vietīgā telts uz 20 (divdesmit) cilvēkiem. Un kad es, nakts fāzei beidzoties plkst. 9:00 no rīta sazinājos ar NATO pusi, davesdams līdz viņiem tekstu: `nakts fāze ir beigusies, tagad jums ir stunda atpūtai un tad sāksim otro fāzi`, viņi man atbildēja: `Mēs esam atpūtušies un gatavi sākt dienas fāzi kaut vai tūlīt`.

Kopumā tas viss veicināja zināmu sasteigtību, sākot dienas fāzi, ar visām no tā izrietošām negatīvajām sekām.

+Citēt rakstu
DarkJedi
iesūtīt 07.05.2009 12:12
Raksts #98

Man kā civilistam viss bija baigi labi tādēļ pārlieku šaustīt sevi negribu (tas gan nenozīmē, ka nevajag tiekties uz vēl labāku rezultātu nākotnē).

Redz ar Larperiem ir tāpat kā airsoftistiem kur ir hardcorāki un kur ir nehardcorāki spēlētāji.

Man liekas šoreiz pārsvarā bija nehardcorāki spēlētāji larperi (neapgalvoju, ka visi), respektīvi tādi kuri parasti liek diezgan lielu mīksto uz leģendām (raksta tikai tad ja tā ir dzelžaina prasība, savādāk spēlē netiks, nevis, ka baigi fanotos par tām) un spēlēs tāpat pārsvarā dara ko grib nevis kas leģendā rakstīts. Man pašam personīgi labāk patīk, ka es pirms spēles kaut ko mazliet padomāju un reāli sava tēlu ģenerēju spēles laikā interaktojot ar citiem, no interakcijas ar citiem tad arī izveidojas tēls kāds tas ir un arī reāli spēlējas (nevis leģendā domāts sazin kas, bet ko reāli atspēlēt sakarīgi nevar/nemāk)

Respektīvi imo viss kas nepieciešams priekš leģendas pirms spēles ir izdomāt lomu. Būšu imams, tirgotājs vai aitu gans. Kāds tieši Imams vai aitu gans to jau spēle rādīs. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Par gulēšanu un celšanās laikiem. Pieņemu, ka te varētu konfliktēt tas, ka airsoftisti ir pieraduši pie disciplīnas un arī spēles stils ir tāds, ka visiem tikos un tikos jābūt uz strīpas. Larpos atkal ir pierasts, ka katrs var iet gulēt un celties cikos grib, jo notikumi dažādi, lai arī var būt ieplānoti konkrētos laikos tu kā tēls mierīgi arī vari nebūt notikumā un gulēt, notikumu mēdz atcelties un pārcelt (jo kāds traks PC bars apslaktēja pirms tam tos kam bija jātais notikumi or smth). Respektīvi larpos brīvs miega režīms ir daļa no spēles.

Taču šinī gadījumā larperi brauca uz airsoftistu pasākumu nevis otrādi, tādēļ ir tikai godīgi, ka izvirzi šādas prasības un pārmest tev nevar (pārmest var mums un tas ir pareizi).

Tas ko būtu jāņem vērā, ka larperiem nedrīkst (ne visiem, bet domāju lielai daļai gan nevar) uzticēt organizēt organizētās ēdināšanu, jo to labprāt dara tikai izcili fanātiķi (kuri ir skaitāmi uz pirkstiem) un kopējais katls larpos ir kā melnais mēris kas nogalina spēlētprieku daudziem cilvēkiem (manā uztverē). Man vienkārši šķiet, ka mūsdienās veikalu plauktos ir pieejama gana plaša produkcija, lai varētu paņemt ko tādu kur nav vajadzīga centralizēta gatavošana + nesabojājas 3 dienas atrodoties saulē. Atver un uzreiz ēd tobiš.

Bet kā jau minēju no mana kā civilista skatupunkta spēle patika. Es pat nezinu vai īsti būtu gribējis veselu čupu ar kvestiem kur man nonstopā jāskraida apkārt jo tas noteikti mani novirzītu no tā ko es tai brīdī labprātāk būtu gribējis darīt (bļaustīties uz jumta piemēram). Bet tāds ir mans viedoklis, es zinu, ka citiem atkal taisni patīk vairāk nonstopā kvestot. Pieņemu, ka jautājums ar ko ir jāsāk intervija ir ‘’Vai vispār gribi kvestot un ja gribi, tad cik daudz?’’. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Bet es nepretendēju uz pareizo viedokli šoreiz, jo spēlētāji ir dažādi un katram ir savas lietas ko tas sagaida no spēles un katram ir noteikts apjoms ko tas ir gatavs/spēj/vēlas ziedot no sevis spēles labā. Dažs ļoti daudz, dažs praktiski neko.

Lai vai kā, pasākums bija ļoti laba izklaide. Paldies tev par organizēšanu!

EDIT

Jā un aizmirsu pieminēt ļoti svarīgu lietu. Šī bija ĻOTI LABA spēle arī tādēļ, ka nebija nekādu fišku respektīvi nepadara kādu spēlētāju krutāku par citiem, piemērām legāls GM atbalstīts power armors uz 1h caur kuru nevar izšaut cauri. Jebkurš vienkāršs afgāņu aitu gans var nogalināt krutāko NATO kareivi ja grib, protams ja vien spēj viņu atrast, fiziski tik viņam klāt un trāpīt, nevis spēles mehānika to neļauj sazin kādu iemeslu dēļ.

1 HP savā ziņā ir baigā ģēla, man kaut kas patīk tajā konceptā. Tas patīkami vienādo spēlētājus. Varbūt larpos var atstāt 2hp max 3hp, taču īpaši vairāk gan ne. Tas pie nosacījuma ja atdzimšana ir ātra un sakarīga (aiziet līdz mošejai un 5min palūgties tajā, lai atdzimtu šajā spēlē bija ideāls risinājums priekš civilajiem).

Banu larpu fiškām!

Šo rakstu rediģēja DarkJedi: 07.05.2009 12:12

+Citēt rakstu
Miervaldis Gotiņ...
iesūtīt 07.05.2009 12:30
Raksts #99

Gotiņtēvs 2012

Disklaimeris: in general es šobrīd cenšos saprast, ko citās reizēs taisīt savādāk un kā tieši savādāk (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

CITĀTS
Man liekas šoreiz pārsvarā bija nehardcorāki spēlētāji larperi (neapgalvoju, ka visi), respektīvi tādi kuri parasti liek diezgan lielu mīksto uz leģendām (raksta tikai tad ja tā ir dzelžaina prasība, savādāk spēlē netiks, nevis, ka baigi fanotos par tām) un spēlēs tāpat pārsvarā dara ko grib nevis kas leģendā rakstīts.

Nu jā, šai gadījumā mums vajadzēja 2 leģendas (nodevējs un maskētais mulla) interakcijai ar airsofta scenāriju... pieņemu, ka ja gribam turpināt airsofta & civilā LARPa simbiozi, tad šādas abus scenārijus sasaistošas leģendas būs neizbēgamas. Protams, ne jau visiem LARPa dalībniekiem, bet 2-3 diezgan droši.
CITĀTS
Par gulēšanu un celšanās laikiem. Pieņemu, ka te varētu konfliktēt tas, ka airsoftisti ir pieraduši pie disciplīnas un arī spēles stils ir tāds, ka visiem tikos un tikos jābūt uz strīpas. Larpos atkal ir pierasts, ka katrs var iet gulēt un celties cikos grib, jo notikumi dažādi, lai arī var būt ieplānoti konkrētos laikos tu kā tēls mierīgi arī vari nebūt notikumā un gulēt, notikumu mēdz atcelties un pārcelt (jo kāds traks PC bars apslaktēja pirms tam tos kam bija jātais notikumi or smth). Respektīvi larpos brīvs miega režīms ir daļa no spēles.

Nu redz te atkal ir koks ar 2 galiem (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Pareizāk sakot, airsofts uzliek savas prasības - ja nav skaidra sākuma un/vai beigu, tad visi visu laiku staigā aizsargbrillēs un nenoņem tās pat guļot... otrkārt, jebkuram gulētājam jārēķinās ar to, ka viņu kurā katrā brīdī var izraut no migas ar vopļiem `Kur nah atrodas ķīmiskie ieroči!?` (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
CITĀTS
Tas ko būtu jāņem vērā, ka larperiem nedrīkst (ne visiem, bet domāju lielai daļai gan nevar) uzticēt organizēt organizētās ēdināšanu, jo to labprāt dara tikai izcili fanātiķi (kuri ir skaitāmi uz pirkstiem) un kopējais katls larpos ir kā melnais mēris kas nogalina spēlētprieku daudziem cilvēkiem (manā uztverē). Man vienkārši šķiet, ka mūsdienās veikalu plauktos ir pieejama gana plaša produkcija, lai varētu paņemt ko tādu kur nav vajadzīga centralizēta gatavošana + nesabojājas 3 dienas atrodoties saulē. Atver un uzreiz ēd tobiš.

Jautājums par ēst taisīšanu uz šo reizi tika uzdots forumā un principā uz to tika saņemta apstiprinoša atbilde.

Kas attiecas uz silto centralizēto paiku kā tādu - 24+ h spēlēs tā draud būt visai pierasta padarīšana, it īpaši pavasara/rudens sezonās. Pats no savas pieredzes zinu, ko nozīmē silta paika pēc tam, kad visu dienu ir noļepatots/norāpots/nobrists pa poligonu.
CITĀTS
Es pat nezinu vai īsti būtu gribējis veselu čupu ar kvestiem kur man nonstopā jāskraida apkārt jo tas noteikti mani novirzītu no tā ko es tai brīdī labprātāk būtu gribējis darīt (bļaustīties uz jumta piemēram). Bet tāds ir mans viedoklis, es zinu, ka citiem atkal taisni patīk vairāk nonstopā kvestot. Pieņemu, ka jautājums ar ko ir jāsāk intervija ir ‘’Vai vispār gribi kvestot un ja gribi, tad cik daudz?’’

Atkal, attiecībā uz LARPeriem bija tikai daži tādi, kam kvesti bija vitāli nepieciešami. Visi pārējie tajos varēja līdzdarboties tik, cik vēlas (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Kopumā gribu teikt, ka šādi tādi secinājumi ir izdarīti un šāda tipa spēles vēl būs, ja vien būs pietiekoša atsaucība no LARPeru puses.

+Citēt rakstu
Mattiass
iesūtīt 07.05.2009 15:42
Raksts #100

Cep picas
Grupas ikona

Foruma maršals 2012

Tas par to jautājumu vai gribi kvestot ir labi teikts, citādi dažkārt nevar saprast, ko tieši grib. Daži paši sevi izklaidē, daži grib, lai viņus izklaidē. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/xD.gif)
Principā laikam pietiktu, ja netiktu gudrotas baigās leģendas, bet divi — trīs aprakstoši teikumi par tēlu + vai grib kvestus.

Par celšanos — parasti tā ir brīva padarīšana, bet afgāņiem tā kā derētu mosties uz lūgšanām vismaz normāli no rīta. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)

CITĀTS(Miervaldis Gotiņš @ 07.05.2009 13:30) *
Nu redz te atkal ir koks ar 2 galiem (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Pareizāk sakot, airsofts uzliek savas prasības - ja nav skaidra sākuma un/vai beigu, tad visi visu laiku staigā aizsargbrillēs un nenoņem tās pat guļot... otrkārt, jebkuram gulētājam jārēķinās ar to, ka viņu kurā katrā brīdī var izraut no migas ar vopļiem `Kur nah atrodas ķīmiskie ieroči!?` (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Ļoti vienkārši — noteikt laikus, kuros teltis ir nespēlējamā un kuros ir spēlējamā teritorija. Pa nakti teltis, piemēram, ir neaizskaramas, bet pa dienu tu varu gulēt, ja vēlies, brillēs, un rēķināties, ka teltis var stalkot (un cerēt, ka neviens idiots neiedomāsies tajās iemest granātu). TB — brīdī, kad sākas dienas fāze, viens apstaigā teltis un visiem guļošajiem iesper, lai uzvelk brilles — tad var mierīgi gulēt tālāk.

+Citēt rakstu

6 Lapas V  « < 3 4 5 6 >
Closed TopicSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 21.06.2025 15:44