Receptes, Garšīgais pavediens. |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Raksti šajā forumā netiek skaitīti.
Receptes, Garšīgais pavediens. |
22.08.2008 13:35
Raksts
#1
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem Grupa: Biedri Pievienojās: 08.09.06 Dzejnieks 2009 |
Sveiki!
Šo pavedienu gribēju radīt jau sen - pav;ārmākslas baudītājiem un radītājiem. Šeit iepostosim varbūt vienkāršākās, tomēr garšīgākās receptes, tā lai kādudien noder. Bon Appetite! ------ Šokolādes ezīši (apm.25~30) 2 tumšās šokolādes plāksnītes 1 saldā krējuma paciņa 3 glāzes musli, ar riekstiem vai augļiem(var aizvietot ar dažādiem riekstiem, cukādēm, u,t,j,p) Ielej kādā plastmasas traukā (ar tilpumu apm~ 1litrs) saldo krējumu, tad ieliekam katlā ar ūdeni (apm. pusi no trauka augstuma), un sildam līdz vārīšanas temperatūrai.Tad karstajā krējumā iemaisam salaustu šokolādi un maisam, līdz izveidojas viendabīga masa.Izņem no katla, un iemaisa glāzes ar musli.Radušos konsistenci ar karoti izņem no trauka, veidojot mazus 'uzkalniņus', tad liek ledusskapī uz ~3 stundām. Harrija Potera plācenīši (desmit) 200 grami H.Pottera maltās gaļas (ja veikalā nav, izmantojiet liellopa) Svaigs baziliks Sviests Sakulta ola Vīnogu etiķis (or sarkanvīns) Mīkla. Pildijums - Malto gaļu cep sviestā, līdz tā sāk sulot, tad pievieno etiķi un cep vel ~2min.Pēcāk gaļu izliek kādā traukā, un iemaisa tajā smaliki sakapātu baziliku. Rauga mīkla ir nopērkama, tādēļ kā to taisīt gan nepostošu. Saveltvējiet mīklu, tad ar glāzi izspiedies aplīšus.Vienā aplītī ieliek 20 gr pildijuma, tad uzliek otru mīklas aplīti. Ieliek krāsnī un cep apm. 15 20 min. 210 220 °C temperatūrā. Ēdot aizlūdziet par nabaga Harija dvēseli. Gaidu jūsu receptes! |
|
|
16.10.2012 21:27
Raksts
#2
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā Grupa: Biedri Pievienojās: 06.04.07 Kur: Vakardienas trakumā |
Franču omlete
Nepieciešams: olas, piens, tomāti, siers, eļļa, garšvielas pēc savas samaitātības pakāpes Pagatavošana: Iesit vajadzīgā daudzuma olas; es parasti priekš diviem cilvēkiem atkarībā no olu lieluma izmantoju 3 vai 4 olas; un saglabā olu čaumalas. Tad ar olu čaumalu palīdzību iemēra pienu precīzi tādā pašā tilpuma daudzumā kā olas un pievieno traukam, kurā atrodas iesistās olas. Pienam un olām pievieno savas mīļākās garšvielas; manā gadījumā tās parasti ir šķipsniņa sāls, citronpipari, karijs, vegeta; visu viegli sakuļ. Pannā ar vāku ielej eļļu (vislabāk garšo, ja cep olīveļļā) un uz diezgan palēnas uguns liek cepties. Kad masa jau viendabīgi savilkusies, pa virsu uzgriež tomātu šķēlītes un pārklāj ar sieru. Gaida, līdz visa omlete vienmērīgi sarecējusi un siers vienmērīgi izkusis pa virsu (pats svarīgākais - nekur neko nemaisīt). Tad nāk pati grūtākā daļa - visu šo skaisto brīnumu nesabojājot dabūt ārā no pannas un tālāk - labu apetīti! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/cool.gif) Protams, pie sadaļas 'garšvielas' var lietot visu pēc savas samaitātības pakāpes, piemēram, šķiņķi. |
|
|
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 20.05.2024 03:20 |