Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Ievēro!

Raksti šajā forumā netiek skaitīti.

> Receptes, Garšīgais pavediens.
(sun)
iesūtīt 22.08.2008 13:35
Raksts #1


Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 08.09.06
Dzejnieks 2009



Sveiki!
Šo pavedienu gribēju radīt jau sen - pav;ārmākslas baudītājiem un radītājiem.
Šeit iepostosim varbūt vienkāršākās, tomēr garšīgākās receptes, tā lai kādudien noder.
Bon Appetite!

------

Šokolādes ezīši (apm.25~30)

2 tumšās šokolādes plāksnītes
1 saldā krējuma paciņa
3 glāzes musli, ar riekstiem vai augļiem(var aizvietot ar dažādiem riekstiem, cukādēm, u,t,j,p)

Ielej kādā plastmasas traukā (ar tilpumu apm~ 1litrs) saldo krējumu, tad ieliekam katlā ar ūdeni (apm. pusi no trauka augstuma), un sildam līdz vārīšanas temperatūrai.Tad karstajā krējumā iemaisam salaustu šokolādi un maisam, līdz izveidojas viendabīga masa.Izņem no katla, un iemaisa glāzes ar musli.Radušos konsistenci ar karoti izņem no trauka, veidojot mazus 'uzkalniņus', tad liek ledusskapī uz ~3 stundām.


Harrija Potera plācenīši (desmit)

200 grami H.Pottera maltās gaļas (ja veikalā nav, izmantojiet liellopa)
Svaigs baziliks
Sviests
Sakulta ola
Vīnogu etiķis (or sarkanvīns)
Mīkla.

Pildijums -
Malto gaļu cep sviestā, līdz tā sāk sulot, tad pievieno etiķi un cep vel ~2min.Pēcāk gaļu izliek kādā traukā, un iemaisa tajā smaliki sakapātu baziliku.
Rauga mīkla ir nopērkama, tādēļ kā to taisīt gan nepostošu.
Saveltvējiet mīklu, tad ar glāzi izspiedies aplīšus.Vienā aplītī ieliek 20 gr pildijuma, tad uzliek otru mīklas aplīti.
Ieliek krāsnī un cep apm. 15 – 20 min. 210 – 220 °C temperatūrā.

Ēdot aizlūdziet par nabaga Harija dvēseli.


Gaidu jūsu receptes!


Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
 
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes
Roviela
iesūtīt 24.09.2012 19:24
Raksts #2


Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija



Kartupeļi dofinē ar pienu un sieru
franču recepte

Vajag:
  • 1kg notīrītu un plānās ripiņās sagrieztu kartupeļu
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/8 tējkarotes svaigi maltu melno piparu
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
  • 1 ola
  • 2 glāzes piena
  • 200g rīvēta Šveices siera (der arī holandes, Ženēvas u.tml)
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 4 ēdamkarotes sviesta (aptuveni)

Kartupeļus, sāli, piparus, muskatriekstu un pusi siera samaisīt bļodā. Piesist olu. Samaisīt. Ieliet pienu un atkal samaisīt.
Dziļu keramikas trauku ierīvēt ar ķiploku un pēc tam izsmērēt ar sviestu (vāku nevajag! un var iztikt ar cepampodiņiem. Šis daudzums tieši iet iekšā trijos podiņos).
Kartupeļu maisījumu ielikt traukā, virsū uzkaisīt atlikušo sieru un salikt atlikušo sviestu.
Liek iepriekš līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep minūtes 40 - 45, vai tik ilgi, kamēr kartupeļi mīksti un virsū ir kraukšķīga garoziņa.

Padoms - nekādā gadījumā šim nelieciet klāt gaļu! Ne speķi, šķiņķi, neko. Sabojā visu garšu.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu

Raksti šajā pavedienā


Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

 



RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 30.05.2024 19:58