Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Ievēro!

Raksti šajā forumā netiek skaitīti.

> Receptes, Garšīgais pavediens.
(sun)
iesūtīt 22.08.2008 13:35
Raksts #1


Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 08.09.06
Dzejnieks 2009



Sveiki!
Šo pavedienu gribēju radīt jau sen - pav;ārmākslas baudītājiem un radītājiem.
Šeit iepostosim varbūt vienkāršākās, tomēr garšīgākās receptes, tā lai kādudien noder.
Bon Appetite!

------

Šokolādes ezīši (apm.25~30)

2 tumšās šokolādes plāksnītes
1 saldā krējuma paciņa
3 glāzes musli, ar riekstiem vai augļiem(var aizvietot ar dažādiem riekstiem, cukādēm, u,t,j,p)

Ielej kādā plastmasas traukā (ar tilpumu apm~ 1litrs) saldo krējumu, tad ieliekam katlā ar ūdeni (apm. pusi no trauka augstuma), un sildam līdz vārīšanas temperatūrai.Tad karstajā krējumā iemaisam salaustu šokolādi un maisam, līdz izveidojas viendabīga masa.Izņem no katla, un iemaisa glāzes ar musli.Radušos konsistenci ar karoti izņem no trauka, veidojot mazus 'uzkalniņus', tad liek ledusskapī uz ~3 stundām.


Harrija Potera plācenīši (desmit)

200 grami H.Pottera maltās gaļas (ja veikalā nav, izmantojiet liellopa)
Svaigs baziliks
Sviests
Sakulta ola
Vīnogu etiķis (or sarkanvīns)
Mīkla.

Pildijums -
Malto gaļu cep sviestā, līdz tā sāk sulot, tad pievieno etiķi un cep vel ~2min.Pēcāk gaļu izliek kādā traukā, un iemaisa tajā smaliki sakapātu baziliku.
Rauga mīkla ir nopērkama, tādēļ kā to taisīt gan nepostošu.
Saveltvējiet mīklu, tad ar glāzi izspiedies aplīšus.Vienā aplītī ieliek 20 gr pildijuma, tad uzliek otru mīklas aplīti.
Ieliek krāsnī un cep apm. 15 – 20 min. 210 – 220 °C temperatūrā.

Ēdot aizlūdziet par nabaga Harija dvēseli.


Gaidu jūsu receptes!


Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
 
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes
Pūķēns Sāra
iesūtīt 22.09.2012 23:43
Raksts #2


Gadalaiku aizstāve
Grupas ikona

Grupa: Spēļu pārziņi
Pievienojās: 14.11.05
Kur: Visa sākumā, vidū un beigās
Spēļu pavēlniece



Kartupeļi ar siera mērci
Šī recepte labi noder pēc lielās izēšanās vai tad, kad esat pārrēķinājuši savu spēju sevī stūķēt kartupeļus. Ātra un viegla recepte 30 minūtēs.

Vajag:
  • Vārītus kartupeļus
  • Sieru
  • Krējums / Majonēze
  • Ķiplokus
  • Sāli, piparus


  1. Ielieciet kartupeļus cepešpannā (nomizotus).
    Kartupeļu daudzumam nav nozīmes − ja jums tie ir daudz, tad salieciet tos cieši cepešpannā, ja mazs, tad kādā tās stūrītī. Es visbiežāk šādi gatavoju tos kartupeļus, kuri ir vārīti ar mizu un palikuši no iepriekšējās dienas, tad tie ir viegli nomizojami un nav sāļi, jo vārot kartupeļus ar mizu neredzu jēgu likt klāt sāli − tāpat neievilksies.
  2. Sarīvējiet sieru.
    Siera daudzums noteiks cik daudz sanāks siera mērces. Ja gribat minimāli, nerīvējiet daudz, ja gribat kārtīgi izēsties, tad liekat daudz. No privātās pieredzes varu teikt, ka siers nekad nav par daudz. Rīvēšanai labāk izvēlieties dziļāku trauku.
  3. Pielieciet pie siera krējumu / majonēzi.
    Kad mājās ir gan krējums, gan majonēze lieku vairāk majonēzes, bet var bez jebkādām problēmām iztikt ar vienu no abām vielām. Jo vairāk tās tiks pieliktas sieram, jo treknāka mērce sanāks. Ar divām tējkarotēm no abām vielām uz gramiem trīssimt siera pietiek, lai nebūtu ne trekni, ne pliekani. Var arī iztikt bez krējuma un majonēzes, tad tiešām ir cepts siers ar kartupeļiem, kas arī ir gardi.
  4. Pielieciet klāt sieram pārējās sastāvdaļas.
    Lūk, te sākas variācijas. Ja negaršo ķiploks, var iztikt bez tā. Ja siers ir sāļš, var nelikt sāli. Ja nepatīk pipari, tos var neizmantot (es parasti iztieku bez tiem un ir gardi). Ja patīk zaļumi vai sarkanie čili, tos var pielikt sieram. Principā šīs piedevas jau ir gaumes lieta, bez tā visa var arī mierīgi iztikt un siera mērce sanāks garda, jo pats siers jau dod savu garšu.
  5. Samaisiet sieru, krējumu / majonēzi un piedevas kopā. Uzlieciet uz kartupeļiem.
    Šī ir pati ķēpīgākā daļa. Ja nav pretenziju smērēt rokas, to ātri un viegli var izdarīt ar plaukstu. Ja pretenzijas ir, tad šis process ar karoti arī nav sarežģīts un ilgs.
  6. Lieciet kartupeļus ar siera masu sakarsētā plītī.
    Atcerieties, kartupeļi jau ir gatavi, temperatūrai nevajag būt lielai! Es parasti cepju 180 grādos 15-20 min. Šā procesa laikā siers izkūst un veidojas siera mērce, bet kartupeļi uzsilst un gala rezultātā jums ir silti kartupeļu un mērci. Var cept arī karstākā plītī, bet rēķinieties, ka siers ātrāk apcepsies. Es parasti no tā izvairos, jo man patīk, kad siers vēl ir gaišs, bet tā ir gaumes lieta.
  7. Izņemiet kartupeļus un ēdiet tos ar gardo siera mērci.
    Pēc mana skatījuma, šis ēdiens ir pats garšīgākais, kad ir silts. Vajag rēķināties, ka sieram ir mode ātri atdzist un to karstu būs viss vieglāk salikt pa porcijām un nodabūt no pannas. Pēc maniem novērojumiem − siera ēdājiem jebkādā siltumā, arī atdzisis, šis ēdiens garšo.


Lai labi garšo
Pūķēns Sāra
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu

Raksti šajā pavedienā


Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

 



RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 30.05.2024 08:20