Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Ievēro!

Raksti šajā forumā netiek skaitīti.

> Receptes, Garšīgais pavediens.
(sun)
iesūtīt 22.08.2008 13:35
Raksts #1


Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 08.09.06
Dzejnieks 2009



Sveiki!
Šo pavedienu gribēju radīt jau sen - pav;ārmākslas baudītājiem un radītājiem.
Šeit iepostosim varbūt vienkāršākās, tomēr garšīgākās receptes, tā lai kādudien noder.
Bon Appetite!

------

Šokolādes ezīši (apm.25~30)

2 tumšās šokolādes plāksnītes
1 saldā krējuma paciņa
3 glāzes musli, ar riekstiem vai augļiem(var aizvietot ar dažādiem riekstiem, cukādēm, u,t,j,p)

Ielej kādā plastmasas traukā (ar tilpumu apm~ 1litrs) saldo krējumu, tad ieliekam katlā ar ūdeni (apm. pusi no trauka augstuma), un sildam līdz vārīšanas temperatūrai.Tad karstajā krējumā iemaisam salaustu šokolādi un maisam, līdz izveidojas viendabīga masa.Izņem no katla, un iemaisa glāzes ar musli.Radušos konsistenci ar karoti izņem no trauka, veidojot mazus 'uzkalniņus', tad liek ledusskapī uz ~3 stundām.


Harrija Potera plācenīši (desmit)

200 grami H.Pottera maltās gaļas (ja veikalā nav, izmantojiet liellopa)
Svaigs baziliks
Sviests
Sakulta ola
Vīnogu etiķis (or sarkanvīns)
Mīkla.

Pildijums -
Malto gaļu cep sviestā, līdz tā sāk sulot, tad pievieno etiķi un cep vel ~2min.Pēcāk gaļu izliek kādā traukā, un iemaisa tajā smaliki sakapātu baziliku.
Rauga mīkla ir nopērkama, tādēļ kā to taisīt gan nepostošu.
Saveltvējiet mīklu, tad ar glāzi izspiedies aplīšus.Vienā aplītī ieliek 20 gr pildijuma, tad uzliek otru mīklas aplīti.
Ieliek krāsnī un cep apm. 15 – 20 min. 210 – 220 °C temperatūrā.

Ēdot aizlūdziet par nabaga Harija dvēseli.


Gaidu jūsu receptes!


Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
 
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes
SilverDove
iesūtīt 26.08.2008 17:08
Raksts #2


Pārvērš vaboles par pogām
***

Grupa: Biedri
Pievienojās: 16.10.04
Kur: In my little corner of the world



Paldies par vēja kūku recepti.

Biezpiena torte


Vajag:
1 kg biezpiena
100 g cukura
500 ml saldā krējuma (35%)
400-500 g Selgas cepumu
2 ēdamkarotes želantīna
1 paciņa vaniļas cukura
kokosriekstu skaidiņas


*Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru.
*Uzbriedina želatīnu. (man pašai nav īsta saprašana kā viņu uzbriedina, bet tas nav traucējis uztaisīt garšīgu kūku)
* Biezpienu samaļ vai saputo un sajauc ar putukrējumu. Pievieno izkausēto želatīnu.
*Sadrupina cepumus.
*Tortes formu ieziež ar taukvielām un izklāj ar cepamo papīru. (Papīrs, manuprāt, vajadzīgs, lai kūku no formas pēc tam varētu dabūt ārā, tā ir viegli izcelt)
*Apakšējā kārtā liek sadrupinātos cepumus, nākamajā biezpiena masu, nobeidz ar biezpiena masu.
*Torti uz 2 h ieliek ledusskapī.
*Izņem no tortes formas, lai smukāk izskatītos jau sākumā vajag pataupīt biezpiena masu ar ko apziest tortes malas un virsu, lai ir līdzeni.
* Pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.

P.S. Īpaši laba ir vasarā, kad virsū var uzlikt svaigas ogas (pati esmu mēģinājusi ar zemenēm, bet domāju, ka der jebkuras, kas garšo), bet ziemā ja vēlas var izmantot konservētos augļus, lai gan arī bez augļiem ir garšīgi.



Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu

Raksti šajā pavedienā


Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

 



RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 20.05.2024 04:14