Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Kur beidzas Visums?
Eridāna
iesūtīt 20.11.2003 16:34
Raksts #1

Pārvērš vaboles par pogām

Grupa: Biedri
Pievienojās: 19.11.03

Nu tā ļautiņi! Šķiet šī tēma vēl nav apspriesta, lai nu kā, mani šis jautājums moka jau diezgan ilgi... Tātad jūsu versijas par to, kur beidzas Visums un kā tur varētu izskatīties?!?
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
11 Lapas V  « < 7 8 9 10 11 >  
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (160 - 179)
Moriartijs
iesūtīt 24.02.2008 12:57
Raksts #161

Gatavo atskaiti Zemvaldim

Pievienojās: 20.02.07
Kur: trust me, i'm a liar
Fotogrāfs 2009

Ir bieži dzirdēts jautājums : vai visums ir galīgs vai bezgalīgs?

Es saku ka bezgalīgs. Turklāt iekārtots pēc "akvārija" principa.

tas ir : mūsu tuvākais visums (līdz pat tālākajām redzamjām zvaigznēm), pāris miljardi gaismas gadu, atrodas "akvārijā" - nenosakāma izmēra telpā, kurā mūsu visums ir tikai nelielas tenisa bumbiņas izmērā; savkārt ši mazā bumbiņa atrodas vēl lielākā izplatījumā, uz kādas planētas, kura savkārt atrodas kādā galaktikā, kura savā visumā... un atkal... šis visums atrodas jau nākamajā "akvārijā"...

Un tā var turpināt bezgalīgi...

Pamatideja aizgūta no filmas Men In Black 2, kuras beigās Džejs un Kejs iziet pa normāla izmēra durvīm, bet otrā pusē šīs durvis pieder tikai mazam glabātuves skapītim.
Arī pirmās daļas beigās bija līdzīga ideja --> parādīja kādu ielu Ņujorkas centrā un tas sāka "atzūmot" -- iela, rajons, pilsēta, štats, valsts, kontinents, pasaules daļa, Zeme, saules sistēma, piena ceļa galaktika, vēl vairāk galaktiku, izbraucam ārā no kosmosa...

un kā izrādās tad visa šī masa atrodas nelielā bumbiņā ar ko spēlējas vairāki citplanētieši.

+Citēt rakstu
Megafix
iesūtīt 25.02.2008 20:46
Raksts #162

Mācās koptelpas paroles
**

Pievienojās: 16.04.04

CITĀTS(mesmers @ 24.02.2008 12:57) *
Ir bieži dzirdēts jautājums : vai visums ir galīgs vai bezgalīgs?

Es saku ka bezgalīgs. Turklāt iekārtots pēc "akvārija" principa.

tas ir : mūsu tuvākais visums (līdz pat tālākajām redzamjām zvaigznēm), pāris miljardi gaismas gadu, atrodas "akvārijā" - nenosakāma izmēra telpā, kurā mūsu visums ir tikai nelielas tenisa bumbiņas izmērā; savkārt ši mazā bumbiņa atrodas vēl lielākā izplatījumā, uz kādas planētas, kura savkārt atrodas kādā galaktikā, kura savā visumā... un atkal... šis visums atrodas jau nākamajā "akvārijā"...

Un tā var turpināt bezgalīgi...

Cik tālu zinātnieki ir izpētījuši, tad visums ir veidots pēc tīkla principa, proti galaktikas veido trīsdimensionālas stiegras, kas savā starpā savienojas, un veido garākas stiegras, un no šīm stiegrām tālāk veidojas lielas, gigantiskas stiegras, utt. Bez bildes ideju ir grūti uztvert, bet atvainojiet mani - esmu velnišķīgi slinks.

+Citēt rakstu
kurland
iesūtīt 25.02.2008 21:54
Raksts #163

Izvēlas zizli pie Olivanda
*

Pievienojās: 21.01.08

Tak nesen rakstiija aviizees ka zinaatnieki atklaajussi pasaules malu!! Tas viss saistiits ar melnajiem caurumiem!

+Citēt rakstu
washulis
iesūtīt 26.02.2008 19:08
Raksts #164

Cogito ergo sum

Pievienojās: 28.02.07
Kur: Divas mājas tālāk
Jaukais snīpis

CITĀTS
Tak nesen rakstiija aviizees ka zinaatnieki atklaajussi pasaules malu!!

rakstīt jau var daudz ko, bet vai tā ir patiesība? ir radusies ideja, bet lai to pierādītu, vajadzēs ilgu laiku. tik un tā nočekot vai aiz melnajiem caurumiem (vai nu kas tur ir) tiešām ir tā pasaules mala, bet kas tad ir tālāk? vai maz to var pāraudīt...

+Citēt rakstu
Shadowstalker
iesūtīt 26.02.2008 21:30
Raksts #165

Acīgais ex-mods

Pievienojās: 15.06.04
Kur: Dark Dark Forest
Mods 2007

Avīzēs daudz ko rakstīja. Bet nekādu pasaules malu neviens atklājis nav.

+Citēt rakstu
Alija
iesūtīt 26.02.2008 21:47
Raksts #166

Bēg no sera Kedogena
**

Pievienojās: 26.01.08

jā es ar daudz esu domājusi par to cik tad bezgalīgs ir tas visums...
vienīgais ko es zinu ka tajā ir daudz tā saucamo melno caurumu kuros pazūd daudzas planētas... mjā bet nespēju saprast to- kā viņš var būt bezgalīgs... nesaprotu... mja un ja es vēl vairāk turpināšu ko domāt, tad sapīšos savos vārdos vēl vairāk nekā tagad (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

+Citēt rakstu
maichestera
iesūtīt 05.03.2008 20:30
Raksts #167

Kārto SLIM-us

Pievienojās: 19.10.06
Kur: Ar fotoaparātu mežā.

Visumu varetu pielidzinat lodei. Tai nav robzhu,bet tomer ta ir galiga.

Lai uz kuru pusi dosies kosmosa kugis,visuma robezhu tam nesasniegt.

+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 06.03.2008 17:25
Raksts #168

Alveus anima

Pievienojās: 18.05.07
Kur: Aiz maskas
HP eksperts 2008

Zinātnieki it kā atklājuši kur beidzas zināmas visusm - ar to domāts - vieta, līdz kurai viņi redz zvaigznes, bet tālāk liekas tukšums.
Skaitlis liekas bija 20 000 ... 000 gaisams gadu. Cik nuļļu, nepateikšu, ļoti daudz.
BET

Nav teikts, ka tālāk zvaižņu nav, iespējams, ka tās nevar saskatīt vai tās ir tālāk aiz zināmas daļas tukšuma.

Un tukšums /telpa jau turpinās. Cik tālu nav zināms.

Lieta tāda, ka lai definētu telpu, jābūt matērijai. Ja nav matērijas, tad var teikt, ka visumam ir robežas tur, kur beidzas zvaigznes, jo tālāko telpu ir grūti definēt.
Pagaidām liekas, ka šis tukšums nepāriet blīvā lietā, nu, ka pēkšņi ir siena ap telpu, kurā ir mūsu visums. Pagaidām japieņem, ka tukšusm ir bezgalīgs, bet vienīgā iespējamā Visuma robeža ir tā, kur beidzas zvaigznes.

+Citēt rakstu
Shadowstalker
iesūtīt 06.03.2008 23:24
Raksts #169

Acīgais ex-mods

Pievienojās: 15.06.04
Kur: Dark Dark Forest
Mods 2007

Man šķita, ka jau sen ir zināms, ka noteiktā attālumā objektu attālināšanās ātrums sasniedz gaismas ātrumu, tādējādi sarkanās nobīdes rezultātā viss spektrs pārbīdās un vairs nekas nav novērojams.

+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 07.03.2008 18:04
Raksts #170

Alveus anima

Pievienojās: 18.05.07
Kur: Aiz maskas
HP eksperts 2008

Saskaņā ar Lielā Sprādziena teoriju, visums izplešas. Un zvaigžņu kopas un superkopas attālinās viena no otras.
Varbūt cilvēkiem apzinātais visums ir viss, kas izveidojās no šī sprādziena. Varbūt tā ir tikai daļa - viena liela superkopa un citur ir vēl citas, tikai, kā norādija eSeSesietis, pārāk tālu, lai to gaisma būtu saskatāma. Gaismas ātrumu nesasniedz, jo matērija to sasniegt nevar, bet ja no sākotnēja punkta attalinās divi objekti pretējos virzienos, katras ar pusi gaismas ātruma, ta tie neredz viens otru.

Bet bez gaismas ir gravitācija, kas ir nemainīgs lielums, un vēl jāpēta tumšās masa un enerģija.
Iespējams, ka šie lielumi nākotnē palīdzēs noteikt vai ārpus gaismas uztveršanas ir materiālais visums vai ne.

+Citēt rakstu
maichestera
iesūtīt 11.03.2008 14:25
Raksts #171

Kārto SLIM-us

Pievienojās: 19.10.06
Kur: Ar fotoaparātu mežā.

Pedejos gados visai lielu popularitati ir ieguvusi branu teorija kas paredz daudzu paralelo visumu pastaveshanu.

Iespejams ka tam visam nav robezhu laika un telpa.

Šo rakstu rediģēja maichestera: 11.03.2008 14:25

+Citēt rakstu
marsietis
iesūtīt 05.04.2008 16:04
Raksts #172

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 05.04.08

skaitļi ir bezgalīgi...

+Citēt rakstu
Nīcele
iesūtīt 10.04.2008 14:18
Raksts #173

Cīnās ar Lankašīras laumiņām

Pievienojās: 05.04.08
Kur: Vietā, kur viss ir tieši tā kā tu vēlies

Mh,, patiesībā labs jautājums.
Nekad par to neesmu domājusi.
Un te atkal satiekas prerunas - kā izskatās bezgalība? Kur tā atrod vietu? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif)
Kā arī - kā visums vienā vietā pēkšņi apraujas? Kas paliek aizkadrā?
Es laikam nosliecos uz pirmo variantu par bezgalību, bet šis jautājums tiešām ir diskutējams.

+Citēt rakstu
cukurvate
iesūtīt 21.06.2008 12:05
Raksts #174

Sēž zem Šķirmices
**

Pievienojās: 14.02.08
Kur: kaut kur, nezin kur

agrāk es domāju, ka visums beidzas un tad sākas balta lapa.[tiesa es biju ļoti maza]

bet man šķiet, ka visums nebeidzas, tas ir bezgalīgs, tas varētu būt tā kā aplis[ne jau filma (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/xD.gif) ] un visu laiku riņķot, tā ka visu laiku var nonāk vienā un tajā pašā vietā.

+Citēt rakstu
Sfinksa ar uguns...
iesūtīt 06.08.2008 15:04
Raksts #175

Mācās koptelpas paroles
**

Pievienojās: 01.03.08
Kur: Cēsis.

ES domāju ka Visums nebeidzas, tas vienkārši ir un viss.

+Citēt rakstu
archijs_
iesūtīt 17.12.2008 15:50
Raksts #176

Izvēlas zizli pie Olivanda
*

Pievienojās: 06.11.07
Kur: Starp realitāti un sapņiem!

CITĀTS(Alchemy @ 21.11.2003 13:23) *
patiesībā taisne - tā ir mūsu iedomāts objekts ģeometrijā. kāds ir redzējis kaut vienu bezgalīgu taisni? es, piemēram, savā burtnīcā zīmēju taisnes bez galiem. tās vēl nav taisnes.
un visā Visumā noteikti ir vēl tik ļoti daudzas - es te domāju - ĻOTI DAUDZAS - saprātīgas būtnes, kas noteikti (vismaz daļa) prāto par to pašu, vai vismaz uz to pusi. tātad mēs domājam to pašu, ko citplanētieši, tikai citā valodā, citā līmenī, citā pasaulē (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Visums ir galīgs atkarība no kuras vietas skatāties, atrodaties.
Teorijā (ATKAL) visumu uztver kā lodi.
Visas 3 dimensijas ir apvienotas divās x,y kas ir lodos virsma.
Sanāk ka var visumam apbraukt apkārt gluži kā zemei bet tā nav jo kā jau teicāt tas izplešas ar gaismas ātrumu
Bet piebildīšu ka visuma ir galīgs (lode) ja apskatāt to 5. dimensijā kur x,y,z ir x,y (lode) bet ja esat uz šīs virsmas tad tas ir bezgalīgs!!!!

P.s. (ne pa tēmu) Tas arī pierāda iespēju teleportēties!!

+Citēt rakstu
euphoria
iesūtīt 18.12.2008 01:35
Raksts #177

Izrāda pirmās maģijas pazīmes
*

Pievienojās: 26.11.08

visums ir visums, tas ir visur, tas aizpilda tukšo telpu kossmosā. Loģiski domājot visuma beigas varētu būt melnais caurums, jo tas iesūc visumu, bet tas ir tā domājot.
Manuprāt visums ir bezglaīgi liels. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
Alabama
iesūtīt 22.12.2008 18:28
Raksts #178

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 21.12.08
Kur: Starp mākoņiem...

Manuprāt visums ir bezgalīgs. Cilvēki to apšauba tikai tāpēc, ka ir grūti aptvert bezgalību.

Dažiem tas ir tikai skaitlis, citiem tas ir nekas... Bezgalība ir, jo kā tad izskaidrot, ka ir robežas un kur tad? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif) Un kādas tās ir? Neviens to nezina, bet bezgalība ir labs izskaidrojums.

Tikai man nav skaidrs, kā Visums var izplesties?

+Citēt rakstu
Grāfs Senžermēns
iesūtīt 23.06.2009 10:38
Raksts #179

Cīnās ar Lankašīras laumiņām

Pievienojās: 09.06.09
Kur: citur

Visums varētu būt izliekts lodes veidā 4. un tālākajas dimensijās, tāpēc, tāpat kā Zemes virsma kas no sākuma var šķist plakana (divdimensionāla) un bezglīga, arī visums mums var šķist trīsdimensionāls, bet ptiesībā tas varētu būt izliekts ap daudzdimensiju lodi, un tāpēc šķist bezgalīgs.

Kaut kas līdzīgs varētu būt arī ar visuma robežu laikā - laiks varētu būt navis taisna līnija, bet gan aplis.

Tikai nekādā gadījumā nemēģniet to iztēloties mājas apstākļos. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Es pats gandrīz nojūdzos par daudzdimensiju lodēm domājot.
Visa teorija ir balstīta tikai uz loģiskiem spriedumiem, nevis uz ģeometriju (es pat nezinu, kā tā daudzdimensiju lode izskatās).

+Citēt rakstu
Mattiass
iesūtīt 01.07.2009 10:46
Raksts #180

Cep picas
Grupas ikona

Grupa: Aurori
Pievienojās: 25.03.04
Kur: Rīga
Foruma maršals 2012

Dārgumiņ, tu taču pavedienus, pirms postot kaut ko, nepārlasi, vai ne? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif)

+Citēt rakstu

11 Lapas V  « < 7 8 9 10 11 >
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 12.05.2025 07:49