![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Jaunu pavedienu veidošana šajā forumā ir atspējota.
Ja vēlies iesūtīt jaunumus, dari to Dienas Pareģa pamatforumā.
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Neuzbilstamais ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 23.07.03 Kur: Latvija, Rīga Klusais okeāns 2010 ![]() |
(IMG:http://private.livas.lv/jaanise/jaunum/hp7vaks.jpg)
Šorīt abas izdevniecības, kas izdod Hariju Poteru oriģinālvalodā, Bloomsbury Lielbritānijā un Scholastic ASV ir atklājušas publikai vāku attēlus (ASV varianti, Lielbritānijas varianti) pēdējai Harija Potera sērijas grāmatai Harijs Poters un Nāves svētie. ASV televīzijas raidījumā TODAY to publiski izdarīja Scholastic redaktors Arturs A. Levins (video pēc reklāmas). Viņš apgalvoja, ka šī grāmata ir ļoti, ļoti emocionāla un ka esot šņukstējis, to lasot. Neskatoties uz raidījuma vadītājas centieniem un piezīmi, ka vāks neizskatoties Harijam par labu, Levins tomēr neko vairāk par grāmatas saturu neatklāja, norādot vien to, ka uz (ASV versijas) vāka redzamā situācija, kādā Harijs nonācis, esot interesanta, bet, ko tā nozīmē, būs vien jāuzzina pašiem, grāmatu lasot. Grāmatas ilustrētais apvākojums būšot jo īpaši garš, garāks nekā parasti, un uz tā pirmo reizi redzams arī lords Voldemorts. Ilustrāciju autore, kā vienmēr ASV versijām, ir Merija Granprē. Bloomsbury grāmatu, kas tiks piegādātas visām angļu valodā runājošajām zemēm, izņemot ASV, vāka ilustrētājs bērnu versijai ir mākslinieks Džeisons Kokkrofts, kurš zīmējis vākus arī divām iepriekšējām HP grāmatām. Savukārt pieaugušo versijas vāka dizainu veidojis fotogrāfs Maikls Vaildsmits tāpat kā visām iepriekšējām HP pieaugušo versijām. Visu veidu grāmatu versijas parasto (bērnu), pieaugušo, īpašo, lielo burtu un audio (kā parasti aktiera Stīvena Fraja ieskaņotu) izdevumu Bloomsbury liks veikalu plauktos šī gada 21. jūlijā. Tāpat ar izdevniecības RNIB gādību būs pieejama arī grāmatas versija Braila rakstā (ar tausti lasāma). Bērnu varianta apjoms britu grāmatām būs 608 lpp. (Kā ziņots agrāk, ASV varianta apjoms savukārt būs 784 lpp.) Britu versijas jau tagad piedāvā arī grāmatu anotācijas. Pieaugušo versija ziņo: "Harijs gaida Dzīvžogu ielā. Fēniksa ordenim jāierodas viņu droši aizgādāt prom, Voldemortam un viņa atbalstītājiem nezinot, ja vien izdosies. Bet ko Harijs darīs pēc tam? Kā gan viņš spēs izpildīt ārkārtīgi svarīgo un šķietami neiespējamo uzdevumu, ko profesors Dumidors viņam atstājis?" Savukārt bērnu versijas anotācijā uzzinām, ka Harijs acīmredzot sekmīgi tiks aiztransportēts vismaz līdz Midzeņiem: "Harijam ir uzdots tumšs, bīstams un šķietami neiespējams uzdevums: uzmeklēt un iznīcināt Voldemorta atlikušos horkrustus. Vēl nekad Harijs nav juties tik vientuļš, nekad viņu nav gaidījusi tik tumša nākotne. Bet kaut kā Harijam ir jāatrod sevī spēks, lai pabeigtu viņam uzdoto uzdevumu. Viņam ir jāpamet mājīgie, drošie un draudzīgie Midzeņi un bez bailēm un vilcināšanās jādodas tālāk pa sev nolemto nepielūdzamo ceļu." Paldies visiem ziņotājiem par norādēm! :) |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.07.06 Kur: Rīdziniece caur un caur ^_^ ![]() |
CITĀTS(kikuce1 @ 30.03.2007 19:59) [snapback]1125195[/snapback] Man ienāca prātā iedeja-ja nu tas ir īstais medaljons? Siriusa mājā Drūmkaktē atrada smagu Bet kā Drūmkaktē atrastais medaljons, tas varētu kalpot kā Siriusa piemiņas zīme. Motivācija doties cauri arkai burvestību ministrijā, jo tiešām tā arka atradās amfiteātra vidū, un cilvēki fonā varētu būt tās balsis, ko dzird Harijs ar Lunu. Vismaz tā ir mana versija, kas liekas man ticama. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blushing.gif) Nebija minēts metāls. Ja būtu, tad šis minējums būtu jāizsvītro - Slīdeņa medaljons bija zelta. Tikko abas grāmatas pārbaudīju. (JP - 118. lpp, FO - 129. lpp). Šo rakstu rediģēja Silhouette: 31.03.2007 17:52 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kļūst par pirmo, kas izbaudījis visas visgaršu zirnīšu garšas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.08.04 Kur: Limbaži Tulkotājs 2006 ![]() |
Nattivity, paskaties rūpīgāk, tu rētu ieraudzīsi, kā jau iepriekš tas šeit tika noskaidrots (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)
Un rēta tiek uzskatīta par horukrustu ne jau tā iemesla dēļ, ka Dumidros to būtu/nebūtu pieminējis, bet gan kā pārsteiguma efekts (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/w00t.gif) kaut gan visdrīzāk, ka tomēr nē. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Uzlauž lāstus Gringotu bankā ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: HPētnieki Pievienojās: 19.10.04 Kur: Braukā kopā ar Vinčesteriem un medī dēmonus Tulks 2009 ![]() |
1. Nosaukums nerada nekādu pārliecību par grāmatas tulkojuma kvalitāti. Atvainojos tiem, kurus tas aizskar, bet tā nu tas ir.
2. Nedaudz izbrīna bērnu un pieaugušo versiju atšķirīgums. Tāda sajūta it kā Roulinga būtu rakstījusi divas grāmatas. Diez kuru gan tulkotu LATVIJĀ... 3. ar lielu prieku tomēr gaidu grāmatas iznākšanu, kaut gan tā sola brīnišķīga stāsta beigas (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.03.05 ![]() |
Emm , bet kas galu galā ir tas baltais kas lido prom no Cūkkārpas torņa UK versijā uz aizmugures ? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif)
neizskatās pēc spokiem kas pamet Cūkkārpu ? Un ja tā kapēc ? He.. to elfu nebiju pamanījusi (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) Izskatas tiešām, ka visa trijotne devusies cīņā pēc horkrusta, tas ir apslēpts starp daudziem dārgumiem, ceļā sagaida briesmas [ gluži kā pirmajā grāmatā Rons un Hermione paliek iepakaļ] un Harijs nu jau ar mājas elfu dodas cīņā līdz galam. Bez tam šis elfs gatavs aizstāvēt Hariju līdz pēdējam, ja jau reiz viņam rokā grifidora zobens.... Bet biku izskatās pat, ka dārgumi uzbrūk (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) Ā un par tiem stāviem US izdevumā. Noteikti tie ir cilvēkveidīgi. Jo kreisajā maliņā skaidri var redzēt galvas, matu daļu, kaklu un rumpja iesākšanos. Pats pirmais ko pamanīju skatoties US vāku rūpīgāk bija Voldemorta acis, Harija skatiens un maisiņš viņa kaklā. Izskātās, ka Harijs kaut ko gaida paceltu roku, bet Voldemorts skatās, kas nu būs, un ar šādu pat vēzienu grib to novērst [???] Nu visumā baigi gribu to grāmatu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) ka tik atrāk tikt klāt un lasīt (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Šo rakstu rediģēja krikija:::: 01.04.2007 00:38 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.07.06 Kur: Rīdziniece caur un caur ^_^ ![]() |
CITĀTS(Seila Klarika fon Ravenava @ 01.04.2007 01:20) [snapback]1125804[/snapback] 1. Nosaukums nerada nekādu pārliecību par grāmatas tulkojuma kvalitāti. Atvainojos tiem, kurus tas aizskar, bet tā nu tas ir. 2. Nedaudz izbrīna bērnu un pieaugušo versiju atšķirīgums. Tāda sajūta it kā Roulinga būtu rakstījusi divas grāmatas. Diez kuru gan tulkotu LATVIJĀ... Kāds nosaukums un kāds tulkojums? Nedaudz wtf. Un bērnu/pieaugušo versiju vāki taču vienmēr ir stipri atšķīrušies. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 21.09.05 Kur: uz saulainās taciņas ![]() |
Aizmirsu pateikt un novērst dažu šaubas:
vienīgais, ar ko atšķiras bērnu un pieaugušo versijas, ir vāka noformējums un noformējums vispār - saturiski tās ir identas, reizēm gadās kādas sīksīkas atšķirības starp UK un US versijām, bet tas ir tikai redaktoru kļūdas vai kaut kādu nelielu pielāgojumu, amerikanizācijas dēļ. Latvijas vāka noformējums visticamāk būs tāds kā amerikāņiem - vismaz līdz šim vienmēr ir bijis. Un tulko tātad arī no tiem, man šķiet. Es varētu saderēt uz naudu (ko es darītu kādu otro reizi dzīvē laikam), ka rēta nav horkrusts. Par tiem spokiem - vai esat droši, ka tie baltie pleķi ir spoki, kas lido prom? Baigi līdzīgie mākoņiem. Bet viss var gadīties - dūmi jau ir bijuši līdzīgi fēniksam u.tml. Ar aizmugurējo vāku autore noteikti kaut ko gribēja pateikt. Māksliniece, I mean. Un man šķiet, ka tas ir pilnmēness. Šo rakstu rediģēja Edzinsh: 01.04.2007 10:44 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.02.05 Kur: dejo rumbu meža vidū.. ![]() |
Nattivity slepkaviiba notika..... tika nogalinaati Harija vecaaki!!!!!!
Un varbuut iesainjoshana notika netiishaam? Kaut kaa pasham neapzinoties?! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Strādā "Caurajā katlā" par trauku mazgātāju ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 12.08.06 Kur: tur kur putni dzied. ![]() |
man visvairāk interesē Harija un Voldemorta kustības, pozas. Tiko kā ieraudzīju vāku nodomāju, ka izskatās it kā Harijs kaut ko gribētu noķert, bet Voldijas mestu vai grūztu projām, viņš it kā arī skatās ko Harijs darā, kā reaģē un ar otru aci skatās uz to priekšmetu kas atrodas ārpus mūsu redzes loka. Es domāju, ka šis priekšmetr varētu būt horkrusts. Varbūt pēdējais un izšķirošais.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.02.07 Kur: manis nav, tur ir citi. ![]() |
CITĀTS(Helēna @ 03.04.2007 15:36) [snapback]1126986[/snapback] Tiko kā ieraudzīju vāku nodomāju, ka izskatās it kā Harijs kaut ko gribētu noķert, bet Voldijas mestu vai grūztu projām, viņš it kā arī skatās ko Harijs darā, kā reaģē un ar otru aci skatās uz to priekšmetu kas atrodas ārpus mūsu redzes loka. Es domāju, ka šis priekšmetr varētu būt horkrusts. Varbūt pēdējais un izšķirošais. piekrītu.... tas varētu būt vai nu horkrusts, vai .... nu nezinu, bet man liekas ka tas varētu būt Strups.... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Strādā "Caurajā katlā" par trauku mazgātāju ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 12.08.06 Kur: tur kur putni dzied. ![]() |
CITĀTS tas varētu būt vai nu horkrusts, vai .... nu nezinu, bet man liekas ka tas varētu būt Strups.... Ko gan viņi tādā gadījumā ar to Strupu dara? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) Man sķiet ka tā vēl varētu būt kaut kāda īpaša lieta vai parādība, kas beidzot varētu Voldemortu satriekt, jo mazliet izskatās, ka viņš no tās lietas it kā sargājas/atgrūž... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.05.06 Kur: uz krēsla ![]() |
man patīk vāks-foršas krāsas!
Dievinu septīto grāmatu jau tagad (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 13.04.07 ![]() |
CITĀTS Ar aizmugurējo vāku autore noteikti kaut ko gribēja pateikt. Māksliniece, I mean. Un man šķiet, ka tas ir pilnmēness. Ideāls laiks lielajai cīņai, ne? Voldijam būtu visi sekotāji-nakts ar atprātotājiem, pilnmēness vilkačiem, nāvēži būtu vienmēr, tumsā milžus sliktāk redz. Bet vai jums neliekas, ka grāmatā liela nozīme būs tam Slīdeņa medaljonam? Galu galā tas ir attēlots gan uz US izdevuma vāka, gan uz UK pieaugušo vāka. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif) Man liekas, ka tas ir tas |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.04.07 ![]() |
Man patika visas versijas. Nevaru sagaidīt arī pašu grāmatu!
|
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 06.03.07 ![]() |
Nu nezinu man jau ir vienalga kādi vāki. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.06.07 Kur: Burkānu dobē. ![]() |
Vāki liekas interesanti... Un man šaušalīgi gribas izlasīt to grāmatu!!! Nu ko... Jāgaida... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.03.07 Kur: Kurbijkurne ![]() |
Man arī ļoti patīk grāmatu vāki (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif)
Runājot par Slīdeņu medaljonu - man arī lasot FO radās ideja, ka tas medaljons, ko atrada tīrot Drūmkaktē un kuru neviens nevarēja atvērt varētu būt tas Slīdeņu medaljons. Bet nu protams, tā arī varēja būt tikai sagadīšanās, ka viņi tur kaut kādu neatveramu medaljonu atrada (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 11.05.2025 19:21 |