![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Jaunu pavedienu veidošana šajā forumā ir atspējota.
Ja vēlies iesūtīt jaunumus, dari to Dienas Pareģa pamatforumā.
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Neuzbilstamais ![]() Grupa: Noslēpumu nodaļa Pievienojās: 23.07.03 Kur: Latvija, Rīga Klusais okeāns 2010 ![]() |
(IMG:http://private.livas.lv/jaanise/jaunum/hp7vaks.jpg)
Šorīt abas izdevniecības, kas izdod Hariju Poteru oriģinālvalodā, Bloomsbury Lielbritānijā un Scholastic ASV ir atklājušas publikai vāku attēlus (ASV varianti, Lielbritānijas varianti) pēdējai Harija Potera sērijas grāmatai Harijs Poters un Nāves svētie. ASV televīzijas raidījumā TODAY to publiski izdarīja Scholastic redaktors Arturs A. Levins (video pēc reklāmas). Viņš apgalvoja, ka šī grāmata ir ļoti, ļoti emocionāla un ka esot šņukstējis, to lasot. Neskatoties uz raidījuma vadītājas centieniem un piezīmi, ka vāks neizskatoties Harijam par labu, Levins tomēr neko vairāk par grāmatas saturu neatklāja, norādot vien to, ka uz (ASV versijas) vāka redzamā situācija, kādā Harijs nonācis, esot interesanta, bet, ko tā nozīmē, būs vien jāuzzina pašiem, grāmatu lasot. Grāmatas ilustrētais apvākojums būšot jo īpaši garš, garāks nekā parasti, un uz tā pirmo reizi redzams arī lords Voldemorts. Ilustrāciju autore, kā vienmēr ASV versijām, ir Merija Granprē. Bloomsbury grāmatu, kas tiks piegādātas visām angļu valodā runājošajām zemēm, izņemot ASV, vāka ilustrētājs bērnu versijai ir mākslinieks Džeisons Kokkrofts, kurš zīmējis vākus arī divām iepriekšējām HP grāmatām. Savukārt pieaugušo versijas vāka dizainu veidojis fotogrāfs Maikls Vaildsmits tāpat kā visām iepriekšējām HP pieaugušo versijām. Visu veidu grāmatu versijas parasto (bērnu), pieaugušo, īpašo, lielo burtu un audio (kā parasti aktiera Stīvena Fraja ieskaņotu) izdevumu Bloomsbury liks veikalu plauktos šī gada 21. jūlijā. Tāpat ar izdevniecības RNIB gādību būs pieejama arī grāmatas versija Braila rakstā (ar tausti lasāma). Bērnu varianta apjoms britu grāmatām būs 608 lpp. (Kā ziņots agrāk, ASV varianta apjoms savukārt būs 784 lpp.) Britu versijas jau tagad piedāvā arī grāmatu anotācijas. Pieaugušo versija ziņo: "Harijs gaida Dzīvžogu ielā. Fēniksa ordenim jāierodas viņu droši aizgādāt prom, Voldemortam un viņa atbalstītājiem nezinot, ja vien izdosies. Bet ko Harijs darīs pēc tam? Kā gan viņš spēs izpildīt ārkārtīgi svarīgo un šķietami neiespējamo uzdevumu, ko profesors Dumidors viņam atstājis?" Savukārt bērnu versijas anotācijā uzzinām, ka Harijs acīmredzot sekmīgi tiks aiztransportēts vismaz līdz Midzeņiem: "Harijam ir uzdots tumšs, bīstams un šķietami neiespējams uzdevums: uzmeklēt un iznīcināt Voldemorta atlikušos horkrustus. Vēl nekad Harijs nav juties tik vientuļš, nekad viņu nav gaidījusi tik tumša nākotne. Bet kaut kā Harijam ir jāatrod sevī spēks, lai pabeigtu viņam uzdoto uzdevumu. Viņam ir jāpamet mājīgie, drošie un draudzīgie Midzeņi un bez bailēm un vilcināšanās jādodas tālāk pa sev nolemto nepielūdzamo ceļu." Paldies visiem ziņotājiem par norādēm! :) |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.02.07 Kur: manis nav, tur ir citi. ![]() |
CITĀTS(eyedam @ 28.03.2007 21:55) [snapback]1124269[/snapback] "Harijs gaida Dzīvžogu ielā. Fēniksa ordenim jāierodas viņu droši aizgādāt prom, Voldemortam un viņa atbalstītājiem nezinot, – ja vien izdosies. Bet ko Harijs darīs pēc tam? Kā gan viņš spēs izpildīt ārkārtīgi svarīgo un šķietami neiespējamo uzdevumu, ko profesors Dumidors viņam atstājis?" (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) CITĀTS(MisT @ 28.03.2007 23:28) [snapback]1124308[/snapback] Ja nosaukums ir Deathly Hollows, vai tas gadijuma nenozime Naaviigie vai labskaniigaak Naaveejoshie Sveetie, nevis Naaves sveetie? hollow no angļu valodas tulkojas arī kā ieleja/ieplaka/grava .... (filma jātnieks bez galvas bija Sleepy Hollow - kas patiesībā bija tā ciema nosaukums - Snaudošā ieplaka) sakarā ar to ka hollow = ieplaka/ieleja/grava ... visdrīzāk ka tā tiešām ir Godrika grava, un tā kā nevienā no HP grāmatām līdz šim nebija detalizēts Godrika gravas apraksts, tad tur mierīgi var atrasties arī tās Kolizeja kolonnas.... visnotaļ interesanti, ir ka harijam un voldemortam nav zižļu, turklāt dotajā brīdī viņi necīnās.... ja pavēro tuvāk var redzēt, ha harijs skatās uz kautko, kas ir ārpus kadra, vet voldemorta acis ir pievērstas gan harijam, gan tam kautkam, it kā Voldemorts ļoti gribētu redzēt Harija reakciju.... P.S. tie aizkari tiešām ir nejēdzīgi .... lai gan, ministrijā arī bija aizkari, tomēr tie bija iekšā, un no pelēka akmens, un ja nemaldos, tad arī paši aizkari bija pelēki .... Šo rakstu rediģēja korkijwolfs: 29.03.2007 13:52 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.10.06 Kur: nektāra eiforijā ![]() |
Skatoties uz bērnu grāmatas vāka nopratu,ka droši vien viņi meklē horkrustu. Otras grāmatas vāks- izkatās,ka varbūt viņiem jāuzveic kāds kopīgs ienaidnieks (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif) (par to medaljonu,domāju,ka tik pat labi tas var būt jauns priekšmets,kurš parādīsies grāmatas laikā). Bet skaisti zīmējumi (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) ,Haijam labi uzgleznota sejas izteiksme.
Šo rakstu rediģēja Hēbe: 29.03.2007 14:03 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.11.06 Kur: Visur, bet ne uz zemes ![]() |
Man patīk vāks ar medaljonu un Hariju&Voldemortu.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.08.05 ![]() |
(IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) nu jaa... UK vaaks beerniem ir taads patizls
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.03.07 Kur: pie datora un grāmatām Reģe 2008 ![]() |
Ak dieniņās, tas viss tiešām iet uz beigām, dīvainā kārtā, tikai tagad to tā īsti atklāju.
Vākiem, pēc manām domām, nav ne vainas, bet ko gan es no tā visa saprotu. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.01.07 ![]() |
Pag.. Apskataties Harčam uz pieres! Nav rētas..! Maby Voldijs to nobūris nost? Un abi kopa ar dūrēm iet sist nost profesori Triloniju? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
oK.. Peedeejo (pirms oK) teikumu neņemat nopietni! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Krāmē plauktos Izgaistošās izgaišanas grāmatas ![]() Grupa: Dienas Pareģis Pievienojās: 29.07.03 Kur: Rīga Dienas Pareģis 2009 ![]() |
Mjā, tas atgādina veco laiku videospēli, kad tu vadāji mazu vīriņu cauri dažādiem tuneļiem un lamatām, lai savāktu visādus dārgumus, bet no visām malām līda laukā visādi mošķi.
Pēdējais horkrusts ir Harija rēta. Ne jau velti tā regulāri sāp. Svešķermenis. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kļūst par pirmo, kas izbaudījis visas visgaršu zirnīšu garšas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.08.04 Kur: Limbaži Tulkotājs 2006 ![]() |
Es mīlu ASV vāku (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wub.gif) Es zināju, vnk zināju, ka tam jābūt dzletenam vai oranžam. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wub.gif) citādāk nemaz nevar. Kamēr UK vāks kā vienmēr izceļās ar savu tizlumu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif) Tie gan man ne pārāk. Autores vietā neatļautu ko tādu likt uz savu grāmatu vākiem.
Kāpēc jūs par tiem aizkariem brīnāties? Man šķiet, ka tas varētu būt simboliski, varbūt arī nē, bet...Tur aizmugurē ir tāda sēta, kas izskatās pēc tās romas arēnas, kur cīnījās gladiatori. Un ieejai, no kuras nāca ārā cīkstoņi, bija tādi kā aizkariņi. Pietam tur tālumā izskatās, ka ir krūmi vai cilvēki. Visticamāk cilvēki. It kā parāda, ka Harijs un Voldemorts būs divi vien, bet citi arī cīnīsies...Turklāt visai efektīgs jaukums grāmatas noformējumam (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Vai UK bērnu izdevumam Rona rokās ir zobens? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/biggrin.gif) Ja vien es nejaucu... Grifindora? CITĀTS Ne jau velti tā regulāri sāp. Svešķermenis. Sāp, jo rodas saikne ar voldemortu. Nekur jau nebija pieminēts, ka sāpēja tad, kad viņš dzīvoja pie dērslijiem pirms cūkkārpas vai tāpat vien. Tā jau parasti viņam nesāp. Vēlreiz pateikšu..mīlu to vāku. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wub.gif) Vnk mīlu. It kā angļu versija būtu izdevīgāka un kompaktāka, kad pirkšu(tik nezinu vēl kā) grāmatu angļu valodā, bet tik ļoti gribas amerikāņu...lai gan tā jau tāpatās būs, kad latviskā iznāks. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Šo rakstu rediģēja Fijusska: 29.03.2007 15:51 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 17.01.06 Kur: Transilvānijas mežos pie ugunskura un kūpinot siļķi ![]() |
CITĀTS(Silhouette @ 28.03.2007 21:08) [snapback]1124277[/snapback] Mani šaušalīgi interesē, kas ir tā dārgumu krātuve, kas redzama uz (drausmīgā, ja man atļauts izteikt savu viedokli) UK bērnu izdevumu vāka. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Pārējie vāki (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wub.gif) . Jā, bet bērnu grāmatas aizmugurējais vāks gan ir ļoti smuks! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sātana advokāts ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 08.11.06 Ziedoņa māceklis ![]() |
Uz bērnu grāmatas vāka Harijam rēta ir.
Nu jā, ļoti ticams, ka rēta ir horkrusts. Nez, vai tas medaljons, kas redzams uz angļu pieaugušo grāmatas vāka ir īstais Slīdeņa medaljons, vai tas otrs? Man liekas, ka drīzāk tas otrs. Šo rakstu rediģēja Antaress: 29.03.2007 16:31 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.03.07 Kur: pie datora un grāmatām Reģe 2008 ![]() |
CITĀTS Uz bērnu grāmatas vāka Harijam rēta ir nāksies piekrist, es arī atradu. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.02.07 Kur: manis nav, tur ir citi. ![]() |
CITĀTS(Antaress @ 29.03.2007 17:07) [snapback]1124611[/snapback] Nez, vai tas medaljons, kas redzams uz angļu pieaugušo grāmatas vāka ir īstais Slīdeņa medaljons, vai tas otrs? nezinu kāpēc bet man liekas ka tas ir RAB atstātais medaljons, lai Harijs neaizmirstu, ka ir jāpretojas voldemortam, citādi ar viņu pašu būs pagalam, kā bija ar Dumidoru.... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 31.08.05 Kur: Nav iespējams precīzi noteikt. ![]() |
es papētīju tuvāk to vāku, kurā redzas mūsu trio.
Kāds ir pamanījis, ka Harijam pieķēries elfs? tas elfs arī tur zobenu[ ja nemaldos, tad tas varētu būt tas grifidora zobens]. Manuprāt, tas ir mazliet dīvaini. Un vēl - viņi visi ir tādi "mazliet" atskrambāti... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 12.07.06 Kur: Starp dienu un nakti ![]() |
njez....man jau tie vaaki patiikaas..liekas, ka peedeejam duelim buus daudz skatiitaaju...cuukkaarpas pagalmaa....?
bet vai tad reeta vareetu buut horkrusts?...teoreetuiski, taa ir tikai laasta atstaata reeta....jau jau chuuska ir, tad to vinjsh buutu pataisiijis par horkrustu peec Harija nogalinaashanas meegjinaajuma, kad bija pietiekami stiprs, jo vinjsh vinji...Nagiini, satika tikai peec tam...nju nez... Šo rakstu rediģēja MazaaRaganina: 29.03.2007 17:42 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kļūst par pirmo, kas izbaudījis visas visgaršu zirnīšu garšas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.08.04 Kur: Limbaži Tulkotājs 2006 ![]() |
CITĀTS(karmucis @ 29.03.2007 18:24) [snapback]1124638[/snapback] es papētīju tuvāk to vāku, kurā redzas mūsu trio. Kāds ir pamanījis, ka Harijam pieķēries elfs? tas elfs arī tur zobenu[ ja nemaldos, tad tas varētu būt tas grifidora zobens]. Manuprāt, tas ir mazliet dīvaini. Un vēl - viņi visi ir tādi "mazliet" atskrambāti... elfs? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/biggrin.gif) es domāju, ka ronam... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 07.02.05 ![]() |
Vai man vienīgajam izskatās, ka ASV vāka fonā atrodas kapakmeņi? Varbūt Harijs Visu Svēto Dienā (Deathly Hallows -> Halloween) kaut ko izburs no viņpasaules? Piemēram, es gribētu redzēt visu Cūkkārpas torņu dibinātāju spokus.
Turklāt, kā jau tika minēts iepriekš, ļoti zīmīgs ir fakts, ka abiem nav zižļu, taču to jau varēja sagaidīt - ne velti Harijs neapzināti spēj burties arī bez zižļa - būs iemācījies, kā to lietot apzināti. Gan jau ar šo rokas vēzienu, kas redzams attēlā, viņš no debesīm izsauks kaut kādus zibeņus, kas satrieks Voldiju lupatās. Lieciet lietā iztēli. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS(arturchix @ 29.03.2007 20:03) [snapback]1124667[/snapback] Vai man vienīgajam izskatās, ka ASV vāka fonā atrodas kapakmeņi? Arī versija (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) Līdz šim man tie izskatījās pēc krūmiem vai cilvēkiem. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif) Un ko jūs par tiem zižļiem varat ņemties? Uz HP6 vāka arī Dumidora roka nebija nomelnējusi. Tā ka pilnībā precīzi jau arī tie vāki nav. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Bēg no sera Kedogena ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.02.07 ![]() |
CITĀTS(Antaress @ 29.03.2007 17:07) [snapback]1124611[/snapback] Uz bērnu grāmatas vāka Harijam rēta ir. Nu jā, ļoti ticams, ka rēta ir horkrusts. Ak šausmas par to iedomajoties, man gribas domat par plaģiātu, kas saucas "Taņa Grotere" (Vai tad 1. gramatas beigās tā dzimumzīme nenonāca nost?) Ja kaut ko līdzīgu būtu izgudrojusi Roulinga, tad jau ar plaģiātismu noodarbotos viņa, ja vien Taņas autors nav kāda mistiskā veidā uzzinajis par šo ideju. Man vislabāk patīk oranžais vāks (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) . Tas bērnu gan briesmigs (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sick.gif) . Es ceru, ka Latvijā būs tas oranžais. Man ar liekas, ka tur aizmugurē ir cilvēki nevis kapakmeņi, bet tad jau redzēs. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 13.04.05 Kur: peļu medībās :D ![]() |
CITĀTS(Shadowstalker @ 28.03.2007 22:10) [snapback]1124280[/snapback] Hmm, apbirt ar dārgumiem ir tik sūdīgi? Domāju gan, ja tevi apber un nospiež ... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) Kas par daudz, tas par skādi. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.05.05 Kur: Pie Cerības ![]() |
Par to rētu - apskatīju attēlu maksimāli tuvu un negalvoju, ka tur tās rētas nav. Īsti nevar saprast. Tā matu šķipsna ir uzzīmēta tieši tajā vietā, kur vajadzētu būt rētai, tā ka to nevar droši apgalvot.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 11.05.2025 19:13 |