Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Larperi un LEC
bengalaas
iesūtīt 05.03.2007 22:17
Raksts #1

Knakts autobusa konduktors

Grupa: Biedri
Pievienojās: 05.10.03
Kur: Kastaņkalni
Tulks 2007

Heisā!

Mana garā auss pagājšceturtdien Preses Bārā saklausīja, ka daži no mums (Jēkabs, Aksels, Mārīts, Kalējs un laikam Erns) plāno mazliet vairāk uzmanības pievērst rekonstrukcijai. Cik un kā tas izpaudīsies, iespējams, ne pārāk precīzi sapratu, taču vismaz par plānoto zobencīņu nometni es pastāstīju (aizmetu linku) Latvijas Etnokultūras centram (aka Jānim Puntulim un Mārtiņam Zergam). Viņus tas tā kā ieinteresēja.
Un LEC savukārt ieinteresēja Kalēju, kad viņam par to ieminējos.

Vismaz infas un, iespējams, resursu (ieroču, apģērbu izgatavošanas) ziņā varētu būt interesanta sadarbība. Cik saprotu, viņiem ir pieejama rotu kalve, bet nav diez ko daudz saprašanas par zobencīņu tehniku. Ar ko konkrēti viņiem būtu jārunā? Kā lai jūs saved kopā? Ja interesē, protams. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
2 Lapas V  < 1 2  
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (20 - 32)
Farliner
iesūtīt 07.03.2007 10:11
Raksts #21

Gatavo atskaiti Zemvaldim

Pievienojās: 01.12.03

Dark Jedi, neviens jau neiebilst pret to ka kāds nodarbojas ar rekonstrukciju vai ko citu. Ja nemaldos, tad galvenais "strīds" bija par to kādēļ cilvēki to dara, un kā. Lai nesanāk kā jau augstāk publicētajā Kensta zīmētajā bildē...

+Citēt rakstu
DarkJedi
iesūtīt 07.03.2007 10:39
Raksts #22

Dzer sviestalu Trijos slotaskātos

Pievienojās: 28.01.05
Kur: Kaut kur galaktikā

Skaidrs...Bet vispār galvenais visā šitajā putrā un sentēvu lāstos dēļ vectēva zagtās klibās aitas, lai ar tās palīdzību novērstu grūsnās gosniņas pirmsdzemdību sāpes pilnmēness vasaras saulgriežos krāčainas upes krastā, nepazaudējiet galveno – phuna havošanu no tā ko jūs darāt, lai sevi it kā izklaidētu. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
bengalaas
iesūtīt 07.03.2007 21:49
Raksts #23

Tulks 2007

Jūs neiebraucāt tajā, ko gribēju teikt. OK, turpiniet spamot, Brūnskaķis vairs nejauksies lietās, no kurām nikā nesaprot. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif)

+Citēt rakstu
Andza
iesūtīt 07.03.2007 21:51
Raksts #24

Studē augstākās pārvērtības

Pievienojās: 12.11.03
Kur: Jauko poniju zemē.

Es man liekas gan sapratu. Runa ir par divu pušu sadarbību, kas ļautu viena otrai papildināt iztrūkstošās lietas. Šķiet.

+Citēt rakstu
bengalaas
iesūtīt 07.03.2007 21:54
Raksts #25

Tulks 2007

'Zacktly. Bet tā kā es neesmu lietas kursā, kas jums ir un kas jums trūkst, tad nekādi konkrētāk palīdzēt nevaru.

Šo rakstu rediģēja browncat: 07.03.2007 21:55

+Citēt rakstu
Svivens
iesūtīt 13.03.2007 00:35
Raksts #26

Bēg no sera Kedogena
**

Pievienojās: 25.03.04

Nu labi.

Sāksim ar vienkāršāko jautājumu. Brūnkaķi, apvienoties ar rotkaļiem es īsti neredzu jēgu. Pārāk dažādas jomas. Nē protams ja kādam no viņiem ir interese par paukošanu, tu vari iedot viņiem kaukādu manu kontaktinfu, un viņi ir laipni lūgti uz mūsu treniņiem. Nekāds inventārs nav nepieciešams. Rekopnstruktoru stila kautiņi, gan nav galvenais fokuss.

Tālāk es tā arī nesapratu no kurienes radies priekšstats par "mēs viņus visus izmācīsim attieksmi". Nē protams ejot turnīrā, tu gribi kārtīgi sgatavoties parādīt ko labāko spēj, bet tas nebūt nenozīm, ka uzskati sevi par nepārtraukti PWNojošu kara dieva inkarnāciju, kura tagad visus noliks pie vietas. Un es nezinu, kas tur ko pateicis Foruma Balodīšos (lol). Es nedaudz tos palasiju, neko neatradu un gribu atpakaļ piecas savas dzīves minūtes, kuras es šādā veidā iztērēju

+Citēt rakstu
skatitajs_no_mal...
iesūtīt 13.03.2007 15:11
Raksts #27

Pārvērš vaboles par pogām

Pievienojās: 09.09.04
Kur: Tepat uz vietas un nekur... Kamēr neesmu aizgājis mājup.

CITĀTS(Andza @ 07.03.2007 21:51) [snapback]1113565[/snapback]

Es man liekas gan sapratu. Runa ir par divu pušu sadarbību, kas ļautu viena otrai papildināt iztrūkstošās lietas. Šķiet.

Bet tas iespējams tikai tad, ja nelūr viens uz otru ar baltu aci un neskaita- aha, tai kapā nebija tāda slīpuma piekariņu! Man pareizāks! (variācija iz Kedrika topa anekdotes par vienādajiem kapiem:)). Sadarboties var un pat vajag! Ja kāds jautātu neliegtu padomu- un domāju, ka arī citi biedri ne...

P.S. Tik neesmu pārliecināta, ka BDLS sadaļa ir labākā, kur to apspriest...

Šo rakstu rediģēja skatitajs_no_malas: 13.03.2007 15:12

+Citēt rakstu
Aziren
iesūtīt 13.03.2007 19:36
Raksts #28

Cīnās ar Lankašīras laumiņām

Pievienojās: 23.12.03
Kur: tepat vien es esmu...

es ilgi klausijos
lasiju un sekoju līdzi aktivitātēm dotajā pavedienā

tagad lūgšu mitēties runāt
lūgšu cilvēkus vairs nerunāt par lietām, kas Jūs tiešā veidā neskar

ja arī kāds no mums runās ar LEC par sdarbību, tad tā būs privāta saruna un nevis publisks, bezjēdzīgs SPAMS par neko šī foruma telpā!

paldies par uzmanību (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
un atvainojos, ja izklausos mazliet paskarbs

+Citēt rakstu
Viesis_viesis Kedriks_*
iesūtīt 22.03.2007 13:31
Raksts #29

Viesi

Šī "diskusija" atspoguļo vienu lietu. To, ka atšķiras izpratne, kas kam sagādā baudu, jeb phuna havošanu.

Vēlos paskaidrot, ka lielākajai daļai cilvēku, kas nopietni nodarbojas ar "rekonstrukciju" baudu (phunu) sagādā tieši pats izziņas process sākot ar informācijas vākšanas stadiju un tam sekojošais arheoloģisko priekšmetu kopiju - atdarinājumu (repliku) gatavošanas prieks. Tas parasti ir diezgan ilgs, bet visas šīs stadijas sagādā ļoti patīkamas sajūtas, kad no tām informācijas drumstalām, kas no tāltālās pagātnes nonākušas līdz mūsu dienām, no pagātnes tumsas iznāk diezgan ticams tās atveids.

Nevajadzētu mest vienā katlā cilvēkus kam attiecīgais pagātnes laikmets interesē padzļināti, no "sportistiem" kas nopērk visu gatavu un nezin neko ārpus sava šaurā laika nogiežņa (ja vispār zin).

+Citēt rakstu
Susuriņš
iesūtīt 22.03.2007 15:11
Raksts #30

Sēž zem Šķirmices
**

Pievienojās: 17.05.04
Kur: Bedrē.

CITĀTS(Kedriks)
Nevajadzētu mest vienā katlā cilvēkus kam attiecīgais pagātnes laikmets interesē padzļināti, no "sportistiem" kas nopērk visu gatavu

Lieta, kas man nav skaidra "Īsto akmens-cieto rekonstruktoru" domāšanā ir šāda:
Kāpēc cilvēki, kurus no mūsu cildenās vēstures interesē tikai atsevišķas daļas un darbības, ir otršķirīgi attiecībā pret zaigajiem senvēstures-līdz-kaulam mīlētājiem?

+Citēt rakstu
Kedriks
iesūtīt 22.03.2007 17:47
Raksts #31

Cenšas pārkliegt komentētāju Pasaules kausa izcīņā kalambolā

Pievienojās: 04.11.03

Ja liekas, var sasisties.

Mans pieticigais skatījums uz to lietu būtu apmēram tāds, ka gan larpisti gan tie otri sāk ņemties ar saviem nenormālajiem hobijiem visai līdzīgu zemapziņas motīvu dzīti, tikai realizācijas ārējās izpausmes un iegūtais rezultāts var būt tas, kas vieniem liek justies briesmīgi pārākiem, bet otriem gaužām aizskartiem. Kritērijs ir tieši tas, ko nu kurš uzskata par iegūto. Vieniem tas vienkārši būs funs, otriem būs gan funs, gan vēl kaut kas.

Amen.

Šo rakstu rediģēja Kedriks: 22.03.2007 17:49

+Citēt rakstu
skatitajs_no_mal...
iesūtīt 23.03.2007 12:48
Raksts #32

Pārvērš vaboles par pogām

Pievienojās: 09.09.04
Kur: Tepat uz vietas un nekur... Kamēr neesmu aizgājis mājup.

Nu tad sarikojam izkausanos, lai noskaidorut, kurs krutaks! Ka jau teicu, tad nevajag griezt citiem rikles- labnak ir palidzet un ja interese ir patiesam, nevis - gribu latgalu 12. gadsimta vamzi ar bronzas spiralem, tad- kapec gan nepalidzet ar padomu jomaa, ko jau zini. Un kapec gan ari larperiem nevaretu intereset kas cits??? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/two_handed.gif)

+Citēt rakstu
Lia'angia
iesūtīt 24.03.2007 09:55
Raksts #33

Uzlauž lāstus Gringotu bankā

Pievienojās: 14.11.03
Kur: Rīga, Olaine
Labākā krievu valodas tulkojuma autore

CITĀTS(K... @ 22.03.2007 15:11) [snapback]1121420[/snapback]

Lieta, kas man nav skaidra "Īsto akmens-cieto rekonstruktoru" domāšanā ir šāda:
Kāpēc cilvēki, kurus no mūsu cildenās vēstures interesē tikai atsevišķas daļas un darbības, ir otršķirīgi attiecībā pret zaigajiem senvēstures-līdz-kaulam mīlētājiem?

Es arī nekad to neesmu varējusi īsti saprast.
bet ir taču cilvēki, kas pilnīgā nopietnībā uzskata, ka numismātika ir daudz, daudz, daudz cēlāks hobijs, kā filatēlija. Un ko tu viņiem padarīsi (un vai vajag padarīt?)
Tas ir hobijs. Katram tas drīskt būt savādāks. Tolerances vairāk, darugi, un no abām (vai cik nu tur) iesaistītajām pusēm, lūdzu! Atcerēsimeis kaķi Leopoldu (lai gan viņam pārāk nesanāca...)

+Citēt rakstu

2 Lapas V  < 1 2
Closed TopicSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 22.06.2025 07:44