Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Kā tu izvēlies grāmatas?
Eriette
iesūtīt 31.12.2006 23:14
Raksts #1

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Grupa: Biedri
Pievienojās: 30.09.06

Kā tu parasti izvēlies grāmatas?

Protams, vispirms jau piesaista nosaukums, ja tas ieintriģē, tad lasu anotāciju uz grāmatas muguriņas. Ja arī tā patīk, pašķirstu grāmatu un palasu atsevišķus fragmentus,un, ja tie ir interesanti, tad pērku. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Zinu, ka daļu pirmā iespaida rada arī grāmatas vāks, lai gan bieži sanāk pavisam ačgārni - interesants vāks, bet garlaicīga grāmata vai otrādi, tādēļ vākiem neuzticos...
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
4 Lapas V  < 1 2 3 4 >  
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (20 - 39)
The Best Angel
iesūtīt 06.01.2007 20:40
Raksts #21

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 04.01.07

Parasti mani ieinteresē grāmatas nosaukums. Un, ja tas ir saistīts ar maģiju vai cita veida fantāziju, tad izlasu arī anotāciju un pārbaudu, cik iekšā ir bildes. Ja bilžu ir daudz, bet teksta ne, tad tādas es nepērku. Vēl mēdzu uzķerties uz ar psiholoģiju saistītām grāmatām. Tām es palasu kādu fragmentu. Ja šis fragments ir sarunvalodā un par saistošu tēmu, grāmata ir pērkama. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

+Citēt rakstu
nenuil
iesūtīt 08.01.2007 18:00
Raksts #22

Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu

Pievienojās: 21.01.06
Novembra mākslinieks 2009

Pirmkārt, grāmata mani piesaista, ja par to ir kaut kur dzirdēts vai lasīts. Arī dzirdētu autoru grāmatas piesaista.
Tad nāk izskats un virsraksts. Ja kāda grāmata piesaista pēc izskata vai virsraksta, tad izlasu anotāciju. Ja iepatīkas, tad paņemu lasīt [bibliotēkā].

+Citēt rakstu
Seila
iesūtīt 10.01.2007 13:24
Raksts #23

Uzlauž lāstus Gringotu bankā

Grupa: HPētnieki
Pievienojās: 19.10.04
Kur: Braukā kopā ar Vinčesteriem un medī dēmonus
Tulks 2009

Grāmatas parasti izvēlos paskatoties uz nosaukumu. Pēc tam izlasot grāmtas aprakstu. Ja apraksta nav tad ielūkojos jau pašā grāmatā, kas tajā ir izlasāms. Parasti neviļos, jo iegādājos tikai tādas grāmatas, kas mani patiešām interesē.

+Citēt rakstu
Ungaarijas ragas...
iesūtīt 10.01.2007 14:01
Raksts #24

Skatās acīs baziliskam
Grupas ikona

Grupa: Daiļdarbu vadītāja
Pievienojās: 22.12.04
Kur: uz dārgumu kaudzes
Tīstokļu pūķis

Parasti vispirms paskatos autoru, jo ir jau vairāki iemīļoti, tad, kāda žanra grāmata tā ir.
Noteikti arī nosaukumam un grāmatas vākam tajā visā ir sava artava. Tomēr anotācija ir vissvarīgākā un parasti liek man izšķirties - lasīt konkrēto grāmatu vai nē. Tiesa, gadās, ka anotācija mēdz maldināt. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) Citreiz vienkārši uzprasu kādam man tuvam cilvēkam, kura gaumi zinu, vai to un to grāmatu ir vērts pirkt vai izlasīt.
Tā lūk.

+Citēt rakstu
Poesie*
iesūtīt 17.03.2007 12:00
Raksts #25

Bēg no sera Kedogena
**

Pievienojās: 28.03.05

Pirmkārt, kurbijkurne. Šejieniešu viedokļi par grāmatām daudz ko nozīmē. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)
Un, vairāk sāku meklēt tieši konkrētus autorus un darbus. Dažreiz ieintriģē darba nosaukums vai anotācija, bet lielākoties tam netiek pievērsta uzmanība.
Arī grāmatas biezums dažreiz ir no svara. Ja jūtu, ka šo grāmatu, nebūs laika izlasīt, tad pirkumu atlieku uz vēlāku laiku.
Un cena! Tai sanāk ietekmēt samērā daudz. Diemžēl.

+Citēt rakstu
Sonrisa
iesūtīt 22.03.2007 20:13
Raksts #26

Bēg no sera Kedogena
**

Pievienojās: 27.06.05
Kur: Kopā ar kaķiem

Es parasti grāmatas izvēlos nevis pēc vāka, bet pēc satura. Ļoti bieži draugi iesaka, ko izlasīt un, ja mani tas ieinteresē, tad izlasu, ja nē, tad nē.

+Citēt rakstu
angel13
iesūtīt 22.03.2007 20:31
Raksts #27

Bēg no sera Kedogena
**

Pievienojās: 25.02.07

Parasti iesaka draugi. Taču, kad izvelos viena, skatos pēc grāmatas nosaukuma, pēc tam izlasu anotāciju. Bieži vien skatos arī pēc vāka noformējuma. Man baigi nepatīk, ja gramatas nosaukums neko neizsaka, vai anotacija ir kāds citāts no grāmatas, kas tā arī neko nepasaka. Tadā veidā esmu arī vīlusies. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)
Ar visu šo murgojumu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif) gribēju pateikt to, ka tomēr vāka noformējums ir ļoti svarīgs. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smartass.gif)

+Citēt rakstu
Sol Invictus
iesūtīt 23.03.2007 01:23
Raksts #28

Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu

Pievienojās: 21.07.04
Kur: Tallina
Niks 2006

Vispirms, protams, piesaista izskats t.i. grāmatas vāks un nosaukums, bet vēl pirms izskata iespēja ka tā tiks vispār pamanīta atkarājas no atrašanās vietas veikalā (nu loģiski - ja grāmata atrodas (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) teiksim pie grāmatām, kas paredzētas divgadīgiem bērniem, es to vispār drošvien neieraudzīšu, un ja arī ieraudzīšu, ar visu smuko vāku un interesanto nosaukumu man viņu simts gadus nevajadzēs), tās protams ir iespējas pamanīt, izvēli nosaka anotācija, reizēm autors

+Citēt rakstu
Paplavskis3
iesūtīt 28.03.2007 12:18
Raksts #29

Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem
**

Pievienojās: 18.11.06
Kur: Visur, bet ne uz zemes

Es grāmatas izvēlos lasīt pēc žanra. Parasti lasu fantastiku un piedzīvojumu grāmatas.

+Citēt rakstu
Džūna
iesūtīt 28.03.2007 12:32
Raksts #30

Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem

Pievienojās: 15.12.04
Kur: Zālamana templis, Klervo abatija.

Izlasu īso anotāciju un atsauksmītes uz grāmatas aizmugurējā vāka. Vēl pievēršu uzmanību autoram.

+Citēt rakstu
photozõõm
iesūtīt 31.03.2007 21:37
Raksts #31

Pārvērš vaboles par pogām

Pievienojās: 28.09.06
Kur: lido.

mm. labs jautājums.

Grāmatas vāks, apraksts uz vāka aizmugurējās puses, ēm svarīgu lomu grāmatu izvēle izsaka arī garastāvoklis. Grāmatu veikalā arī bez konkrēta mērķa neeju, ja eju, tad zinu ko gribu. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)
Uz cenu nemaz neskatos, ja tiešām gribu to grāmatu, tad nopirkšu. Skatos arī uz nosaukumu, jo interesantāks, jo labāk. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)

+Citēt rakstu
hriita
iesūtīt 14.06.2007 10:58
Raksts #32

Izvēlas zizli pie Olivanda
*

Pievienojās: 29.07.06
Kur: mainīga

Autors+anotaacija

+Citēt rakstu
Cecilia
iesūtīt 14.06.2007 11:15
Raksts #33

Attīsta savu iekšējo Aci

Pievienojās: 18.11.05
Kur: sniegā pie balta akmens, vērodama liesmu sienu

kā lielākajai daļai
* vai piesaistošs vizuālais (gan vāks, gan iekšējais noformējums, fonts u.taml.)
* nosaukums, autors, dažreiz nosakošais ir arī oriģinālā valsts
*anotācija => vai pašķirstot grāmatu, palasot ir tā vēlme turpināt lasīt.

+Citēt rakstu
washulis
iesūtīt 14.06.2007 12:16
Raksts #34

Cogito ergo sum

Pievienojās: 28.02.07
Kur: Divas mājas tālāk
Jaukais snīpis

pēc anotācijas, pēc tā ko esmu par šo grāmatu dzirdējusi, dažreiz pēc vāka, vai palasu fragmentus... parasti nepērku grāmatas tik daudz kā ņemu no bibliotēkas, bet kaut kas ja piesaista, tad grāmata nonāk manās rokās!

+Citēt rakstu
Ného
iesūtīt 14.06.2007 12:25
Raksts #35

Rex Aegyptus

Pievienojās: 15.03.05
Kur: terra incognita

Pats pirmais ir vizuālais iespaids - Grāmatas nosaukums, vāks.
Pēctam vienmēr izlasu anotāciju un, ja iespējams, pašķirstu grāmatu. Ja neiegūstu pietiekamu informāciju par grāmatu, tad parasti mājās pameklēju citu cilvēku domas u atsauksmes par konkrēto grāmatu.

+Citēt rakstu
šausmiņa
iesūtīt 14.06.2007 12:32
Raksts #36

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Pievienojās: 20.02.07
Kur: manis nav, tur ir citi.

priekšroku dodu jebkurai grāmatai no izlases : "vēja suņa romāns" vai "vēja suņa klasika". tie ir pirmie. tad seko grāmatas, ko man kāds ir ieteicis izlasīt, un tad seko grāmatas, kuras es bibliotēkā ieraugu un iekšējā balss saka ka jāizlasa. parasti grāmatas ir lieliskas!!!

+Citēt rakstu
lolīpop.
iesūtīt 14.06.2007 12:35
Raksts #37

Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem
**

Pievienojās: 03.03.07

pirmkārt, izskats. to pamanu pirmo. arī nosaukums.
ja ir iepaticies izskatas un nosaukums, tad izlasu anotāciju. iepatīkas anotācija - nopērku vai paņemu bibliotēkā.
parasti sanāk paņemt tiešām labas grāmatas.

+Citēt rakstu
kaiva
iesūtīt 16.06.2007 16:30
Raksts #38

Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem

Pievienojās: 16.06.06
Kur: tepat
Vārdmetējs 2012

vāks ir ļoti svarīgs- tikai pēc tā vispār var rasties vēlēšanās apskatīties nosaukumu tad anotāciju. Parasti staigāju pa veikaliem un lasu un skatos un tad pēc laika ienāku vēlreiz un tad vēlreiz un tad kādā no tām reizēm arī nopērku bet nereti arī gadās nopirkt minūtes laikā. Vēl neesmu nevienu grāmatu nopirkusi kas man neliktos tiešām laba. neko neesu nožējusi. Tuk tuk tuk...

+Citēt rakstu
Lianjuks
iesūtīt 16.06.2007 16:38
Raksts #39

Jenotu brālības arbūza sargs

Pievienojās: 15.04.07
Kur: pa diognāli noparkojies paralēlā pasaulē

Es zinu tik to, kad es ieragu grāmatu nopētu to un ja liekas saistoša ņemu uz mājām... Protams, ja tas iespējams... Šī intuīcija mani vēl nav pievīlusi... Es pat anotācijas lāgā nelasu... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) Lai gan ar manu intuīciju var smagi ieskriet stenderē...

+Citēt rakstu
Shadowstalker
iesūtīt 16.06.2007 22:23
Raksts #40

Acīgais ex-mods

Pievienojās: 15.06.04
Kur: Dark Dark Forest
Mods 2007

Pēc papīra - lai tas ir gaisīgs, viegli piesūcināms un labi degošs.

Pirms pāris dienām nostaigāju gar vēstures sadaļu, aplūkoju tās grāmatas, kuru tēmas ir saistošas un iemetu aci, kas pašā grāmatā lasāms - noskatīju, ko es labprāt iegādātu ( vai nospertu bibliotēkā ). Tātad izvēlos pēc tā, par ko tur raksta.

+Citēt rakstu

4 Lapas V  < 1 2 3 4 >
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 07.06.2025 07:55