![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.06.04 Kur: Pie krāna Savādnieks ![]() |
Es ceru, ka neesmu pa otrai kārtai iesākusi pavedienu par I. Ziedoni. Varbūt, kas tāds jau ir bijis (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif)
Ko jūs domājat par viņa dzeju un epifānijām? kā obligātā literatūra tā īsti nav, bet literatūras grāmatās ir sastopams. Es personīgi varu viņu nosaukt mar manu iemīļotāko dzejnieku. Ir ļoti maz tādu viņa dzejoļu, kas man nepatīk. Ļoti īpatnēji un savdabīgi viņam sanāk. Es nezinu kā jums, bet man viņš ir ģēnijs (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) Šo rakstu rediģēja Bittersweet: 08.09.2006 18:17 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.03.06 ![]() |
njā..nu normāli dzejoļi... man joprojam patīk krāsainās pasakas..nu vnk skaisti uzrakstīts!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 03.07.06 Kur: Own no weaknesses or faults. ![]() |
Ziedoņa dzeju, šķiet, ļoti sen neesmu lasījusi, bet viņa epifānijas ir gudrību un atzinumu piesātinātas. Lasīju ar tādu atdevi, daudz kas joprojām ir palicis atmiņā. Noteikti izlasīšu vēlreiz. Manuprāt, viņš ir tiešām labs rakstnieks.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.02.06 ![]() |
Epifānijas neesmu lasījusi, bet izlasīšu. (kaut kad) Dzejoļi ir lasīti. Personīgi man pat ļoti patika. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 16.02.05 Kur: te. ![]() |
patīk. Gan dzejoļi, gan epifānijas.
"Nenoteiktā bija" - iesaku izlasīt. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Acīgais ex-mods ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.06.04 Kur: Dark Dark Forest Mods 2007 ![]() |
Lūdzu, jums epifānijas.
No Ziedoņa senos laikos ir lasītas koje kādas pasakas ( tās pašas krāsainās ), bet ar to arī mana interese par viņu beidzas. PS: Haha, krāsainās pasakas - varavīksnes pasakas - zilo pasakas. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.06.06 Kur: Rød himmelen ![]() |
Jā. Dzejoļi ir labi. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) Man patika.
Izlasīt derētu vēl kaut ko. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Bijušie Pievienojās: 18.11.03 Kur: starā par dzīvi ![]() |
Pasakas = bērnība (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) .
Epifānijas - nebūt ne mani mīļākie darbi, epifānijas šķiet garas, grūti lasāmas un tādā garā. Bet dzeja.. dzeja! Pārsvarā par mīlestību, bet tā ļoti skaisti par mīlestību. Ļoti patīk. Daudz pozitīvisma dzejā. Mīļākais dzejnieks. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 04.11.04 Kur: Cēsis Janvāra fotogrāfs ![]() |
Kad mācījos sākumklasē ar lielu aizrautību lasīju "Krāsainās pasakas", tā bija otra mana mīļākā grāmata pēc Annas Sakses "Pasakas par ziediem". Taču sen vairs neesmu lasījusi ne pirmo, ne arī otro pasaku grāmatu.
Atceros, ka, izlasot pasaku par pelēko krāsu, ieguvu vienu no pirmajiem krāsu zināšanas 'noslēpumiem'. Vēlāk to izmantoju arī praksē, ja tā vaētu teikt. Pasakā bija teikts, ka 'uz pelēkā viss izskatās košs, krāsains un skaistāks' /nu kaut kā tā, precīzi neatceros. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Imanta Ziedoņa dzeja man arī patīk, lai gan viņš nav mans mīļākais un iecienītākais dzejnieks, dzeju lasīju arī ar lielu aizrautību. Atšķirīga un savdabīga. Dažreiz pat mazliet bērnišķīga, taču vienalga patīkama. Kā jau Pekene teica, dauz pozitīvisma (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Šo rakstu rediģēja emily: 09.09.2006 11:14 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.10.04 ![]() |
"Ziedonis ir mana jaunības mīlestība" - tā vienreiz teica mana mamma. Un tad es sāku domāt par ģenētisko dzejas patikas pārmantojamību (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)
Ļoti, ļoti patīk. Tieši dzeja. Es esmu pie dažiem raudājusi, dažus deklamējusi savā nodabā vai arī citiem uz nerviem kritusi (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Viņa dzejoļi ir tik ļoti ... skaidri. Atklājoši, tāda spējā, perfektā šķērsgriezumā. Ka tu ievelc elpu un tā arī paliec. Tieši tur tas skaistums - ka viņi nav pārjūtīgi (jūtīgums gan manī patīk - Belševica, Vācietis), bet koncentrēti un tieši. Un vēl - tik interesanti vērot dzejoļos, kā autors mainās, kā aug. Viņa krājumos tas ir patiesi uzskatāmi. Epifānijas arī, varbūt druscītiņ mazāk. Bet man ļoti patīk tāda skaistā īsproza. Pasakas gan ne. Nu tādas ... sataisītas liekas. Publicistiku arī praktiski neesmu lasījusi - neaizrāva. Bet par tiem dzejoļiem, par tiem - ... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kļūst par pirmo, kas izbaudījis visas visgaršu zirnīšu garšas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.08.04 Kur: Limbaži Tulkotājs 2006 ![]() |
Nenolikšu un neteikšu, ka viņš ir garām, apzinos, ka mani vienkārši nesaista. Ar dzeju esmu vairāk uz "jūs". Krāsainās pasakas, protams, atzīstu par labām, bet kad teātrī mums viņas bija jāuzved kā ludziņa, man tas likās garām un salkani manam vecumam.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.01.06 Kur: zaudētava ![]() |
nu par dzejoļiem nemāku spriest. lai kam jau nepatīk gan. *mūžam uzticīga Vācieša daiļradei (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/devil.gif) *
Bet epifānijas. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ohmy.gif) WOAH. Epifānijas man patīk (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) jā. foršas. man ir 3.grāmata (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Skatās acīs baziliskam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.07.04 Kur: Latvija <-> Japāna Sakuras ziediņš ![]() |
Šizofrēniķis jau viņš ir, bet man ļoti patīk. Jo īpaši viņa epifānijas, protams, dzeja arī, bet epifānijas vairāk, tajās ir kaut kas neakārtojams. Piemēram, lasīju viņa epifāniju vienu, kura sastāvēja tikai no šāda teksta: "Ā!Ā!Ā!Ā!" divu lpp garumā. Un tas man likās oriģināli. Patīk. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.10.06 ![]() |
epifānijas - jā. patiešām patīk epifānijas. nevarētu teikt, ka katra, bet lielākā daļa gan.
dzeja - pa vidam. ziedoņa TUTEPATĀS var palasīt, interesanti lasīt. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.12.04 Kur: Zālamana templis, Klervo abatija. ![]() |
Viņa dzeja ir stulba un epifānijas- slima cilvēka murgi.
Tās ir manas domas. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 29.11.06 Kur: Tev uz labā pleca. ![]() |
Ziedoņa dzeja man patīk, tā vienkārši aizrauj. Pilna ar emocijām un katrā dzejolī iekšā ir kāda doma.. Reti kurš tā spēj uzrakstīt..
|
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 05.07.05 Kur: Ciemos pie Toma Bombadila.... Senmežā...... ![]() |
Ja Ziedoņa epifanijas pazistama lieta...
Mums 9 klase ja nemaldos vajadzeja taisit pa to kaut kadu prohektu vai ko tadu, un pec tam klases priekšā japrezentē. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Attīsta savu iekšējo Aci ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.11.05 Kur: Dziļi savos skaistākajos sapņos. ![]() |
epifānijas neesmu lasījusi, bet dzejoļus vienkārši dievinu. un par to jāpateicas literatūras skolotājai, jo savādāk nekad nebūtu sākusi lasīt viņa dzejoļus. mīļākie ir ''Visbriesmīgāk ir, kad otram sāp'' un ''Nu lai!''. dievinu.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.09.06 ![]() |
Man ne īpaši, nezinu kāpēc.
Vienkārši liekas, ka viņš raksta tāpēc, lai būtu ko publicēt, nevis tāpēc, ka grib ko pateikt. Dzejoļi tādi p[a]rasti šķiet. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 20.02.07 Kur: manis nav, tur ir citi. ![]() |
Epifānijas bija interesantas. tā kā rakstīju referātu par viņu, sanāca papētīt un palasīt viņadarbus.
dzejoļiem arī nav nekādas vainas. viņš ir savdabīgs, bet tomēr interesants un lasāms. taču dažreiz ir grūtu uzķert viņa daiļdarba galveno domu jo parasti tā ir ļoti pretsunīga. vērtējums 7,5 no 10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 11.05.2025 13:32 |