![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
Bibliotēkas plauktā par citām lietām, lūdzu, nesarunāties!
Vai nu atrodi piemērotāku forumu, vai izmanto kaucekļus.
Sarunas no bibliotēkas plaukta var tik dzēstas bez brīdinājuma!
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.01.06 Kur: Podiņā... ![]() |
Dzhordzjs Orvels.
Talantiigs rakstnieks ar tikpat talantiigaam idejaam. Lasiiju 1984.gadu ar sajuusmu, katru lapu, katru nodalju /pat to siikaa drukaa drukaato gjeograafiju un veesturi/. Viens no labaakajiem darbiem, ko jelkad lasiijushas manas acis. Praata terors. Patiesiibai nav noziimes, paarrakstiitaa veesture, paarrakstiitais sapraats.. Tas, kas vakar bija taisniiba, shodien ir meli. Un meli ir bijushi vienmeer. Ne tikai shokolaades grami, kas pieaug samazinoties, bet arii pretestiibas speeja, kas samazinaas pieaugot. 101. istaba. Miilmin. Patmin. Visam paari - Lielais Braalis. Varbuut sajuusmaa biju tikai es..? |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Skatās acīs baziliskam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 02.10.06 Kur: klejojumos ![]() |
Labāk britus, nevis amerikāņus ar Stjuarti galvenajā lomā...
Klick! Te gan nav īpaši daudz info, bet, cik saprotu, tā būs uz Orvela "1984" balstīta filma. Viss ir tikai tapšanas procesā un pēdējais, kas imdb tika atjaunots bija galvenos varoņus atveidojošie aktieri. Lai gan, iespējams, Stjuartes pokerģīmīts tur iederēsies, jo viņiem jau visu laiku bija jāstaigā bezemociju paskatā. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 10.11.09 Kur: Tavā kumodē Gardēdis ![]() |
Ziemeļkoreja....
Palasot ziņas no visādiem šaubīgiem avotiem sāk likties, ka Ziemeļkoreja ir 1984 reālā dzīvē... Lielais brāļs Kims Kautkāds, faktu mainīšana un vispār liels WTF. P.S. - Kā Korejā noteikt debespuses pēc sūnām? -Ja cilvēki tās ēd, tad ziemeļi... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Skatās acīs baziliskam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 02.10.06 Kur: klejojumos ![]() |
Principā, jā.
Bet kaut kādas līdzības jau var pievilkt visām totalitāriskā režīma valstīm. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Skatās acīs baziliskam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 19.07.04 Kur: Latvija <-> Japāna Sakuras ziediņš ![]() |
Vai nu mani šī grāmata neuzrunāja, vai arī tam bija kāds cits iemesls, taču es nevaru apgalvot, ka man tā līdz galam patiktu. Ideja ir visai precīza un attainojums ir labs, taču mani visu laiku lasot nepameta sajūta, ka lasu šo ar gariem zobiem, ka ir bez maz vai jāpiespiež sevi piesēsties un lasīt.
|
|
|
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.07.04 Kur: Empire City ![]() |
CITĀTS Domā, labāk klāt laist britus? Dienvidkorejiešus, lai uztaisa kārtējo ziepjaino k-drama, lai visi varam kopistīgi paraudāt par šugām, blekpinkiem u.tml. androgīnu viepļu nedienām (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Pie tam mūvija darbību varētu iecelt Ziemeļkorejā, lai ārpus ekrāna pilnībā sakurināto Lielo Kimu un šis beidzot izsvēpētu tos k-štruntus ar vien jiftīg' ņuk' (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) P.s. Komīšu pusē gan neesu, taču par k-cr*p ar Kimu man viedoklis sakrīt. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cep speķi Dūdijam ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.09.24 Kur: Rīga ![]() |
Es silti ieteiktu no romāna "1984" neveidot to, kas viņš nav. Romāns notiek izdomātā valstī (kaut ar līdzīga ģeogrāfiski britu salām), izdomātā kārtībā. Blēra kungs rakta par to ka noteiktos apstākļos patiesībai, mīlestībai, cilvēciskām attiecībām nav nekādas nozīmes, jo sabiedrībai primārs uzdevums ir uzvarēt karu, kurš kā izrādās, ir izdomāts karš, lai kontrolētu sabiedrību. Padomju savienībā bija pastāvīgs karš pret kapitālistiem, kad pastāvīgais solījums, Veidenbauma garā: pacieties pacietis, komunismā labāki būs! Un ne jau Bleirs guva iedvesmu no padomju savienības, bet gan karojot britu pusē, un rakstot kara propagandu Indijas vajadzībām. Un ne jau cilvēkiem, kas paši piedzīvo karu blakus man to ir jāskaido.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 02.05.2025 03:53 |