Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Kas muus vada?, nezinja
Melleņu kamenēns
iesūtīt 25.03.2006 18:34
Raksts #1

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Grupa: Biedri
Pievienojās: 24.03.06
Kur: Uz palodzes zem loga.

man ienaaca praataa viena taada doma.vai viss kas notiek ir jau ieprieksh paredzeets un zinaams?vai ir kaads par mums augstaaks speeks kas muus visus kontrolee un vada?vai muusu vaiksmes un neveiksmes ir atkariigas no planeetu nu zvaigzhnju staavoklja???
kaa juus domaajat?
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
7 Lapas V  « < 3 4 5 6 7 >  
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (80 - 99)
Elony
iesūtīt 24.11.2007 11:51
Raksts #81

Alveus anima

Pievienojās: 18.05.07
Kur: Aiz maskas
HP eksperts 2008

Nāa...
Tā dēvētā Sistēma nevar vadīt katra indivīda gribu, arī kopumā sabiedrību tā var to tikai ietekmēt. Ietekmēt, nevis vadīt.

+Citēt rakstu
Dvēselīte
iesūtīt 26.11.2007 12:20
Raksts #82

Loveless

Pievienojās: 06.03.04
Kur: playing the hydrogen sonata
Oriģinālākā pareģojuma autore

Bet tad, kad ir Sistēma nav Gribas. Vienkārši nav. Tad, ietekmēt cilvēkus, nozīmē arī vadīt tos. Kā, piemēram, tas uzskatāmi ir parādīts filmā "Equilibrium". Sistēma, kā ideja.

OOC: apsveicu ar nika maiņu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)

+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 26.11.2007 12:26
Raksts #83

Alveus anima

HP eksperts 2008

Par to kā Sistēma vada cilvēku visuzskatamāk ir attēlots Orvela "1987".
To "Equilibrium" redzējis neesmu (vienā plakāta džeki melnos mēteļos kā Matrix... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) ir uz to pusi?).

Labi es piekrītu, ka Sistēma, lai kā to definātu - politikas elites griba, pašas sabiedrības izstrādāta kopēja, neapzināta vērtību sistēma, vai vēl kā citādi - ietekmē un vada sabiedrību, bet ne indivīdu. Mēs katrs individuāli varam izvēlēties vai pakļauties Sistēmai vai ne. (Piemēram sākt staigāt apkārt kaili, vai visus slepkavot (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) ).

P.S. Ā... paldies! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Šo rakstu rediģēja Elony: 26.11.2007 12:26

+Citēt rakstu
Dvēselīte
iesūtīt 26.11.2007 14:19
Raksts #84

Loveless

Jā, jā, džeki melnos mēteļos (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) Vispār, tiešām laba filma, kura ir parādīts tas, kā individuālisms un mīlestība uzvar ļauno sistēmu.

Lūk, runājot par individuālismu, gribās piemetināt, ka tā jau sak kļūt par slimību, izplatoties cilvēku vidū ātrāk kā uguns pērnajā zālē. Visiem tik šausmīgi gribās būt indiviualitātēm, ka patiesi nākas secināt, nekāds komunisms un kolektīvais saprāts, nespēs ielaists saknes šajā individuālisma pārņemtajā sabiedrības augsnē. No vienas puses - labi, mūs neviens nespēj pakļaut, stilīgi, esam forši un tā. No otras - mums ir nospļauties par citiem cilvēkiem. Jo mēs taču esam individualitātes un mūsu vēlmes ir indiviuālas, personiskas, snobiskas un egoistiskas. Zinu, ka pārspīlēju, bet tas tikai mazliet sabiezinot krāsas un padarot lietas uzskatāmākas. Bet kur paliek kopējās intereses? Kas notiek, kad vienu deķi katrs sāk raut uz savu pusi? Katram ir pāris aprauti diegu gali, bet siltums nevienam.

+Citēt rakstu
Doctor_HeL
iesūtīt 27.11.2007 03:09
Raksts #85

Izrāda pirmās maģijas pazīmes
*

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 24.11.07
Kur: Latvia, Jurmala

Mans personiskais viedoklis. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/unsure_a.gif)

Planētas... Ir nostāsti ka ar planētu palīdzību var noteikt nākotni.
Ka planētās (tās pašās zvaigznēs) ir jau noteikta mūsu griba/gaita/rīcība.

Man liekas, ka ir izveidoti tikkai ceļi. Kā milzīgs koks ar daudziem zariem.
Mūsu priekšā ir izvēle. Mēs izvēlamies "zaru", ejam uz priekšu, atkal priekšā izvēle...
Mēs atkal izvēlamies. Citi "zari" ved atpakaļ pie pagātnes notikumiem, citi tos pat neatminās.

"Cilvēkam ir ceļš, par kuru viņš staigā. Ir tikkai jāmāk izvēlēties kurais, lai izdzīvotu."

Tas protams ir tikkai mans subjektīvais viedoklis. Nevienam to neuzpiežu,
bet jums nav tiesības teikt ka tā nevar būt, jo neviens jau īsti nezina kā ir...
Katram ir sava dzīves/nāves/nākotnes/pagātnes filozofija. Un katram, no mums, ir sava taisnība.

Šo rakstu rediģēja Doctor_HeL: 27.11.2007 03:11

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 27.11.2007 08:25
Raksts #86

Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija

Doctor_HeL, ja šim kokam katrā mirklī ir gandrīz bezgalīgs skaits zaru, pie tam šiem zariem ik pa brīdim pieaug citu koku zari, tad modelis ir diezgan pilnīgs. Ak, nē! Vēl ir jāspēj pieņemt, ka tāds - ne Tavs, bet sveša koka zars gluži negaidīti var pievienoties nākamajā brīdī (ķieģelis uzkrist uz galvas) un priekšā ir milzum bieza migla - zarus nevar saskatīt (pareizā izvēle iepriekš nav droši zināma).
Un tas viss notiek laikā un personīgos fiziskos apstākļos (gēnu noteiktie procesi), kurus nevari pamatos izmainīt.

Te iekļaujas gan Sistēma, gan Sabiedrība, gan sabiedriskā bezapziņa u.c. jēdzieni ar saviem kokiem, kas visu laiku "rīvējas" ar Tavējo un mēdz pajaukt nākamos iespējamos ceļus, vai novirzīt tur, kur nemaz negribētos.

+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 27.11.2007 14:28
Raksts #87

Alveus anima

HP eksperts 2008

CITĀTS(Arsuka @ 26.11.2007 14:19) *
Jā, jā, džeki melnos mēteļos (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) Vispār, tiešām laba filma, kura ir parādīts tas, kā individuālisms un mīlestība uzvar ļauno sistēmu.
Lūk, runājot par individuālismu, gribās piemetināt, ka tā jau sak kļūt par slimību, izplatoties cilvēku vidū ātrāk kā uguns pērnajā zālē. Visiem tik šausmīgi gribās būt indiviualitātēm, ka patiesi nākas secināt, nekāds komunisms un kolektīvais saprāts, nespēs ielaists saknes šajā individuālisma pārņemtajā sabiedrības augsnē. No vienas puses - labi, mūs neviens nespēj pakļaut, stilīgi, esam forši un tā. No otras - mums ir nospļauties par citiem cilvēkiem. Jo mēs taču esam individualitātes un mūsu vēlmes ir indiviuālas, personiskas, snobiskas un egoistiskas. Zinu, ka pārspīlēju, bet tas tikai mazliet sabiezinot krāsas un padarot lietas uzskatāmākas. Bet kur paliek kopējās intereses? Kas notiek, kad vienu deķi katrs sāk raut uz savu pusi? Katram ir pāris aprauti diegu gali, bet siltums nevienam.

Taisnība jau ir ka individuālisms nodara ari ļaunumu. Interesants ir kaut vai kolektīvais individuālisms, ko es saucu par nacionalismu. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Cilvēki sarauj vienu valsti gabalos, lai izveidotu jaunu, bet tas tā.

Tā ir, ka sabiedrība balansē uz individuālisma un kolektīvisma robežas. Vai nu brīvība un tās izraisīts ļaunums, vai Sistēmas pastirpināta ietekme uz sabiedrību un tās izraisīts ļaunums.
Citiem vārdiem - viss kārtībā! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Mūs vada valdības, pelēkie kardināli, NLO, zvaigznes un kas tik vēl ne, bet tik ilgi, kamēr vien mēs to ļaujam.

+Citēt rakstu
Doctor_HeL
iesūtīt 27.11.2007 14:54
Raksts #88

*

CITĀTS(Roviela @ 27.11.2007 08:25) *
Doctor_HeL, ja šim kokam katrā mirklī ir gandrīz bezgalīgs skaits zaru, pie tam šiem zariem ik pa brīdim pieaug citu koku zari, tad modelis ir diezgan pilnīgs. Ak, nē! Vēl ir jāspēj pieņemt, ka tāds - ne Tavs, bet sveša koka zars gluži negaidīti var pievienoties nākamajā brīdī (ķieģelis uzkrist uz galvas) un priekšā ir milzum bieza migla - zarus nevar saskatīt (pareizā izvēle iepriekš nav droši zināma).
Un tas viss notiek laikā un personīgos fiziskos apstākļos (gēnu noteiktie procesi), kurus nevari pamatos izmainīt.

Te iekļaujas gan Sistēma, gan Sabiedrība, gan sabiedriskā bezapziņa u.c. jēdzieni ar saviem kokiem, kas visu laiku "rīvējas" ar Tavējo un mēdz pajaukt nākamos iespējamos ceļus, vai novirzīt tur, kur nemaz negribētos.

Zars var savīties ar citu zaru, kas varētu simolizēt mīlestību, vai laulību. Neviens tak paīstam nezina.
Šis nav mans vienīgais priekštats. Man ir vairāki. Katrs domājam savādāk un katram taisnība. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
Dvēselīte
iesūtīt 27.11.2007 14:58
Raksts #89

Loveless

Elony, man patīk tavs domu gājiens (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)
Par Pelēkajiem Kardināliem. Bet NLO... Nu, kamõn, tā ir tik veca tēma.

No SciFi viedokļa, man daudz tīkamāk liekas doma, ka mēs esam kaut kāds starpgalaktiska eksperimenta surogātrezultāts, kas veģetē uz mazas planētiņas un vārās savā sulā.

+Citēt rakstu
Doctor_HeL
iesūtīt 27.11.2007 15:10
Raksts #90

*

Man ir līdzīga versija, Arsukas versijai.

Starpgalaktiska eksperimenta surogātrezultāts. Jap, ļoti iespējams.
Piemēram pagātnē. Tās piramīdas. Kāds iemācija kā tās celt.

Viņi piramīdās taisija izurbtus caurumus, bet tolaik tak nekādās smagās tehnikas viņiem nebija.
Un zinātnieki apstiprināja, ka caurumi ir taisni un gludi. Tādi paši kādi mūsdienās iegūti at speciālām mašīnām.

Mēs noteikti neesam vieni šijā galaktikā, un citās galaktikās noteiki ir kas līdzīgs Zemei.
Tas atkal raisa domas par Paralēlajām Pasaulēm. Atkal viena no versijām, un kā tad ar sapņiem.
Reizēm mēs redzam mūsu sapņos nākotni. Kādu notikumu kurš vēlāk piepildās. Ielūkošanās Paralēlaja dzīve/pasaulē.

Šo rakstu rediģēja Doctor_HeL: 27.11.2007 15:11

+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 27.11.2007 15:14
Raksts #91

Alveus anima

HP eksperts 2008

Es tikai to visu piebildu, lai norādītu, ak daudzi cilvēki uzsakta, ka viņus vada daudz kas.
Piemēram tās pašas zvaigznes. Godīgi varu teikt, ka ir cilvēki, kurus tās vada, jo viņi paši to ļauj. Ja tu labprātīgi tici horoskopiem un pildi to norādījumus, tad tavu dzīvi vada zvaigznes.
NLO... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif) tas tā, daži noteikti tic, ka viņus tie vada... nu ticību jau es apstrīdēt nevaru.
Par surogātiem - na svarīgi, jo tādā kadījumā mūs nevada.
Valdības - primitīvs Orvela "1987". Mainās cilvēki, bet principi un sistēma paliek. Galvenais ir Sistēma, politiķi nevis valda pār to, bet tai kalpo.
Pelēkie kardināli - te var spriedelēt par visādām slepenām organizācijām. Ko tur daudz - neko nezinu! Manuprāt, saistās ar Sistemu un politiku.

Šo rakstu rediģēja Elony: 27.11.2007 15:15

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 27.11.2007 15:15
Raksts #92

Zintniece
Grupas ikona

Dzīvā enciklopēdija

Ļoti taisnus un brīnišķīgi gludus caurumus akmenī veido urbējgliemenes (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)
Piemēram.

Jā, un kāpēc ne tā kā Arsuka saka? Un vai nav vienaga? Citas dzīves mums tāpat nemaz nav! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Man šķiet, ka tāds pieņēmums, lai cik interesants, mūsu zināšanām par sevi neko nedod. Nav svarīgs. Interesants, bet nav svarīgs. Ja vien tie, kas taisa šo eksperimentu, paši visu laiku neiejaucas notikumu gaitā. Šai jautājumā man izskatās, ka esam atstāti pašpūsmē, bet vai pēc dažiem miljoniem gadu kāds painteresēsies par to, kas tad sanācis, man daudz neinteresē.

+Citēt rakstu
Dvēselīte
iesūtīt 27.11.2007 15:21
Raksts #93

Loveless

Kādas urbējgliemenes? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/mellow.gif)

Elony, man sāk šķist, ka tev ļoti patīk "1987" (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)

Bet par to eksperimentu - tas ir kā jebkurā realitātes šovā - tev dod vajadzīgos resursus, iespēju tos papildināt, iespēju izstāties un pievienoties, izklaidēties un pie reizes izklaidēt citus; tavs vienīgais uzdevums ir tur kādu laiciņu pabūt.

Kaut vai filma, kurā piedalījās Džims Kerijs (aš, uz sitiena aizmirsu, kā saucās), kur viņam bija radīta ideāla dzīves simulācija un viņu vēroja no mēness.

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 27.11.2007 15:24
Raksts #94

Zintniece
Grupas ikona

Dzīvā enciklopēdija

Parastas. Tās, kas urbina akmeņus. Tās, kas urbina kuģus (tā ir cita suga). Viņas, un vēl dažādi tārpi taisa akmeņos caurumus, kas ir ļoti taisni, gludi un skaisti. Nevis cilvēki ar instrumentiem. Es nezinu, kas taisījis caurumus piramīdās, es tikai atgādinu, ka tā mēdz darīt daži dzīvnieciņi (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

Ak, bet, ja mēs nezinam, ka esam marionetes, tad tas ir gluži vienalga, vai tad nē?

Šo rakstu rediģēja Roviela: 27.11.2007 15:26

+Citēt rakstu
Dvēselīte
iesūtīt 27.11.2007 15:29
Raksts #95

Loveless

Ak, jel (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/xD.gif)

Bet tad jau tagad mēs zinām, ka ir kaut kādi frīki, kas izdomāja uztaisīt eksperimentālu realitātes šovu "Apdzīvojam Planētu 'Zeme' ", kas uzcepa scenāriju un tagad sēž un skatās?
Bet vispār jā - brīdī, ka tu sāc aizdomāties par to 'kas' un 'kāpēc' un, nedod Dievs, nonāc pie kaut kāda secinājuma, kas tev šķiet pieņemams, dzīves jēga kaut kur izpaliek un kļūst bail. Tapēc labāk nevajag par to domāt.

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 27.11.2007 15:35
Raksts #96

Zintniece
Grupas ikona

Dzīvā enciklopēdija

Kāpēc jābaidās? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
Ja neko nevar darīt, tad nav jēgas tērēt nervus un baidīties. Vai nu esam realitātes šova dalībnieki, jebšu neesam. Tāpat ar savām problēmām jātiek galā pašiem, bet tie tur (ja tādi ir) tikai piefiksēs rezultātu.

+Citēt rakstu
Dvēselīte
iesūtīt 27.11.2007 15:44
Raksts #97

Loveless

Labi, šeit pat vairs nav ko teikt. Kad jau šovs, tad šovs (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Vismaz šis variants ir daudz labāks par tārpiem (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif)

Šo rakstu rediģēja Arsuka: 27.11.2007 15:44

+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 27.11.2007 15:55
Raksts #98

Alveus anima

HP eksperts 2008

CITĀTS(Arsuka @ 27.11.2007 15:44) *
Labi, šeit pat vairs nav ko teikt. Kad jau šovs, tad šovs (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Vismaz šis variants ir daudz labāks par tārpiem (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif)

Nu, vēl par šo to var parunāt.
Teorētiski (avādāk jau te nemaz nemēdz būt (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) ) - ja mūs vada kas tāds... kā matriksā, vai aŗi esma vien dati milzīgā superdatorā, jeb vienkārši - marionetes, tad var domāt par to, kā no šīs kontroles atbrīvoties.
Lai gan - ja es tam neticu, netērēšu savu laiku un enerģiju tukšām domām.

Taču zinu, ak ir reāli jukušie, kas Matrix ņem nopietni pie sirds un psiho par ieslodzītiem prātiem. Tas tā.

Un par kādiem tārpiem te runā? par tām pašām nelaimīgajām gliemenēm? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)

+Citēt rakstu
Dvēselīte
iesūtīt 27.11.2007 15:58
Raksts #99

Loveless

Ne, ne par gliemenēm (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/xD.gif) Vnk kaut kur iepriekš kāds pieminēja kaut ko par tārpiem, kas mūs vada.

Iepsringt par ieslodzītu prātu? To sauc par paranoju, kas nebūt nav tik mazizplatīta slimība.

+Citēt rakstu
Doctor_HeL
iesūtīt 27.11.2007 15:59
Raksts #100

*

Tuksnesī ir urbējgliemenes?? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif)

Es nerunāju par parastiem caurumiem piramīdās. (Cauruma diametrs 1,5 - 3,5cm)
Tie ir cilvēku taisīti. Nav kaut kāds urbums. Tie ir varākus metrus dziļi. Un tad strupceļš.(reizēm tuneļi kas savieno)
Kā akemens bluķī (neskaldītā, vesels bluķis) var uztaisīt 4 metrus gludu, garu, viļņotu ar pagriezieniem, caurumu??

Kāds iemācija, vai palīdzēja. Bet tev taisnība ,Roviela. Tas nav svarīgi.
Es personiski dodu priešroku nākotnei. Kas pagātne bijis lai arī tur paliek. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu

7 Lapas V  « < 3 4 5 6 7 >
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 12.05.2025 12:57