Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Dievu spēles. Vīzijas, [C],[ATD]
Ného
iesūtīt 02.01.2006 17:40
Raksts #1

Rex Aegyptus

Grupa: Biedri
Pievienojās: 15.03.05
Kur: terra incognita

Kā jau mēs zinām mūsdienu pasaule savā ziņā kļuvusi garlaicīga - nekādu bruņinieku padarīšanu, galīgi neinteresanti kari - tos var pat saukt par tādiem kā gļēvuļu kariem, jo vairs jau nav tuvcīņas ar zobeniem, dunčiem, šķēpiem un vēl tur nez kādiem nieciņiem. Tāpat viss ir kļuvis tik daotorizēts un cilvēkam nekas daudz nav jādara. Pat visa seno laiku burvība līdz pēdējam ir izmirusi. Cilvēce atklāti sakot kļuvusi neinteresanta un ... te vēl varētu ielikt dažus īpašības vārdus, bet ko nu, tā vēl kāds apvainosies.

Tātad reiz šo pašu sapratuši, ko mēs sapratām iepriekšējā rindkopā, astoņi(7) dievi izdomāja, ka vajag izklaidēties, dzīve galīgi neinteresanta - uzsūtīt dažādas nelaimes cilvēkiem arī garlaicīgi kļūst. Nu un lai arī tas būtu cēli, dievi nosprieda, ka ļaus cilvēkiem arī šo to iemācīties. Tā nu viņi izlēma apveltīt astoņus cilvēkus ar spēju redzēt vīzijas, kuras tos atvedīs pie viņiem(dieviem) un katrs no dieviem vēl deva pa spējai "redzēt" vīzijas citās lietās.

Tā nu viņi visi nostājās apkārt akmens bļodai, kurā bija ieliets sudrabots ūdens, kas bija kā spogulis. Katrs paņēma pa stikla lodītei un izteica savu vēstījumu...

*Kas no uguns zemēm nācis, tam lai ugunī zīmes saredzēt spēt. Nostariel
*Kas no ūdeņu zemēm nācis, tam lai ūdeņu spoguli saprast spēt. Rowenny
*Kas no teiksmu zemēm nācis, tam lai zvaigžņu acīm redzēt spēt. Roviela
*Kas no augstumu zemēm nācis, tam lai zemi uzklausīt spēt. Fijusska
*Kas no mežu zemēm nācis, tam lai ar visu dzīvo saprasties spēt. Lia'angia
*Kas no tukšuma zemēm nācis, tam lai ar vēju saprasties spēt. Niarneth
*Kas no šaubu zemēm nācis, tam lai ar ēnām sprasties spēt. Hilerija

... izteikuši savu vēstījumu, katrs no dieviem iemeta lodīti akmens traukā, kurā tās nosedza spoguļa virsma.
Un viens no viņiem teica - Ceļojiet uz cilvēku pasauli un aiciniet tos ceļā uz nezināmo.
Tā šie spēki atrada mājvietu savos nākamajos saimniekos - Tesā Džokinsā, Ērikā Boijē, Robinā Kārtingā, Kvintā Aleksandrā Pārkinsonā, Kairā Andersenā, Mikā Nayotā un Baibā Kalniņā.

OOC: Kad pieteiksies Emo doll, tad arī tiks pievienota informācija par viņu, bet tagad lai sākas spēle. Savu nākamo uzdevumu pirmajam rakstam atradīsiet ATD pavedienā.

Šo rakstu rediģēja Noveau: 30.03.2007 18:56
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
52 Lapas V  « < 19 20 21 22 23 > »   
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (400 - 419)
Ausminta
iesūtīt 11.05.2006 14:48
Raksts #401

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Pievienojās: 14.10.04

Ādas bikses un zīda krekls, tu saki. Un koši sarkans. Un vēl ar volāniem. Dženaro sataisīja aizdomājušos sejas izteiksmi. Ļooti vilinoši. Bet tev.. mm.. tev vajag kaut ko bagātīgu un greznu, krītošu, sulīgi tumšu, tumšsarkanu, piemēram, un rotātu dārgakmeņiem.
Un ar skaistu izteiksmīgu izgriezumu, viņš pasmīnēja, vērojot graciozo Baibas kakliņa noliekšanos reveransā, bet skaļi tomēr to neteica.
Dženaro sirsnīgi iesmējās, Ērikam ar Baibu sākot valsēt. Balle gatava.
Mēs te spriežam par viduslaiku dejām un jāšanu, un iespēju to iemācīties ar maģijas palīdzību, Merion. Vai neizklausās kārdinoši?
Pēdējo vārdu viņš pateica divdomīgā intonācijā, lai gan acis skatījās visai bērnisķīgi nevainīgi.
Pievilcīga kā vienmēr, kas gan ir daudz par pieticīgu teikts.

+Citēt rakstu
Ného
iesūtīt 11.05.2006 14:57
Raksts #402

Rex Aegyptus

Argors uz brītiņu bija pazudis aiz otrām malējām durvīm, bet tagad bija atgriezies. Viņš bija dzirdējis tikai pēdējos sarunu fragmentus, tāpēc pievienojoties ceļotājiem sacīja - Redziet, diemžēl arī mūsu pasaulē nekas nevar aizstāt trenniņus, tā kā šur tur jums būs jāpiestrādā. Tomēr mums ir lietiņas, kas var palīdzēt ātrāk apgūt kaut ko.

+Citēt rakstu
Ungaarijas ragas...
iesūtīt 11.05.2006 15:03
Raksts #403

Skatās acīs baziliskam
Grupas ikona

Grupa: Daiļdarbu vadītāja
Pievienojās: 22.12.04
Kur: uz dārgumu kaudzes
Tīstokļu pūķis

Mmmm, ļoti kārdinoši, gaidu nepacietībā izmēģināt... Meriona to gandrīz pateica skaļi, bet viņa nevarēja atslābināties, ne jau tagad, kad tas viņas otrs es knosījās pa iekšu.
Tāpēc sieviete tēloja pašu nopietnību un ignorēja divdomību Dženaro teiktajā, izvairīdamās ciešāk ielūkoties Dženaro acīs, kas viņasprāt būtu kļūda, liela kļūda...
Tas būtu interesanti iemācīties viduslaiku dejas un... un jāšanu... nu kāpēc viņai bija tik samaitāta iztēle, kas lika pat šai vienā vārdiņā saskatīt ne tikai tā nevainīgo nozīmi?
Kungs kaut tikai man nebūtu jāķeras pie tiem līdzekļiem, lai izdzīvotu šajā pasaulē.

Šo rakstu rediģēja Ungaarijas ragaste: 11.05.2006 15:05

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 11.05.2006 15:17
Raksts #404

Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija

Un labi ka tā! Ēriks bija taisni priecīgs to dzirdot. Viņam vienmēr patika visu apgūt pa īstam un pamatīgi.
Bet palīdzība tiešām būtu noderīga. Diezin vai mums būs vairāki gadi laika, lai kārtīgi ietrenētos kaut vai vienās zobencīņās. Tāpat jāšanas apgūšana nav gluži vienas dienas pasākums. Bet vai tas būs noderīgi šeit? Varbūt mums būtu prātīgāk mācīties pavisam kaut ko citu?
Jā, viņi jau varēja fantazēt par musketieriem un spalvām greznotām cepurēm, bet ja nu te ir pavisam savādāk?

+Citēt rakstu
Ného
iesūtīt 11.05.2006 15:28
Raksts #405

Rex Aegyptus

Man būs jūs jāapbēdina, jo šajā apgabalā īpaši neaizraujas ar zobencīņām, te tiek lietoti vairāk duncīši, un arī tad, ja darīšana ar laupītājiem, kas šeit šad tad pasiro. Par to mācīšanos jums ir taisnība, tas notiek ilgi, bet par to jums nebūs īpaši jāuztraucas, jo jūs iegūsiet katrs nelielu dāvaniņu no manis ,un tāpat Viedie, kas jūs še ieveduši, ir jums devuši līdzi spējai redzēt vīzijas arī nelielas iemaņas šajās lietās, tāpēc uz zirga uzkāpt un noturēties mācēsiet, tāpat arī zobenu cilāt, bet šis līmenis būs ļoti zems, bet treniņi darīs savu darbu. - Argors nolūkoja visus - Nu kā jums ar mazgāšanos?

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 11.05.2006 15:34
Raksts #406

Zintniece
Grupas ikona

Dzīvā enciklopēdija

Ja es ar zobencīņām aizrautos, tad, visticamāk, būtu to māku jau apguvis mājās, Ēriks aizrādīja, nē, man daudz tuvāka ir lāpīšana dziedniecības nolūkos. Tikai, pag, viena lieta! vai te nevar dabūt kaut ko no ārstniecības materiāliem, vai sāpju remdinošajiem? Lietot mācēšu, bet man to vienkārši nav. Vai, varbūt, tas ir kaut kas tāds, ko tomēr var ar maģiju izdarīt te?

Ar mazgāšanos ir tā, ka mūsu meitenes drīz beigs, es tā ceru, un tad mēs pacentīsiemies ātri pabeigt.

+Citēt rakstu
Ného
iesūtīt 11.05.2006 15:44
Raksts #407

Rex Aegyptus

Nu to jau var redzēt pēc jūsu pasaules. Nu kādus jūs tos materiālus domājat? Ārstniecības augus, ziedītes, mikstūriņas, nezinu ko jums piedāvāt, es nezinu, kas jums ir jūsu pasaulē, un kas to varētu aivietot. Vienīgais, ko jūsu labā varu darīt, ievest jūs dziedniecības telpā, tur gan jums būs pašam jāpaskatās un jāizvēlas, es varēšu vien šo to pastāstīt par kādu no zālēm, jo manas zināšanas šajā ziņā nav lielas, man nekad nav bijusi vajadzība ar to saskarties. - Argors ar nožēlu balsī atteica Ērikam. - Nu labi, varbūt tad jūs, kamēr vēl sievietes mazgājas, atnāksiet līdzi līdz zāļu "skapim"?

+Citēt rakstu
Ungaarijas ragas...
iesūtīt 11.05.2006 17:10
Raksts #408

Skatās acīs baziliskam
Grupas ikona

Tīstokļu pūķis

Tā kā esmu jau nomazgājusies, varbūt varu jums pievienoties "zāļu skapja apmeklējuma"? Meriona vērsās pie Sarga un arī Ērika, kaut otrais vēl savu piekrišanu nebija devis.
Bija lietderīgi apgūt kaut ko, kas dziedēja, jo cirsts brūces bija vieglāk nekā tās pēc tam izārstēt.

+Citēt rakstu
Ného
iesūtīt 11.05.2006 17:14
Raksts #409

Rex Aegyptus

Bet lūdzu, ja vien Ērika jaunskungs vēlas to darīt tagad? - atbildot Merionai Argors pievērsās Ērikam.

+Citēt rakstu
Ausminta
iesūtīt 11.05.2006 18:34
Raksts #410

Pievienojās: 14.10.04

Un tu tiešām nodotos tik laicīgām nodarbēm kā dejošanai? itālis bija patīkami pārsteigts, tomēr Merionai skaļi to nesacīja - citādi vēl viņa vainīgi ievīkstītos savā rožukronī. Uzmanīgi, pagaidām...
Par jaukā plāna "iemācīties nemācoties" izgāšanos Dženaro jutās mazliet apbēdināts, bet pietiekoši nedaudz, lai par to daudz nesūkstītos.
Hm, hm - dāvaniņa? Intriģējoši.
Man tomēr vairāk simpatizē tā agresīvā puse, teikšu atklāti. Zobens. Dženaro jau bija aizrāvies ar paukošanās mākslas eleganci. Ar diviem dziedniekiem taču pietiktu, ko? Vai arī no jūsu teiktā jāsecina, ka šāda prasme būtu tik reti vajadzīga, ka nav lietderīgi to mācīties? Jā, pastāstiet, kādas prasmes un spējas tad īsti šeit tiek turēts vērtē? Dženaro piebalsoja Ērika jautājumam.
Kāpēc ne, aizejam līdz tai dziedniecības zālei, ja tas nav tālu.
Pašam viņam tas pārāk neinteresēja, bet, ja reiz Meriona - tad nebija divu domu.

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 11.05.2006 18:47
Raksts #411

Zintniece
Grupas ikona

Dzīvā enciklopēdija

Jā, droši, ejam, tad jau atradīšu, ko man vajag, Ēriks piekrita, bet uzrunājiet mani vienkārši par Ēriku, citādi viens - par jaunskungu, otrs par seru, es tā neesmu pieradis...

Nāksies atcerēties farmācijas kursu! Nu neko... Viņš nopriecājās, ka toreiz nav bijis slinks mācīties pats, un ka visai labi to atcerējās.

Nē, dažus pārsienamos un kaut ko, vienalga, sāpju noņemšanai. Instrumenti man ir pašam, bet, savukārt, nezinu, ko jūs te lietojat gadījumos, kad kādam vajag nogriezt kāju, piemēram, vai aizlāpīt lielu ievainojumu. Es vismaz neesmu pieradis pie pacientiem, kas sāpēs kliedz. Varbūt tiešām ir kāda maģija, kas tad palīdz?
Tas, protams, būtu visērtāk - pamāj ar roku, slimais aizmieg, kad esi beidzis, pamodini... viņš drusku aizsapņojās. Vai vēl labāk - pamāj ar roku, un slimnieks vesels!

Šo rakstu rediģēja Roviela: 11.05.2006 18:49

+Citēt rakstu
Ouens
iesūtīt 11.05.2006 22:37
Raksts #412

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 16.02.05
Kur: te.

Nu, tad mēs ejam, vai kā? Tesa arī bija beigusi mazgāties, un, nevienam nemanot bija pienākusi pie citiem.
Mmm, nu šī jau ir pavisam cita sajūta. Jā, mazliet neticami, ka ūdens spēj darīt tik daudz. viņa tīksminājās.
Tesa jutās kā no jauna piedzimusi.

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 12.05.2006 08:21
Raksts #413

Zintniece
Grupas ikona

Dzīvā enciklopēdija

Izdzirdis Tesas balsi, Ēriks atmodās no sava nomoda sapņa par palīdzēšanu slimniekiem, un pievērsās meitenei, kas tagad izskatījās tik svaiga un ziedoša. Puisim nez kāpēc ienāca prātā salīdzinājums ar samtainu, maigu persiku. Viņš pie sevis uzjautrinājās - tā iet, kad ir smukas meitenes, bet gribās ēst! Uzreiz kaut kādi ēdami salīdzinājumi šaujas prātā. Bet, tiešām, Tesas āda šajā lāpu gaismā šķita matēti zeltaina, tā vien gribētos pieglausties un to izbaudīt!
Tu arī kārtībā? viņš priecīgi teica, piegājis Tesai pāris soļus tuvāk, ļaujot acīm un smaidam pateikt, ka redzētais viņam noteikti patīk, tad tomēr nenoturējās, un ar pirkstiem viegli nobrauca pār Tesas vaigu. Vairāk nē! Viņš jutās putekļains, bet viņa - tik tīra.
Tad ejam, kamēr Robina vēl pošas, viņa nupat tikai sāka, dosim cilvēkam laiciņu!

+Citēt rakstu
Lia'angia
iesūtīt 12.05.2006 08:59
Raksts #414

Uzlauž lāstus Gringotu bankā

Pievienojās: 14.11.03
Kur: Rīga, Olaine
Labākā krievu valodas tulkojuma autore

Vispār es laikam arī labrāt aizietu jums līdzi. Kādreiz gribēju kļūt par veterināru, bet darba dēļ nācās pamest studijas. Bet vispārīgas zināšanas par lopiņu dakterēšanu man ir, un miesa paliek miesa. Zināt, kas te aug un ko ar ko var darīt, tas vienmēr var noderēt, - Baiba teica. Patiesībā viņai bija nedaudz neomulīgi palikt vienai pašai šajā savādajā, lai gan skaistajā telpā. Kaut gan tiešām derētu atsvaidzināt zināšanas - nevar jau zināt, vai pēkšņi nesanāks tā, ka jāšķiras no tiem biedriem, kas medicīnu pārzina.

+Citēt rakstu
Ného
iesūtīt 12.05.2006 16:18
Raksts #415

Rex Aegyptus

Argors pagriezās pret Džerdāno - Redziet, šeit visas profesijas ir ļoti nozīmīgas, mēs nemēdzam izcelt kādu vienu. Protams, katra profesija kādā noteiktā situācijā ir svarīgāka par citām. Domāju, ka jums pagaidām būtu svarīgi iemācīties sevi labi aizsargāt, kā arī pārvietoties kaut vai ar to pašu zirgu. - Nu jau sakot visiem, viņš pagriezās arī pret aizmugurē stāvošajiem - Lai arī mūsu pasaulē tiek izmantota maģija, tā tomār nespēj visu, vienīgi varenu magu rokās, bet tie reti kad to izmanto. - Vīrs pagriezās pret Ēriku - Par tām zālēm un citiem piederumiem jums būs pašam jāskatās, neko daudz jums nevarēšu palīdzēt, bet esmu jūs saukt vienkārši par Ēriku. Nu labi, nu tad ejam uz to "būceni".
Visi, kas vēlējās iet pēc zālēm, sekoja Argora, uz mazām durtiņām, kas atradās logiem pretējā zāles sienā. Āiz šīm durtiņām slēpās garena telpa, kurai gar abām sienām bija plaukti, kuros atradās medicīniskie piederumi, zāles utt. Telpas pašā galā pie griestiem karājās dažādas zālītes. Te nu mēs esam.

Šo rakstu rediģēja Noa: 12.05.2006 16:18

+Citēt rakstu
Ungaarijas ragas...
iesūtīt 12.05.2006 16:38
Raksts #416

Skatās acīs baziliskam
Grupas ikona

Tīstokļu pūķis

Meriona bija cerējusi kaut uz brīdi aizbēgt no Dženaro, kura klātbūtnē viņa zaudēja prātu un jutās neērti.
Tāpēc viņa uz Dženaro domu par to, ka zobens ir labāks piebilda: Agresija rada agresiju. cirst brūces ir vieglāk, kā dziedēt.
Nu kāpēc vajadzēja tā iedzelt?
Nesāc, merione, tikai ne viņā, vispār vairāk nevienā! Tu neesi to pelnījusi, viņi nav pelnījuši tevi! Ak, Robert, kā es vēlētos mainīties ar tevi vietām...
Kamēr Meriona gremdējās atmiņās, ar kurām spīdzināja savu garu, lai tas nenovērstos no viņas noliktajiem ceļiem, visi jau bija nonākuši "būcenī", kā vīrs to bija nosaucis.
Brīdi vilcinājusies, Meriona piegāja tuvāk pie plauktiem un nopētīja tos, tad viņas skats pievērsās zālītēm, kas kārājās pie griestiem.
Jūs varētu pastāstīt man to, ko zināt par šīm zālītēm? sieviete vērsās pie Ardora.

+Citēt rakstu
Ného
iesūtīt 12.05.2006 17:10
Raksts #417

Rex Aegyptus

Redziet, manas zināšanas par šīm lietām ir mazas, jo par tām rūpējās mana sieva, kas tagad ir devusies pie saviem radiem. Vienīgais ko zinu, tās varētu būt tādas pašas kā uz jūsu pasaules. - mazliet kaunēdamies par savu nezināšanu, Argors atbildēja Merionai, kas sāka cītīgi pētīt istabiņas plauktos esošo.

+Citēt rakstu
Hikari
iesūtīt 12.05.2006 18:29
Raksts #418

Skatās acīs baziliskam

Pievienojās: 19.07.04
Kur: Latvija <-> Japāna
Sakuras ziediņš

Robina bija palikusi pēdējā no meitenēm, kura vēl nebija paspējusi nomazgāties. Visas burvības aizgrābta, viņa ilgi bija lūkojusies apkārt un smaidījusi. Beidzot, kad Robina aptvēra, ka ir palikusi vienīgā mazgāšanās telpā, jo visi pārējie bija kaut kur aizgājuši, sieviete steidzīgi ķērās pie mazgāšanās un jau pēc pāris minūtēm jutās tik jauki, kā jau krietnu laiku nebij spējīga justies. Viņa smaidīja. Tīrie rozīgie vaigi staroja. Mati likās daudz vieglāki, kuplāki. Pati Robina liķās daudz savādāka, kā ceļa laikā. Viņa izgāja no mazgājamās telpas un lūkojās pēc pārējiem. Likās, ka nevienu tuvumā nemana. Hmm. Kur gan visi palikuši?! Nu labi, pa to laiku es izmatošu iespēju un turpināšu pētīt apkārtni un izskatu! sieviete lēnā solītī apstaigāja telpu.

+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 12.05.2006 20:14
Raksts #419

Zintniece
Grupas ikona

Dzīvā enciklopēdija

Viņi bija nonākuši tādā kā viduslaiku aptiekā, kas ķirurgam uzreiz atgādināja Dabas muzeja medicīnas ekspozīciju.

Ēriks lēni apstaigāja telpu, lai labi apskatītu, atpazītu un iegaumētu, kas tur atrodas, tad sāka rosīties.
Paņēma miezeri, nolika uz galdiņa, tad vēlreiz apstaigāja zāļu sastāvdaļu plauktus. Tā... kā tur bija? Vajadzēja šito, nē, to tur... un cik? attiecība, attiecība... nu, kā tur bija? jā! skaidrs. Salasījis vajadzīgo, viņš ķerās pie smalcināšanas un beršanas, lai pagatavotu nedaudz pulverus un ziedes. Vairākas viņš bija pamanījis jau gatavas plauktos. Darbs ritēja veicīgi, nepāgāja ne 10 minūtes, kad Ēriks jau bija beidzis smalcināt zāles. Jaukšana, sabēršana un sapildīšana trauciņos prasīja vēl 10 minūtes. Bet tagad viņam bija vesels arsenāls zāļu visādiem neparedzētiem gadījumiem. Pievienojis tām vēl dažus rullīšus pārsienamā materiāla, viņš jutās darījis visu, lai nokomplektētu mazu, bet vispusīgu lauka aptieciņu.

Paldies! Tagad mēs esam apgādāti ar visu, kas vien var noderēt un ievajadzēties
.
Viņš jutās apmierināts.

+Citēt rakstu
Lia'angia
iesūtīt 12.05.2006 21:35
Raksts #420

Uzlauž lāstus Gringotu bankā

Pievienojās: 14.11.03
Kur: Rīga, Olaine
Labākā krievu valodas tulkojuma autore

Baiba uzmanīgi vēroja Ērika darbošanos, laiku pa laikam apvaicājoties, kam tas un ko ar šito var darīt. Liekas, ka tomēr lopiņu ārstēšana stipri atšķiras no cilvēku dziedināšanas, kā viņa ironiski konstatēja. Bet tomēr viņa uzzināja diezgan daudz kā noderīga.
Vēlāk derētu šeit atgriezties un paņemt pārsienamos materiālus, kaut ko dezinfekcijai un sāpju remdēšanai, un vēl pret caureju kaut kas derētu. Tam būtu jābūt katra cilvēka somiņā, tāda pirmā palīdzība, lai katra nieka dēļ nav dakteris jātraucē, - viņa piezīmēja, vērojot, cik uzmanīgi Ēriks darbojas ar iegūtajām zālēm.
Bet, patiesību sakot, man aizvien vairāk gribas ēst... Vai jūs gadījumā neesat veģetārietis? - viņa piepeši, nelabu aizdomu mākta, pievērsās mājastēvam.

+Citēt rakstu

52 Lapas V  « < 19 20 21 22 23 > » 
Closed TopicSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 06.06.2025 05:31