Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Ziņu iesūtīšana

Jaunu pavedienu veidošana šajā forumā ir atspējota.

Ja vēlies iesūtīt jaunumus, dari to Dienas Pareģa pamatforumā.

> Vīzliju "brīnumpulkstenis"
ils
iesūtīt 10.11.2005 10:36
Raksts #1

Krāmē plauktos Izgaistošās izgaišanas grāmatas
Grupas ikona

Grupa: Dienas Pareģis
Pievienojās: 29.07.03
Kur: Rīga
Dienas Pareģis 2009

Nav izslēgts, ka "brīnumpulkstenis" no Vīzliju mājas, kas rāda ģimenes locekļu atrašanās vietu, kļūs par realitāti. Vismaz korporācija Microsoft izstrādā tieši šādu ierīci.

"Brīnumpulksteņa" koncepcija bija attēlota vienā no Džoannas Roulingas grāmatām par Hariju Poteru. Maģiskā aparāta rādītāji simbolizē tēvu, māti, bērnus vai citus radiniekus, bet uz ciparnīcas ciparu vietā ir sektori ar apzīmējumiem: ceļojums, darbs, mājas un tamlīdzīgi. Tādā veidā, paskatoties uz ierīci, ātri var pateikt, kur atrodas konkrētais cilvēks.

"Brīnumpulkstenis" ir nosaukts par Whereabout Clock ("atrašanās vietas pulkstenis"). Tā princips balstās uz mobilā telefona signālu koordināšu noteikšanu. Uz rādītājiem var izvietot arī foto, tie pārvietosies pa segmentiem, norādot, kur atrodas minētā persona [protams, ja viņa nav kaut kur aizmirsusi savu mobilo telefonu – ila piezīme.]. Bez tam, aparāts spēs pieņemt SMS sūtījumus, kurus citiem sūtīs kāds ģimenes loceklis, un atainos tos uz savas virsmas.

Tulkots no avīzes ЭN šodienas numura. Izlasīt par to un apskatīt pašu "pulksteni" var arī šeit.

Šo rakstu rediģēja eyedam: 10.11.2005 13:11
Go to the top of the page

+Citēt rakstu

Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (1 - 12)
Ungaarijas ragas...
iesūtīt 10.11.2005 13:29
Raksts #2

Skatās acīs baziliskam
Grupas ikona

Grupa: Daiļdarbu vadītāja
Pievienojās: 22.12.04
Kur: uz dārgumu kaudzes
Tīstokļu pūķis

Ak dieniņās, man tūlīt prātā ienāca mūžīgā tēma - dzīvesdrauga sānsoļi. Interesanti vai arī tāds sektors, kas ļaus to noteikt, tiks ievietots? Iedomājos situāciju - vīram nezinot, sieva iegādājusies šo pulksteni, kur uzrādās arī tas ko minēju iepriekš, noslēpj kaut kur, kur viņs parasti neieskatās un tad sagaida mājās ar attiecīgajiem atribūtiem - vai nu mīklas rulli vai smaidu sejā. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/w00t.gif)
Bet tad jau droši vien sāks ražot mobīlos, kas nesūtīs tādus signālus... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)

Lai gan patiesību sakot - šādas ierīces izstrādāšana ir apsveicams pasākums, lai viņiem labi sokas ar to.

+Citēt rakstu
Sol Invictus
iesūtīt 10.11.2005 13:52
Raksts #3

Prāto, kā lietderīgāk ieguldīt rūķīšu zeltu

Grupa: Biedri
Pievienojās: 21.07.04
Kur: Tallina
Niks 2006

Būtu daudz labāk, ja viņi būtu šo nošpikojuši no laupītāju kartes nevis Vīzliju pulksteņa

+Citēt rakstu
ils
iesūtīt 10.11.2005 14:28
Raksts #4

Krāmē plauktos Izgaistošās izgaišanas grāmatas
Grupas ikona

Grupa: Dienas Pareģis
Pievienojās: 29.07.03
Dienas Pareģis 2009

Drīz jau būs arī kas kartei līdzīgs, ir taču domas visiem cilvēkiem ieaudzēt mikročipus, lai jebkurā brīdī varētu noteikt viņu atrašanās vietu. Piemēram, tev paliek slikti, bet čips tūlīt sūta ziņu ātrajiem. Forši!
Tikai, kuram gan patiks totālā izsekošana.
Starp citu, jebkurš zvans pa mobīlo un telefona atrašanās vietu jau zina pat ASV izlūkošana. Ja viņus tas interesē, tevi var atrast. Tas pats ar kredītkarti. Tu esi piefiksēts, tieši tas pats ar videonovērošanu - ja kāds vēlās, tad tavu dzīvi pilsētā jau tagad principā pa stundām var noteikt.

+Citēt rakstu
_BijušaisPareģis
iesūtīt 10.11.2005 20:16
Raksts #5

Strādā "Caurajā katlā" par trauku mazgātāju

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 04.10.03
Kur: Rīga, Jēkabpils

Šo rakstu internetā lasīju jau pirms kāda mēneša.
Nekas īpašs, jo tas, ka var noteikt aptuvenu atrašanās vietu, nav nekas jauns, tagad to tikai smuki noformēs un padarīs jebkuram pieejamu, protams, par to prasot normālu kaudzīti naudas.

+Citēt rakstu
Patriote.
iesūtīt 10.11.2005 20:19
Raksts #6

Studē augstākās pārvērtības

Pievienojās: 10.02.04
Kur: Savējā Valmiera

Izklausās diezgan vilinoši (priekš vecākiem) nedomāju gan , ka kāds pusaudzis gribētu, lai vecāki zinātu kur viņš atrodas (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/getlost.gif) ( es jau nu noteikti) shis pulkstenis , man liekas, grābs baigo piķi tieshi uz vecāku spiegošanas patikas rēķina

+Citēt rakstu
Sol Invictus
iesūtīt 10.11.2005 21:47
Raksts #7

Niks 2006

Interesanti (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif) es kā reizi domāju cik labi būtu, ja man būtu šitāds, varētu zināt kur mana māte atrodas (viņa vēlu nāk mājās vienk)

+Citēt rakstu
Mattiass
iesūtīt 11.11.2005 10:41
Raksts #8

Cep picas
Grupas ikona

Grupa: Aurori
Pievienojās: 25.03.04
Foruma maršals 2012

CITĀTS(ils @ 10.11.2005 14:28) *
Drīz jau būs arī kas kartei līdzīgs, ir taču domas visiem cilvēkiem ieaudzēt mikročipus, lai jebkurā brīdī varētu noteikt viņu atrašanās vietu. Piemēram, tev paliek slikti, bet čips tūlīt sūta ziņu ātrajiem. Forši!
Tikai, kuram gan patiks totālā izsekošana.
Starp citu, jebkurš zvans pa mobīlo un telefona atrašanās vietu jau zina pat ASV izlūkošana. Ja viņus tas interesē, tevi var atrast. Tas pats ar kredītkarti. Tu esi piefiksēts, tieši tas pats ar videonovērošanu - ja kāds vēlās, tad tavu dzīvi pilsētā jau tagad principā pa stundām var noteikt.

Nu ja. Pagaidaam pas stundaam var noteikt, bet to, ko es parast daru, nevis katraa konkreetaa gadiijumaa (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/wink.gif)

Bez tam, ja karte tiek lietota neregulaari un reti, un mobilais vispaar nav (kaa man), tad arii izsekot nevar. Un piemeeram es buutu kategoriski pret, ka man ieaudzee kaut kaadu chipu!

Vot man shitaa tendence uz vispaareejo piesaisti riebjas.

Kas attiecas uz to pulksteni, vismaz labi, ka tos datus tas pagaidaam neieraksta (kaa piemeeran autobusa spidometrs), bet gan jau uz kaut ko taadu buus pieprasiijums, tad gan varees pa stundaam izsekot.

Nez, es laikam taadaa situaacijaa tureetu mobilo izslaagtu un iesleegtu tikai tad, kad man pasham vajag (pazvaniit, SMS nosuutiit, vai sanjemtaas SMS izlasiit) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/devil.gif) .

+Citēt rakstu
nitro
iesūtīt 11.11.2005 15:09
Raksts #9

Pārvērš vaboles par pogām

Pievienojās: 01.10.05
Kur: Jelgava

Nu jā piekrītu erty nekas jau tur īpaš nav kaut kas līdzīgs GPS

+Citēt rakstu
ice tea
iesūtīt 11.11.2005 15:16
Raksts #10

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 03.11.05

Es ceru, ka šitādu pulksteni neieviesīs, jo tad vairs nebūtu nekādu cerību uz savu privāto dzīvi.

+Citēt rakstu
Mauvaise Mademoi...
iesūtīt 11.11.2005 15:43
Raksts #11

Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem

Pievienojās: 10.08.05

Tieši tā, ice tea... piekrītu...

+Citēt rakstu
Sol Invictus
iesūtīt 11.11.2005 15:48
Raksts #12

Niks 2006

Šis variants gan ir tāds, ka cilvēks var izvēlēties, nav tā, ka iešauj čipu rokā.

+Citēt rakstu
**Kittie**
iesūtīt 11.11.2005 19:37
Raksts #13

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 02.09.05
Kur: vecrīga

nu jā par to privāto dzīvi ir tā kā ir. varbūt vecāki priecātos par tādu izgudrojumu... m bet kādreiz gan tādam brīnumpulkstenim varētu atrasties tāds pielietojums...

Šo rakstu rediģēja **Kittie**: 11.11.2005 19:38

+Citēt rakstu

Closed TopicSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 07.05.2025 20:59