Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Ziņu iesūtīšana

Jaunu pavedienu veidošana šajā forumā ir atspējota.

Ja vēlies iesūtīt jaunumus, dari to Dienas Pareģa pamatforumā.

ils
iesūtīt 23.08.2005 09:58
Raksts #1

Krāmē plauktos Izgaistošās izgaišanas grāmatas
Grupas ikona

Grupa: Dienas Pareģis
Pievienojās: 29.07.03
Kur: Rīga
Dienas Pareģis 2009

Iegūstiet unikālu iespēju iepazīt Harija Potera un Uguns biķera kino adaptāciju un skatu uz nākošo franšīzi. Autors Džefs Jensens.

Vai ceturtās Harija Potera filmas režisors jau ir ieguvis savā īpašumā kādu agrīno Dž.K. Roulingas sestās grāmatas eksemplāru?

"Absolūti, nē," Maiks Ņūels iesmejas ar imitētu sarūgtinājumu. Pietiek rosības. Tā vietā, cienījamais britu "Četru kāzu un vienu bēru" vadītājs pakļaujas priekam un - spriedzei - lai iemūžinātu uz ekrāna pinkaino pusaugu burvju pagaidām visasāko piedzīvojumu: Hariju Poteru un Uguns biķeri, kura beigās tiks ļauta vaļa baismajam (un tagad jau formu atgūstošajam) lordam Voldemortam un iekārtota skatuve karam, kas tiks izcīnīts seriāla beigās. Tāpēc Ņūels ir nedaudz nervozs (kopā ar Denielu Redklifu pa kreisi), runājot ar EW par savu nepabeigto filmu, kurai viņš pagājušajā nedēļā bija izkārtojis divas testa skates Čikāgā.

Entertainment Weekly: Jūs esat trešais režisors, kas vada Potera uzņemšanu, pēc Krisa Kolambusa un Alfonso Kuarona - cik es noprotu, jums bija iespēja režisēt pirmo filmu. Kāpēc jūs atteicāties kļūt par šīs franšīzes tēvu dibinātāju?

Maiks Ņūels: Tajā laikā es biju dziļi iekšā filmā [1999. gada Pushing Tin], un kaut arī tas bija pavisam cits stāsts, tur bija ļoti daudz datora grafikas. Es biju lasījis pirmo Potera romānu; tas bija brīnumains, bet tam vajadzēja būt atšķirīgam šādā tehniskā veidā, pat vēl vairāk, tāpēc, ka jums vajadzētu izgudrot veselu pasauli. Un tajā laikā man būtu grūti strādāt ar šādu tehniku. Es atceros, ka biju ārkārtīgā konfliktā ar sevi: "Dievs, es zinu, ka es to spētu - taču kā? Arrrgggh!" Tomēr, labākais vīrs to paveica: Kriss Kolambuss paveica varoņdarbu.

734 lapaspuses biezs, Biķeris bija pirmā no Roulingas tā sauktajām "resnajām" grāmatām. Vai jums un scenāristam Stīvam Klouzam bija viegli to saīsināt?

Visai grūti. Mēs veicām apmēram 12 scenārija uzmetumus. Lasītājs var lasīt sižeta blakus līnijas ar tikpat lielu gandarījumu, bet jums nav nekādu iespēju tāpat veidot divarpus stundas garu filmu. Tur ir arī lielas bailes, ne tikai par to, ka jūs kaut ko izņemat laukā, bet arī par to, kādu formu jūs tam iedodat. Tur ir viena lieta, ko es tur ienesu: tam visam bija jābūt trillerim, ko rada Voldemorta uzbrukums un viņa plāns, lai iegūtu Harija trīs asins lāses un atjaunotu sevi.

Biķerim ir vairākas ekstravagantas darbības vietas, ieskaitot kalambola pasaules kausa izcīņu, burvju turnīru starp Cūkkārpas un divām citām burvju skolām, kas iekļauj sevī pūķus, dzīvžogu labirintu un zemūdens karalisti. Kādā veidā jūs tikāt galā ar pēdējo?

Mēs uzbūvējām milzīgu tvertni - droši vien pašu lielāko Eiropā, lai filmētu zem ūdens. Denam [Redklifam] un citiem bērniem, kas bija iesaistīti, bija jāveic divas šķietami vienkāršas lietas: jātur savas acis atvērtas un savas sejas kustīgas, lai spētu izrādīt emociju gammas. Viņi bija kā zivis - viņiem maģiskā ceļā tika dotas žaunas, tāpēc viņi spēja elpot. Tāpēc te nevarēja būt nekādu "savilktu seju un panikas, jo jums tūlīt būs vajadzīgs gaiss, ko elpot". Jums bija 12 sekundes laika, pirms mēs sūtījām lejā cilvēkus ar elpošanas maskām. Tā kā mums bija ļoti īss mirklis filmēšanai.

Jūs izvēlējāties Ralfu Finnesu Voldemorta lomai. Kāpēc?

Es vēlējos, lai Voldemortu tēlotu ļoti harizmātiska personība un Ralfam ir izteikta harizma. Es vēlējos, lai tas būtu kāds, kas varētu būt ledus auksts savā sirdī. Un es zināju, ka Ralfs spētu to notēlot tikpat labi kā Šindlera sarakstā. Un viņš ir zvaigzne. Viņam ir visa tā stāja un prasme, kas piemīt zvaigznei. Tas ir ļoti būtiski šai lomai. Jums nevarēja būt jēls Voldemorts.

Viens no iemesliem, kādēļ producents Deivids Heimans vēlējās jūs šajā darbā, bija tas, ka jūs esat brits un esat labi iepazinis visas britu skolas dzīves nianses.

Citiem režisoriem tas bija pētījums, man tas bija instinkts. Bet bija kas vairāk nekā tikai tas. Mans viedoklis ir tāds, ka bērni ir nikni, netīri, samaitāti anarhisti. Tipisks pieaugušā viedoklis. Es ļoti vēlos izlauzties [franšize] no šiem liekulības rāmjiem. Tur bija viena aina, kurā diviem tēliem bija jācīnās. Vienkārši viņiem nebija jācīnās tā kā parasti, bet tā, kā es to iedomājos. Tāpēc es sacīju: "Kurš no jums vēlas cīnīties ar mani?" Beigās viens pieteicās un mēs sākām cīnīties, un viņš tikai kulstīja ar dūrēm. Es sacīju: "Tā to nedara!" Tā nu es triecu viņa galvu pret grīdu un viņš trieca manējo. Tā nu mēs abi bijām tur. Un es no tā visa ieguvu satriektu ribu.
[Kaut kāds murgs. Vai es to esmu pareizi sapratis? - tulkotāja ila piezīme.]
Go to the top of the page

+Citēt rakstu

Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (1 - 5)
Fijusska
iesūtīt 23.08.2005 21:01
Raksts #2

Kļūst par pirmo, kas izbaudījis visas visgaršu zirnīšu garšas

Grupa: Biedri
Pievienojās: 16.08.04
Kur: Limbaži
Tulkotājs 2006

CITĀTS(ils @ 23.08.2005 10:58)
Tā nu es triecu viņa galvu pret grīdu un viņš trieca manējo. Tā nu mēs abi bijām tur. Un es no tā visa ieguvu satriektu ribu.

[Kaut kāds murgs. Vai es to esmu pareizi sapratis? - tulkotāja ila piezīme.]
*

sitsi tiesham izklausaas divaini, vai nu tas rezisors iz labs fantazeetajs, vai ari es gribu zinaat, kurs tas bija! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/cool.gif) (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/rolleyes_a.gif)

+Citēt rakstu
saulove
iesūtīt 24.08.2005 12:33
Raksts #3

Atver vēstuli ar SĒRG-u rezultātiem

Pievienojās: 21.06.04
Kur: pašlaik šeit :)

tās beigas patiešām bija ļoti dīvainas. nevar būt ka viņš kāvās (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/huh.gif)

+Citēt rakstu
ils
iesūtīt 24.08.2005 15:49
Raksts #4

Krāmē plauktos Izgaistošās izgaišanas grāmatas
Grupas ikona

Grupa: Dienas Pareģis
Pievienojās: 29.07.03
Dienas Pareģis 2009

Kurš to var labāk iztulkot? Es tiešām anglenē nekāds specs neesmu.
ils

One of the reasons producer David Heyman wanted you for the job was because you were British, and therefore familiar with the nuances of British school life.
For the other directors, it was research; for me, it was instinct. But it was more than that. It's my view that children are violent, dirty, corrupt anarchists. Just adults-in-waiting. I was very anxious to break [the franchise] out of this Goody Two-shoes feel. There was one scene where two characters have to fight. They simply weren't fighting the way I knew they could fight. So I said, ''Which one of you wants to fight me?'' One finally volunteered, and we started to fight, and he was still pulling his punches. I said, ''Don't do that!'' So I banged his head on the floor and he banged mine, and we got there. I got up from that with a banged rib.

+Citēt rakstu
Mattiass
iesūtīt 24.08.2005 16:01
Raksts #5

Cep picas
Grupas ikona

Grupa: Aurori
Pievienojās: 25.03.04
Foruma maršals 2012

Izskatās, ka tā arī ir, kā Ils iztulkojis.

"Es ietriecu viņu ar galvu grīdā, un viņš tāpat trieca mani, un tur nu mēs abi bijām - uz grīdas. No visa šī pasākuma es izkļuvu ar lauztu ribu."

Var būt. Režisors, kad viņš ieiet azartā, var sākt mācīt aktierim, kā īsti jāspēlē, ar visai interesantiem paņēmieniem. Un operatorus arī pamāca, kā jāfilmē. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Nav nekas jauns.

Šo rakstu rediģēja Mattiass: 24.08.2005 16:05

+Citēt rakstu
Veronika
iesūtīt 16.09.2005 12:45
Raksts #6

Pārvērš vaboles par pogām

Pievienojās: 08.02.05
Kur: Sniegā ēdu saldējumu...

Nu gan režisors... Ir ar mieru salaust ribu, lai tik aktieri saprot, kā spēlēt... Nu vāks... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)

+Citēt rakstu

Closed TopicSākt jaunu pavedienu
1 lietotāji/s lasa šo pavedienu (1 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 31.05.2025 05:05