Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Ziņu iesūtīšana

Jaunu pavedienu veidošana šajā forumā ir atspējota.

Ja vēlies iesūtīt jaunumus, dari to Dienas Pareģa pamatforumā.

Closed TopicSākt jaunu pavedienu
> Roulingas portrets
ils
iesūtīt 07.09.2005 13:46
Raksts #1

Krāmē plauktos Izgaistošās izgaišanas grāmatas
Grupas ikona

Grupa: Dienas Pareģis
Pievienojās: 29.07.03
Kur: Rīga
Dienas Pareģis 2009

(IMG:http://private.livas.lv/jaanise/jaunum/roul_portrets.jpg)

Atklātībā nācis Dž.K. Roulingas portrets.

Šis attēls atgādina laikus pirms Potera sērijas iznākšanas. Tas no 6. septembra ir skatāms Nacionālajā gleznu galerijā Londonā. Tā autors ir mākslinieks Stjuarts Pīrsons Raits, portretu gleznošanas balvas laureāts, kurš veidojis portretu, piemēram, arī Edinburgas hercogam princim Filipam. Gleznotājs stāsta par savu interesi par Roulingu:

Es nevarēju principā neuzgleznot Džo, jo manī izraisa sajūsmu sieviete, kas sekmīgi ir apvienojusi mātes sūtību un aktīvu karjeru.

Džo man teica, ka viņu ir ieinteresējusi mana daiļrade, jo viņa redzējusi vienu manu nelielu glezniņu, kuru es uzgleznoju ģimenei ar rudiem matiem. Viņa man atzinās, ka viņu ļoti fascinējot cilvēki ar rudiem matiem, par ko Harija Potera grāmatu lasītājie, zinot Vīzliju ģimeni, nebūtu jābrīnās.

Glezna izkropļotā perspektīvā attēlo Roulingu sēžam pie galda un ēdam vārītu olu un kūpinātu siļķi. Rakstniece, atklājot gleznu, atklāj:

Šī patiesībā ir pirmā reize, kad to redzu, un man tā ļoti patīk. Jāsaka, ka redzēt sevi šādi pasniegtu un te stāvēt un atpazīt to kā sevi ir diezgan bailīgi. Tomēr tas mani parāda pilnīgāk, kā jelkāda fotogrāfija. Stjuarts un es, strādājot ar šo, neiedomājami uzjautrinājāmies, un, protams, esmu iepriecināta un pagodināta par iespēju būt šeit, Nacionālajā portretu galerijas fondā.

Vairāk varat lasīt šeit un šeit. Pati gleznas reprodukcija ir skatāma MuggleNet vai arī BBC News.

Šo rakstu rediģēja eyedam: 07.09.2005 22:28
Go to the top of the page

+Citēt rakstu

Closed TopicSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 05.06.2025 22:23