Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Izlasi, pirms iesūti!

Lūgums neaizrauties ar jaunu pavedienu veidošanu pa labi un pa kreisi - par visiem sīkumiem, par ko tik vien varētu iedomāties. Ja vēlies aizsākt jaunu tematu, tad runā par jautājumu, kas tevi interesē, par ko tev ir, ko teikt, un kuru tu patiešām vēlies apspriest.

Katra jauna pavediena pirmajam rakstam ir jābūt vismaz 150 vārdu garam (šajā lūgumā kopā ir 76 vārdi). Pretējā gadījumā pavediens tiks dzēsts, neskatoties uz to, kādas atbildes būs iesūtītas.

> Severus... lūdzu...
eyedam
iesūtīt 22.07.2005 10:37
Raksts #1

Neuzbilstamais
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 23.07.03
Kur: Latvija, Rīga
Klusais okeāns 2010

Dieva dēļ, Dumidor, tu taču esi grifidors!

Vairākas dienas pēc grāmatas izlasīšanas es par to īpaši nedomāju, neko necentos saprast vai analizēt. Vienkārši ļāvu norimt uzbudinājumam un informācijai nosēsties. Tāpēc nesen skowij-snowij pateiktā norāde man bija kā mazs pārsteigums (un, es gribu ticēt, tikai tāpēc, ka es par to nebiju padomājis).

Proti, ko Dumidors pirms savas nāves īsti lūdza Strupam? Pirmais, kas man iešāvās prātā un pie kā es sākumā arī paliku, bija lūgums nenogalināt. Acīmredzot tas tikai pierāda, ka es nebūtu grifidors. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Nu, katrā ziņā man tik ļoti likās, ka Dumidors tajā vietā lūdza sevi nenogalināt, ka es pat biju gatavs norādīt uz to kā uz uzrakstītu faktu. Un tāpēc mani ļoti izbrīnīja skowij izteikums, ka viņš lūdza sevi nogalināt!

Kad es attapu, kas grāmatā bija rakstīts īstenībā, un sāku domāt, jāatzīst, ka Dumidors patiešām diez vai būtu lūdzies sevi nenogalināt. Kaut vai tāpēc vien, ka viņš ir grifidors un pietiekami drošs un lepns, lai to nedarītu. Ja nu gadījumā tā tomēr bija, tad varbūt tāpēc, ka viņa palikšana dzīvam bija tieši saistīta ar kaut ko (kādu) citu, un faktiski viņš lūdza nenogalināt sevi kaut kā (kāda) cita dēļ.

Tomēr es arī tikai ļoti negribīgi varētu piekrist, ka viņš lūdza sevi nogalināt. Es tādā lūgumā neredzu nekādu jēgu. Tā varētu būt kaut kāda pārgalvīga spīts, kas Dumidoram nu nekādi nevar būt raksturīga. Vai, ja Dumidors zināja par Strupa veikto zvērestu, tad Severusam tāpat nebija izvēles.

Tāpēc galu galā jāsāk domāt, ka tas varētu būt bijis tieši ar profesora nāvi nesaistīts lūgums. Bet kādā gadījumā gan upuris kaut ko varētu lūgt savam slepkavam? Vai nu ir palikušas kādas neizpildītas saistības, kuras Strups nevar neņemt vērā pat pēc Dumidora nāves, vai arī Strups joprojām ir palicis uzticīgs Fēniksa ordeņa spēkiem (vai labāk – nav tos līdz galam nodevis) un apņēmies (varbūt negribīgi vai ne līdz galam – citādi neko nevajadzētu lūgt) kaut ko, sarunādams ar Dumidoru.

Varbūt viņš lūdza pasargāt Hariju? Katrā ziņā, ir norādes, ka līdz šim Strups to bija darījis. Varbūt lūdza palīdzēt Harijam Voldemorta iznīcināšanā?
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
8 Lapas V  « < 4 5 6 7 8 >  
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (100 - 119)
Margo
iesūtīt 05.03.2006 19:24
Raksts #101

Knakts autobusa konduktors

Grupa: Biedri
Pievienojās: 02.03.06

CITĀTS(Siriuss @ 22.07.2005 11:51) [snapback]450868[/snapback]

... So it started. Viņi visi lika to izdarīt tieši Drako, aplencot viņu. Drako nespēja to paveikt, viņš mocījās un drebēja, un zināja, ka ja viņš to neizdarīs, viņš ir līķis - bet tomēr nespēja nogalināt. Kā jau Dumidors teica - "Malfoy, you're not a killer." Jā, Malfojs bija nežēlīgs pēc dabas (un nežēlīgs pārsvarā pret tiem vājākiem), bet ne slepkava. Un Voldemorts par tādu gribēja viņu pataisīt - par sev līdzīgo.

Tāpēc, kad atnāca Strups, Dumidors sāka lūgties, lai Strups nogalina viņu pats, un tas nav jādara Drako, kurš pat zizli vairs rokās nespēja noturēt aiz bezizejas stāvokļa, kurā viņš atradās. Lai tas viss vienreiz beidzas.

Vienalga...ja arī Malfojs būtu izteicis liktenīgos vārdus, viņam nebūtu izdevies nogalināt Dumidoru, ja viņš to nebūtu patiesi vēlējies. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) Bellatrise Harijam pati paskaidroja (piektā grāmata...), ka lai pielietotu nepieļaujamo lāstu "Mokum!" jābūt istai vēlmei, lai pretinieks justu sāpes...
CITĀTS
Laikam vēl neesi nekad izmantojis nepiedodamos lāstus, ko, puika?-viņa ieaurojās. Bēbja balstiņa bija pazudusi.- Tos vajag gribēt, Poter!Vajag patiešām vēlēties nodarīt sāpes... lai priecātos par tām... taisnīgas dusmas man lielas sāpes nenodarīs...es tev parādīšu, kā to dara! Es tevi pamācīšu...

(Citāts 2.grāmatas 379 lpp.)
Un no tā secinam... ?
Varam secināt kādas pretenzijas Strupam bija pret Baltusu...taču...ja nu šis apgalvojums ir pareizs, ka Dumidors ir teicis Strupam viņu nogalināt? Ja kaut viena Strupa šūiņa būtu šaubījusies par šo lēmumu...nu spriežat paši...

Kaut ātrāk Roulinga uzrakstītu 7.grāmatu un mēs uzzinātu, kas īsti notika!!! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ohmy.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blink_a.gif)

+Citēt rakstu
Īve
iesūtīt 05.03.2006 20:22
Raksts #102

Pārvērš vaboles par pogām

Pievienojās: 05.03.06
Kur: Mājās.

jaa...par to var daudz un ilgi spriest, kaadeelj dumidors luudzaas...un tieshaam arii taisniiba ir, ka severusam galu galaa vienalga bija jaanogalina dumidors, deelj nelauzhamaa zveeresta...tik taalu nemaz es nebiju aizdomaaajusies... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)

+Citēt rakstu
Kaķe
iesūtīt 06.03.2006 00:22
Raksts #103

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Pievienojās: 18.02.06

iespeejami visaadi mineejumi..
Tomeer es 100% piekriitu ka Dumidors lika sevi nogalinaat...
Es piemeeram lasot graamatu 2x atradu teikumus kur Harijs sarunaajaas ar Hargidu par to ka Dumidors ir dusmiigs uz Strupa...
Hargids kaut ko mineeja par to ka Dumidors lika dariit Strupam to kas vinam jaadara, kaut arii Strups liedzaas to dariit..
Skiet ka tas ko Dumidors lika dariit ir vinu nogalinaat..
Un tiesaam Strups bija devis Nesalauzamo zveerestu taa ka Dumidors mirtu saa vai taa..

Nu siis ir tikai manas domas....

Naz kaa viss atrisinaasies 7.graamataa?

+Citēt rakstu
resella
iesūtīt 09.03.2006 18:43
Raksts #104

Kārto teleportēšanās eksāmenu

Pievienojās: 06.04.04
Kur: all lall lā./ kaut kur, kur nebiju domājusi nonākt...

CITĀTS(eyedam @ 22.07.2005 10:37) [snapback]450806[/snapback]

Ja nu gadījumā tā tomēr bija, tad varbūt tāpēc, ka viņa palikšana dzīvam bija tieši saistīta ar kaut ko (kādu) citu, un faktiski viņš lūdza nenogalināt sevi kaut kā (kāda) cita dēļ.

nu vienigais kkas prata nak drako... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif)

vispar tas ka dumidors ludza vai vismaz gribeja mirt ir skaidrs. katra zinja vinjsh pavisam labi zinaja to ka ilgi vairs nedzivos un tieshi tapec radija harijam shis dazhadas voldemorta atminjas, panjema lidzi uz pedejo horkrustu meklejot. vinjsh zinaja ka driz vien harijam viss bus japaveic bez vinja palidzibas. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)

un maz neticami ka vinjsh zinaja kur vinjsh mirs. trilonija tachu skraidja apkart ka aptrakusi ar to savu sasperto tornja karti...

+Citēt rakstu
Švilpaste
iesūtīt 10.03.2006 22:54
Raksts #105

Studē augstākās pārvērtības

Pievienojās: 20.11.04
Kur: Savā mazajā iedomātajā sapņu pasaulītē,kur nekad nenotiek kaut kas ļauns.

CITĀTS(North_see @ 05.03.2006 19:24) [snapback]571661[/snapback]

Vienalga...ja arī Malfojs būtu izteicis liktenīgos vārdus, viņam nebūtu izdevies nogalināt Dumidoru, ja viņš to nebūtu patiesi vēlējies. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif) Bellatrise Harijam pati paskaidroja (piektā grāmata...), ka lai pielietotu nepieļaujamo lāstu "Mokum!" jābūt istai vēlmei, lai pretinieks justu sāpes...

(Citāts 2.grāmatas 379 lpp.)
Un no tā secinam... ?
Varam secināt kādas pretenzijas Strupam bija pret Baltusu...taču...ja nu šis apgalvojums ir pareizs, ka Dumidors ir teicis Strupam viņu nogalināt? Ja kaut viena Strupa šūiņa būtu šaubījusies par šo lēmumu...nu spriežat paši...

Kaut ātrāk Roulinga uzrakstītu 7.grāmatu un mēs uzzinātu, kas īsti notika!!! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ohmy.gif) (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/blink_a.gif)

Bet tur jau tā lieta,ka lai pielietotu to nepieļaujamo lāstu,jābūt īstai vēlmei! Nevar taču būt tā,ka Strups tagad izdomāja :" Nu,labi es tagad iztēlošos,ka baigi ienīstu Dumidoru un nomušīšu viņu!" Ja reiz viņš tiešām spēja nogalināt Dumidoru, tad jau tur bija liela vēlme un īsts naids! Tā ka es uzskatu,ka Strups tomēr ir ļaunais. Par spīti daudzajiem,ļoti labajiem argumentiem...

+Citēt rakstu
Arturs7
iesūtīt 11.03.2006 09:59
Raksts #106

Izrāda pirmās maģijas pazīmes
*

Pievienojās: 06.03.06

Es pēc izlasišanas nemirkli nešaubījos, ka Strups tomēr nav tik slikts, kaa visiem liekas! Ja Strups nebūtu nogalinājis Dumidoru, tad buutu lauzis zvērastu un pats mirtu, jo Drako to neizdariija, bet zveerasts bija taads, ka ja Drako to nevarees, tad strups to izdariis un peec pauzes Strups piekrita! Tas, ka vinss neļava nogalīnāt Hariju navēžiem tas atkal liecina par to, ka strups nav tik slikts, jo nedomaaaju ka voldeamorts buutu loooti dusmiigs, ja hariju buutu kaads nogalinaajis kaads cits! Tad veel 5gramataa, Harijs prasija, kapeec Dumidors uzticas Strupam, bet Dumidors teica, ka tu zināšot tikai vinji ar Strupu.. Un tad kad Dumidors jau mira un vinji sedeeja slimniicas palaataa pie Bila, visi aprunaaja Strupu, ka nojauta ka vins ir tads, bet Vilksons pateica, ka Dumidors kautko zināja par Strupu, ko mees nezinam! Un galvenais paviediens kas mani liecina par Strupa nevainiibu un ko nemaz šeit nav rakstījuši ir tas ko Harijam pateica Hagrids! Vins teica, ka Strups esot strideejies ar Dumidoru! Strups esot teicis, ka Dumidors daudz iedomaajies un ka to nedariisot, bet Dumidors skarbi pateica, ja sis ir sai lietai piekritis tad to arii izdariis! Nu tagad viss sakriit vai ne? (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Strups negribeej nogalinaat Dumidoru, bet Dumidors vinjam teica ka sis buus jaadarot un tad kad Dumidors lūdzaas, tas bija lugums, lai vins izdarot savu lietu-nogalinaat Dumidoru!

+Citēt rakstu
Arturs7
iesūtīt 13.03.2006 18:33
Raksts #107

*

Es buutu uz 100% parliecinaats ka strups ir labs ja mani peec otraas izlasiisanas reizes neaizkertu viens teikums! To ko strups teica bellai.. vins teica ka vins pec voldeamorta paveeles pievienojaas dumidoram..
visss cits manaas aciis liecina strupam par labu! padomaajiet pasi, kautgan dumidors ticeeja labajam un ka katrs cilveeks var mainiities, bet tomeer... Dumidors bija vieniigais voldeamorta skolas laikaa, kas neuzticejaas voldeamortam un, vins bija vieniigais pie kaa voldijs nevareeja pieliist! tik naivs dumidors nebija, lai ljautu sevi aptiit ap pirkstu voldijam, kaa tad to vareetu strups!?!!!
takaa tagad esmu uz 99% paarliecinaats strupam par labu, lai ko seit rakstiitu! tikai interesanti kapeec vins nostajaas labajaa pusee... to es nevaru saprast!

+Citēt rakstu
kvadrātsakne no ...
iesūtīt 13.03.2006 20:53
Raksts #108

Pievienojās: 11.07.05

CITĀTS(Arturs7 @ 11.03.2006 09:59) [snapback]574759[/snapback]

Es pēc izlasišanas nemirkli nešaubījos, ka Strups tomēr nav tik slikts, kaa visiem liekas! Ja Strups nebūtu nogalinājis Dumidoru, tad buutu lauzis zvērastu un pats mirtu, jo Drako to neizdariija, bet zveerasts bija taads, ka ja Drako to nevarees, tad strups to izdariis un peec pauzes Strups piekrita!

Bet viņš pats zināja, kas būs, ja Drako neizpildīs uzdevumu! Tā kā tas nebija negaidīti.

CITĀTS
Tas, ka vinss neļava nogalīnāt Hariju navēžiem tas atkal liecina par to, ka strups nav tik slikts, jo nedomaaaju ka voldeamorts buutu loooti dusmiigs, ja hariju buutu kaads nogalinaajis kaads cits!

Es gan domāju ka Voldemorts būtu ļoti dusmīgs, ja kāC citC nogalinātu Hariju! Viņš jau 4.grāmatā(pie Melsudora vecākā kapa, kad bija tikko atdzimis, un cīnijās ar Hariju) aizliedza nāvēžiem kaut ko izdarīt Harijam..

CITĀTS
Tad veel 5gramataa, Harijs prasija, kapeec Dumidors uzticas Strupam, bet Dumidors teica, ka tu zināšot tikai vinji ar Strupu.. Un tad kad Dumidors jau mira un vinji sedeeja slimniicas palaataa pie Bila, visi aprunaaja Strupu, ka nojauta ka vins ir tads, bet Vilksons pateica, ka Dumidors kautko zināja par Strupu, ko mees nezinam!

Un pēc tam Harijs pateica, ka viņš zin to ka Strups ir Dumidora priekšā visu ĻOTI nožēlojis un ka viņš nezināja, ka tie ir Lilija un Džeimss kurus viņš nodeva utt.

CITĀTS
Un galvenais paviediens kas mani liecina par Strupa nevainiibu un ko nemaz šeit nav rakstījuši ir tas ko Harijam pateica Hagrids! Vins teica, ka Strups esot strideejies ar Dumidoru! Strups esot teicis, ka Dumidors daudz iedomaajies un ka to nedariisot, bet Dumidors skarbi pateica, ja sis ir sai lietai piekritis tad to arii izdariis!

Tu jaw nezini par ko viņi strīdējās..tas ir tikai minējums!

+Citēt rakstu
Džozefīne
iesūtīt 13.03.2006 22:23
Raksts #109

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 24.10.05
Kur: šeit, tepat un te

Nezinu, man liekas, ka tas nebija lūgums par Hariju. Jo Voldemorts jau tā vai tā mēģinās Hariju nogalināt... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif)

+Citēt rakstu
Arturs7
iesūtīt 13.03.2006 22:59
Raksts #110

*

klausies peotter girl... ja mans skaidrojums tev nebuus logisks tad nez vai kaads tev varees paarliecinaat!

4graamataa voldiamorts teica gan lai vinju neaiztiek jo gribeeja visiem pieraadiit, ka taa bija kluuda ka harijs vinju 1gada vecumaa apstaadinaaja... un tad kad harijs atgriezaas un zemvaldis janaakais teica ka tagad kad vins nogalinaasot hariju voldeamorts nogalinaas hariju, voldijs vinjam buus pateiciigaaks nekaa visiem...

harijs nemaz nezin ko strups ir pateicis dumidoram kas lika dumidoram paarliecinaaties par strupa nevainiibu, jo to vins bija secinaajis peec sarunas ar profesori triloniju un dumidoru... dumidors teica ka, kad srups uzzinaaja ko vins ir nodevis ir nozeelojis! bet iisto iemeslu kapeec dumidors ir uzticeejies strupam nekad nav piemineejis, 5gramataa vins teica tikai to... kapeec strups ir atnaaca labjaa pusee zinaasot tikai vinji ar strupu un domaajams mees to uzzinaasim 7daljaa!

tu izlasi graamatu veelreiz ar apzinju ka strups ir labais un tu sapratiisi ka taa patiesaam ir!
skaties...
hagrids teica ka strups teica dumim ka vins nezinot ko saka un ka strups to nedariis... bet dumidors teica ka vinjam tas ir jaadara, ja vins visam sim ir piekrits! domaajams ka strups negribeeja piekrist nogalinaat dumidoru un parto arii vinji stridejaaas... un tas luuudzu bija domaats kaa luudzu nogalini mani, jo tu sai lietai esi piekritis un taa ir jaanotiek!

vai tev petter girl lasot 6graamatu neuzmirkli nelikaas ka dumidors zinaaja ka vins mirs.... ???????
tie visi teksti - harijs zveeriet ja kas notiek juus beegsiet, ja kas arii notiek, harij juusu asinis ir veertigaakas par manejaam.....

veel tas ka dumidors zinaaja ka malfojam ir jaanogalina dumidors... tatad vins arii zinaaja parto zveerastu ko strups teica, jo harijs bija pastaastijs un vinjam tas nelikaas nkas svariigs jo vins to visu zinaaja un zinaaja kas notiks! takaa taaaaaa..... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)

+Citēt rakstu
kvadrātsakne no ...
iesūtīt 14.03.2006 08:54
Raksts #111

CITĀTS(Arturs7 @ 13.03.2006 22:59) [snapback]578146[/snapback]

klausies peotter girl... ja mans skaidrojums tev nebuus logisks tad nez vai kaads tev varees paarliecinaat!

Mani varēs pārliecināt tikai Roulinga un 7.grāmata! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)
CITĀTS
harijs nemaz nezin ko strups ir pateicis dumidoram kas lika dumidoram paarliecinaaties par strupa nevainiibu, jo to vins bija secinaajis peec sarunas ar profesori triloniju un dumidoru... dumidors teica ka, kad srups uzzinaaja ko vins ir nodevis ir nozeelojis! bet iisto iemeslu kapeec dumidors ir uzticeejies strupam nekad nav piemineejis, 5gramataa vins teica tikai to... kapeec strups ir atnaaca labjaa pusee zinaasot tikai vinji ar strupu un domaajams mees to uzzinaasim 7daljaa!

Otrajā nodaļā Strups stāsta Bellai un Narcisai, ka Dumidoram ir vājība noticēt cilvēkos labajam! Un Strups tad paC teica, ka viņš Dumiodra priekšā ir visu nožēlojis u.tml.

CITĀTS
tu izlasi graamatu veelreiz ar apzinju ka strups ir labais un tu sapratiisi ka taa patiesaam ir!
skaties...

Es to grāmatu jau 3 reizes izlasīju latviešu valodā un 1 reizi angļu valodā un man visās reizēs liekas, ka Strups ir ļaunC utt.
Bet tās tikai manas domas un es tikai cenšos atspēkot tavu teikto! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Šo rakstu rediģēja Potter_Girl: 14.03.2006 08:55

+Citēt rakstu
Arturs7
iesūtīt 14.03.2006 09:01
Raksts #112

*

CITĀTS(Potter_Girl @ 14.03.2006 08:54) [snapback]578224[/snapback]

Mani varēs pārliecināt tikai Roulinga un 7.grāmata! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/tongue.gif)

Otrajā nodaļā Strups stāsta Bellai un Narcisai, ka Dumidoram ir vājība noticēt cilvēkos labajam! Un Strups tad paC teica, ka viņš Dumiodra priekšā ir visu nožēlojis u.tml.
Es to grāmatu jau 3 reizes izlasīju latviešu valodā un 1 reizi angļu valodā un man visās reizēs liekas, ka Strups ir ļaunC utt.
Bet tās tikai manas domas un es tikai cenšos atspēkot tavu teikto! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)

Bet kaa gan dumidors vareeja aptiit ap pirkstu dumidoru ja tas neizdevaas pat voldeamortam skolas laikaaa, dumidors vieniigais zinaaja kaads ir voldijs... kautgan voldijs pieliida pie visiem un raadija visiem ir labs, dumidors vinjam neuzticeejaas... takaa vins nav taads kurs uzticaas jebkuram kas pasaka ka vins ir labais!

+Citēt rakstu
kvadrātsakne no ...
iesūtīt 14.03.2006 09:08
Raksts #113

CITĀTS(Arturs7 @ 14.03.2006 09:01) [snapback]578225[/snapback]

Bet kaa gan dumidors vareeja aptiit ap pirkstu dumidoru ja tas neizdevaas pat voldeamortam skolas laikaaa, dumidors vieniigais zinaaja kaads ir voldijs... kautgan voldijs pieliida pie visiem un raadija visiem ir labs, dumidors vinjam neuzticeejaas... takaa vins nav taads kurs uzticaas jebkuram kas pasaka ka vins ir labais!

Tur jau tā lieta! Dumidors vienīgais zināja, kāds ir Toms un kāds viņš bija bērnu namā! Dumidors Harijam paC stāstīja, ka viņš zin kāds Toms bija un nevienam par to nestāstīja, lai Toms varētu sākt jaunu dzīvi, bet paC tam īsti nenoticēja!
Un kā jau mēs zinām Strups bija izcils lasprātis un/vai slēpprātis! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif)

Šo rakstu rediģēja Potter_Girl: 14.03.2006 09:08

+Citēt rakstu
brego
iesūtīt 14.03.2006 09:25
Raksts #114

Sēž zem Šķirmices
**

Pievienojās: 17.01.06

Ak tad Strups, buudams labs, nebuutu varejis nogalinat Dumidoru ar aizliegto laastu?

Bet ja nu vinjs nemaz aizliegto laastu nelietoja?
http://www.kurbijkurne.lv/forums/index.php?showtopic=30774

+Citēt rakstu
LoneWolf
iesūtīt 18.03.2006 23:01
Raksts #115

Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem
**

Pievienojās: 01.06.05

Un kā tad ar to ka Dumidora Harijam uzliktās burfestības efekts pazuda?Stups par Hariju nezināja,un Dumidoram nebija zižļa!

+Citēt rakstu
Victor Krum
iesūtīt 19.03.2006 01:19
Raksts #116

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 02.03.04
Kur: Uz slotas

QUOTE(Švilpaste @ 10.03.2006 22:54) [snapback]574618[/snapback]

Bet tur jau tā lieta,ka lai pielietotu to nepieļaujamo lāstu,jābūt īstai vēlmei! Nevar taču būt tā,ka Strups tagad izdomāja :" Nu,labi es tagad iztēlošos,ka baigi ienīstu Dumidoru un nomušīšu viņu!" Ja reiz viņš tiešām spēja nogalināt Dumidoru, tad jau tur bija liela vēlme un īsts naids! Tā ka es uzskatu,ka Strups tomēr ir ļaunais. Par spīti daudzajiem,ļoti labajiem argumentiem...

Lai nospiestu pistoles gaili un nošautu cilvēku vajag vēlēties to izdarīt. Vajag gribasspēku. Ja pret šo cilvēku ir liels naids, nospiest gaili nav problēmu. Savukārt, ja ir pārliecība, ka šī cilvēka nāve kalpo kādam lielākam mērķim - tādam, kura dēļ ir vērts nogalināt - arī tad pistoles gaili nospiest ir vieglāk.

Analoģiski arī Strupa gadījumam, tikai šeit viņa pārliecību mēģināja stiprināt Dumidors, lūdzot Strupam to darīt - pieņemt pareizo lēmumu.

brego - man tomēr gribās teikt, ka tu fantazē. Jo, pat ja Strups izmantoja kādu citu burvestību, lai nogalinātu Dumidoru, fakts paliek fakts - Strups Dumidoru nogalināja un man kaut kā neliekas, ka būtiski ir veids kādā tas tika izdarīts. Līdz ar to mazticama ir tava teorija, jo šāda nianse vienkārši būtu lieka.

+Citēt rakstu
LoneWolf
iesūtīt 19.03.2006 10:34
Raksts #117

**

Pievienojās: 01.06.05

Man gan šķiet ka vilkt paralēles ar HP ir aplam.Citāts no FO lieliski apstiprina ka aizliegtajam lāstam būs kāds efekts,ja tu nevēlēsies nodarīt sāpes,izbaudīt tās.(Btw kā Harijs novāks Voldi?Bez Avada Kedavra?)Taisnīgu dusmu vārdā nekas neiznāktu.Maģija ir maģija,nevis pistole...

+Citēt rakstu
Metalraider
iesūtīt 19.03.2006 11:03
Raksts #118

*

Pievienojās: 31.05.05
Kur: Minervas guļamistabā :)

Piekriitu LoneWolf, magjija tieshaam nav pistole, pie tam parasti burvestiibas ir jaaiemaacaas, nevis kaa Harijs atrod Princha graamatu un ar pirmo megjinajumu visas burvestiibas sanaak. Taapat kaa vins saka metaaties ar mokum laastu, tiesa to gan paspeeja atvairiit.
Un par to Severus Luudzu , tapat kaa daudzaam citaam teemaam, nav jadomaa ko ar to domaaju Dumidors, bet gan rakstniece. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif)

CITĀTS(Potter_Girl @ 14.03.2006 09:08) [snapback]578227[/snapback]

Tur jau tā lieta! Dumidors vienīgais zināja, kāds ir Toms un kāds viņš bija bērnu namā! Dumidors Harijam paC stāstīja, ka viņš zin kāds Toms bija un nevienam par to nestāstīja, lai Toms varētu sākt jaunu dzīvi, bet paC tam īsti nenoticēja!
Un kā jau mēs zinām Strups bija izcils lasprātis un/vai slēpprātis! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/silent.gif)

Es gan nedomaaju, ka dumidors pret strupu izmantoja laspraatiibu, dumidors vnk vinjam uzticeejas kada iemesla deelj, kursh vinjam likas pietiekami svariigs, lai uzticeetos strupam.

+Citēt rakstu
Alia
iesūtīt 23.03.2006 12:56
Raksts #119

**

Pievienojās: 15.02.06
Kur: Starpdimensiju pūkainajos spilvenos

interesants pagrieziens, nebiju to ievērojusi. es šaubos ka viņš lūdz par sevi visticamāk par Hariju kurš atradās turpat, jo ja nebūtu lūdzis Strupam butu vel 100 iespeju novakt Poteru. Kad Stups un Drako bēga Strups tikai atvairīja burvestības nevis rīdīja tās virsū Harijam un piedevām viņš teica "Poter tu veljoprojām nemāki slēgt savu prātu". Es to saprotu ka atgādinājumu kas viņam jamacas pirms lielas kaujas.

+Citēt rakstu
Miss Miiropa
iesūtīt 25.03.2006 15:20
Raksts #120

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 25.03.06

CITĀTS
Strups mirklii vērās Dumidorā. Viņa kalsnajos vaibstos iezīmējās riebums un naids.
- Severus...lūdzu
Strups pacēla zizli un pavērsa to tieši uz Dumidoru.
-[i]Avada kedavra!
(IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)

Šajaa vietā man liekas Strups ienīda pats sevi un Dumidoru, jo vņš nevēlējas viņu nogalināt, tāpēc arī izcēlās strīds, kuru nejauši dzirdēja Hagrids.
Es domaaju, ka Dumidors luudza sevi nogaliinaat, jo vinjsh zinaaja par Nelauzhamo zveerestu un visu paareejo. Es uzskatu, ka peec Dumidora domaam Strupa dziiviiba ir veertiigaaka par vinja pasha dziiviibu!!!

+Citēt rakstu

8 Lapas V  « < 4 5 6 7 8 >
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
3 lietotāji/s lasa šo pavedienu (3 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 09.05.2025 05:27