![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.09.06 ![]() |
Kā tu parasti izvēlies grāmatas?
Protams, vispirms jau piesaista nosaukums, ja tas ieintriģē, tad lasu anotāciju uz grāmatas muguriņas. Ja arī tā patīk, pašķirstu grāmatu un palasu atsevišķus fragmentus,un, ja tie ir interesanti, tad pērku. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Zinu, ka daļu pirmā iespaida rada arī grāmatas vāks, lai gan bieži sanāk pavisam ačgārni - interesants vāks, bet garlaicīga grāmata vai otrādi, tādēļ vākiem neuzticos... |
|
|
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Izrāda pirmās maģijas pazīmes ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.01.06 ![]() |
Es parasti pirmo ieraugu vspārējo grāmatas izskatu (vāks, lielums, krāsas...),man patīk biezas grāmatas un vidējas,bet ne pārāk plānas! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif) Parasti izlasu anotāciju grāmatas otrā pusē vai iekšpusē! Ja mani tas aizrauj, tad pērku! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Ja tās ir sērijas grāmatas, kā piemēram arī Harijs Poters, tad uzreiz pērku nākamo grāmatu daudz nedomājot! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 25.10.05 ![]() |
ja graamatniicaa-tad peec vaakiem un peec biezuma, man vajag vismaz 6,7cm. vaakam jaabuut glitam, bet ne spiidiigam, vislabaak melnam ar kkaadiem burtiem.
ja biblioteekaa-tad, skatos, kas ir palicis un nemu visnobruzaataakaas vai taas, kuras neesmu lasiijusi. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.12.06 Kur: kaut kur virs galvas... ![]() |
vispirms ir grāmatas vāks un tad anotācija...
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sātana advokāts ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 08.11.06 Ziedoņa māceklis ![]() |
Nosaukums, autors. Pirmais teikums.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Izvēlas zizli pie Olivanda ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 05.10.06 Kur: Tur pat... ![]() |
Peec nosaukuma un anotaacijas!
Šo rakstu rediģēja Casandry: 01.01.2007 02:19 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Knakts autobusa konduktors ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 02.03.06 ![]() |
1. Vāks. (Pirmais iespaids par grāmatu.)
2. Autora un nosaukums. 3.Ja liekas saistoši, tad lasam anotāciju. 4.Dažreiz ieskatos dažus teikumus no grāmatas vidus... (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 09.02.06 Kur: merkurs ![]() |
vispirms apskatu grāmatas vāku, tad grāmatas nosaukumu, autoru, tad izlasu anotāciju.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Kārto SLIM-us ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 14.01.06 Kur: Piparkūku namiņā. ![]() |
nu es parasti pēc nosaukuma..nu un ja iznteresants nosaukums izlasu kas ir aizmugurē un pašķistu bik lapas palasu pāris teikumus (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.10.06 Kur: nektāra eiforijā ![]() |
Liela noziime ir autoram,bet ja autoru nepaziistu,tad lasu anotaaciju. Censos graamatu vaakiem nepieveerst uzmaniibu,jo tie var radiit maldiigu priekstatu par graamatu.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 22.06.04 Kur: Pie krāna Savādnieks ![]() |
1. Vērtēju pēc tā vai šī grāmata ir dzirdēta kaut kur, piemēram draugu ieteikta vai tādā garā.
1.1. Autors. 2. Grāmatas aizmugure (ja autors nezināms un grāmata nezināma) 3. Nosaukums un vāks 4. Burtu šrifts. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 16.10.04 Kur: In my little corner of the world ![]() |
Vispirms ieraugu vāku un nosaukumu, tad palasu anotāciju. Autoram nemaz nav tik liela nozīme, galvenais, lai būtu žanrā, kas man patīk.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Studē augstākās pārvērtības ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.06.06 Veļasgabals 2012 ![]() |
Pirmkārt- nosaukums, tad autors. Uzzinam žanru, izlasam anotāciju, pašķirstam, palasam, novērtējam lappušu skaitu.
Nosaukumam jābūt labam, lai es grāmatu vispār rokās ņemtu, būtu labi, ja pazīstams autors. Vislabāk, ja romāns. Anotācijai jāsaista[tā spēlē lielu lomu]. Saturam [ja tāds ir] jāparāda aptuvenie notikumi ar nodaļu nosaukumiem. Ieteicamais lappušu skaits- ne mazāk par 200 [pieļaujams vēl 100, bet mazāk gan nevajadzētu]. Ja viss ir tā kā vajag, tad pērku. Ir arī izņēmumi. Teiksim īsas grāmatiņas ar bildēm un vienreizēju tekstu. Nav garas un tomēr patīkamas. Nu tā apmēram. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 13.06.04 Kur: virs zemes ![]() |
lielākoties pēdējā laikā es bibliotekārei dodu sarakstiņu ar pierakstītiem grāmatu nosaukumiem, kuras man gribās izlasīt. saraksts gan ir ļoti garš (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) un sarakstu ik pa laikam papildinu. kurbijkurne. jā. kurbijkurne ir tā vieta, kur es arī uzzinu daudz labu autoru un grāmatu. viens no diviem iemesliem laikam, kāpēc es kurbijkurnē uzturos.. nutā - flarišā un blotā daudz ko var uzzināt, skatos pēc daudzmaz, manuprāt, sakarīgu cilvēku vērtējumiem un parasti man patīk ieteiktās grāmatas. un kā jau arī visi - izvēlos pēc anotācijas, autora, atpazīstamības, grāmatas vāks gan nav noteicošais un lapušu skaits arī ne. nu jau man sāk patikt vecās, kā ar rakstāmmašīnu drukātās grāmatas ar nesmukajiem vākiem. izskatam nav nozīmes!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mācās koptelpas paroles ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.08.05 ![]() |
vispirms atrodu to grāmatu nodaļu, kurā manis kārotais varētu atrasties, tad pārlasu nosaukumus, tad nopētu vāku, tad izlasu anotāciju. Dažreiz palasu gabaliņus no teksta.
Bet vispār pēdējā laikā sanācis pirkt vien mācību grāmatas. Kas attiecas uz bibliotēkas grāmatām, mani pievelk tas, ka grāmatas ir nodriskātas(nolietotas, nevis saburzītas uz samīcītas), jo tas vairākumā gadījumu nozīmē, ka tās ir daudz lasītas un pārlasītas. Un jau jau tās tika daudzi izlasījuši, kāpēc man ar nepaņemt... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gāž podus mikstūrās ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 02.01.07 ![]() |
pirmais, ko ievēroju grāmatā ir virsraksts.!
tad seko grāmatas anotācijas izlasīšana. papētu grāmtas vizuālo izskatu, kaut arī tam nav lielas nozīmes. tad izlasu autora vārdu. man autors nav svarīgs, tāpēc ar autoru iepazīstos vēlāk. pēdējais un pats galvenais izlasu grāmatā pēdējo teikumu. ja grāmata iepatīkas, tad nopērku, bet ja esmu bibliotēkā, tad paņemu.! |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.06.05 ![]() |
Es vispirms izlasu nosuakumu un grāmatas autori. Paskatos kāds vāks arī ir. Bieži pērku grāmtas, kas mani simpatizē. zlasu arī aizmugurē par ko tur ir. Pašķirstu grāmtu cik viņa ir bieza un arī kādiem burtiem, nodaļas. Palasu dažus teikumus un ja patīk es pērku.
Bet citreiz vienkārši no bibliotēkas paņemu grāmatas, kuras man kāds ieteica. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Dzer sviestalu Trijos slotaskātos ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 24.08.05 ![]() |
palasu, kas rakstīts anotācijā. ja tur nav pietiekami plaši paskaidrots, kas un kā - es pašķirstu grāmatu un palasu dažus fragmentus. un tad es iedomājos, ```` man to grāmatu vispār vajag. ja atrodas kāds labs iemesls, tad arī nopērku.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 17.02.06 Kur: alone. ![]() |
Es izlasu aprakstu aizmugurē, pārmetu krustu un nopērku. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 30.09.06 ![]() |
Lielākā daļa tic anotācijām. Es parasti arī, lai gan tās reizēm mēdz būt interesantas, bet grāmata - dziļi garlaicīga.
Vēl, protams, tie apbrīnojamie gadījumi, kad anotācijas vispār nav. ļautiņi. (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/ermm.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 05.06.2025 13:15 |