Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Lasītāja dienasgrāmata, Grāmatas, ko esi izlasījis - pieraksti
Fantomass
iesūtīt 27.04.2005 17:39
Raksts #1

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Grupa: Biedri
Pievienojās: 27.10.04
Portretu fotogrāfs

Nu tā.... Ceru, ka šī ideja neizgāzīsies ar lielu blīkšķi. (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/sad.gif)
Ideja ir tāda - Mums šogad skolā latv. literatūrā ir jāraksta lasītāju dienasgrāmata. Tajā mēs ierakstam to, ko esam izlasījuši un mazus komentāriņus.

Mēs (gandrīz) katrs pašlaik (ne jau burtiski tagad, bet vispār - šodien, vakar, aizvakar utt.) kaut ko lasām.
Varbūt, ka mēs kurbijkurnē varētu uztaisīt ko līdzīgu. Piem., es uztaisu postu, kurā es ierakstu, ko nesen izlasīju. Kad izlasu nākamo grāmatu, atkal iepostoju utt.

Tātad, varētu rakstīt apmēram šādi:
Autors:
Grāmatas nosaukums:
Izdevniecība:
Lappušu skaits:
Satura vadlīnija (īsi):
īss komentārs:
kāds labs citāts:

Ja grib, citātu var arī nerakstīt, bet autors, nosaukums un īss saturs būtu obligāti
Un tad varbūt mēs varam sākt ierakstīt grāmatas kuras esam izlasījuši no 2005. gada sākuma, protams, ja atceramies (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Visas grāmatas es nerakstīju, jo nevajag apkraut jau tā pierakstīto postu ar ne-tik labām grāmatām.

Par manām grāmatām
Autors: Aidas Pelenis
Grāmatas nosaukums: 14 Restitūcijas Dienas
Izdevniecība: Jumava
Lappušu skaits: 420
Satura vadlīnija (īsi): darbība risinās bijušajās PSRS un Eiropas valstīs. Slepenā "Restitūcijas" plāna nolūks ir pilnībā atjaunot PSRS, sagraujot Eiropas valstu ekonomiku. Šajā VDK, FIB un CIP nežēlīgajā spēlē tiek ierauts arī kāds lietuviešu diplomāts
īss komentārs: baigi labais spriedzes romāns. velk uz Dena Brauna pusi, bet labāks.
kāds labs citāts: neatceros

Autors:Harijs Harisons
Grāmatas nosaukums: Rietumos no Ēdenes
Izdevniecība: Gandrs
Lappušu skaits: 383
Satura vadlīnija (īsi): Grāmatā ir par to,kas būtu noticis ja meteorīts nebūtu nokritis un dinozauri nebūtu izmiruši. zemi apdzīvo lielas ķirzakas -maragi -apmēram cilvēka augumā (garākas). palikuši tikai daži pirmatnējie cilvēki. Gramatā izseko maza zēna dzīves gaitām maragu gūstā.
īss komentārs:mazliet dīvains stāsts
kāds labs citāts:"Tam, kas notiek šodien un pēcāknav nekādas nozīmes, kamēr rītdienas rītdiena ir tā pati vakardienas vakardiena."

Autors:Rihards Dibels
Grāmatas nosaukums:Tūkstošgades Ķeizars
Izdevniecība:Alberts XII
Lappušu skaits:581
Satura vadlīnija (īsi):Kādreizējam mūkam augsta baznīcas amatpersona lūdz izdarīt pakalpojumu svētīgā nolūkā ((IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) ) izgatavot mazu viltojumu. Bet pussagruvušā btuņinieku pilī darbība sākāpinās tiktālu, ka gandrīz "aizdedzina pasauli". Darbība notiek 13. gadsimtā, kad mirstīga pasaule gaidīja pasaules galu.
īss komentārs: Mana pagaidām mīļākā grāmata!!! Iesaku izlasīt
kāds labs citāts:Pārāk gari citāti

Autors:Viljams Pīters Bletijs
Grāmatas nosaukums:Sātana Izdzinējs
Izdevniecība:Kabata
Lappušu skaits:301
Satura vadlīnija (īsi):12gadīgaja Rīgana uzvedas ļooti dīvaini. Palīgā tiek saukti ārsti, taču, kad tie izrādās bezspēcīgi, palīgā tiek aicināts tēvs Karras.
īss komentārs:ļoooti dīvains un tumšs stāsts. bet lasīt var.
kāds labs citāts:"Pasaules ļaunums jūs ir pārliecinājis par velna eksistenci. Bet kas tad ir radījis labo?"
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
18 Lapas V  « < 11 12 13 14 15 > »   
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (240 - 259)
Nīcele
iesūtīt 06.04.2008 10:15
Raksts #241

Cīnās ar Lankašīras laumiņām

Pievienojās: 05.04.08
Kur: Vietā, kur viss ir tieši tā kā tu vēlies

Autors: Nora Robertsa
Grāmatas nosaukums: Rifs
Izdevniecība: Kontinents
Lappušu skaits: 445.lpp
Satura vadlīnija (īsi): Itkā par dārgumu meklētājiem, bet ja iedziļinās, tad doma ir par to kā cilvēki savā starpā sadzīvo ilgi strādājot un arī dzīvojot kopā, kā pārvar problēmas u.c.
īss komentārs: Nebija laika noprikt jaunu grāmatu nācās aizņemties no mamma biblo, pietiekoši smaga grāmata, lai ottreiz vairs negirbētu lasīt
kāds labs citāts: "Un lūdza Dievu - kā nekad mūžā"

Autors: Džūdita Maknota
Grāmatas nosaukums: Debesu svētība
Lappušu skaits: 556.lpp
Satura vadlīnija (īsi): Jaunu meiteni cenšas izprecināt viņas aizbildnis - tēvocis.
īss komentārs: Grūta izvēle jaunai meitenei,, pamācoša grāmata.
kāds labs citāts: "Ziediem patīk, ja es ar tiem sarunājos." Apzinādamās, ka tas izklausās dīvaini, viņa steidzīgi piebilda: "Mūsu dārznieks mēdza teikt, ka visam dzīvajam ir vajadzīga mīlestība, un tas attiecas arī uz ziediem."

Autors: Jūna Mērija Pārkere
Grāmatas nosaukums: Izputinātais mantojums
Lappušu skaits: 445.lpp
Satura vadlīnija (īsi): Ģimenei rodas problēmas ar tēvu - pusmūža vīrieti, kurš apprec jaunu meiteni, kas ir viņa bērnu vecumā, un gaida jaunus pēcnācējus, kas ir viņa mazbērnu vecumā.
īss komentārs: Ģimenes saites ne vienmēr ir tik stipras kā mēs tās iztēlojamies.
kāds labs citāts: "Nauda ne vienmēr nes laimi."

Autors: Vela Makdermida
Grāmatas nosaukums: Tālā atbalss
Izdevniecība: Zvaigzne
Lappušu skaits: 350.lpp
Satura vadlīnija (īsi): Jauni vīrieši uziet noslepkavotu cilvēku un paši kļūst par aizdomās turamajiem
īss komentārs: Spriedzes pilna grāmata
kāds labs citāts;

Šo rakstu rediģēja Roviela: 08.04.2008 17:55

+Citēt rakstu
Massacre
iesūtīt 08.04.2008 17:50
Raksts #242

Perfect Nobody

Pievienojās: 30.10.07
Kur: Vanity Fair

Autors: Laima Muktupāvela
Grāmatas nosaukums: Totēmi
Lappušu skaits: 249
Satura vadlīnija (īsi): Mūsos esošo totēmisko dzīvnieku stāsti. Par to, kas esam un kā atklājam sevī šo mītisko cilvēka saikni ar dabā mītošo un kā tas izpaužas mūsos. Par katru tas svarīgākais un raksturīgākais autores skatījumā un katram cits izpausmes veids un stils, gluži kā viņi paši - atšķirīgi, bet vienoti.
īss komentārs: Grāmatā atklāju mazliet arī par sevi un savas domas, slēptus smaidus, zinot, par kurām vietām un cilvēkiem tiek runāts un pazīstamās mīļās un nedaudz aizmirstās sajūtas par līdzīgiem notikumiem. Laba, saistoša valoda, pie tam, mūsu pašu tautumeitas rakstīta. Ieteiktu izlasīt, ja tici, ka tevī ir kas vairāk par smadzenēm un nervu sistēmu.
kāds labs citāts: Te nemaz nedrīkst citēt. Katram ir jāatrod, kas savs.

+Citēt rakstu
Nīcele
iesūtīt 08.04.2008 18:15
Raksts #243

Autors: Laima Muktupāvela
Grāmatas nosaukums: Mīla Benjamiņa
Izdevniecība: Daugava
Lappušu skaits: 452.lpp
Satura vadlīnija (īsi): Stāsts pēc patiesiem motīviem par pirmo Latvijas bagātāko sievieti - miljonāri.
īss komentārs: Saistoša grāmata, daudz interesantu, iespējams citiem nezināmu nianšu, no Mīlas Benjamiņas dzīves
kāds labs citāts: "Viss ir meli un tikai priekšstati. Skaistas, apzināti radītas tenkas. "

+Citēt rakstu
Nadīna
iesūtīt 09.04.2008 22:05
Raksts #244

Gāž podus mikstūrās

Pievienojās: 23.08.07

Autors:Telma Sengstere
Grāmatas nosaukums:"Pārrautais priekškars"
Izdevniecība:Agape Latvija
Lappušu skaits:179 lpp
Satura vadlīnija (īsi):Patiess stāsts par kādu musulmaņu meiteni, kura kopš bērnības bijusi pa pusei paralizēta, musulmaņu ticība un lūgšanas nekā nepalīdz, taču meitene piedzīvo garīgu atklāsmi un dziedināšanu. Izolētā un reliģiski neiecietīgā Pakistānā viņu dziedina un uzrunā Jēzus.
īss komentārs:Interesanti lasīt bija daļu par musulmaņu paražām, par braucienu uz Meku, par atļauju brāļiem nogalināt māsu, ja viņa pievēršas citai reliģijai, par grūtībām ar kurām kristiešiem tur jāsakaras utt. Un protams, protams par to kā viņas brālis un māsa piedzīvoja dziedināšanu un augšāmcelšanu, nemaz nerunājot par viņu pašu. Brīžiem šķiet neticami, bet tad padomāju par visu, ko Jēzus jau manā dzīvē ir darījis.
kāds labs citāts:"Atjaunota dzīve. Tā arī es jutos - it kā es būtu iegremdēta vēsā, burbuļojošā ūdens avotā, kas iedvesa dzirkstošu dzīvību katrā manas būtnes daļā. "

+Citēt rakstu
skribelis
iesūtīt 09.04.2008 22:54
Raksts #245

Cūkkārpas ekspresī iepazīstas ar jauniem draugiem
**

Pievienojās: 01.04.08
Kur: pie krūzes

Autors: Antuans De Sent - Ekziperī

Grāmatas nosaukums: Mazais princis
Izdevniecība:
Zvaigzne ABC
Lappušu skaits: 90
Satura vadlīnija (īsi):par mazo princi, kurš dodas ceļojumā pa citām planētām.
īss komentārs: mana bībele
kāds labs citāts: tad man būtu jācitē gandrīz vai katrs teikums.

Autors: Džordžs Orvels
Grāmatas nosaukums: Dzīvnieku ferma
Izdevniecība: [neatceros]
Lappušu skaits: [neatceros]
Satura vadlīnija (īsi): par dzīvniekiem, kuri iestājas pret verdzību un ir par brīvību, un par to pie kā tas noved.
īss komentārs: satīriska un domāt liekoša.
kāds labs citāts: "Ārpusē stāvošie laida skatienu no cūkas uz cilvēku un atkal no cūkas uz cilvēku; taču pateikt, kurš ir kurš, vairs nebija iespējams."

Šo rakstu rediģēja skribelis: 09.04.2008 22:55

+Citēt rakstu
nešķīstais skuķi...
iesūtīt 10.04.2008 23:10
Raksts #246

Pievienojās: 19.05.05
Kur: explosion

Autors: Džons Sendfords
Grāmatas nosaukums: Izslēgt no spēles
Lappušu skaits: 397
Satura vadlīnija (īsi): Kas kopīgs advokātei miljonārei ar sakariem senatoru aprindās un profesionālai slepkavai, kuras kontā ir jau divdesmit septiņas nekļūdīgi paveiktas slepkavības?
Nekļūdīgi - līdz šai reizei, kad slepkavas pēdas atklāj Lūkass Deivenports, izmeklētājs, pret kuru cieņu jūt ne vien noziedzīgā pasaule, bet arī viss policijas departaments un FIB profesionāļi.
Īss komentārs: Patiks tiem, kuri lasa spriedzes pilnus trillerus. Mana patika! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/happy.gif)
Kāds labs citāts: "Nav tāda nozieguma, kas nebūtu veikts naudas, varas vai... mīlestības dēļ."

Autors: Dženeta Jevanoviča
Grāmatas nosaukums: Tik dēļ naudas
Lappušu skaits: 232
Satura vadlīnija: Meiča, kuras rokassomiņā ir gāzes baloniņš, roku dzelži un revolveris, ko viņa pat neprot lietot, tvarsta bijušo mīļāko - apdullinoši pievilcīgu vīrieti melnām, mulsinošām acīm, kuru pievilkšanas spēkam nav iespējams pretoties.
Viņa strādā par atalgojumu mednieci - parādu piedziņas jeb galvojuma naudas atgūšanas aģenti.
Īss komentārs: Kā raksta redaktore grāmatas sākumā - lasot šo grāmatu, smaids tik tiešām nepazūd no sejas! (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
Kāds labs citāts:
"Ir vīrieši, kas ienāk sievietes dzīvē un sagrauj to uz visiem laikiem. Džozefs Morelli nebija no tādiem, viņš manu dzīvi bendēja reizi pa reizei."

Šo rakstu rediģēja Roviela: 13.04.2008 19:26

+Citēt rakstu
Epilepsija
iesūtīt 24.04.2008 21:46
Raksts #247

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 24.04.08

Autors: Halīls Džibrāns
Grāmatas nosaukums: Pravietis
Izdevniecība: Atēna
Lappušu skaits: 121
Satura vadlīnija (īsi): filozofija
īss komentārs: īpaša. skaista.
kāds labs citāts:

Bet, ja savās bailēs tu meklētu vienīgi mīlestības
mieru un mīlestības prieku,
Tad tev pašam būs labāk, ka tu apsedz savu
kailumu un aizej no mīlestības kuļamā klona
Tajā vienmuļajā pasaulē, kur tev būs smieties,
bet ne visus savus smieklus, un kur tev
būs raudāt, bet ne visas savas asaras.

+Citēt rakstu
Nīcele
iesūtīt 26.04.2008 10:55
Raksts #248

Autors: Amēlija Notomba
Grāmatas nosaukums: Bailes un trīsas
Lappušu skaits: 116.lpp
Satura vadlīnija (īsi): Sieviete, kura strādā lielā Tokijas uzņēmumā, bet viņas priekšniece viņu ienīst un cenšas panākt viņas aiziešanu. Tas nenotiek. Tik vien kā pēc termiņa beigām viņa nolemj to nepagarināt.
īss komentārs: Vienkārši, skarbi, patiesi, nedaudz arī sirsnīgi. Man patika!
kāds labs citāts: Tādejādi es kļuvu par pirmo cilvēku, kurš krītot no debesskrāpja atdzimst.

+Citēt rakstu
Kalevale
iesūtīt 04.05.2008 06:17
Raksts #249

Lecina seskus

Grupa: Bijušie
Pievienojās: 12.01.06
Kur: In a world, where good things happen to me.

Autors -- Anita Liepa
Nosaukums -- Magoņu pļavā.
Izdevniecība -- Apgāds Daugava.
Lappušu skaits -- 190
Satura vadlīnija (īsi) -- Zalgai ir iedzimti kāju defekti. Viņu ir pametusi mamma, taču aizgādībā ņēmusi krustmāte. Viņa dzīvo klusi, nevienam netraucējot, līdz krustmāte nomirst un uzrodas Baņuta. Skolasbiedere, ar kuru lāgā nekad nav runāts. Viņa saka, ka istabiņa tukšā, kurā dzīvojusi krustmāte ir jāizīrē, ar to arī sākas visas problēmas. Un visam pa vidu vēl baltais pulverītis, kuru Zalga dzer, kaut tas nav domāts viņai.
Īss komentārs -- Dažviet kaut kā atgādināja requiem for a dream, kaut gan nešaubīgi šeit doma ir pavisam cita. Nu, jā. Iespaidīgi. Es neko tādu nebiju gaidījusi, vēl piedevām no deviņdesmito gadu sākuma grāmatas.
Kāds labs citāts --

"Agrāk teica - žēlsirdīgās, tagad saka - medicīnas māsas. Pareizi vien ir. Kam vajadzīgs tik ļoti novecojis jēdziens kā žēlsirdība. Lai izmērītu temperatūru, iedotu ārsta parakstītās zāles, iešļircinātu vēnā vai dibenā, nebūt nav jābūt žēlsirdīgai, pietiek ar medicīnas skolas diplomu. Saitēt, iešļircināt, to viņas prot, tas - viņu darbs, par to viņām maksā algu. Žēlsirdība algā nav ierēķināta, par žēlsirdību netiek pielikts pie algas ne santīms, tāpēc amata nosaukums pilnībā atbilst darāmajam darbam - medicīnas māsas. Kaut kas līdz galam tomēr nav pārdomāts. Kāpēc māsas? Māsām jābūt žēlsirdīgām, tomēr, tomēr." [80]

"Tad jaunkundzei svešs teiciens, ka cilvēks ir tik vecs, cik viņš jūras. Ja pēc savas izjūtas Frīda dzimusi šajā dienā, nevis tajā datumā, kas ierakstīts pasē, kam tiesības to apšaubīt?" [114]

+Citēt rakstu
Īvs
iesūtīt 04.05.2008 19:32
Raksts #250

Kārto teleportēšanās eksāmenu

Pievienojās: 02.12.05
Kur: Gaismas pils
Labākās leģendas autore

I
Autors: Džonatans Strouds
Grāmatas nosaukums: Samarkandas amulets
Lappušu skaits: 406
Satura vadlīnija (īsi): Stāsts par kāda zēna citu nepamanītu talantu, kas tieši šiem citiem, šī iemesla dēļ, negatīvi atmaksājas. Stāsts, kas risinās burvju kopienas kontrolētajā mūsdienu Londonā, viscaur piesūcies ar maģiju.
Īss komentārs: Kā labs draugs tika teicis: ''Laba grāmata''. Patiks tiem, kas vēlas, lai notikumi skrien pa priekšu, nevis otrādi.
Kāds labs citāts: -

II
Autors: Jānis Akuraters
Grāmatas nosaukums: Kalpa zēna vasara
Izdevniecība: Liesma
Lappušu skaits: 94
Satura vadlīnija (īsi): Jāņa atmiņas par savu kalpa zēna vasaru. Darbi uz lauka, mīlas kaites un domas par to, cik gan tad bija labi.
Īss komentārs: Virspusīga grāmata. Stāsta visu ko, īpaši nekur neiedziļinoties, varbūt tā pat ir labāk. Jauka valoda; reizēm pat sajutu vasaras garšu mutē.
Kāds labs citāts:
''Mēs esam uz lauka un negaisa varā. Lietus šļakatas cērt man taisni sejā un gāžas pār drēbēm, un īsā brīdī es esmu slapjš kā peldināts. Siltas straumes tek pār krūtīm kā asinis... Zirgs garo un iet lēni, galvu noliecis, un nakts paliek tik melna kā kaps. Ugunis plīvo pār mūsu galvām pa gaisu... un tad man paliek viss mīļš, kas notiek. Jūs, mierīgie cilvēki zem pajumtes, — es neskaužu neviena. Debess straumes mani mazgā, un dievība runā tagad ar mani. Es gribu būt dabas dēls, es esmu viņas elpojiens. Brāziet, spēki, pār mani, audzinājiet mani cietu un vienaldzīgu, cietu un neievainojamu, un mierīgu kā debess un zeme.
Putnu nava tagad gaisā, un kukaiņi ir alās, un suņi guļ palievenēs un būdās. Bet kalpa zēnam tad pieder nakts un zibeņi, un viņa stiprums!''

''Un tā krāsies vasara pēc vasaras visu šo ļaužu mūžā, un reiz arī man un jaunajām meitām būs zelta rudens.
Mūžu būsim gulējuši pie zemes zaļās krūts un mūžu mazgāti saules plūdos, un skaidri un šķīstīti būsim paši sirmodami kā koki, kas nozied un nodzeltē ielejās, ik gadus un ik dienas sapņodami to pašu sapni.''

+Citēt rakstu
Līze
iesūtīt 05.05.2008 18:40
Raksts #251

**

Pievienojās: 05.05.08
Kur: māja

Autors: Noa Gordons
Grāmatas nosaukums: Dziednieks
Izdevniecība: Jāņa Rozes apgāds
Lappušu skaits: 610
Satura vadlīnija (īsi): Stāts par Londonas zēnu, kurš deviņu gadu vecumā zaudējis abus vecākus, liktenis viņu saved kopā ar ceļojošo dziednieku Kroftu, kura vadībā apdāvinātais zēns iepazīst dzīvi un mācās palīdzēt slimajiem. Uzzinājis par medicīnas akadēmiju Persijā, Robs nolemj doties uz turieni, lai kļūtu par īstu ārstu. Tālajā un bīstamajā ceļojumā uz Austrumiem viņu gaida neskaitāmi piedzīvojumi un liktenīga mīlestība.
īss komentārs: Unikāls stāsts par 10.gadsimta posmu - jā, viduslaikiem. Sīkumu sīkumi par to laiku sabiedrību, paradumiem, ļautiņu dzīvesveidu, valodu, karaļu-vidusšķiras-trūcīgo cilvēku ikdienas ēdienkarti un viss pārējais, ko talantīgais autors meklējis, atradis, vācis par viduslaiku kultūru- dzīvo realitāti bez kādām vēstures skolotāju atbirām, ko parasti varam izlasīt mācību grāmatās...
kāds labs citāts: šī grāmata nav tendēta uz filosofisku apcerējumu, tā tomēr ir kā viens liels notikums, kurā jāpiedalās līdzi... Bet pienākuma pēc ierakstīšu (brīdinu- joprojām neesmu īpaši pārliecināta par fragmenta izvēles pareizību):
"Viņš paņēma nazi un iegrieza veselajā miesā. Pacients iebrēcās un mēģināja pielēkt kājās.
- Turiet viņu stingri!
Viņš grieza audus pirkstam visapkārt, uz brīdi atraudamies no darba, lai ar linu lupatu noslaucītu asinis. Tad pirksta veselā daļa tika uzšķērsta no abām pusēm, nolobot ādu līdz kaulam tā, ka izveidojās divas palielas ādas strēmeles.
Vīrs, kas turēja dēlīti, pie kā bija piestiprināts pacienta pirksts, palaida rokas vaļā un izvēmās.
- Turi dēlīti! - Robs pavēlēja otram, kas visu laiku bija aptvēris slimnieku ap pleciem. Slimnieku turēt nebija grūti, jo šajā mirklī viņš jau bija zaudējis samaņu.
Kaulu dabūt uz pusēm izrādījās itin viegli; zāģis smalki iedziedājās, un pirksts bija nost."

+Citēt rakstu
Kalevale
iesūtīt 08.05.2008 17:04
Raksts #252

Lecina seskus

Filipa Pulmena triloģija Tumšās Matērijas

Autors -- Filips Pulmens.
Nosaukums -- Ziemeļblāzma (pirmā daļa).
Izdevniecība -- Zvaigzne ABC
Lappušu skaits -- 437
Satura vadlīnija (īsi) -- Liras vienkāršo, nerātnību pilno dzīvi izjauc pēkšņā drauga pazušana, atklājums par to, ka māte ir nejauka persona un zeltaino ierīci, kas vēstī patiesību. Viņa dodas uz Ziemeļiem, lai glābtu draugu, kuru nozaguši Gobleri un nebūt nenojauš, ka pati ievedīs savu draugu nāvē.
Īss komentārs -- Pirmo redzēju filmu un tad izlasīju grāmatu, te viss ir savādāk, saprotamāk, it kā grāmata paskaidrotu šo filmu, bet man liekas, ka Zelta Kompass man patika labāk.

Nosaukums -- Brīnumnazis (otrā daļa).
Lappušu skaits -- 350
Satura vadlīnija (īsi) -- Lira ir nokļuvusi citā pasaulē, viņas draugs ir miris, un meitene nebūt nenojauš, ko tagad vajadzētu darīt. Šajā svešajā pasaulē viņa satiek Vilu, kas arīdzan tur ir iemaldījies. Pavisam drīz Lirai nozog viņas patiesības lasītāju un nākas to atgūt, taču pirms tam viņu īpašumā nonāk neparastais brīnumnazis, kas spēj sagriezt gandrīz jebko. Vils un Lira mēģina piepildīt savas misijas, palīdzot viens otram, kļūstot par nešķiramiem draugiem.
Īss komentārs -- Nu, ja pirmā grāmata likās tāda jauka, tad otrajā ļoti trūka īstu emociju, īstenības. Jo desmit, divpadsmit gadu veci bērni neliekas tie, kuri visu to varētu izdarīt, ka varētu nejusties tā kā jājūtas. Tāds pliekans Harijs Poters pat ienāk prātā.

Nosaukums -- Dzintara tālskatis (trešā daļa).
Lappušu skaits -- 555
Satura vadlīnija (īsi) -- Vils un Lira turpina savu ceļu. Vils atrod tēvu, abi ceļo uz Nāves zemi, lai satiktu sev tuvos, tos, kurus viņi mīlējuši vai nav pazinuši. Viņi atklāj jaunu, mūžīgu ceļu mirušajiem un izglābj zeltainās daļiņas Putekļus. Viņi ir iemīlējušies varoņi, kuriem beigās jādodas katram uz savu pasauli, tiem jāšķiras, kaut viņi ir tik tikko atklājuši mīlas saldmi.
Īss komentārs -- Kā jau es teicu, ar katru grāmatu tas kļūst par arvien lielāku sviestu un briesmeklībām. Bet izdoma jau ir forša. Tikai man nepatika.

+Citēt rakstu
Kalevale
iesūtīt 09.05.2008 21:08
Raksts #253

Lecina seskus

Autors -- Paulu Koelju.
Nosaukums -- ceļavārdi Gaismas Bruņiniekam.
Izdevniecība -- Jāņa Rozes apgāds.
Lappušu skaits -- 150
Satura vadlīnija (īsi) -- ceļavārdi gaimas bruņiniekam arī izsaka visu, tās ir frāzes, kas vada cilvēkus un norāda uz to, ko jādara un ko nē.
Īss komentārs -- šī ir pirmā Koelju grāmata, kas man patīk. Laikam gan tāpēc, ka tajā nav tizli samākslota sižeta, kuru, manuprāt, viņš neprot izjust. Un es noteikti zinu, ka visu grāmatu neuztvēru un to pārlasīšu vēlreiz. Jā.
Kāds labs citāts --

"Gaismas bruņinieks uzticas.
Un tāpēc, ka viņš tic brīnumiem, tie palēnām notiek. Un tāpēc, ka viņš nešaubās - ticība pārmaina dzīvi -, tā palēnām mainās. Un tāpēc, ka viņš ir pārliecināts, ka sastaps mīlestību, šī mīlestība viņu atrod.
Dažkārt viņam nākas vilties. Citreiz viņš saņem sitienus.
Un tad viņam jādzird spriedelējumi: "Cik gan viņš ir naivs!"
Taču gaismas bruņinieks zina, ko nozīmē ticība: katra sakāve atmaksājas ar divām uzvarām.
Un visi, kas uzticas, par to ir droši." [72]

"Gaismas bruņinieka sirdī mājo Dieva dzirksts. Kaut gan viņam lemts uzturēties kopā ar citiem bruņiniekiem, dažreiz viņš izjūt vajadzību vienatnē pilnveidot zobenu cīņas māku. Tāpēc, nošķīries no saviem līdzgājējiem, viņš kļūst zvaigzne.
Bruņinieks izgaismo to Visuma daļu, kas viņam tikusi atvēlēta, un labprāt ikvienam, kas raugās debesīs, izrāda jaunas galaktikas un pasaules.
Gaismas bruņinieka neatlaidība drīzi top atalgota. Ap viņu sastājas biedru pulks, un viņa līdzgājēji izveido zvaigznājus ar savām zīmēm un saviem noslēpumiem."

Šo rakstu rediģēja Kalevale: 09.05.2008 21:14

+Citēt rakstu
Līze
iesūtīt 11.05.2008 13:22
Raksts #254

**

Pievienojās: 05.05.08
Kur: māja

Autors: Džons Ērvings
Grāmatas nosaukums: Sidra nama likumi
Lappušu skaits: 641
Satura vadlīnija (īsi): stāsts par kādu bāreni, bāreņu nama dzīvi, par akušieri un kiretežieri, abortiem, grūtniecēm, laikmeta traģēdijām.
".. Autors liek piedzimt milzumdaudz ļaužu (tiek izdarīts ne viens vien aborts) un liek daudziem iet bojā - starp bojāejas cēloņiem ir gan pārplūdusi kalnu upe un ētera pārdozēšana, gan pašdarinātas torpēdas eksplozija un trāpīgs naža dūriens."
īss komentārs: pēc šīs grāmatas izlasīšanas man viss top skaidrs par abortu nozīmi.
kāds labs citāts:
""Pie mums, Sv. Mākonī" rakstīja doktors Lārčs, "mēs izturamies pret bāreņiem tā, it kā tie nāktu no karaliskām ģimenēm.""

""Lieliski, viņš uzskata, ka radījumam ar zivs dzīvesveidu ir dvēsele - un kāda dvēsele gan, pēc viņa domām, piemīt tiem no mums, kuri staigā apkārt? Viņam vajadzētu ticēt tam, ko viņš redz! Ja viņš grib tēlot Dievu un stāstīs mums, kuram ir, kuram nav dvēsele, viņam vajadzētu parūpēties par tām dvēselēm, kuras spēj ar viņu sarunāties.""

".. kas viņam tā arī palika nesaprotams: pretrunīgās jūtas, kādas cilvēkiem mēdz būt pret bērniem. Nu, cilvēka ķermenis nepārprotami veidots tā, ka bērni bija jāgrib, bet bija jau vēl arī prāts, par to visu gluži apjucis. Reizēm prāts bērnus negribēja, taču reizēm tas kļuva tik perverss, ka pieprasīja, lai tos ražo citi, kaut arī skaidri zināja, ka bērni nebūs gribēti. Kam par labu šāda uzstājība? .. Un kad vēl citi prāti uzskatīja, ka bērnus grib, bet tad nespēja (vai negribēja) par viņiem pienācīgi rūpēties... nu, ko gan šādi prāti īsti domāja?"

+Citēt rakstu
Kalevale
iesūtīt 13.05.2008 19:08
Raksts #255

Lecina seskus

Autors -- Kaudzītes Reinis un Kaudzītes Matīss.
Nosaukums -- Mērnieku laiki.
Izdevniecība -- Rīga "Zvaigzne".
Lappušu skaits -- 456
Satura vadlīnija (īsi) -- Slātavā un Čangalienā ir pienākuši mērnieku laiki, zemes tiek mērītas, pārmērītas, mērnieki uzpirkti, lai iemēritu labāk un izskaustu ienaidniekus. Visādas intrigas un, protams, arī mīlestība.
Īss komentārs -- Lasījās ļoti, ļoti grūti, taču man kopumā patika labāk nekā daža laba grāmata. Tomēr tas neatsver to patīkamo nopūtu, kad biju beigusi lasīt. Jā.
Kāds labs citāts --

"Tādi cilvēki nekad nelīdīs otra sirdī neticības meklēt un tad gandrīz ar prieku izpaust, it kā pirmajie to dara, - viņiem pietiek darba pārpārim būt nomodā par savām sirdīm. Tomēr ikkatru vājumu, ko viņi pie sava tuvākā redz, rauga ar mīlestību un līdzcietību dziedēt." [68]

"Tie nebaidās no soda, bet baidās netaisnības un necilvēcības, nelūkodami, vai viņu priekšā guļ kristīts cilvēks vai pagāns, bet lūkodami tik uz to, kurš par visiem nelaimīgāks un kuram vispirms palīdzības vajaga, turklāt nemaz necīzdamies, lai viņu darbi nāktu zināmi. Nekad viņi nelielās, bet tik strādā, un, ja arī viņu darbi nav nekādi lielie, tad tomēr viņi netiesā citu, jo viņi zin, cik grūti ir piepildīt Kristus bauslību, kur pat ienaidnieks jāmīlē, tādēļ tad citu tiesātājus atrod tik starp pirmajiem, kuri ittin gudri izvēlējušies sev to pusi, kur nav nekas jādara, un tādi allaž strādniekus nicina. Pie šiem trešajiem, kas augļus nes no nekrāšņiem un niecīgiem ziediem, cīšos es piederēt - nevis kā liels tuvāku mīlētājs un labdarītājs, bet bīdamies, lai mani ziedi nebūtu par maniem niecīgiem auglīšiem lielāki, turpretī - ja iespējams - mazāki." [68;69]

+Citēt rakstu
Kalevale
iesūtīt 17.05.2008 19:26
Raksts #256

Lecina seskus

Autors -- Kandeisa Bašnela.
Nosaukums -- Sekss un lielpilsēta.
Izdevniecība -- Valters un Rapa.
Lappušu skaits -- 311
Satura vadlīnija (īsi) -- Tādi īsi momenti no dažādām dzīvēm, lai saprastu, cik ļoti tu atšķiries no citu valstu cilvēkiem, pat tad, ja tas viss būtu pārspīlēts simtreižu.
Īss komentārs -- Vilšanās. Visādā ziņā, tiem / tām, kam patika seriāls, grāmata varētu likties nepareiza un šķērsa. Jo, lai gan es neesmu redzējusi lielāko daļu sēriju, tomēr par notikumiem biju lietas kursā un še viss ir pilnīgi citādāk.
Kāds labs citāts --

"Reiz viņš izrādīja man savus kabatlakatu pakaramos. Tiem bija rokasdzelžu forma. Un šitā viņš grasījās pavest meiteni - ar kabatlakatu pakaramajiem." [33]

"Nākamajā rītā viņš piezvanīja, kad es vēl gulēju gultā, mocīdamās ar paģirām. Turpmāk sauksim viņu par Horāciju Eklu. Viņš runāja par romantiku. Tas bija jauki - gulēt gultā ar dunošu galvu un klausīties, kā glīts vīrietis dūdo klausulē." [109]

""Par ko tu smejies?" viņš vaicā.
"Es nesmejos," tu atbildi. "Es raudu."" [176]

"Saproti, ja tu neesi uzņemts skaistuļu Olimpā, tad tev pietiek laika kļūt par ārkārtīgi interesantu cilvēku." [181]

-

Autors -- Dzjuničirō Taņidzaki.
Nosaukums -- Naomi.
Izdevniecība -- Atēna.
Lappušu skaits -- 255
Satura vadlīnija (īsi) -- Naomi ir maza, nabadzīga meitene, kas spiesta strādāt, lai sevi uzturētu. Tomēr uzrodas vīrietis, kurš vēlas viņu lutināt un lolot, jo viņa ir iekritusi gan acīs, gan sirdī. Stāsts par to kā nevainīga meitenīte kļūst par izlepušu fūriju un diktē noteikumus savam labdarim, kurš tikai gribēja padarīt viņu laimīgu.
Īss komentārs -- Briesmīgi gribas rūkt. Nopietni un dikti par tik briesmīgu uzvedību un izmantošanu un visu citu, tas liekas tik nepareizi, tomēr tajā pat laikā ļoti ātri, interesanti un, manuprāt, neparedzami viss notiek. Man ļoti nepatika beigas. Pat mīlestības dēļ tā nedrīkstētu būt.
Kāds labs citāts --

"Vīrietis var panākt, lai viņa mīļotā sieviete sāktu apzināties savu vērtību, taču bieži vien tas nozīmē, ka viņš zaudē pārliecību par saviem spēkiem. Ja tā notiek, tad vīrietim vairs nekad neizdosies satriekt sievietes pārākuma apziņu. Un tas var izraisīt neiedomājamus sarežģījumus." [61]

"To dzirdot, es jutos tā, it kā viņš runātu par mani. Mēs iegājām restorāna Matsuasa zālē, apsēdāmies viens otram pretī, un es jutu, ka patiesībā viņš ir gluži jauks puisis." [166]

+Citēt rakstu
Flightless Bird
iesūtīt 21.05.2008 18:29
Raksts #257

Strādā "Caurajā katlā" par trauku mazgātāju

Pievienojās: 12.08.06
Kur: tur kur putni dzied.

Autors -- Veihueja
Nosaukums -- Šanhajas mīlulīte
Izdevniecība -- Atēna
Lappušu skaits -- 247
Satura vadlīnija (īsi) -- Grāmata par jauno Y paaudzi ar visiem tās netikumiem un tikumiem. Grāmata par ķīniešu meitenes dzīvi.
Īss komentārs -- Patika. Patiesi, hipnotizējoši, tieši un sapņaini. Varbūt mazliet par daudz (dažnedažādu (IMG:style_emoticons/kurb_gaiss/laughing.gif) ) seksa ainu, bet mēs visi saprotam, ka tā arī ir dzīves sastāvdaļa, atstāja rūgtenu pēcgaršu. Interesanti bija lasīt par to kā galvenais varonis raksta grāmatu.
Kāds labs citāts --

Tiaņtiaņs noliecās un apskāva mani. "Es ienīstu tevi," viņš caur sakostiem zobiem izdvesa šos vārdus, un katrs vārds šķita kā sprādziens. "Jo tu man liec ienīst pašam sevi." [230]

Ja tava kreisā kāja sāp, mana labā kāja arī sāks sāpēt. Ja dzīve tevi smacē, mana elpa arī apstāsies, ja, izpaužot savu mīlestību, parādās vienīgi melns caurums, tad arī es nespēšu mīlēties, ja tu savu dvēseli pārdosi nelabajam, manās krūtīs arī būs iedurts nazis. [rindkopu zemāk]

Autors -- Dai Sidzje
Nosaukums -- Balzaks un Mazā Ķīniešu Šuvēja
Izdevniecība -- Atēna
Lappušu skaits -- 143
Satura vadlīnija (īsi) -- Romāns stāsta par diviem jauniem vīriešiem izsūtījuma laikā. 17 gadus vecais galvenais varonis un viņa labākais draugs Luo ir buržuāziska ārsta dēli, kuri notiesāti pavadīt četrus gadus tālā kalnu ciematā. Viņi nozog čemodānu ar franču, krievu un anglosakšu kantrabandas romāniem, un tie iedarbojas kā opijs un pārvērš dzīvi gan viņiem, gan citiem.
Īss komentārs -- Varbūt mazliet vīlusies. Bet varbūt arī nē, vēl jāpārdomā. Katrā ziņā, beigas bija negaidītas. It kā grāmatai nebija ne diža ievada, ne sarežģījuma, ne kāpinātāja. Lietas vienkārši notika un lika domāt par sevi. Jā, tas noteikti ir pārdomājams darbs.
Kāds labs citāts --

- Viņa grib doties uz pilsētu, - viņš sacīja. - viņa runāja par Balzaku.
- Un tad?
- Viņa man teica, ka Balzaks esot licis viņai saprast vienu: sievietes skaistums ir nenovērtējams dārgums.

+Citēt rakstu
Kalevale
iesūtīt 21.05.2008 21:49
Raksts #258

Lecina seskus

Autors -- Paulu Koelju.
Nosaukums -- Portobello ragana.
Izdevniecība -- Jāņa Rozes apgāds.
Lappušu skaits -- 334
Satura vadlīnija (īsi) -- adoptētā meitene dzīvo savu dzīvi, pieņem jaunu vārdu un ir īpaša. Viņai ir savādākas spējas, kuras it kā var izraisīt ikviens, tomēr ne visiem tas izdodas. Un, protams, izceļas reliģiskie nemieri, jo viņa negrib dzīvot klusi, nemanāmi, savam bariņam. Viņa kļūst slavena, iemanto "Portobello ielas raganas" titulu un cenšas pasargāt savu dēlu.
Īss komentārs -- Es zinu, ka lasīju un vienu brīdi padomāju, ka tādi sviesti un ezotērikas nav man. Ka vienkārši nekas tāds, tāda lasāmviela nav paredzēta tam, lai to lasītu es, moš es esmu skeptiķe vai sazin kas, bet mani tas neinteresē. Tomēr smuki aprakstīts, neskatoties uz to, ka tas ir Koelju.
Kāds labs citāts --

"- Cilvēki domā, ka sievietes vienīgais sapnis ir apprecēties un dzemdēt bērnus. Arī tu, noklausījies manu stāstu, uzskati, ka mana dzīve ir ļoti grūta. Tā nav taisnība. Es zinu šīs runas, arī citi vīrieši gribējuši man tuvoties, lai "sargātu" no pārestībām. Taču viņi aizmirst, ka jau Senajā Grieķijā tie, kas atgriezās no kaujām, - atgriezās vai nu miruši uz vairogiem vai rūdījušies no saviem daudzajiem ievainojumiem. Teikšu vēl vairāk - es dzīvoju kaujas laukā no dzimšanas, un man nav vajadzīga aizstāvība. Ne no viena." [42]

"- Es esmu ļoti trauksmains cilvēks. Daudz strādāju, rūpējos par dēlu un dejoju kā jukusi. Iemācījos kaligrāfiju, apmeklēju tirdzniecības kursus, lasu vienu grāmatu pēc otras. Un tikai tāpēc, lai izbēgtu no brīžiem, kad nekas nenotiek. Jo šie baltie laukumi radīja pilnīgu tukšuma sajūtu, it kā sirdī nebūtu ne kripatiņas mīlestības. Vecāki mani lutināja, darīja manā labā pilnīgi visu, bet man šķita, ka visu laiku lieku tiem vilties." [158]

"- Harisma - dievišķais spēks, kas izpaužas vīriešos un sievietēs. Pārdabisks spēks, kas nevienam nav jāizrāda, jo visi to redz, par parasti, nejūtīgi cilvēki. Taču tas var izpaust sevi caur mums tikai tad, kad esam kaili, kad mirstam apkārtējai pasaulei un pārdzimstam sev." [265]

+Citēt rakstu
Flightless Bird
iesūtīt 23.05.2008 18:39
Raksts #259

Strādā "Caurajā katlā" par trauku mazgātāju

Pievienojās: 12.08.06
Kur: tur kur putni dzied.

Autors -- Māris Melngalvis
Nosaukums -- Lietus lāses pieskāriens
Izdevniecība -- Apgāds Zvaigzne ABC
Lappušu skaits -- 61
Satura vadlīnija (īsi) -- dzeja.
Īss komentārs -- Skaisti. Viņš ātri iemantoja mīļākā dzejnieka vietu līdzās Čakam un Cecīlijai Dinerei.
Kāds labs citāts --

Aizdegās suņa
dziesma aiz krūmiem,
pildījās gaiss
ar rūgteniem dūmiem.
(...)
Palika pelnos
atmiņa grūta.
Vēlāk tik vējš
pār klajumu pūta.

Uz priekšu mani sapņu zirgi Uz priekšu mani kaulainie Lai pretvējš izskaita mums ribas

+Citēt rakstu
nešķīstais skuķi...
iesūtīt 25.05.2008 16:53
Raksts #260

Pievienojās: 19.05.05
Kur: explosion

Autors: Mārtina Koula
Grāmatas nosaukums: Nojausma
Lappušu skaits: 344
Satura vadlīnija (īsi): Džounija Brūere ir prostitūta, bet arī leiliska māte. Vairāk par visu citu pasaulē Džounijai rūp viņas bērnu labklājība un drošība, un iemeslu raizēties netrūkst: Džounijas vecākasi dēls Džo Džons ir autoritāte Īstendas kriminālajās aprindās, pusaudze Dženeta, šķiet, sekos mātes pēdās, bet ģimenes acuraugs - mazā, skaistā, mīļā Kira ir.. pazudusi.
Īss komentārs: Kad nopirku šo grāmatu, likās, ka būs savādāka, ne tik interesanta un aizraujoša. Bet lasot sapratu, ka neesmu kļūdījusies, nopērkot šo grāmatu.
Patiks tiem, kas lasa kriminālromānus.
Kāds labs citāts:

"Puisis juta nepārvaramu tieksmi būt kopā ar mammu un māsu, pārliecināties, vai viņām viss ir kārtībā, vai viņām ir viss, kas vajadzīgs.
Viņam bija arī nepieciešama tā mīlestība, ko ģimenē viņi juta cits pret citu. Tagad tas bija vienīgais, kas noturēja Džo Džonu pie veselā saprāta."

+Citēt rakstu

18 Lapas V  « < 11 12 13 14 15 > » 
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 14.05.2025 14:46