![]() |
Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )
![]() |
![]() ![]()
Raksts
|
|
Cep picas ![]() Grupa: Aurori Pievienojās: 25.03.04 Kur: Rīga Foruma maršals 2012 ![]() |
Nu es varētu mēģināt... (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/grin.gif)
-----------------------------------Mod edit below this line------- Uzmanību! Redakcionālas izmaiņas noteikumos, sadaļā par "citātiem" CITĀTS(Nimue) Tiem, kas nav piedalījušies iepriekšējās debatēs - kā arī tiem, kas varbūt gribētu padebatēt latviski: Varam mēs divas komandas pa 3 cilvēkiem salasīt? Tēma būs vienkāršāka, nekā lat-lit debatēs - izvēlēsimies kaut ko, kas ir ciešāk saistīts tieši ar pašu Gredzenu Pavēlnieku un neprasa obligātas dziļas zināšanas par pārējo Viduszemes vēsturi). Ņemiet par labu - tas tāds uz ātru roku uzmests tulkojums no noteikumiem, kas tika piemēroti debatēm Talking About Tolkien sadaļā. Idejas par vārdu limitu īsajai latviešu debašu versijai? CITĀTS Komandas: Abām komandām ir vienāds skaits dalībnieku + neierobežots aizvietotāju skaits. Komanda izvēlas kapteni. Kapteinis arī iesūtīs pirmo komandas rakstu, paziņos par nepieciešamību pēc aizvietotāja utml. Sākums 1)Tiesnesis atver debašu pavedienu un paziņo tēmu. Komandām ir viena nedēļa sagatavoties. 2)Komandu kapteiņi šajā pavedienā iesūta komandas sarakstu. 3) Nedēļu pēc pavediena atvēršanas, uzsākas laika atskaita un apstiprinošajai komandai jāiesūta raksts noteiktajā termiņā (mums tas bija 48h) Debates 1) Visi pavedienā neiederīgie raksti tiks izdzēsti bez brīdinājuma. Skatītāji debašu pavedienā iesūtīt nedrīkst. 2)Aizliegt rediģēt debašu rakstus pēc to iesūtīšanas. 3)Komandas iesūta - Apstiprinošie, Noliedzošie, Apst., Nol., Apst., Nol., Apst., Nol. (konkrētais rakstu skaits - dalībnieki komandā +1. Debatēs parasti ir 3 vai 4 dalībnieki komandā - bet abās komandās vienādi) 4) Raksta organizācija ir komandas ziņā, tomēr ir zināmi noteikumi, pie kuriem jāpieturas: *) Apst. 1. raksts. Nol. 1. raksts Mērķis: Iezīmēt savas komandas galvenos argumentus. Pamatot šos argumentus - cik vieta atļauj. Noliedzošā komanda nedrīkst tieši atspēkot argumentus, kas izvirzīti Apstirpinošās komandas pirmajā rakstā. (Pirmie raksti ABĀM komandām ir tikai savu argumentu izvirzīšanai, debatēšana sākas ar nākamajiem) *) 2. un 3. raksti. Mērķis: Pamatot iepriekš iezīmētos argumentus. Atspēkot pretinieku komandas argumentus. Jaunu argumentu izvirzīšana. Tikai divi atspēkojumi vienā rakstā; pretinieka atspēkojumus nedrīkst atspēkot vēlreiz. (Tā vietā - jāpiedāvā jauni pamatojumi savam argumentam - kas ir galvenais šo rakstu mērķis) *)Noslēdzošais raksts Parasti to iesūta komandas kapteinis - bet tas nav obligāti, drīkst iesūtīt jebkura persona, kas no šīs komandas debatēs iesūtīja rakstu. (ja kādu no debatētājiem aizvietoja - tad iesūtīt drīkst šis aizvietotājs, bet aizvietotais komandas loceklis - nē) Mērķis: Pastiprināt savas komandas argumentus. Vai nu uzskaitot savus argumentus, vai atspēkojot kādus no pretinieka komandas piedāvātajiem atspēkojumiem. Šajā rakstā nedrīkst astpēkot/apstrīdēt pretinieku komandas argumentus; tikai nostiprināt savējos. *)Var izmantot krāsas un izcēlumus lai rakstus padarītu pārskatāmākus. Ja raksta sākumā tiek minēts uzskaitījums (kam izmanto kādu krāsu) - tad šo sadaļu kopējā vārdu skaitā neieskaita *)Atspēkojumiem jābūt atdalītiem no komandas argumentiem. Rakstā nav jāizmanto virsraksti "Galvenais arguments" "noslēguma arguments" utml (tos var izmantot - bet nav obligāti); taču virsraksti "Atspēkojums 1" un "Atspēkojums 2" ir obligāti. *) Laika limits lai raksts parādītos pavedienā ir 48 stundas. Ja nepieciešams rakstu iesūtīt aizvietotājam (kas jādara atklāti, atvērtajā pavedienā) - tad tiek dotas 8 stundas papildus. *) Vārdu limits - 2000 vārdi katram no galvenajiem rakstiem, 500 vārdi noslēdzošajiem rakstiem. (tas bija angliski, latviski visticamāk būs jāizvēlas krietni mazāks ierobežojums). Vārdu limitā neskaita formatējumu tagus, bet ieskaita visus citātus un virsrakstus. Tiesāšana Katrs no rakstiem (izņemot noslēdzošos) tiek vērtēts sekojošās kategorijās pēc 5 punktu sistēmas (5-izcili, 4 -teicami, ļoti labi 3 - ir ok, 2 - ne īpaši labi 1 - vāji 0- šī īpašība rakstam nepiemīt, raksts ir pretrunā ar šo vērtību) *Radošā pieeja *Pieturās pie tēmas *Komandas gars (vai ir saskaņā ar pārējiem komandas rakstiem, vai nerunā pretī/netraucē pārējiem komandas rakstiem) *Organizācija (cik viegli sekot autora domai) *Argumentu un atspēkojumu izvēle. Piedevām, katru komandu vērtē sekojošās kategorijās: 1)Komandas stratēģija (cik labi bija organizēti raksti, vai nebija jūtams, ka kādā rakstā pietrūcis vietas argumentiem vai atspēkojumiem, cik labi izmantotas iespējas atspēkot pretinieku argumentus vai atspēkojumus) 2)Argumentu un atspēkojumu izvēle 3)Noslēdzošā raksta efektivitāte Šobrīd pieteikušies: Altonis Aziren Burunduks Farliner Erasmus Matiass Olorin of Nienna 1. komanda Kapteinis - Burunduks *)Olorin of Nienna *)altonis *)Erasmus 2. komanda Kapteinis - Farliner *Aziren *Matiass Šo rakstu rediģēja Nimue: 28.04.2005 22:28 |
|
|
![]() |
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.12.03 Kur: tepat vien es esmu... ![]() |
es ari piekritu dalibai debates latviski
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Sēž zem Šķirmices ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 18.02.05 ![]() |
Pieskatiet mani! Es arī gribu debatierēties! (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/sorcerer.gif)
Burunduks. |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Istari māceklis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 29.12.03 GP eksperts 2006 ![]() |
Ieteikums par noteikumu precizējumu:
Latviskajā versijā rakstu garumu limitu nometam uz 500 vārdiem pamatrakstiem, 200 - noslēdzošajiem. Laika limits - 24 stundas (ar iespējamu +12, ja nepieciešams aizvietotājs) - bet varbūt vērts padomāt kaut ko, lai motivētu rakstus iesūtīt pēc iespējas ātrāk. Kas jūt, ka ir online pietiekami daudz, lai varētu būt komandu kapteiņi (un tad palīdzēt ar organizēšanu pabakstot savus komandas biedrus?) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Pārvērš vaboles par pogām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 26.01.05 Kur: mežā ![]() |
Piedalīties gribu, bet diemžēl nezinu kā būs ar to laiku, damit! Bet darīšu ko varēšu!
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Angel of Mayhem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.05.04 Kur: stoned GP eksperts 2007 ![]() |
Varetu jau šīs latviešu debates pamēģināt.. Kapteinis diez vai varēšu būt, bet ja tās notiks kautkad nedēļas nogalē varētu mēģināt.. Var mani pieskaitīt poteciālajiem debatētājiem..
Šo rakstu rediģēja Nimue: 15.04.2005 15:15 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.12.03 ![]() |
Piekrītu piedalīties. Arī rakstu ,izmērs izskatās OK.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Rex Aegyptus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 15.03.05 Kur: terra incognita ![]() |
Kapēc tikai tiek domāts par komandām - varbūt varētu uzrīkot atsevišķu personu debašu konkursu, nosakot labāko.
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Angel of Mayhem ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.05.04 Kur: stoned GP eksperts 2007 ![]() |
Nezinu gan.. Debašu (kolektīvo) manuprāt ir daudz interesantākas, tur svarīgāka ir komandas prasme, turpretī vienpersonu debates manuprāt nav tik interesantas..
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Istari māceklis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 29.12.03 GP eksperts 2006 ![]() |
Tāpēc, ka individuālā vērtēšanā tiesneši būs daudz subjektīvāki - un tā kā šeit viss vienalga notiek rakstiski...
-------------------------------------- 1. komanda Kapteinis - Burunduks *)Olorin of Nienna *)altonis *)Erasmus 2. komanda Kapteinis - Farliner *Aziren *Matiass *Zanete Tāds nu pašlaik ir komandu sastāvs - otrajai komandai, šķiet, ļoti noderētu vēl kāds - zinu, ka vismaz vienam komandas dalībniekam ar laikiem var rasties visai pamatīgas problēmas - sazinieties visi savā starpā un noskaidrojiet, kas un kā. Pacentīšos vēlākais parīt pēcpusdienā publicēt iespējamās tēmas. Konkrēto tēmu izlemsim balsojot. Šo rakstu rediģēja Nimue: 22.04.2005 17:10 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Veic pētījumu par katlu dibenu biezumiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 28.10.03 Kur: lielceļš ![]() |
nujaa - laikam ta drusku paveelu bet lapraat piesakos uz debateem (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Cīnās ar Lankašīras laumiņām ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 23.12.03 Kur: tepat vien es esmu... ![]() |
****Aziren edot shokoladi aizrijas redzot, to, kas ir vina komandas biedri****
debates bus interesantas un savdabigas... kaut vai musu komanda, jo cik zinu esam cilvecini ar pretejiem uzskatiem vairums lietas... bet tas bus interesanti.... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Gatavo atskaiti Zemvaldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Biedri Pievienojās: 01.12.03 ![]() |
Būs vieglāk prognozēt "pretinieku" idejas (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
|
|
|
![]()
Raksts
|
|
Ja ir kādi jautājumi par debašu norisi: jautājiet vai nu šajā pavedienā, vai man privāti (atbilde jebkurā gadījumā nonāks šajā pavedienā, publiski). ---------------------------------------------------------------------- Tātad, Burunduka komandas pierādāmais priekšmets "Hobitu civilizācija bija attīstīta zemāka par rūķu" Farliner - "Hobitu civilizācija nebija attīstīta zemāk par rūķu". Par noteikumiem: 1) Sadaļu "sākums" izlaižam - šobrīd viss tiek organizēts nedaudz atšķirīgi. Ja nekas nemainīsies - pavediens debatēm tiks atvērts 1. maija vakarā. Katra komanda iesūta 3 rakstus + 1 noslēdzošo rakstu. To kādā secībā tiek iesūtīti raksti, izvēlaties paši - taču es ļoti iesaku par to vienoties jau tagad (kā arī vienoties par to, kā paziņosiet komandas biedriem, ja gadījumā jums kaut kas notiek un rakstu nevarat iesūtīt - lai komanda var pieprasīt papildlaiku vēl 12 stundas - raksta iesūtīšanas kavēšana var vienkārši novest pie šī pasākuma izgāšanās - par soda punktiem laikam nav vērts pat runāt. (kavēšanās līdz 12 stundām, bez papildlaika pieprasīšanas - 1 punkts, 12-24 - 2 punkti ). Ja sanāk tā, ka komandai nav neviena, kurš vēl nebūtu iesūtījis rakstu, taču rakstu iesūtīt nepieciešams - drīkstat pieaicināt citu Kurbijkurne lietotāju, kas reģistrējies pirms 2005. gada 22. aprīļa - par to paziņojot debašu pavedienā. Viena persona nevar iesūtīt divus rakstus no vienas komandas. (izņemot noslēguma rakstu) Viena persona nevar iesūtīt rakstus no abām komandām (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/whistling.gif) Noslēdzošo rakstu var iesūtīt jebkurš komandas biedrs, kas iesūtījis kādu no iepriekšējiem rakstiem. Rakstu garums 500 vārdi pamatrakstam, 200 noslēdzošajam. Citāti Par pamattekstu izmantojams - Atļauts izmantot citātus latviski vai angliski. Ja rodas šaubas par to, vai citāts latviski un angliski nenozīmē pilnīgi atšķirīgas lietas, par pareizo tiks atzīts orģinālais teksts. Ja orģinālais teksts konkrētajā gadījumā ir Sindarin vai Quenya tad, protams, tā tulkojums latviski vai angliski ir vienlīdz labs (ja vien angliskai tulkojums nav dots tajā pašā tekstā, piemēram, nākamajā teikumā). Jo par tulkojumu precizitāti citās valodās tomēr neesam pārliecināti. Citātu izmantošana latviski nav aizliegta. Citātu izmantošana angliski nav aizliegta. Vienkārši, ja gadījumā latviskajā tekstā būs kāda neliela detaļa, kas ļaus citātu interpretēt atšķirīgi, nekā šo pašu fragmentu orģinālā, par pareizo tiks uzskatīta angļu versija. (lai gan, cerams, šādām diskusijām nevajadzētu rasties) Izmantotie citāti no šiem darbiem rakstos jānumurē, raksta beigās pie katra nummura norādot atbilstošo nosaukumu (Hobits, Gredzena Brālība, Divi Torņi, Ķēniņa atgriešanās, Pielikumi) un nodaļas nummuru un nosaukumu. Šos nosaukumus vēlams norādīt latviski. Taču to norādīšana angliski soda punktus nedos (vai norādīšana latviski - bonus punktus). Citāta nodaļas nosaukuma nenorādīšana vispār liks komandai saņemt 2 soda punktus par rakstu. Citātu avotu saraksts netiek skaitīts pie raksta vārdu garuma Nav atļauti Citāti no jebkādiem citiem Tolkīna darbiem. Jā, tā ir grūtāk, bet tā nu reiz ir. Pirmais raksts Šobrīd orientējošais pēdējais termiņš pirmā raksta iesūtīšanai varētu būt - pirmdiena, 2. maijs, 18:00 pēc Latvijas laika. (vai 24 stundas pēc debašu pavediena atvēršanas - tas termiņš no abiem, kurš pienāk vēlāk.) Konkrētie tiesneši tiks paziņoti nedaudz vēlāk; iespējamas arī nelielas izmaiņas vērtēšanas kritērijos - taču orģināli, veiksmīgi izvēlēti un pārliecinoši pasniegti un pamatoti argumenti noteikti tiks vērtēti augstāk, nekā tikai citātu savirknēšana ar nelieliem iespraudumiem, vai arī tikai pārspriedumu par "kā būtu, ja būtu". Tāpat nozīme noteikti tiks piešķirta tam, kā komanda savstarpēji būs saorganizējusi savus argumentus, lai tie izskatītos vispārliecinošāk un, lai ko teikt būtu visiem. --------------------------------------------------------------------------------- Debateetaajiem: Paskatieties, zem GP raibumiem katrai komandai izveidota sava apspriezhu telpa, kura ir pieejama tikai augstaakmineetajiem komandu daliibniekiem. Labu veiksmi gatavojoties! Šo rakstu rediģēja Nimue: 03.05.2005 18:59 |
|
|
![]()
Raksts
|
|
1) Vai otra komanda var redzeet, ko mees spriezham savaa apspriezhu telpaa?
Nee. Nevar. Kaut gan VAR redzeet pavedienu virsrakstus - tas esot taa, intrigai (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif) Taadeelj uzmanaties, ko liekat virsrakstos. (Ja rodas kaadas probleemas ar pieeju - kontakteejieties ar eyedam... Vai arii ar mani - bet tad man tik un taa buus jaasazinaas ar eyedam) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Jautājums par citātiem, vai nevar likt tos šādā veidā:
CITĀTS citāts citāts
citāts citāts citāts citāts citāts citāts citāts citāts citāts citāts ( (Grāmatas nosaukums), (Nodaļa)) |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Lūdzu citātus numurēt un avotu norādīt sarakstot beigās. Pamēģiniet - tas taču nevarētu būt TIK sarežģīti (IMG:http://www.kurbijkurne.lv/forums/style_emoticons/kurb_gaiss/smile.gif)
Tā vienkāršāk to citāta avotu neieskaitīt vārdu skaitā - un tad, ja vēlāk uznāks nepārvarama vēlme atrast atbilstošos citātu latviski, tad tos būs vieglāk sameklēt.... |
|
|
![]()
Raksts
|
|
CITĀTS(Citāts 1.) Citāts. Numurēt tos šādā veidā, ja? |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Mana doma bija:
Li Europan lingues es membres del sam familie. Lor separat existentie es un myth. Por scientie, musica, sport etc., (1) CITĀTS Li Europan lingues es membres del sam familie. Lor separat existentie es un myth. Por scientie, musica, sport etc., li tot Europa usa li sam vocabularium. Li lingues differe solmen in li grammatica, li pronunciation e li plu commun vocabules. Omnicos directe al desirabilitá de un nov lingua franca: on refusa continuar payar custosi traductores. It solmen va esser necessi far uniform grammatica, pronunciation e plu sommun paroles. Li Europan lingues es membres del sam familie. Li Europan lingues es membres del sam familie. Lor separat existentie es un myth. Por scientie |
|
|
![]()
Raksts
|
|
Tad kā īsti ir, manu variantu ar var izmanot?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Lo-Fi versija | Pašlaik ir: 02.06.2025 12:56 |